Gå til innhold

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™


Keegil

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Helt rått phatlegs. Lagde burger igår men får lyst på idag igjen når jeg leser dette. Har du oppskrift på en mer tradisjonell hamburgerdressing? Jeg laga en av rømme, salt, pepper, sitron, majones, paprikapulver og hvitløk ++ igår som blei helt grei men savner det lille ekstra.

Hmm, du skulle hatt noe chili oppi. Alt blir fantastisk med chili ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okay!

Siden jeg på lørdag lagde det som vel kan kalles "bøse burgere" får jeg vel legge ut oppskrift jeg også? :)

Camillas oste- og baconfyllte herligheter!

Burgere

850g kvernet storfekjøtt (ferskt, ikke gilde)

1/2 rødløk

1 egg

50 g finhakket bacon

50g smuldret cheddar

1/2 solohvitløk (ca 2 fedd)

1 ts fnakket ingefær

1/5 tørket chili med frø

en dæsj pepper

en dæsj cayenne

*Siden jeg kjøpte godt kjøtt liker jeg å beholde den gode kjøttsmaken fremfor å skjule den i masse krydder. Det jeg har tilsatt er bare for å fremheve den allerede nydelige smaken på storfekjøttet*

Ha alt i en stor bolle og miks i vei

[ATTACH]100249[/ATTACH]

Form burgerne som like store sirkler med et hull i midten. Dette gjør man for å slippe at de buler opp på midten

Tips fra:

phatlegs

Og for guds skyld, ikke stek de for lenge!! Det skal renne

Deilig, våt kjøttsaft...

*må sies med Tromsødialekt*

[ATTACH]100251[/ATTACH]

Ved siden av hadde jeg en potet- og jordskokkmos

ca 10 store poteter

2 store jordskokk

60-100 g smør

Melk til passe konsistens

salt

Skrell og skjær i passe terninger, kok i vann UTEN SALT

HAr du salt i vannet vil du ende opp med en mos av gummi

Hell av vannet, ta av lokket og la stå på benken å dampe av seg før du har i smøret og lar dette smelte.

Varm opp melken, hell den over og mos i vei. Smak til med salt og pepper

Jeg brukte

phatlegs sin guacamole, med litt mer avocado og litt mindre kesam :)

Mikset alt med stavmikser

[ATTACH]100250[/ATTACH]

Server på hjemmelaget brød, med hva du ønsker av tilbehør (feks bacon og vintage cheddar <3 ) og NYT!

post-89-14440935764919_thumb.jpg

post-89-14440935750854_thumb.jpg

post-89-14440935755728_thumb.jpg

post-89-14440935760578_thumb.jpg

post-89-14440935763828_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bøse elger!

Smelte sammen en elgburger i dag, da jeg hadde kjøttdeig og alt i fryseren.

Er ikke helt stødig på stekingen av burger enda, så de ble litt overstekt (dvs. gjennomstekt, ikke rosa)

Hadde 500g kjøttdeig, blanda i litt løk, hvitløk, ett egg, litt potetmel, pepper og chiliflakes. Ville ikke kamuflere elgsmaken for mye.

I mine burgere så blanda jeg inn en liten neve fryste tyttebær. Stekte 4 burgere av dette, 2 til fruen og to litt større til meg

:p

150407_10151351729061555_494673701_n.jpg

På siste snuing, så la jeg på litt cheddar.

Stekte bacon, og reduserte en skogsoppsaus, la på noen tyttebær på toppen.

La også ertestuing/puré på den ene, og det gjorde seg faktisk veldig bra

:)

533803_10151351729046555_274106072_n.jpg

149025_10151351729151555_892941615_n.jpg

Nom nom nom!

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Utfordrer en av dere som liker å ta burgerlaginga til et nytt nivå til å bruke denne ølen i matlaginga. Har ikke prøvd før, men ser for meg at det kan bli bra. Enten som saus, marinade, i kjøttet eller whatever.

Lukter bål når man åpner flaska :D

8595112119_620ba77623_z.jpg

phatlegs, ubertass, Keegil, noen som tar den? :hungry:

Kan funke veldig bra til å lage en ypperlig bbq saus ville jeg tro :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget fin tråd!?

Fredagsburgen min:

Deler en kyllingfilet på langs, så den blir kjapp å steke. Først et par minutter snu den og hiv på ost, etter 2 minutter så er den ferdig.

Hiver noen baconskiver i steikeovnen som er ferdig etter 2sett med burgersteking:)

Dressing: en dæsj majones, en dæsj ketchup, en dæsj BBQ saus, mix dette og hiv oppi litt tabasco og et par finhakkede cherrytomater.

Fyller burgeren med paprika, rødløk, mais, agurk og AVOKADO! Avokado på burgeren var helt himmelsk!

Serveres med grove burgerbrød, velbekommen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld skal jeg lage tre ulike burgertyper: (gleder meg til å skrive logg haha)

Burger 1: En tung smoky okseburger med litt øl (Nøgne 100% peated Andy) med ølbraiserte løk, ost og noe annet spennende.

Burger 2: "Double trouble", pølse i burger.

Burger 3: Tradisjonell cheeseburger / noe med avokado

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...