Jump to content

bunnfall

Members
 • Content Count

  530
 • Joined

 • Last visited

About bunnfall

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 04/13/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har ikke trent styrke på kjempelenge (mange måneder), og nå vil jeg begynne igjen. Har nå jogging som primær treningsform... Vil trene styrke to ganger i uka, til å begynne med i hvert fall. Trente X-press i fjor høst. Vurderer det eller starting strength. Tips? Må uansett være fullkropps. Bør jeg begynne helt fra bunn av igjen (altså stanga)? Kan også nevnes at jeg spiser i underskudd for tiden. (Skriving av masteravhandling satte sine spor...)
 2. Hei! Beklager kjempeseint svar. Jeg har flyttet fra byen... jeg fikk ikke solgt beltet, men kanskje du finner det på en Fretex i Trondheim et sted
 3. Tror ikke wok er en veldig god idé. Du kan ikke steike ting i crockpoten, bare koke. Det mest wok-aktige jeg har lagd var en slags thaigryte med kylling, kokosmelk, karripasta, hermetiske tomater, vannkastanjer, minimais, rødløk, paprika, vårløk... osv. Det er bare fantasien som setter grenser. Men det blir ikke akkurat crunchy i crockpoten
 4. Jeg også! I går lagde jeg forresten linsegryte på nytt, og denne gangen ble den myyye bedre enn forrige gang! Her er oppskriften ca - 1 kg røde linser (tørre) - 3 mellomstore løk - 3 gulrøtter - 1 enorm søtpotet, eller 2 "vanlige" (gjetter ca 500 gram?) - 5 kinesiske hvitløk - 2,5 chili (tok det jeg hadde, 2 grønne og en halv rød) - 2 stk grønnsaksbuljong - 4 bokser hermetiske tomater - noen ts currypaste (kan justeres opp, eller sløyfes, alt ettersom...) - noen ss ekstra jomfru kokosolje - 2 grønnsaksbuljongterninger - saften av en halv lime - 1 boks kokosmelk - ekstra vann. Linser trekker til seg MYE vann. Min 5,7 L crockpot ble fylt til randen - krydder: karri, spisskummen, malte korianderfrø, gurkemeie, salt, pepper. Vær raus Den blir sikkert enda bedre med litt fersk koriander på toppen! Skyld linsene. Sleng alt bortsett fra kokosmelk i gryta, sett på low i 8 timer eller mer. Tilsett kokosmelka til slutt. Det ble kjempegodt. Og veldig rimelig, hvis man bryr seg om denslags.
 5. Har littegrann til salgs. Gasp-belte, kun brukt få ganger pga litt for stort for meg. Str small, pris: 300 kr (kjøpt for ca 600) fremstår som nytt. (gitt bort) ) Knevarmere fra Tommy Kono, str medium. Passer for deg fra 60-110 kg! (solgt!) Disse er noe mer brukt enn beltet, men er i god stand. De gir utrolig god varme og støtte! Selges for 200 kr. Vil helst selge til folk som bor i Trondheimsområdet. Interessert? Ta kontakt på PM eller svar i tråden.
 6. bunnfall

  Dagens Glade

  Etter nesten seks år i Trondheim skal jeg bli østlending igjen.
 7. Lager noen langsom mat lenger, eller..? I dag lager jeg pulled pork med øl. RIMI hadde svinesteik som snart gikk ut på dato, så da blei det 4 kg svin på halv pris... Dagens steik er bare på én kg, da. Og den dufta som brer seg over leiligheten er sååå digg.. Bare synd at jeg er forkjøla.
 8. Altså, denne tråden kan vel ikke døøø? Jeg har crockpottet to ganger siden sist (inkludert dagens pot) men begge rettene ser omtrent like ut, så jeg nøyer meg med bilder av den ene. Før trodde jeg min Hellige Treenighet i matlaging var løk, hvitløk og chili, men nå er jeg i tvil. Hva med tomater? Man (jeg) kommer sjelden noen vei uten tomater. Også koriander, da... "Et måltid uten koriander, er som krim uten Wallander" (sitat samboer) Vi lagde en gigantisk linsegryte Ca 1 L med tørkede linser (det ble 900 g-ish) 2 løk 2 kinesisk hvitløk 4 ss ekstra jomfru kokosolje 5 ss rød karripasta 1 ss garam masala 1 1/2 ts gurkemeie 2 ts sukker Kajennepepper 3 bokser hakkede tomater Vann (linser tar til seg MASSE VANN) 1 boks kokosmelk (til slutt) Koriander [ATTACH]157800[/ATTACH] Dette ga ca 15 porsjoner med gryte. Den ble dessverre kokt litt for lenge, og linsene endte opp med å bli litt..disintegrerte. Dagens bærer litt preg av "vi må bruke opp disse grønnsakene før de blir dårlige" Chili con mye rart 200 g sorte bønner (tørkede, lagt i bløt kvelden i forveien) 200 g hvite bønner (samme som over) Ca 600 g søtpotet 2 rødbeter 2 løk 2 kinesiske hvitløk 2 chili 4 bokser hermetiske tomater Krydder: spisskummen, chili, paprika, korianderfrø Saften av en lime Koriander Bommer litt på bønnene. De trenger ganske lang tid. Det ble smakfullt! Jeg skal straks til å pakke i lunsjbokser. Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på ei lita jalfrezi neste gang.
 9. Jepp... du skjønner oppskriften ville ha nesten 800 g "tomato puree", som jeg naturligvis trodde var tomatpuré (men også en ganske heftig mengde, nok til at jeg stussa på det) det ble ikke for mye tomat, ikke med 400 g yoghurt, fløten og vannet. Jeg pleier ikke å bruke så mye tomatpuré, det beste hadde kanskje vært en blanding av hermetiske tomater og tomatpuré. Den retten så digg ut, jeg har sett litt på svineknoke i butokken. Jeg er en kjøttnewbie, delvis pga fattig student og delvis pga #fitness, nå bryr jeg meg ikke så mye. Og svineknoke er jo billig. Men jeg lurer på om jeg kanskje må prøve meg på en vegetarrett, tenker på en linsegryte e.l. Tips mottas i hvert fall med takk, og ertegryta er lagret.
 10. Hurra! Det er crockpot-onsdag! Kaillen og jeg skal prøve oss på én crockpot i uka. Vi liker å lage schvære middager som vi fryser ned og har til lunsj. Denne uka har jeg spist chili, i dag lagde vi... trommevirvel Kylling Tikka Masala Oppskriften er amerikansk og måtte tilpasses litt, jeg forsto heldigvis akkurat i tide at "tomato puree" IKKE er det samme som tomatpuré... ellers hadde det blitt MYE tomatpuré. Oppskrift kommer her. Følgende ble gjort kvelden i forveien (av praktiske årsaker): - 1 stor løk, hakket - 4 fedd hvitløk, hakket - 2 ss fersk ingefær, hakket - akkurat så mange chilier du vil - 3x140 g tomatpuré - 400 g yoghurt naturell - 2 ss olivenolje - saften av en halv sitron - 2,5 ss garam masala - 1 ss spisskummin - 0,5 ss paprika - 1 ts gurkemeie - 1 ts kanel - 1 ts kajennepepper (eller mer) - 2 ts chilipulver (eller mer) - 2 ts salt - 1 ts sort pepper Alt dette ble blandet i en bolle med lokk og sto i kjøleskapet over natta. Mmmm, det luktet godt. Ellers trengs: - 1-1,5 kg kylling, vi brukte kyllinglår som vi tok av skinnet på og en kyllingfilet - ca 2 dL vann - 2,5 dL fløte - 3 ss maizena/potetmel - en god slump med fersk koriander, hakket I crockpoten har du smørja fra øverst, kyllingen og ca 2 dL vann eller etter smak. Bland godt og pass på at kyllingen er godt dekket. Sett på low i 8,5 t. Etter 8t, ta ut kyllingen (samboeren måtte gjøre dette steget, og han kunne informere om at kyllingen hadde falt av beina og han måtte fiske ut bein fra gryta) og riv den i stykker hvis ønskelig. Ha kyllingen tilbake. I en bolle rør sammen tre ss maizena/potetmel og fløte til alt er løst. Hell oppi gryta og rør godt. La stå i 20 min til imens du f.eks koker ris og steiker nanbrød. Ha oppi korianderen rett før servering. Kommentar: dette ble kjempegodt, men igjen var jeg for gnien med chilien. Den kunne nok fått litt mer. Det er nok greit å få vekk beina i kyllingen før man slenger i gryta, men vi gjorde det på morgenen og hadde ikke så god tid. Jeg anbefaler denne retten! Dessverre ingen speilrefleksbilder i dag, og dobbeltdessverre ble maten servert i den stygge grønne IKEA-skålen. Håper det ser litt appetittlig ut læll! Gleder meg til neste crockpot-rett, lurer på hva det skal bli.
 11. bunnfall

  Dagens negative

  De to ekstraordinære fagene jeg ville ta har eksamen på samme dato. Det ene må jeg ha for å få lov til å være mattelærer, så valget ble jo i grunn ganske enkelt. (Også en negativ i seg selv, jeg trodde jeg hadde nok matematikk men jeg trenger 7,5 poeng til. Bah.) Også er det kanskje greit å ikke ta 45 stp i løpet av et semester, når 30 av de er masteravhandling...
 12. Pulled pork ble forresten en højdare. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften men brukte cola i stedet for dr Pepper (fant ikke på butikken). Det ble veldig bra! Hadde på Low i åtte timer + én time post-shredding. Nom nom.
 13. Chili-eksperimentering høres bra ut, det er jo godt at det river litt. Kylling er nok ikke dumt nei! Slo til på 3 kg lår her om dagen, de skal visst fungere greit i gryta..
 14. Jeg er gira, svinenakken har vært i crock poten siden 10 i dag morges med løk, hvitløk og cola og diverse andre greier. Da jeg kom hjem fra trening lukta det så utrooolig godt i hele leiligheten! Om ca en halvtime skal vi ta den ut og rive den fra hverandre. Gleder meg til middag. Og gårsdagens chili ble bra. [ATTACH]156203[/ATTACH] Dette ble slengt oppi: 1,2 kg kjøttdeig 3-4 små løk 1 kinesisk hvitløk 1 chilli (kunne sikkert hatt flere) 4 bokser hermetiske tomater 100 g sorte bønner (tørkede) 100 g hvite bønner (tørkede) En dæsj balsamicoeddik Noen ss tomatpuré Krydder: spisskummen, tørket chilli, paprika, salt, pepper Fersk koriander Hadde på high på ca 5t. Jeg lærte følgende: vær raus med krydder. Dette var første gang jeg brukte tørkede bønner og ikke hermetiske, og jeg undervurderte hvor lang tid det ville ta å koke dem. De trenger LANG tid. (Disse hadde heller ikke ligget i bløt.) Dette kan bli en riktig så økonomisk rett hvis man har en høyere bønne:kjøtt-ratio. (Den er allerede ganske økonomisk av seg!) Jeg kjøpte 1 kg sorte og hvite bønner for henholdsvis 30 og 35 kr på Tahir market i Trondheim. Neste gang skal jeg ha (mye) mer chili i fra begynnelsen av.
 15. Samboern og jeg fikk Crock Pot til jul, hurra! Nå prøver vi oss på vårt første måltid, en svær gryte med chili. Det er noe vi lager ganske ofte, så det blir spennende å se hvordan resultatet blir i crock pot! Hvis resultatet blir bra, så skal jeg poste oppskriften her, den er litt annerledes fra trådstarters chili-oppskrift. Nyttårsaftenmenyen er pulled pork. Gleder meg! Og jeg gleder meg til å lage mye og enkel mat framover! HURRA!
×
×
 • Create New...