bunnfall Skrevet 9. februar 2013 Del Skrevet 9. februar 2013 Jeg vil også være med! Jeg har akkurat laget mine første Bøse Burgere. Tok utgangspunkt i de amerikanske på første side, men sløyfa litt da jeg ikke var så gira på en tur ut i kulda på butikken. Jeg bytta ut kavring med maizena-mel, det gikk bra! Lagde fire burgere av 400g karbonadedeig (greide å trøkke i meg to stk), mine egne burgerbrød - ca 6dL mel, 2dL vann, 1ss olje og 1/2 pk tørrgjær+salt ga fire store brød. Ved siden av hadde jeg ovnsstekte søtpotetchips, og hele stasen ble skylt ned med ei flaske juleøl - det jeg hadde i kjøleskapet... det smakte kjempegodt!!! In progress! Mitt beste forsøk på foodporn-bilde Takk for oppskrift, Keegil ! Første gang jeg mekker mine egne burgere, og resultatet blei jo kjempebra. M. M, Keegil, MartinK og 7 andre 10 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-664149 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wingeer Skrevet 10. februar 2013 Del Skrevet 10. februar 2013 Jeg hadde aldri trodd at denne tråden faktisk kunne heve seg flere hakk ... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-665395 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Alright, jeg lagde en burger av svin på lørdag..det smakte utrolig godt. Også så billig! Bacon (gilde) I kjøttet - hvitløk, nykvernet pepper og cayenne pepper Vanlig fullkornsburgerbrød Ost: Cheddar og Norvegia Titanium, M. M, Lloyd og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-665709 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Crispy kylling- og kalkunburger Burgere laget av kylling- og kalkunkjøttdeig. Resultatet av burgerene minnet meg faktisk litt om nuggets- kjempegode! Som brød hadde jeg hjemmelaget hamburgerbrød. Tilbehør var diverse salatingredienser, ost ovenpå burgerene, og rømme og salsa. En liten taco-vri, rett og slett. [ATTACH=full]88628[/ATTACH] Hei, Redstrek! Når du legger ut bilde av noe som ser sinnsvakt godt ut, hadde det vært helt tipp topp med oppskrift! På selve burgeren, altså. Tilbehøret skjønte jeg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-665943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 16. februar 2013 Del Skrevet 16. februar 2013 Lloyd, MartinK, Keegil og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-672004 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morel Skrevet 17. februar 2013 Del Skrevet 17. februar 2013 Amerikaneren, burgerfyllingen var så sterk at jeg begynte å grine mens jeg lagde den, hadde store håp om den da jeg begynte å spise, men var ikke så sterk da - får fyre opp x2 med krydder neste gang. 3 av 4 burger ble inntatt før jeg måtte ha en pause. Keegil, phatlegs og lisemk 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-672559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cesandberg Skrevet 17. februar 2013 Del Skrevet 17. februar 2013 En sinnahybridversjon av den orginale hawaiiburgeren her: 400gr 100% Gilde kjøttdeig 2 hamburgerbrød chicago 80gr cheddarost 40gr jarlsbergost 20gr parmesanost 1 hel gul løk 1/2 rød løk 1/2 paprika 1 medium tomat 1 hel hvitløk 2 hele chilli habaneros 2 ferske ananasringer en dasj mandig grillsaus texasstyle Litt spisscummen. Litt maldonsalt Malt pepper Ca: 1800Kcal Putta løk, hvitløk,chilli, grillsaus, krydder i en foodprosessor, knadde dette inn kjøttdeigen, delte denne opp i 4 deler, klappet 2 deler flate, la parmesan og jarlsbergost i midten, klappet de to siste delene med kjøttdeig oppå dette slik at osten ble "innbakt", stekte i panna i noen minutter med meierismør, snu og gjenta, legg på cheddarost, la på et wok lokk over pannen for hurtig smelting av osten, stekte annanasen litt fort og hardt i fettet i panna. Må nok lage egne brød etterhvert, liker at brødet er litt større omkrets enn burgeren, blir litt mindre gris av slikt.... Edit: må nesten legge til litt "funfacts": hvis dere ikke vasker hendene skikkelig skikkelig ordentlig etter å ha rensket og lekt seg med chilien så risikerer dere å "sette fyr på " forhuden neste gang dere skal "styre strålen" ned i wc skåla...... capsaicin fra chilien er ikke lett å bli kvitt hehe. Lloyd, ubertass, Tor og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-672748 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Skrevet 20. februar 2013 Del Skrevet 20. februar 2013 Holy... Satan... vannsmak i kjeften må ha Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-677152 Del på andre sider Flere delingsvalg…
burny_ Skrevet 21. februar 2013 Del Skrevet 21. februar 2013 Heimelaga elgkarbonader, grovt hamburger brød, 4 typer ost, bacon, + Viltsaus Ikkje så fint framlagt da at det gjør noe, men godt som faen! Beste fra to verdener, vilt + burger = ubertass, EjtheDj, SuperSilje og 5 andre 8 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-678949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KevinJames Skrevet 21. februar 2013 Del Skrevet 21. februar 2013 AAAAAAAAAAAAH. Gleder meg til å dra på meny efter trening i morgen, inspirert av tråden her. bilder kommer!! Hvilken oppskrift skal jeg gå for? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-678969 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Slettet Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 AAAAAAAAAAAAH. Gleder meg til å dra på meny efter trening i morgen, inspirert av tråden her. bilder kommer!! Hvilken oppskrift skal jeg gå for? Foreslår du lager din egen "oppskrift" med akkurat det DU digger! Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-679186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
egniii Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 Syke satan for noen burgere her Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-679628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nibter Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 å fytterakkern, blir helt våt i munnen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680472 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 23. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2013 I kveld oppdateres Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™ med en etterlengtet, splitter ny, fresh og ikke minst BØS burgeroppskrift! Stay tuned! 123abc1, Asta, KamillaK og 9 andre 12 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680538 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 I kveld oppdateres Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™ med en etterlengtet, splitter ny, fresh og ikke minst BØS burgeroppskrift! Stay tuned! FatUnicorn og Keegil 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680745 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicolai Hildre Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 FatUnicorn, Lloyd, heisveis og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 23. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2013 Kjetils Bøse Surf'n'Turf-Burgere™ 23.02.13 Nå har det vært stille fra meg på oppskriftsfronten veldig lenge, og jeg følte at hvis jeg skulle komme med noe nå etter så lang tid, så måtte det faen meg være noe helt vanvittig awesome og helt nytt. Resultatet? Disse: Jeg digger biff, og jeg digger scampi. I det siste har jeg fått en forkjærlighet for surf 'n' turf-retter som kombinerer begge to, og i dag slo det meg: det går jo vitterlig an å gjøre med burger! Samtidig skammet jeg meg litt over at jeg enda ikke har forsøkt å lage burgere med egenkvernet kjøtt. Jeg har ingen kjøttkvern, men jeg har en kjøkkenmaskin. Etter å ha lest litt rundt på nettet fant jeg ut at det burde la seg gjøre med en slik en hvis man er svært forsiktig, og jeg er da ikkeno om ikke forsiktig (lol). Så jeg stakk på ICA og kjøpte en slik en: Det er faen meg grytekjøtt jo, sier du? Vel, dette er Kjetils BØSE Burgerlaboratorium™, ikke Kjetils Femi Indrefilet-Workshop. Det skal være røft, det skal være litt å tygge i, og det skal være ting alle faktisk kan dra på seg forkleet og lage store porsjoner av. Dere som vil ha indrefilet kan dra tilbake til den store tvilsomme ost- og kjeks-tråden eller whatever. Her inne gjør vi ting litt mer folkelig! Alright, let's make some fuckin' burgers here! Burgerdeig: 800g valgfritt storfekjøtt (ikke indrefilet) En neve kapers En neve frisk koriander Worchestershiresaus Salt Pepper Olivenolje What, that's it? Yes sir! Det er nesten litt kleint hvordan jeg har brukt nesten hele tråden på å forsøke å perfeksjonere burgerne mine ved å ha alt mulig stæsj i dem, men faktum er at de aller beste burgerne får du nesten alltid ved å være minimalist når det kommer til burgerdeigen. Hvis du har kjøpt ferdig kvernet kjøtt, kan du hoppe over det neste avsnittet... ... men hvis du har vært bøs og kjøpt et skikkelig kjøttstykke, så skjærer du opp dette i passelig store terninger til kverning. Har du kjøttkvern så er det idéelt, men en kjøkkenmaskin/foodprocessor duger. Ta halvparten av kjøttet oppi maskinen av gangen og kjør det i 3-4 korte pulser på 5 sekunder. IKKE kvern det for mye. Da kommer du til å føle deg dum. Etter å ha kvernet alt kjøttet og pepret det (IKKE SALT ENNÅ!) burde resultatet ditt se noenlunde slik ut: Har du noensinne sett noe så fantastisk? Finhakk kapers og frisk koriander, og ha det oppi bollen sammen med en stor dæsj worchestershiresaus. Bland sammen med hendene. Form ønsket antall burgere, og dryss olivenolje, salt og pepper på hver side av dem. La dem hvile litt. Slik! Klar til steking. Fyr opp en stekepanne på høy varme og smelt smør til det blir brunt'ish. Stek 2-3 burgere av gangen i 2-3 minutter på hver side og la dem stå i ovnen i 5 minutter etterpå for best resultat. Ok, det var kjøttet. Men hva med scampien? Innbakt scampi: 400g ukokt scampi 4-5 stk kavring 1 egg Litt mel Hvitløkpulver Chilipulver Salt Pepper Rens scampien, ha den i en bolle og ta på salt og pepper. Sett frem tre boller til; en med mel, hvitløkpulver og chilipulver, en med vispet egg og en med knust kavring. Det kommer til å se omtrent slik ut: Så tar du litt av scampien av gangen, og dypper den først i melmiksturen, så i egg, og deretter i kavring. Deretter steker du den i panna på relativt høy varme, og aller helst i baconfett. Det er den beste måten å gjøre scampi mandig på. That's it! Når det gjelder brød og tilbehør er valget naturligvis helt fritt. Jeg brukte selvfølgelig bacon, fordi det ikke går an å lage burger uten bacon. Det sies at ost er litt problematisk når det gjelder sjømat, men jeg synes skarpe oster generelt går godt sammen med "friterte" og innbakte ting, så jeg gikk for en skikkelig pornogul cheddar. Var megadigg. Ellers følte jeg at ananas passet godt sammen med hele surf 'n' turf-opplegget, siden det kanskje høres litt Hawaii ut. Det var virkelig en slager, og kombinert med Jack Daniels BBQ-saus på toppen ble biffkjøttet, cheddaren, ananasen, baconet og de innbakte rekene til en smakssymfoni uten like. Synes du det hørtes litt gay ut? Ok, det knuller i munnen. Bedre? Ellers brukte jeg speltrundstykker som brød, og av grønnsaker gikk det i baby leaf mix, rødløk og cherrytomat med en stor dæsj av Alains aioli for good measure. Forhåpentligvis har jeg overbevist deg om at du MÅ lage disse burgerne. Hvis du fortsatt ikke er helt sikker, tipper jeg et par bilder til vil gjøre susen. Velbekomme, bøse motherfuckers! JonHD, Kristin Charm, Olga og 18 andre 21 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680948 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 BEST post EVER! <3 M. M, Assie, wingeer og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680952 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Asta Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Herregud, så digg! Kan vi ikke ha burger-meetup, noen stille med kjøttkvern og Kjetil eller Redstrek med oppskrift? Jeg stiller med stor appetit! :happy: Keegil og FatUnicorn 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-680955 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FatUnicorn Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Herregud, så digg! Kan vi ikke ha burger-meetup, noen stille med kjøttkvern og Kjetil eller Redstrek med oppskrift? Jeg stiller med stor appetit! :happy: I'm in! Stjeler mamma sin kjøkkenmaskin med kjøttkvern Keegil og Asta 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/18/#findComment-681005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.