Gå til innhold

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™


Keegil

Anbefalte innlegg

Thomas' pinglete torskeburgere!

Disse burgerene ble så små at de ikke kan kalles bøse..

Men bøst gode! Det ble de!

Ble litt travelt, så måtte bråtine fisken i rennende vann, men det går som regel veldig bra om vannet er litt under lunket.

Fisken ble saltet og avrent etter 10 min (Visstnok et triks når man holder på med fisk, og spesielt torsk)

Freste først litt bacon i panna, blandet inn en god dæsj med smør med baconfettet og la fiskebitene i panna på medium varme

kryddret de litt underveis med pepper, "Lime-pepper" (sånn kvern dings..) og salt.

På slutten av stekingen tok jeg litt sitronsaft over stykkene og lot det ligge i 2 minutter.

Ettersom fisk deler seg opp når det er ferdig, så så jeg ikke noe poeng i å dandere og bygge høyt, hadde sett ut som ground-zero ganske fort..

Hadde tacosaus, bacon og sprøstekt løk på burgerbunnene og salatmesterens hvitløksdressing på toppene.

Ble cirka 150g fisk i hver burger.

Brødene er Polarbrød - Gylden og grov

post-8749-14440939880545_thumb.jpg

Anbefales!

post-8749-14440939878796_thumb.jpg

post-8749-1444093987936_thumb.jpg

post-8749-1444093987993_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Laga BBQ-burger i dag, alt fra scratch. Vet ikke om jeg har gjort meg fortjent til bøs-stempel, da den faktisk ikke velta helt over på usunnsiden.. men god ble den uansett :)

Burgerbrødet er bakt halvt om halvt med sammalt- og hvetemel toppet med sesamfrø og parmesan (i tillegg baket jeg et ordentlig brød med sammalt- og havremel). BBQ-sausen er laget av stekt løk, hvitløk, ketchup, balsamicoeddik, brunsukker og en litt for flott whiskey (jeg orker ikke kjøpe ei flaske Jack bare for å ha til matlaging). Burgerene er laget av karbonadedeig, egg, strøkavring, sammaltmel, valnøtter, sennep, løk, hvitløk, chili, parmesan og diverse krydderier. Til slutt laget jeg en "salsa", bestående av hakket rød og grønn chili, sylteagurk og tomat. Burgeren er selvfølgelig toppet med cheddar og bacon.. fordi jeg kan! Også et lass med grønnsaker <3

Jeg tok den biten om at det ikke trengte å være bra bilder veldig seriøst.

post-20877-14440940218006_thumb.jpg

post-20877-14440940259661_thumb.jpg

post-20877-14440940260691_thumb.jpg

Mista tålmodigheten da jeg kom til sistebildet, og etter fire forsøk på å få et klart bilde ga jeg opp og satte meg for å spise i stedet. Makan til venting. Nå er jeg mett, sliten og veldig fornøyd <3

post-20877-14440940216141_thumb.jpg

post-20877-14440940216786_thumb.jpg

post-20877-14440940217421_thumb.jpg

post-20877-14440940257201_thumb.jpg

post-20877-14440940258126_thumb.jpg

post-20877-14440940258956_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Annonse

Faen. Glemte denne tråden. Shame, shame, shame.

La ut dette under matporno-tråden, men den passer vel her også. Sorry for the spams.

I forrige uke fikk jeg en "lur" idé, egentlig noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Nemlig å lage hambruger slik Heston Blumental gjør det.

Dette involverer å skjære opp et stykke høyrygg (brukte ca 500 gr) og salte dette. La kjøttet hvile, før du skjærer opp omlag 500 gr høyrygg som så kverners med 3 mm plate. Deretter blandes dette med oppskåret mørbrad, ca 500 gr her også, som kvernes noe grovere. Når man kverner siste gang, gjøres dette på en fjøl/brett med folie, og kjøttstrimlene legges i samme retning. Når man er ferdig, rulles det hele sammen i en pølse og man venter. Og venter litt til før man skjærer kjøttet i passende skiver og slenger på grillen.

Konas første kommentar var:

"Dette kan du gjøre mer av."post-4009-14440945800761_thumb.jpg

post-4009-1444094580195_thumb.jpg

post-4009-14440945801479_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faen. Glemte denne tråden. Shame, shame, shame.

La ut dette under matporno-tråden, men den passer vel her også. Sorry for the spams.

I forrige uke fikk jeg en "lur" idé, egentlig noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Nemlig å lage hambruger slik Heston Blumental gjør det.

Dette involverer å skjære opp et stykke høyrygg (brukte ca 500 gr) og salte dette. La kjøttet hvile, før du skjærer opp omlag 500 gr høyrygg som så kverners med 3 mm plate. Deretter blandes dette med oppskåret mørbrad, ca 500 gr her også, som kvernes noe grovere. Når man kverner siste gang, gjøres dette på en fjøl/brett med folie, og kjøttstrimlene legges i samme retning. Når man er ferdig, rulles det hele sammen i en pølse og man venter. Og venter litt til før man skjærer kjøttet i passende skiver og slenger på grillen.

Konas første kommentar var:

"Dette kan du gjøre mer av."[ATTACH=full]109914[/ATTACH][ATTACH=full]109913[/ATTACH]

[ATTACH=full]109915[/ATTACH]

O

Liker!:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det så jeg akkurat i en reklame på tv? Mulig de slang den pølsa inn i frysern for å forenkle oppskjæring? Jeg fikk bare med meg slutten av reklamen, så dette var jo sjennialt.

Det holder å legge det i kjøleskapet et par timer, men frysertrikset funker også med carparccio.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ELSKER denne tråden! :love:

Er en liten stund siden jeg laget disse stakkarslige jenteburgerne... Men jeg håper de kan kvalifisere til Apporved Bøs Burgere likevel. Hvis de blir det skal jeg lage flere :giggle:[ATTACH=full]110678[/ATTACH][ATTACH=full]110679[/ATTACH][ATTACH=full]110680[/ATTACH][ATTACH=full]110681[/ATTACH]

men i heite! Hva er macro på alt det der!? tipper det kommer opp i mot ukesinntaket mitt :o haha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...