Jump to content

Shenjing

Members
 • Content Count

  574
 • Joined

 • Last visited

 1. Huff.... ordet 'godtepose' kommer liksom fram. Ikkje bra.
 2. Dårlig samvittighet er oppskrytt.
 3. Faster, harder, Scoot-aaaaar ... we're goin faster, harder, scoot-aaaar! Yeah. Du er ikke alene, men ja, det er litt sosialt selvmordaktig. Jeg er fortsatt i underskudd, men har spist bare sjokkis i dag bortsett fra noen biter rå fisk og noen kokte egg så det er jo ikke helt bra. På tide å bli frisk igjen nå snart, så tarvelig å være syk.
 4. Litt enig, det heter jo 'den store syndetråden'. Har egentlig ikke noe å tilføye her siden jeg er syk og dermed ikke trener og heller ikke har noe særlig appetitt så om jeg spiser litt sjokkis ligger jeg fortsatt i brutalt underskudd *sad face* skulle hvertfall liggi på vedlikehold ... skal en tur på kafe for å jobbe litt snart, kanskje bestille en sånn 'moccashoccalattayayamedkrem'? Er det noe godt? Jeg drikker bare plain kaffe med en skvett melk i til vanlig, haha, men en sånn har vel like mye kcal som en medium middag.
 5. lele, det er helt forferdelig! Er det mulig... 'øk etter behov' uten oppfølging, fy faen. Det er malpractice, fullstendig uaktsomt av legen. *face desk* Spurte en lege i dag om dette og han sa; ''quetiapine er vanligvis veldig trøtthetsfremkallende og blir ofte brukt for denne virkningen i mer kompliserte tilfeller av mental sykdom, som for eksempel rusmisbruk eller en forhistorie av selvmordstanker/forsøk, men absolutt ikke som førstelinje sovemedisin, absolutt ikke...'' Understreker vel egentlig bare at en del fastleger ikke vet hva de driver med, man kan jo spørre seg hvor de har fått informasjonen fra. Jeg skjønner godt skepsisen til benzo, men det kan ikke være sånn at for å unngå det så peiser man på med noe annet som er skadelig fordi det er 'mindre bivirkninger' eller hva faen. Det er ikke mindre bivirkninger, det er andre typer bivirkninger.
 6. Problemet er at de er virkelig ikke det. Langtidseffektene av nyere (aka atypiske) antipsykotika er veldig lite utforsket nettopp på grunn av at de ikke har vært 'round the block' lenge nok. Jeg mener ikke å være en 'anti-psychiatric-idiot' her, tru meg, jeg er helt på bølgelengde med at psykiatri generelt hadde fått mye mer utbytte av å være mer biologisk betinget (gi oss et system som ser på forstyrrelser i normal funksjon heller enn underliggende psychopathology, som vi ikke kan vite i dette komplekse systemet). Når opp til 50%, noen ganger mer, av forskingsmaterialet blir unndratt offentligheten fordi veldig mye av forskningen er nettopp sponset av industrien kan man begynne å lure. Jeg kjenner personlig til psykiatere som vil anbefale antipsykotika til sine pasienter, med basis i sin kliniske og forksningmessige bakgrunn, men som samtidig er veldig negative mot bruk i andre sammenhenger rett og slett fordi evidens-raten er såpass lav. Det finnes ikke gjennomgående analyser for langtidseffekter for atypiske antipsykotika (som er hva vi diskuterer her, om noen er tilbudt trilafon osv, let us know!) fordi de har ikke vært i bruk lenge nok.
 7. Jeg er faktisk helt sjokkert over hvor mange her, på et relativt spesifisert forum, som har fått utskrevet antipsykotika mot søvnproblemer. Tydeligvis at jeg ikke trenger dra til Hong Kong for å gjøre prosjekter, det er mer enn nok å ta tak i hjemme. Det er jo interessant, hva som driver fastleger til å gjøre dette. Vet jo at industrien er lur, de har jo klart å re-definere bruksområder og betegnelser ganske greit i USA (hvor faktisk antipsykotika er det mest innbringende medikamentet siden 2010, slår hjerte og - blodtrykksmedisin ned i støvlene), men jeg visste ikke at situasjonen i Norge hermer såpass i resept-utskrivning ettersom vi ikke har direct-to-consumer-advertising i Norge og i tillegg et godt utbygget, offentlig og forholdsvist strengt regulert helsevesen. Beats me.
 8. Dette er helt min greie, bare å høre musikken = http://www.youtube.com/watch?v=ZWuNf4gxwuM
 9. Jeg blir så lei meg av å få bekreftet at folk faktisk får antipsykotika utskrevet for tilstander som søvnvansker. Jeg studerer deler av denne praksisen i doktorgraden min og håpet lenge at de rapportene jeg leste og anekdotene jeg fant overdrev. Antipsykotika, som merkenavnene Seroquel, Risperdal, Abilify osv., har ingenting å gjøre i behandling av tilstander uten nøye oppsyn av psykiater, uansett om det er en lav dose. Det mest omstridte rundt nettopp dette er at en av bivirkningene ved bruk i ikke-psykotiske pasienter nettopp er psykose, 'iatrogenesis' der medisinen selv utløser sykdom. Vi vet altfor lite om langtidseffekten av de nyeste antipsykotikaene, de såkalte atypiske, og det er en god grunn til at de fleste offentlige helsevesener i verden (det private er en helt annen historie, dessverre) er restriktive i bruken av dem både i psykiatrien og utenfor (ihvertfall på papiret). Fastleger har ikke nødvendigvis den kunnskapen de trenger for å skrive ut dette selv i tilfeller av schizofreni eller bipolar lidelse og det er urovekkende at de har muligheten til å skrive det ut utenfor psykiatrien fordi disse medisinene er ikke godt nok testet ut for andre tilstander. De fleste psykiaterne jeg har snakket med og intervjuet ser på dette som malpractice, altså skadelig 'behandling'. Jeg skjønner at du skriver på et treningsforum og derfor lurer på effekt i forhold til trening, men jeg kan si til deg nå at det er din minste bekymring. Ikke for å skremme deg, men jeg anbefaler at du går tilbake til legen din og ber om noe mer 'tradisjonelt' og finner ut av hvordan du på best mulig måte kan slutte med denne medisinen. Nå vet jeg ikke hvilken dose du går på, antar at den ikke er så høy, men det er alltid greit å rådføre seg med lege for å trappe ned og ikke slutte tvert av alene når det kommer til psykofarmaka da nettopp dette øker sjansen ganske betraktelig for uønskede bivirkninger og withdrawals.
 10. Må faktisk si ansiktet mitt, fikk noen trekk fra mammas finske slekt med store kinnbein og tydelig jawline og fine, jevne innrammende øyebryn. Nå som jeg har gått ned i vekt så kommer alt det fram igjen og det er stas, tar alltid av fett i trynet først og det hjelper jo på selvtilliten da folk ser det kjapt må bare passe litt for da jeg var på mitt tynneste var det litt vel uthult så vil ikke tilbake til det.
 11. Må jo være ærlig å si at det kommer helt an på hva situasjonen er, er det kjæreste jeg ser etter eller en flørt/ONS, blir gjerne forskjellige svar i forhold til rangering av utseende og indre kvaliteter. Nå har jeg jo en kjekk og snill mann, så vet man kan få i pose og sekk men hvis vi skal late som.... første jeg ser på er gjerne høyden og ansikt, sterke trekk (kinnbein) er finfint. Det er noe eget med sjarm også, sosial tilstedeværelse, kunnskap er også hot hot hot og klarer en fyr å formidle det også da blir jeg lett betatt. Høres klisjé ut kanskje, men er dette i boks så kan en mindre pen mann bli veldig kjekk.
 12. Du blir ikke feit på en måned, særs ikke om du er godt trent fra før. Følg med på hva du spiser og spis ca. vedlikehold (noen dager mer, noen dager mindre, spiller ingen trille). Som nevnt over her kan du alltid få inn litt sirkeltrening på rommet, eks. Yngvar's 2 buksstr ned, et eller annet sånt noe, kardio som JIllian 30 Day Shred osv.
 13. Vekta har ikke rørt seg siden sist, men jeg har gått ned en klesstr og fått mer definerte skuldre. Magen er der den, gitt, men det kommer seg nok etterhvert det også, jeg bryr meg ihvertfall mindre siden jeg løfter mer og løper fortere (mer viktig).
 14. Fått litt dilla på snickers i det siste, lenge sia sist så..... kjøper like gjerne en 5-pack
×
×
 • Create New...