phatlegs Skrevet 20. april 2013 Del Skrevet 20. april 2013 eeeeeeeeeeeeeeeh jeg klarer ikke gå...så mett er jeg nå.........dårlige bilder, men fy faen så digg smak. den pilsen, 100% peated er nydelig...n-y-d-e-l-i-g. mer orker jeg ikke skrive før i morgen. haha Therese, OleSyverud, Keegil og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-743184 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andy Skrevet 21. april 2013 Del Skrevet 21. april 2013 eeeeeeeeeeeeeeeh jeg klarer ikke gå...så mett er jeg nå.........dårlige bilder, men fy faen så digg smak. den pilsen, 100% peated er nydelig...n-y-d-e-l-i-g. mer orker jeg ikke skrive før i morgen. haha Haha, konge! Gleder meg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-743498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 22. april 2013 Del Skrevet 22. april 2013 Det var lørdag, ingrediensene var kjøpt inn og han begynte å så vidt å smatte når han tenkte over kvelden han hadde i vente. En kveld med god mat, hygge og drikke. Plutselig klarte han ikke vente lengre. Han gikk med raske skritt mot kjøkkenet der den ferdigpakkede brune burgerbagen stod klar. Nå skulle det lages mat. Phatlegs pakket ut baggen i høyt tempo, med både glød og lyst i blikket. Den ene ingrediensen etter den andre havnet på kjøkkenbenken så han kunne nyte synet av dem før de ble tilberedt. [ATTACH]101438[/ATTACH] Pølsene og kjøttet var klare til tilberedning. De spesiallagde øksepølsene var kjøpt inn noen timer tidligere fra Anni's Slakteri på Mathallen, mens oksebiffen som burgerne skulle lages av kom fra Slakterhuset i samme bygg. Baconet smeltet radig i folien ettersom varmen fra ovnen tok seg tid til å smelte fettet og gi det en gyllen skarp crispy tone. [ATTACH]101436[/ATTACH] I dag stod det tre ting på menyen. 1 - Ølburger [ATTACH]101446[/ATTACH] 2 - Double Trouble (Pølseburger) 3 - Den "vanlige" [ATTACH]101437[/ATTACH] Ølburger: Dette var nytt for meg. Jeg har aldri laget mat med øl i før, og jeg angrer bittert på at dette var burgeren jeg spiste til sist..da jeg var rimelig mett etter de to ande typene. Nuvel, jeg bestemte meg for å bruke litt øl i kjøttet, men basere hovedbruken av ølet for å braisere noe løk og lage en sykt digg løksaft. Ingredienser kjøtt: Worches(massegreier)saus, tabasco, litt øl, salt og pepper. Løk: en hel del smør, finkuttet løk, en hel del øl, liten teskje salt, liten teskje sukker. La det putre i panna i ca 18 min. Double Trouble (Pølseburger) Dette var morsomt, og kjempegodt. Jeg fikk ideen fra en burgerjoint i LA som gjør det samme. Mye Worchsaus i kjøttet, litt tabasco, litt hvitløk og chili. Salt og pepper. Pølsene er greit å velge noe som kan komplimentere smaken i kjøttet du allerede har, så jeg valgte noen kraftige, lite spicy oksepølser som var magiske. Litt cheddar og friske grønnsaker...voilá Pølsen steker du bare vanlig, så snitter du den opp på langs, samt på tvers. Deretter flater du den ut, slik at innsiden stekes og du kan legge den enkelt oppå burgeren etterpå. Den Legendariske (aka Den Vanlige ) Nesten lik som Double Trouble, men uten Worch og tabasco, mer chili og hvitløk i kjøttet, samt salt og pepper. Dressing: litt bedre most rødløk, så den fikk en litt mer thousand island rødpreg over seg, fortsatt samme ingredienser: mager kesam, avokado, lime, chili, hvitløk og rødløk. Det ble ganske digg, selv om bildene ikke er helt bra (ganske kjipe faktisk), så tar burgerne igjen tap av swag på smak #yolo Kristin Charm, eeee, Andy og 5 andre 8 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-744846 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chrissernh Skrevet 25. april 2013 Del Skrevet 25. april 2013 Kjetils Bøse Amerikanere™ 24.03.12 [ATTACH=full]17271[/ATTACH] Jeg ville perfeksjonere min american style-hamburger i dag, så da skred jeg til verket med cheddar, bacon, løkringer, majones, BBQ-saus og alt annet som skriker amerikansk burger. Løkringene er naturligvis hjemmelagde. Til burgerne: 600g kjøttdeig 1/2 løk 1 fedd hvitløk 1/2 rød chili 1/2 grønn chili 1 eggeplomme 1 kavring Cumin Til løkringene: 1 løk 4 dl melk 3 dl mel 1 egg Litt bakepulver Chilisaus Tilbehør: 4 burgerbrød Bacon Cheddar Salat Tomat Sylteagurk eller pickles Majones (blandes med chilipulver og hvitløkpulver) BBQ-saus Begynn først på løkringene: Kutt opp løken i ringer (O RLY), og bland melk og en god dose chilisaus i en bolle eller dyptallerken. Legg løkringene oppi og la stå i kjøleskapet en stund. Lag burgerdeigen imens. Peis løk, hvitløk, chili (to prikker på mannekortet hvis du tar ut frøene), eggeplomme og kavring i en food prosessor eller mikser og kjør det til det blir en fin guffe. Bland guffa godt sammen med kjøttdeig, cumin, salt og pepper i en bolle med henda – IKKE bruk mikser i kjøttet, det ødelegger alt som heter tekstur i burgerne – og form fire burgere som du presser flate og legger på et bakepapir. Drypp litt olje på dem og strø over mer salt og pepper. Ta løkmelkchilisausmixen ut av kjøleskapet. Ha melet i en dyptallerken, ta løkringene opp av melkeblandingen og dypp dem i melet for å dekke dem til. Sett dem deretter til side, og hell melkeblandingen oppi melet sammen med egg, bakepulver, salt og pepper. Rør godt til det blir en litt seig masse – ha i mer mel hvis den blir for tynn, og sett den gjerne i kjøleskapet en stund. Varm opp en panne og stek burgerne godt på den ene siden på sterk varme til de ser godt stekt ut (de skal være litt svarte). Snu dem, ha på OPPTIL FLERE TJUKKE SKIVER med cheddarost og ha på lokket på stekepanna så osten smelter. Stek til de ser digge ut og sett til side. Stek bacon til det er sprøtt og legg det oppå de ferdige burgerne. Skyll pannen, ha i godt med olje og varm opp på sterk varme. Dypp løkringene i deigmassen og stek dem til de er gylne. I mellomtiden har du selvfølgelig varmet opp burgerbrødene i ovnen, samt hamburgerne med cheddar og bacon som du naturligvis satt inn sammen med dem for å holde dem varme og for å smelte osten litt ekstra. Du har åpenbart også kuttet opp salat og tomat, og blandet majonesen med chilipulver og hvitløkpulver i et lite glass eller en kopp. Nå det viktigste: Å sette sammen burgerne. Dandér burgerbrødene på en tallerken og smør majones på dem. Deretter har du på salat, tomat og sylteagurk, i den rekkefølgen. Så kommer selve burgerne med cheddaren og baconet. Deretter en svær sprut BBQ-saus på, før du legger på et par løkringer på hver burger. Burgerbrød på toppen. Velbekomme! Dette er den sykeste burgeren jeg har smakt!! Rakk ikke å ta bilde før alle var spist opp, og jeg lagde dobbelt opp! Keegil og Kimmey 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-748146 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Salus Skrevet 26. april 2013 Del Skrevet 26. april 2013 For en *fantastisk* tråd! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-749935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
burny_ Skrevet 2. mai 2013 Del Skrevet 2. mai 2013 Etter de forrige eg laga (Reinsdyrs burgere surra inn med serrano skinke, 4 typer ost, vilt saus++ Så har motivasjonen stått litt stille. Har to konsept: Nr1: Hesteburgere! Hørt det kjøttet er veldig godt, så vil ikkje ha for mye dill dall. Muligens noe skogsbacon, samt inkorpere hvitløk på en lur måte, smelte ost og hvitløk sammens og helle over burgern kanskje? Forslag? Nr2: Wok burger. Chop Suey saus, enten på etterpå eller i burgerene før steiking. Kanskje få lagt litt nudler oppå, men ferdig kokt, eller steke de? Hmmm.. Innspill takk! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-755692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 2. mai 2013 Del Skrevet 2. mai 2013 Koker du nudlene risikerer du vel å få litt for soggy brød? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-755700 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 I did it again! Samme som forgje, men med feitere kjøtt, meir løk, meir whisky og meir WIN. Espen-h, Hugo2, heisveis og 24 andre 27 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 OMFG ubertass! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760252 Del på andre sider Flere delingsvalg…
puma Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 I did it again! Samme som forgje, men med feitere kjøtt, meir løk, meir whisky og meir WIN. [ATTACH=full]103688[/ATTACH] [ATTACH=full]103689[/ATTACH] [ATTACH=full]103690[/ATTACH] [ATTACH=full]103691[/ATTACH] [ATTACH=full]103692[/ATTACH] [ATTACH=full]103693[/ATTACH] [ATTACH=full]103694[/ATTACH] [ATTACH=full]103695[/ATTACH] [ATTACH=full]103696[/ATTACH] [ATTACH=full]103697[/ATTACH] begynne med matblogg kanskje ?! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cesandberg Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Vakkert syn ubertass , i tidligere tider, da menn var menn, og hjerteinfarkt og kolesterol var uvesentlige snikksnakkerier så samlet mammaene rundt om i de tusen hjem det fettet som er i panna der, i norgesglass/beholdere, og brukte det i fremtidig matlaging, de hadde 2-4 glass, alt ettersom hva fettet kom fra. Ellers, er lard (Engelsk for fett/innvollsfett) et godt gammelt produkt for å øke fettinnholdet i maten: Lard - Wikipedia, the free encyclopedia Tor og ubertass 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760265 Del på andre sider Flere delingsvalg…
RobbieLad Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Gud bedre. Akkurat ferdig med lunch nr 2, men ble jammen meg sulten etter å ha sett det her. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760270 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Meir ælg! Da var det elgburger igjen! Ettersom det har vært så populært å steke løk i panna først, så hive burger og brød oppå der igjen, så måtte jeg prøve. Burgerene består av: 500g elgkjøttdeig 1 egg dæsj med: Potetmel, Worcestersaus, ketjap manis, østerssaus, lønnesirup og finrevet ost Kjørte i morteren: sort pepper, koriander, chili flakes og 2 fedd hvitløk Blandet bønnhørlig sammen, og lagt i stekepanna (som var full av olivenolje og smør) på medium varme på toppen av den allerede møre løken. La brødet på toppen av burgeren. Frua er ikke så glad i løk, så hun fikk litt ost på sine burgere ^^ Gadd heller ikke å garnere så mye, burger er burger! Smaksmessig = OMFG! kwebby, Keegil, Johanne22 og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Godt spørsmål.. Denne elgen er det gammeln som har skutt, og søskenbarnet hans igjen som har videreforedlet det Men har sett kjøttdeig av reinsdyr og annet vilt i noen butikker (iallefall i Trondheim), så bør være mulig å skaffe. Slakteren er nok det enkleste vil jeg tro. Elgkjøttdeig er veldig magert, så litt vanskelig å få det til å holde seg sammen. Men smaker veldig godt! Edit: I morgen blir det et forsøk på torskeburger... Ikke peiling på hvordan jeg skal angripe fisken.. men men.. Blir vel et slag.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760716 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TaTa Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Godt spørsmål.. Denne elgen er det gammeln som har skutt, og søskenbarnet hans igjen som har videreforedlet det Men har sett kjøttdeig av reinsdyr og annet vilt i noen butikker (iallefall i Trondheim), så bør være mulig å skaffe. Slakteren er nok det enkleste vil jeg tro. Elgkjøttdeig er veldig magert, så litt vanskelig å få det til å holde seg sammen. Men smaker veldig godt! Edit: I morgen blir det et forsøk på torskeburger... Ikke peiling på hvordan jeg skal angripe fisken.. men men.. Blir vel et slag.. Hvor finner man slaktern? I Trondheim? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-760933 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wingeer Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 I Trondheim er det dessverre ingen slakter. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-761002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Simlol91 Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Mitt bidrag chili/hvitløks burgere med guacemole og ruccola kwebby, DenLan, eeee og 7 andre 10 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-761116 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kamilligram Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 Jeg har egentlig planlagt middag til i morgen, men nå merker jeg at den utgår til fordel for higen etter bøsburgerstempel. Challenge accepted! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-761167 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 I Trondheim er det dessverre ingen slakter. Men hvis du prater med gutta på Meny, og spør uberpent, så kan det hende de klarer å hooke deg opp. Asta og wingeer 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-761200 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wingeer Skrevet 7. mai 2013 Del Skrevet 7. mai 2013 Men hvis du prater med gutta på Meny, og spør uberpent, så kan det hende de klarer å hooke deg opp. Jepp. Det er planen i sommer. Aurelius og TaTa 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/23/#findComment-761204 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.