Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Stekt sitron-pepper SALMA

300 g SALMA laks

1/2 sitron

Pepper, himalayasalt

Kokosolje til steking

  • Del SALMA laksen opp i 2 like store fileter (150 g per styk)
  • Stek Laksefiletene i kokosolje, press sitron over. Ha ønsket mengde salt og pepper over.

Stekt mangomix

1 mango

1 rød søt paprika

1/2 squash

1 rødløk

1 avokado

Kokosolje til steking

  • Skjær mango, paprika, squash og rødløk i små strimler, avokado i terninger, og stek alt i kokosolje.

1428669-12-1353766836822.jpg

SE så enkelt det er!!! Servert med mager kesam, og litt chilisaus.

GOD HELG ALLE SPREKE, TRENINGS OG MATGLADE MENNESKER!

post-10232-14440906915875_thumb.jpg

Fortsetter under...

Jeg er HELT sikker på at alle dere har en eller annen slags ekslusiv sort mandelmel, fiberfin og bakepro, evt så baker dere med hvetemel og sukker og lyger på dere sunne ingredienser :D:giggle:

Jeg har bakepro og fibehusk. Ellers baker jeg med sammalt mel og havremel, eller maler mandlene selv :) Sukker bruker jeg ikke, da er det sukrin, sukrilett eller stevia :)

Kjøttgryte med grønne erter og timian

400 g karbonadedeig

1 rød paprika

2-3 sjalottlauker

2 tomater

1 fedd hvitløk

500 g grovhakkede tomater

400 g grønne erter

pepper, paprikakrydder, timian og noen laurbærblad

  • Stek karbonadedeigen. Under stekingen tilsetter du oppkuttet paprika, sjalottlauk, tomat og et finhakket hvitløksfedd. Tilsett og bland inn pepper og paprikakrydder.
  • Ertene stekes i en tørr panne, for å tørke de litt.
  • Når karbonadedeigen er ferdig stekt, tilsettes de grovhakkede tomatene. Timian blandes inn, og 2-3 laurbærblad legges i gryten.
  • La gryten koke og putre under omrøring i 15 min, da vil timian og laurbærblad gi en god aroma og smak. Mot slutten av koketiden fjernes laurbærbladene, og ertene tilsettes.
  • Server med ris, søtpotet eller en grovbrødskive/flatbrød om du ønker.

1428669-7-1354177285443.jpg

Godgjør seg og lukter godt.

1428669-7-1354177362911.jpg

Bon apetit!

Sunt & Godt Regine | Facebook

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-1444090805925_thumb.jpg

post-10232-14440908062149_thumb.jpg

Hjemmelaget granola

post-599-14440908354777_thumb.jpg

post-599-14440908357685_thumb.jpg

Ingredienser:

Valnøtter

Hasselnøtter

Havregryn

Kruskakli

Sesamfrø

Solsikkekjerner

Linfrø

Rosiner

Honning

Litt vann

Sett ovnen på 180 grader. Grovhakk valnøtter og hasselnøtter. Bland det sammen med resten av ingrediensene, utenom rosiner. Rør godt om, slik at honningen ikke samler seg i en klump. Tilsett vann slik at det kun blir fuktig, blandingen skal ikke være våt. Rør godt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett. Varmes i ovnen i 15-20 minutter, til du ser blandingen har brunet seg. Rør gjerne et par ganger i steketiden, og tilsett rosiner de siste 5 minuttene for å unngå at det blir svidd.

Serveres gjerne med mager kesam, toppet med litt honning.

post-599-14440908355773_thumb.jpg

post-599-14440908356639_thumb.jpg

post-599-14440908356905_thumb.jpg

APPELSINFROMASJ

1 boks mager kesam

Fun light appelsin

5 gelatinplater

3 ss vann

Kanel og sukrin

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, varm så opp litt vann i en kjele.

Bland mager kesam og ønsket mengde fun light. Smak til, jo mer saft du bruker, desto sterkere appelsinsmak.

Press vannet av gelatinplatene, de skal nå være helt bløte, og spes lett ut med litt varmt, ikke kokende vann. Ca 3 ss varmt vann brukes til å spe ut gelatinplatene.

Bland gelatinen inn med kesamen, dryss over med litt sukrin og sett røren kjølig i noen timer før servering.

Server med sukrin og kanel, og gjerne litt ferske appelsiner og valnøtter.

1428669-8-1354251734624.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook

post-10232-14440908409181_thumb.jpg

Annonse

JULEKAKE

2 stk.

400 g mel (jeg brukte 360 g speltmel + 40 g Bakepro)

1 pakke gjær

1 boks skyr naturell1 digert egg2 ss sukrin+

1 stor neve rosiner og en litt mindre neve sukat

1 ts kardemomme

Lunket melk til det kan knas godt sammen for all del, bruk h-melk. Skyr er jo så magert at litt fullfett må til nå

Kna alt godt sammen og sett til heving et lunt sted i en times til. Rull så til to kaker, og sett nok en gang til heving. Enda en time med venting. Jeg satt stekebrettet foran varmeovnen, der koste deigen seg, ja. Pensle med egg, og stek på 175 grader i ca. en halvtime.

post-6209-14440908725485_thumb.jpg

Julekake | À la Schumacher

post-6209-14440908724679_thumb.jpg

Fylt søtpaprika

3 porsjoner

3 stk søtpaprika

400 g karbonadedeig

3 store sjalottløk

Litt soltørket tomat

1/2 rød chili

2 hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater

Litt revet gulost

Timian, peppermix, paprikakrydder, oregano, mineralsalt

  • Stek karbonadedeig sammen med hakket sjalottløk, hakkede soltørkede tomater, finhakket chili og finhakket hvitløk. Krydre allerede nå med timian og oregano.
  • Sett ovnen på 200 grader. Skjær toppene av søtpaprikaene, og lag et ca 1 cm bredt snitt i hele paprikaens langside.
  • Når karbonadedeigen er ferdig stekt, tilsettes de hakkede tomatene, og det smakes til med pepeprmix, paprikakrydder, mineralsalt, timian og oregano. La kjøttblandingen så stå og putre i 10 minutter, rør om innimellom.
  • Fyll så paprikaene med kjøttblanding, topp med litt revet gulost. og stek på rist i ovnens midterste rille i 12-15 minutter.
  • Server med resten av kjøttet, og en frisk salat.

1428669-10-1354448821204-n400.jpg

1428669-10-1354448884523.jpg1428669-10-1354448906267.jpg

Servert med avokado, agurk og tomat.

post-10232-14440908920048_thumb.jpg

post-10232-14440908921638_thumb.jpg

post-10232-14440908922806_thumb.jpg

linsesuppe

Til ca 4 porsjoner

4 sjalottløker, finhakket

½ ss smør

2-3 dl røde linser

8 dl vann

2 fedd hvitløk, finhakkes

1 boks hakkede tomater

2 laurbærblad

1 ss paprikapulver

2 ts tørket timian

Salt og pepper

1. Linsene legges i vann i 3-4 min. Skylles til vannet blir klart. Jeg brukte "gryteklare" linser fra go green.

2. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk. Fres løken til gyllen farge. Jeg valgte også å frese peppermixen sammen med løk og hvitløk, da denne inneholder litt grovere pepperkorn.

3. Tilsett de skylte linsene og hell på vann. Tilsett paprikapulver, laurbærblad og timian. La suppen koke i ca. 10 minutter.

4. Tilsett tomatene og la suppen koke i 5 minutter til.

5. Smak til med salt og malt pepper. Kan rundes av med litt balsamico og fruktose.

1428669-7-1354869743861.jpg

Tips

Denne suppen er et glimrende utgangspunkt for en balansert lunsj. Når du serverer suppen bør du tilsette noen skiver strimlet skinke eller biter av kylling for å få et tilstrekkelig proteininnhold. Kokte egg er også en fin proteinforsterkning. Dryss over noen urter og hell på litt god olivenolje etter at du har øst suppen i tallerken.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook --> bli med på førjulskoknurransen min på facebook, og vinn en førjulsgave :)

post-10232-14440910110844_thumb.jpg

Kylling i sennepsaus med kokt rosenkål og raspet, rå rødbet.

Kylling stekes med tomat, løk og paprika. Krydres med peppermix, paprikakrydder, hvitløkspepper, rosmarin og chilipulver. 1 ss Creme fraiche røres inn, sammen med ønsket mengde sennep. La det hele putre i 5-10 minutter før det serveres med kokt rosenkål og rå, raspet rødbet.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook

post-10232-14440910706431_thumb.jpg

FREDAGSFISK!

Ovnsbakt laks, naturell, med hjemmelaget kryddersaus.

Kryddersaus

4 sjalottløk

1 spisspaprika

2 tomater

2 fedd hvitløk

1 ss creme fraiche

1 ss kokosolje

Litt sitronsaft.

Paprikakrydder, peppermix, koriander, himalayasalt, malt stjerneanis og chilipulver

  • Kutt opp grønnsakene, og finhakk hvitløken. Stek så først sjalottløk, hvitløk og spisspaprika i kokosolje i en kjele. Tilsett så tomatbiter og litt sitronsaft og stek litt til.
  • Krydre med ønsket mengde av alle kryddertypene. Vær raus med paprikakrydder og pappermix. Stjerneanis, koriander og chili gir karakteristiske smaker, så smak deg frem her.
  • Ha i creme fraice, smak til med krydder. La sausen koke i 5-10 min.

1428669-7-1355470315553.jpg

Servert med ristet polarbrød extreme.

post-10232-14440911702479_thumb.jpg

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Annonse

Protein-Oreos:

Kjeks:

  • 1 stivpisket eggehvite
  • 1 stor ss mager kesam
  • 5 gram kakao
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 5 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 skvett melk
  • 2-3 ss sukrinmelis
  • Ørlite salt

Stivpisk eggehviten og bland de øvrige ingrediensene forsiktig inn i hviten. Lag 10 rundinger på et bakepapitkledd stekebrett og stek på 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøl kjesnene på rist til de er helt kalde.

post-7048-14440915790805_thumb.jpg

Når kjeksene steker kan du lage vaniljekrem.

Krem:

  • 2 store ss philadelphia light
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ss sukrinmelis
  • Litt vann

Sett kaldt mens kjeksene steker/avkjøles. Smør krem mellom to kjeks og nyt med et stort glass melk!

Layered Protein Pancake Cake! :D

post-7048-14440915791348_thumb.jpg

Proteinpannekakene er laget av 2 egg, 20 gram havregryn, 1 dl melk, 15 gram proteinpulver med vaniljesmak, 5 gram peanøttmel (kan erstattes med annet mel), 2-3 ss sukrin, litt kanel og litt kardemomme. Jeg stekte 4 pannekaker på middels varme.

Vaniljeglasuren består av 1 ss philadelphia light, 1 ss mager kesam, 10 gram proteinpulver med vaniljesmak, sukrinmelis og litt vann. Mens sjokoladekremen er laget er 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak, 10 gram peanøttmel, 1 dæsj kakao, 3-4 ss kaffe, sukrin og litt vann.

Jeg smurte vaniljeglasur på alle pannekakene før jeg la dem oppå hverandre og toppet med sjokoladekrem og mandarinbåter. Bananbiter ble også med på fatet.

  • 3 uker senere...

SUKKERFRI PROTEINRIK VANILJEISKREM A la Schumacher

1 beger skyr naturell

1 scoop vaniljeprotein

2 eggehvitter

1 eggeplomme

1 dl sukrinmelis

1 ts vaniljepulver eller frø fra vaniljestang

Stivpisk eggehvittene i en bolle, og eggeplommen med sukrinmelis i en annen bolle. Bland så alt sammen, sammen. Hell over i en boks med lokk, og putt i fryseren. Rør om litt innimellom (hvert 15.-20. minutt?) for å unngå at det blir krystaller. Den er ferdig når det har en is-konsistens, hvis du skjønner. Etter et tre timer kanskje?

post-6209-14440919480878_thumb.jpg

Midtiukatastyproteinbombe | À la Schumacher

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...