Jump to content

Aurelius

Members
 • Content Count

  7492
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Aurelius

 1. Hvis du vil ha ned mengden fett rundt lår og rumpe,er det forskjellige ting du kan gjøre. Du kan trene mer styrke for musklene i lår og rumpe, som jo vil endre den relative mengden fett som er tilstede vs muskler. Du kan ligge i et beskjedent kaloriunderskudd, som vil føre til at den totale fettmengden på hele kroppen vil reduseres - men du kan ikke velge hvor fettet tas fra. Du trenger ikke nødvendigvis kardioe for å få bort fettet, men det kan hjelpe i noen tilfeller for å dytte deg inn i kaloriunderskudd.
 2. Nei - hvis det er 27 gram fett i 100 gram ost, og du har en porsjon ost på 25 gram, som er en fjerdedel så stor(25/100 = 0,25 eller 1/4) som det som står på pakka -så må du dele alle næringsstoffene på fire for å få riktig mengde. 27gram fett per hundre gram/4 = 6,75gram fett per 25g.
 3. Du må finne ut hvor mye 25g er i forhold til 100g. Deler du 25 på 100, så får du 0,25, eller 1/4. 25g er altså en fjerdedel av 100g - og derfor vil antall kcal i 25g være en fjerdedel av antall kcal i 100g. Alternativt kan du dele 100/25 og få 4, som jo betyr at det første tallet er 4 ganger så stort som det andre.
 4. Aurelius

  Er det noe liv?

  Jeg lever enda! (Men forumet har gått betraktelig ned i aktivitet i de siste månedene, ain't gonna lie)
 5. Aurelius

  Dagens Glade

  Homie booket bord på Geranium i april. Aaah yeah.
 6. Frokost - En halvliter kaffe Lunch: Skikkelig brød med smør og brie eller nugatti eller speilegg Middag: Stekt kyllingbryst med ovnsstekte rotgrønnsaker / grandiosa / biff / ribbe / skrei med råstekte poteter / pulled kyllinglår / mye sopp og løk og gulrot. Ettermiddagsmat; Enda litt kaffe Dessert: Smågodt, hvis jeg er skikkelig megafysen og ikke har spist stort annet i løpet av dagen,, pepsi max, mager kesam med druer.
 7. Aurelius

  Makro-hjelp?

  Jeg er kun lekmann innenfor makrogamet, men slik jeg forstår det så er makro at best andreprioritet etter at man finner riktig kcalinntak totalt sett. Syv gram for lite per dag er en såpass minimal detalj( 3% av daglig kcalinntak,maks) at det er det ingen grunn til å tenke over. Man bør riktignok sørge for at man få i seg litt fett, da kroppen trenger fett for en rekke greier, blandt annet vedlikehold av ledd og hud, smøring , og hormonproduksjon slik den selv vil,så en grov tommelfingerregel er 1g fett per dag per kilo kroppsvekt. Mengden karbohydrater kommer helt an på hvor mye aktivitet du er i og om det du spiser er nok til å få deg i retningen av de målene du vil nå. Noen liker å kjøre mindre karbohydrater og mer proteiner og fett, noen liker mer karbohydrater og litt mindre fett, så lenge du trives med inntaket og merker at du beveger deg mot målet ditt; keep going. Ikke endre på ting som funker. Forøvrig vil jeg heller fokuser på å bli sterk enn å gå ned i fettprosent hvis jeg var deg, hvis man legger inn aksjer i mer muskler så blir man jaggu plutselig strammere i fisken på samme tid og, og det er vanligvis ikke så langt ifra det mange jenter ønsker seg.
 8. Jeg tror de fleste historiene om massive anabole testogainz fra knebøy trygt kan sees på som overdrivelser. De beste som driver med styrkeløft konkurrerer riktignok i hvem som har størst 1RM eller 1 rep max i knebøy-benkpress-markløft, men det betyr ikke at de trener på 1rep-maxer veldig ofte, snarere tvert imot.Litt det samme som Northug - han går jo sannsynligvis ikke opp slalombakker på maks fart veldig ofte heller. De fleste i verdenstoppen trener veldig ofte med litt fler repetisjoner og litt lavere intensitet enn når de konkurrerer. Den beste måten jeg vet om å holde kroppen (og testosteronet) ved like på, er å trene jevnt,spise godt, og sove godt.
 9. Økt total belastning gir fremgang, enten man velger å gjøre det ved å gå opp i antall sett og repetisjoner, eller om man velger å gå opp i antall kilo på stanga,eller en kombinasjon. Hvis du klarer å øke 5x5-en din med 10-20-30-40++kg, så kan jeg love deg at 5x12-en din også har gått opp, og omvendt. Hvis du jobber jevnt og trutt med både knebøy, markløftvarianter ,glute bridge og hip thrust, så tror jeg ikke det er stort behov for å gjøre noen store endringer enda - øvelsene du har valgt er veldig gode alle sammen. Keep it simple:)
 10. Et av de sentrale prinsippene i vekttrening er å gradvis øke belastningen jevnt over tid, muskler vokser ikke hvis du ikke gir de en grunn til å vokse. Det høres litt ut som at de vektene du løfter nå er såpass lette for deg( 5sett med 12 reps er ganske mange vekter) at dette tilslutt kan være en begrensende faktor. Kort fortalt; Øke belastningen til et punkt du må skru ned volumet litt (Prøv vekter som du må ned til 3x10 eller 4x8 eller 5x5 for å overleve) Ellers er det ganske sannsynlig at du ikke trenger å pumpe ræv fem ganger i uka, kroppen trenger tid til å hente seg inn imellom slagene, og med mindre du er landslagutøver i glute bridge er nok ikke fem ganger i uka nødvendig. Trener du noen øvelser for hamstrings/bakside lår?
 11. Aurelius

  Dagens Glade

  Opera selges ,til 30% over det jeg betalte for å bli med. Aaaw yiss.
 12. 5x5-programmer er jo generelt tiltenkt styrkeøkninger via kalorioverskudd, så hvis du snurper igjen på kaloriene så vil det jo begrense din evne til å kunne hente fremgang fra programmet,logisk nok - litt avhengig av hvor sterk du er per i dag.. Særlig siden du i tillegg ikke har all verdens med fettprosent fra før av,så har du relativt lave energidepoer du kan dekke inn underskuddet fra, så det vil også bidra til å begrense hvor lenge du kan kombinere underskudd og styrkeøkninger med godt resultat. Jeg kan ikke stort om prosessene rundt å bli ripped og få æbz, der er det flere andre her som kan mye mer om enn meg , Kort oppsummert; Det vil helt sikkert gå,men jeg tror kanskje ikke du klarer å kombinere å bli strammere i puddingen og sterkere på det programmet på den måten programmet antar at du vil øke i styrke på en optimal måte frem til sommeren. Isåfall kan nok redusering fra 3x5 være et alternativ ja, og så roe ned på progresjonen - prøve å øke en gang i uka/annenhver uke fremfor å øke hver økt,etc.
 13. Aurelius

  Dagens Glade

  Kult!:D Kor då? For hva?:D
 14. Du har..blitt høyere? Eller investert i nytt og bedre flekselys? Det skal jo sies at tre uker ikke er særlig lang tid, og ved et forsiktig kcalunderskudd vil jeg anta du burde ha gått ned mellom 0,5 og 1 kg siden da. Men ved lik kroppsvekt og lik fettprosent og bedre utseende...hmm. Skjønner hvorfor du lurer ja. Jeg kan ikke stort om fettprosentmålinger, har du noen andre målinger ( gainz i gymmet eller via målebånd) å supplementere med?
 15. Ja, om man bare ser på kroppen som en maskin - kalorier inn minus kalorier ut = endring i vekt, så stemmer det. Men du må huske på at denne maskinen lever,og bruker av seg selv når du ikke gir den nok mat, og aller helst så vil den helst fortsette å leve. Derfor vil den justere hvor mye energi den bruker etter hvordan den har det, og da er ikke kcal inn vs kcal ut like nøyaktig lengre. Om du da går inn for å spise så lite at kroppen blir sur og stresset, så vil den ikke kunne hjelpe deg med å gå ned i vekt på en like bra måte som om hvis du hadde gitt den akkurat riktig mengde med mat. Eller for å si det på en annen måte; hvis du har tusen kroner på sparekontoen din, og prøver å ta ut 2000 kr, hva skjer da? jo -da blir banken sur,og du får sannsynligvis en feilmelding og må ringe til DNB fordi minibanken spiste kortet ditt. Det er helt normalt at hvis man forsøker å snu uvanen det er å spise for lite, så vil kroppen i en liten periode svare med å fylle på noen av energilagrene i musklene igjen, og dette vil binde litt vann. En forsiktig vektoppgang sånn helt i starten(1-2 kg,alt ettersom) er dermed å forvente,men dette er det ingen grunn til å bekymre seg over(selv om akkurat det kan være ganske vanskelig) - det eneste som har skjedd er at musklene dine har fått litt mer drivstoff du kan bruke på trening, du har ikke lagt på deg et eneste gram med fett.
 16. Hvis du spiser 1300 kcal om dagen,så får du i deg omtrent så mye energi som en gjennomsnittlig 12åring trenger hver dag. Er du en gjennomsnittlig tolvåring? Etter å ha stappet tallene dine inn i en kalorikalkulator, gir den at en jente på 20 år som er 178 høy og veier 70 kilo og trener 5 ganger i uken sånn grovt ca trenger rundt regnet 2500 kcal for å holde vekten. 3000 for å øke, og 2000 for å gå ned hhv 0,5 kg opp eller ned per uke. Du ligger på 1300, altså såvidt over halvparten av det kroppen din burde ha. Dette er grunnen til at du sliter og jobber og stårpå,men ikke kommer noen vei. TL;DR - du spiser alt for lite,og du trener alt for mye i forhold til det du spiser. Husk at kroppen din, i det store og hele, DRITER i hvor lyst du har på abs eller sprettrumpe. Den har som førsteprioritet å holde deg i live. Og når du spiser som en tolvåring og trener som en toppidrettsutøver,så blir kroppen din sur, og da gjør den alt den kan for å hindre at den svir av en eneste kalori mer enn den må. Forslag; Øk kaloriinntaket ditt med ca 100-150-200 kcal i uka, til du nærmer deg 2000 kcal. Da er ikke lenger kaloriunderskuddet såpass massivt at kroppen blir irritert lengre - du vil få bedre overskudd, sove bedre,mer humør, du vil få enda bedre presteringer på treninga, og du vil endelig klare å gå ned i vekt.
 17. aw, shit. Gikk ikke mer enn 3 mnd så var pensum ute av hodet. The shame!
 18. De Buyer er absolutt bra merke det ja,men man betaler ofte også en god del for gleden. Jeg har en stykk svart og svær støpejernspanne fra jernia, som tåler både atomkrig og å brukes mot folk som er tjukke i huet uten at panna tar skade av det, og en jalla lettvekterpanne fra Ikea jeg bruker til ting som trenger nonstick. Den suger ,men når den blir ødelagt, så koster det meg bare en femtilapp å kjøpe en ny en.
 19. Kreatin får du jo kjøpt her til landet og, samme med proteinpulver og stevia, så det der er nok ikke ulovlig nei. Si det som det er, du har kjøptvarianter av kosttilskudd som allerede selges på det norske markedet hos ledende aktører på det norske marked, som feks proteinfabrikken og Myrevolution, Kreatin bidrar til å øke glykogenlagre i muskulaturen så du orker pittelitt mer på trening, proteinpulver er tørket melk, som man bruker som tilskudd i de tilfellene man ikke får i seg tilstrekkelig protein i kosten, og stevia er et søtningsmiddel med svært lite kalorier ,utvunnet fra steviaplanten. ?
 20. Aurelius

  Dagens Glade

  OH MAH LORD! <3 <3 THE WIRE - REMASTERED!<3 <3 SHIIIIIIIIIIIIIIIET<3
 21. Sier meg nokså ening med @min treningslykke - 1200 kcal om dagen med så mye trening vil ikke gi deg et resultat du vil være fornøyd med. Det eneste du gjør er å ende opp med å null overskudd,dårlig søvn,en kropp som nekter å lytte til deg, og fryktelig vondt i viljen. Slike massive kaloriunderskudd fungerer stort sett bare hos personer med betydelige fettreserver å ta av, da de har langt mer energi tilgjengelig på kroppen. Jeg vil foreslå to ting; mindre kardio til fordel for mer styrketrening(mye mer oppstrammende effekt og bedre holdning), og litt mer mat. med fire økter i uken så krever jo kroppen en del mat, så jeg ville brukt litt tid på å jobbe meg opp mot en 16-17-1800 kcal, og heller lagt meg der. Man bør være litt forsiktig med å se på vekta som eneste måte å regne fremgang på, dere damer spesiellt er jo sårbare for endringer i hvor mye vann kroppen holder på,så hvis man da utelukkende ser på badevekta, og dropper å se i speilet eller merke på klærne hvordan kroppen endrer seg, eller hvor tunge vekter man leker med på senteret,så blir det fort veldig endimensjonalt, og det er du nok ikke tjent med.
 22. Aurelius

  Dagens negative

  Min kjære fetter viser igjen hvor udugelig han er til å betale på lånet sitt. Fjerde måneden på rad han ikke betaler til tide. Først to måneder hvor han ikke betaler, så i desember hvor jeg måtte true med tilbakekreving av den forbanna bilen hvis han ikke får ut albuen, og nå enda en betalingsdato hvor ingen penger er overført. Altså, hvor JÆVLIG vanskelig er det å gjøre det man sier man ska gjøre l?
 23. Det er veldig mange programmer som fungerer, når man er nybegynner vil så og si alt gi effekt. Kan du fortelle om hvordan du pleier å trene? Evt hvilke mål du trener mot å oppnå? Før du idet hele tatt tenker på kosttilskudd, så er det tre ting som bør være i boks. Det er nok mat, nok trening, og nok søvn. Du kan ha det beste kreatinet i verden, men hvis du ikke gir kroppen nok mat eller sover nok eller trener et godt program, så har det absolutt null og niks å si. Har du opplevd noen endringer i kroppsmål /fremgang på treningen eller endring i kroppsvekt? Hva pleier du å spise i løpet av en dag?
×
×
 • Create New...