Jump to content
Keegil

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™

Recommended Posts

Hadde ikke burger. Har biff, er nummeret før det blir biff til kvelds nå, men da må jeg handle ny middag til i morgen :p

oooh, lite er så digg som en god kveldsbiff! Krydre den godt og kjøp en ny på søndagsåpen butikk ;) hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Applaus! :D

Jeg har også god erfaring med å kun salte kjøttet på utsiden før steking, men jeg krydrer og peprer det imidlertid imens jeg knar. Egg pleier jeg også å bruke, men kun plommen og ikke hviten. Enig i at hele egget ikke gjør seg så godt i burgerdeigen ettersom hviten absolutt ikke får riktig konsistens under steking, men bare plommen synes jeg funker bra. Jevner ut med litt potetmel, men de beste burgerne IMO er ofte de som er akkurat faste nok til at de ikke faller fra hverandre i panna men som ellers er rimelig bløte før de stekes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okey, tilbake til laboratoriumet.

Det viser seg at salt tuller med proteinsammensetningen i kjøttet, og gjør kjøttet langt i fra så saftig som det kan bli, så dagens quest har vært å ikke krydre kjøttet før etter det er knadd og tatt form - men før det går i pannen.

Hva mener du med det? Og på hvilken måte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Hva mener du med det? Og på hvilken måte?

Jo, det skal jeg fortelle deg.

Når du salter kjøttet under blanding vil kjøttmolekylene forandre seg til å bli mer sammensatte - noe som kan være fordelaktig i f.eks. kjøttboller. Kjøttet blir seigere og nærmer seg en mer fraseliknende kjøttmiks.

Salter du ikke kjøttet under blandingen vil kjøttet bevare sin "crispy" og saftige molekylstruktur - litt på samme måte som du finner i biffen, og burgeren vil være mindre seig.

Du kan lese mer om det her inne hvis det er av interesse:

The Burger Lab: Salting Ground Beef | A Hamburger Today

Share this post


Link to post
Share on other sites

En annen liten burgeroppskrift jeg vil anbefale er det sunne alternativet.

Karbonadedeig, hamburgerbrød av fullkorn, ruccola salat og rødløk (fersk), mager kesam mikset med avokado.

Det er magisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For en følelse av sommer og grill midt på vintern; liquid smoke i kjøttet før steking :hungry: Kan kjøpes i det o store utland, eller på ebay...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese?

Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig.

Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese?

Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig.

Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro?

UGH!!!

Men jeg synes jo CC er ekkelt i utgangspunktet.... Som bindemiddel kan det jo muligens funke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese?

Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig.

Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro?

Jeg syns det funker, men har brukt andre bindemidler i tillegg :) CC er jo ganske "tørt" selvom det blir most, så usikker på om det kan erstatte egg eller mel. Men smakte godt da, selvom det blir litt "sunnifiering" over det hele og vanlig feit burger forblir det beste uansett :hungry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jo, det skal jeg fortelle deg.

Når du salter kjøttet under blanding vil kjøttmolekylene forandre seg til å bli mer sammensatte - noe som kan være fordelaktig i f.eks. kjøttboller. Kjøttet blir seigere og nærmer seg en mer fraseliknende kjøttmiks.

Salter du ikke kjøttet under blandingen vil kjøttet bevare sin "crispy" og saftige molekylstruktur - litt på samme måte som du finner i biffen, og burgeren vil være mindre seig.

Du kan lese mer om det her inne hvis det er av interesse:

The Burger Lab: Salting Ground Beef | A Hamburger Today

mjoo, men nå er jo hele poenget med å saalte kjøttdeigen at man øker vannbindingsevnen, så man får spedd den ut mer. da kan man lettere introdusere andre smaker(chili, worchestershiresaus, fiskesaus, kraft, buljong, vann) og mer fett via fløte eller egg.

å hoppe av i svingen på den måten som artikkelforfatteren gjør, ja da blir resultatet ikke bra. farser må spees ut, ellers blir de jævlig harde og udigge i munnen, istedenfor saftige, smakfulle og juicy..

Så jeg kommer nok til å fortsette å salte kjøttet på forhånd og spe på med godsaker:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det skal du få lov til, jeg personlig synes kjøttet var det saftigste noen sinne da jeg ventet med saltingen til slutt. Chili og hvitløkssmaken var der likevel ;)

Edit: saftigheten kan selvsagt komme av at jeg betalte i overkant av hundre spenn for kjøttdeigen :p Kvalitet <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vet denne tråden er en hyllest til alle verdens burgere!

Men..dette leste jeg i Iform i dag.

[ATTACH]85399[/ATTACH]

De fleste av oss vet at junk i store mengder ikke alltid er det lureste - men det får da være måte på. Skremselspropaganda!

It pisses me off.

post-16964-14440919091776_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg vet denne tråden er en hyllest til alle verdens burgere!

Men..dette leste jeg i Iform i dag.

[ATTACH]85399[/ATTACH]

De fleste av oss vet at junk i store mengder ikke alltid er det lureste - men det får da være måte på. Skremselspropaganda!

It pisses me off.

Det er alltid akademikere som skal synse seg til billige poeng ved å skremme folk. Men en McDonaldsburger (hurtigmat) er jo HELT forferdelig, nesten forkastelig i øynene til en burgerelsker som meg selv. Takke meg til go'kverna kjøtt fra slaktern hvor jeg selv kan kontrollere fett% og brød med fullkorn. Og vips er burgern innafor :D haha!

Burger er toppen! Gleder meg til lørdag.

Mottar gjerne forslag til lørdagsburger, jeg er åpen for nye ideer - vurderer tacoburger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

740133_10151207373281555_125278436_o.jpg

Litt svakt bilde, men sabla god burger!

Hamburger med.. Cottage Cheese, rødløk, hvitløk, dijon-sennep, ketjap manis, kikkoman, chili, rød jalapenos

Toppet med ymse salat, litt dressing og hjemmebakt brød (halvgrovt med rug og bakepulver (tom for gjær))

ca 400g burger, want moar!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jester
For en følelse av sommer og grill midt på vintern; liquid smoke i kjøttet før steking :hungry: Kan kjøpes i det o store utland, eller på ebay...

Fortell.meg.mer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...