Jump to content
Espen Espelund

Treningseksperter barker sammen - Cornelis Elander og Martin Norum

Recommended Posts

Fortsetter under...

Hmm, aesthetics trumfer helse? Hvilke bilder fikk jeg i hodet nå?

Det blir liksom ikke bryet verdt å gå inn i denne Cornelis-fyren sine argumenter, får litt sånn "yeah, whatever" her jeg sitter :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil påstå MartinNorum er flere klasser over Cornelis når det kommer til kunnskap om trening. Baserert på det jeg har lest og hørt av uttalelser av dem begge.

Har ofte stil spørsmål ved kunnskapsnivået til Cornelis når jeg leser det han skriver.

Hadde valgt Norum over Cornelis anyday, uavhengig av hvordan han ser ut :) Han har mye solide og fornuftige uttalelser, og virker som han har god innsikt i faget, både i bredde og dybde (..i motsetning til inntrykket jeg har av Cornelis).

Når det er sagt, er det ikke gitt at enhver PT har som sitt ultimate mål å ha størst mulig muskler og sixpack. Det kommer jo helt an på PTen sin personlige mål og mening med treninga. Eks.: Kanskje en ønsker å fokusere på f.eks. løping eller andre idretter og ikke har det behovet for å være så stor, selv om en kan praksisen og teorien som skal til.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spørsmålet er da: Vil du ha en PT som er biff, eller en som er kunnskapsrik?

Jeg har selv hatt en PT jeg hadde 30cm og minst 50 kg på, jeg har aldri hatt så respekt for en fagperson som jeg hadde for han. Uavhengig av om han hadde dødd om jeg hadde satt meg på ham.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg tror uansett en trener blir bedre av å vært på ett høyt nivå selv innen en idrett, evt det han er trener i. Ett must er det sikkert ikke, men det er HVERTFALL ikke negativt å ha vært på ett høyt nivå selv som trener!

En god praksis er også ganske relevant!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes det er greit at treneren har vært igjennom det før meg, aka er treneren stor har han/hun mest sannsynlig feilet og lykkes og vet hva som fungerer. Praksis = Kunnskap OG erfaringer. Et eksempel er jo så enkelt som "En A-student er nødvendigvis ikke mer egnet til en stilling enn en C- student :roflmao:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenkte i utgangspunktet at jeg ville gå for Norum, fordi jeg syns (av det lille jeg har sett) at Cornelis virker klysete. Hvis uttalelsene i artikkelen stemmer derimot, begynner jeg å helle andre veien. Mye usaklighet fra Norum. Kan vel forøvrig på samme måte som at ikke alle treningsopplegg passer til alle si at ikke alle personlige trener passer like godt til alle kunder? Noen her ville sikkert blitt mer motivert og fått bedre utbytte av Norum, mens andre ville fått det av Cornelis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viktig å merke seg her at det innledende sitatet til Cornelis ikke er rettet til Martin spesifikt på noen måte. Å si at Martin ikke ser ut som han trener hadde ihvertfall vært hårreisende tåpelig.

EDIT: Jeg har tilsynelatende ikke lest saken godt nok. -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja det er greit at en PT skal se tålig trent ut, men fysikken til Martin Norum er ikke dårlig....

Må man se ut som Johnny Bravo for å være en god PT da eller?

kommer helt ann på hva slags atleter man skal trene mener jeg. Fordi om man er en personlig trener har ikke mange av de kunnskap nok til å trene alle grupper til alle de sine mål! alt er realtaivt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Cornelis:

En personlig trener bør derimot ha litt muskler, eller i hvert fall se ut som han/hun har trent litt i sitt liv. For når alt kommer til alt, er det jo faktisk yrket vårt - og du burde sette en høy standard for deg selv. Her tror jeg Norum har en del å lære, og treningsmetodene hans fungerer tydeligvis ikke så alt for bra.

Er jeg den eneste som har blitt overrasket over treningsvideoene til Martin? F.eks. denne:

Jeg tror jeg har blitt imponert og/eller har lært noe av samtlige ting jeg har sett og lest av Norum. "Eh... seriøst? Tuller han?" er mer inntrykket mitt når jeg ser Cornelis.

"Martin Norum, hver eneste dag, uke og år." - Vegard Lysne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hollywood handler alt om broceps og skuldre. Etter og ha sett han utføre knebøy i smith, med helt forjævelig teknikk har jeg bare sett på han som et troll. Martin har mye bedre kunnskap og det er det som gjelder - ikke hvordan treneren ser ut. Martin løfter jo også veldig bra iforhold til kroppsvekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er ikke noe vits i å diskutere med en mann som velger å kringkaste "kunnskapen" sin gjennom de to mest kroppsfikserte og søplete redaksjonene i landet; man vet på forhånd hvor landet ligger. Jeg klarer ikke å ta Side2, Side3 eller Cornelis på alvor, alle tre fremstår som pubertale og PR-kåte klovner som skriver det folk ønsker å lese. "Sommerformen" kommer ikke på 4 måneder med curls, triceps extensions og plankepushupspåswissball.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utsagnet om at en trener må se trent ut for å ha kunnskap er helt latterlig. Erfaringer? Ja vel, kanskje har den godt trente treneren funnet noe som funker for seg - er det dermed gitt at det funker for alle andre? Nei. Broscience heter det.

Når det er sagt er Martin en av de mest kunnskapsrike om trening i Norge, og en jeg ville valgt fremfor Cornelis hver dag hele året, men han burde holdt seg for god til usersiøse karakteristikker, når krangelen først skulle gå offentlig. Tror uansett de begge har mye å lære av hverandre, og burde heller gjøre dét enn å bitche offentlig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, men en PERSONLIG TRENER som ikke ser ut som han løfter evt har ølmage klarer jeg ikke å ta seriøst uansett.. Do.you.even.lift? Cornelius virka some en douchebag også, styr unna disse to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...