Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 475
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten. S

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulver (kan s

Lages av; 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg) 1 helt egg 1 ts fiberhusk 20 g kokosmel 20 g pofiber 3 ss kakao Vaniljeessens 1 scoop sjokoladeprotein 1/2 revet eple 1/2 boks skyr

Postede bilder

Kylling og søtpotetburger (Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt)

2 porsjoner

2 kyllingfileter (kyllingkjøttdeig kan benyttes)

1 mellomstor søtpotet

2-3 sjarlottløk

En dæsj sennep (uten sukker)

paprikakrydder, peppermix (toro krydderiet), malt muskattnøtt

  • Del søtpoteten i små terninger og kok dem myk og fin.
  • Del kyllingen i mindre biter og finhakk kyllingen ved hjelp av en hakker.
  • Finhakk sjarlottløk, og bland inn med kyllingen. Ha så i pepper og paprikakrydder.
  • Når søtpotetene er ferdig kokt, siles vannet av. Søtpotetene moses så, gjerne ved hjelp av en stavmikser. Smak til med muskattnøtt, sennep, peppermiks og paprikakrydder.
  • Bland søtpotetmosen med kyllingen, og del deigen opp i ønskede antall burgere. Jeg valgte å lage 4 stk, man kan også dele deigen i 2 store burgere eller i mange små kjøttboller.
  • Stek i litt olje, pass på å vende burgerene ofte og varsomt.
  • Server gjerne med ferske grønnsaker eller annet godt tilbehør.

1428669-8-1352668871167.jpg

Servert med stekte erter, kålrotfries, sukkerfri ketchup, sukkerfri sennep og noen dråper chilisaus.

1428669-8-1352668924344.jpg

En søt og smakfull kyllingburger med sennep og chili.

1428669-8-1352668984054.jpg

Et stykke flott kjøtt!

Sånn 0,1 % fett eller noe, masse proteiner og noe søtpotetkarbs. En god kombo.

post-10232-14440903329612_thumb.jpg

post-10232-1444090333276_thumb.jpg

post-10232-14440903335812_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rødbetsalat (Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt)

2 store rødbeter

2 norske epler

2 stk sjalottauk

1 boks mager kesam

pepper, mineralsalt, malt muskattnøtt

  • Skrell rødbetene, og kutt dem i små terninger. Ha bitene så i kokende vann.
  • Skrell eplene, og kutt opp i små terninger. Sjalottlauken kan grovhakkes.
  • Når rødbetene har kokt i ca 20 minutter, tilsettes eplene og sjalottlauken. Kok så i ytterlige 10 minutter.
  • Sil av vannet, og la blandingen stå i minimum en time for tørking. Man ønsker minimalt med vann i selve salaten, og jeg lot den stå og renne av seg i 3 timer.
  • Ha så blandingen i en stor bolle, og bland inn en boks med mager kesam.
  • Smak til med mineralsalt, malt pepper og malt muskattnøtt. Dersøm du ønsker det kan du tilsette litt nellik, da får salaten preg av julen.

post-10232-1444090402692_thumb.jpg

post-10232-14440904030805_thumb.jpg

Sunt & Godt Regine | Facebook

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440904027617_thumb.jpg

post-10232-14440904036418_thumb.jpg

post-10232-14440904039517_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Tacogryte kylling - vol. 2 (med stjerneanis og klementin)

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook

4-5 porsjoner

600 g kyllingfilet

4 stk champinong

1 rødløk

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 orange paprika

1/2 gul paprika

1 chili

2 fedd hvitløk

500 g hakkede tomater

1,5 ss creme fraiche (lett)

1 pose kokt fullkornsris

Spisskummin, peppermix, chilipulver, paprikakrydder, malt stjerneanis, mineralsalt

Saften fra en klementin

  • Skjær champinong i skiver og stek dem i en tørr panne slik at de får "svettet" ut vannet.
  • Skjær så rødløk og paprika i små biter, finhakk chili og hvitløk. Ha dette i en kaserolle, stek i kaserollen under omrøring.
  • Skjær kyllingen i strimler, og stek de.
  • Ha champinongen i kaserollen når den har "svettet" ut vannet, og tilsett hakkede tomater.
  • Tilsett (masse) spisskummin, peppermix, chilipulver, (masse) paprikakrydder, litt malt stjerneanis og mineralsalt.
  • Ha i fullkornsris, og den ferdigstekte kyllingen.
  • Ha i creme fraiche og klementinsaft, rør om og la koke i 5 minutter.
  • Smak til med mer krydder om ønskelig.
  • Nyt med frisk salat, revet ost og/eller guacamole.

1428669-12-1352971850602.jpg

post-10232-14440904352489_thumb.jpg

post-10232-1444090435412_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

SvineWOK med mango, anis og sitron

500 g strimlet svinekjøtt

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

1 rødløk

Cherrytomater

1 pakke sukkererter

1 mango

1/2 sitron

anisfrø, malt stjerneanis, paprikakrydder, peppermix

  • WOK svinekjøttet, krydre med malt stjerneanis, paprikakrydder og peppermix. Press litt sitronsaft over. Når kjøttet er ferdig stekt, settes det til sides.
  • Kutt opp paprika og rødløk, og WOK i noen minutter før du tilsetter cherrytomater, sukkererter og mangobiter. WOK litt til før du blander inn svinekjøttet.
  • Smak til med anisfrø, malt stjerneanis, sitronsaft, peppermix og paprikakrydder.
  • Bon apetit.

1428669-7-1353166759504.jpg

post-10232-14440904954065_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du kokt ris til overs fra middagen? Å lage god gammeldags rispudding er en fin måte å få brukt opp restene på :)

post-1830-14440905039708_thumb.jpg

Dette var et eksperiment på kjøkkenet i går som ble veldig godt. Noen liker best å koke denne retten i en kasserolle. Denne versjonen er ovnsbakt. Da blir det et nydelig skall på toppen :hungry: Ingrediensene kan tilpasses etter personlig smak og hva man har tilgjengelig. Jeg brukte følgende:

3.5 dLrester av kokt ris

1-1.5 dL rosiner (dosere etter smak. Jeg liker MYE :D )

Ca 1 dL sukrin og/eller annen søtning (mengde tatt litt på ”slump” her)

Noen dråper Stevia vanilje (kan sløyfes)

Kanel, mengde etter smak og behag (jeg brukte ca en halv teskje)

4.5 dL melk (jeg hadde skummet melk. Vil tro at puddingen blir enda bedre og fyldigere med helmelk eller fløte)

1 ts vaniljepulver

2 egg

Alt blandes godt sammen og overføres til ildfast form. Formen settes i et vannbad med kokende vann. Inn i ovnen på 175 grader i ca 50 minutter. Baketid vil nok variere litt fra ovn til ovn og størrelse på formen. Så følg litt med under prosessen.

Jeg lagde karamellsaus av yaconsirup, litt salt og noen dråper Stevia toffee. Serverte sammen med banan. Her kan man jo bruke akkurat det man liker best selv. Puddingen kan nytes varm eller avkjølt. I dag har jeg hatt andre delen av porsjonen til frokost, kald, sammen med saus laget av frosne bær. Nydelig det også :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ovnsbakt sjokoladehavregrøt, Perfekt frokost el. etter trening:

- 40 g havregryn

- 1/2 banan (mos med gaffel)

- 1 eggehvitte-

- 15 g Mocca/sjokolade protein

- 1 dl vann

- 1 ts kakao pulver

- Litt salt

- 1/2 ts kanel

- 1 ss peanøttsmør

post-19576-14440905049297_thumb.jpg

Mos først bananen med gaffel i en ildfast bolle. Bland alt sammen og putt peanøttsmøret i midten av røra til slutt.

Stekes i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

Server med litt CC, skivet banan, bær, evt sukkerfritt syltetøy og kanel, nam nam :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

MUSKELBOLLER

350g speltmel

1 scoop Bakepro (40g) kan byttes ut med mer mel eller evt. annet proteinpulver

1 egg kan sløyfes til nød

250g kesam/skyr/cottage cheese kjørt i stavmikser kan byttes ut med litt mindre mengde cocosa eller smør

1 pakke tørrgjær

1-2 dl Styrk

1 ts kardemomme

Søtning etter eget ønske

Bland alt godt sammen, bare husk å ha riktig temperatur på melka, du har med gjær å gjøre (mest husk-husk til meg selv, har en tendens til å bare kjøre på og kaste alt i bollen). Kna godt. Hev så til dobbel størrelse. Nå kan du bestemme hvor moro du vil ha resultatet. Lag kanelsnurrer, rosinboller, sjokoladeboller, eller skolebrød, som jeg gjorde i dag. Doble eller triple gjerne oppskriften også, så har du mer å boltre deg på. Når du har snurra, delt og stappa med det du ønsker, etterhever du i en times tid (krever litt tålmodighet der her). Nå gjenstår kun stekingen i ca. 10 min på 200 grader.

Forresten over 100 gram protein i røra.

Eggekremen lages enkelt ved å koke opp 2 eggeplommer, 2ss maizena, 1ts stevia, litt vaniljepulver og melk/fløte (alt ettersom hva du syns er passende)

post-6209-14440905059633_thumb.jpg

post-6209-14440905060166_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Crunch-kjeks!

Vaniljeprottis

Mandelmel

Rosiner

Solsikkefrø (sikkert enda bedre med nøtter, men det hadde ikke jeg!)

Et egg

Bakepulver

5 dråper stevia / annen søtning

Kokkosmasse

Blandes sammen til en våt og seig deig. Inn i ovnen 200 grader ca 15 min. Avkjøl på rist.

NAMMIS!

post-943-14440905320596_thumb.png

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Kylling enchiladas

2 porsjoner

Denne oppskriften blir etterspurt av venninner gang på gang! Har laget den til sikkert 8-10 forskjellige anledninger. Kjempegod! :)

  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 boks campbells kyllingsuppe eller 1/2 pose toro kremet kyllingsuppe (med 3 dl vann)
  • 1/2 boks lettrømme
  • 4 speltlomper (eller tortillas)
  • jalapenos
  • ost, jeg brukte en lettost og cheddar
  • salsa/tacosaus

Stek kyllingfiletene, og sett ovnen på 230°C

Stek grovhakket løk og finhakket hvitløk gyllent i en gryte med litt olje eller frylight, hell over rømme og kyllingsuppen. Skru ned varmen helt.

Tilsett finhakket jalapeño (etter smak) og litt av kraften, smak deg til.

Ta av 1/3 av røren og legg den til side. Resten av røren blandes med kyllingen.

Fordel kyllingrøren i speltlompene, rull sammen og legg i en ildfast form. Ta resten av røren over, og topp med revet ost og salsa/tacosaus.

Stekes til osten er gyllen, cirka 10-15 minutter.

[ATTACH=full]71147[/ATTACH]

Å. HERRE. GUD! Det så syykt ut!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

PROTEINBAR MED SMAKEN AV JUL

Til et lite stekebrett

120 g havregryn

75 g sjokoladeprotein

3 ss kokosmasse

3 egg

3 ts Stevia eller 3 ss Sukrin, honning eller yaconsirupNoen få ss melk/vann

Så slo jeg meg løs med “pepperkakekrydder”. Kardemomme, kanel, nellik og ingefær.

Smør utover et bakepapirkledd brett og stek i forvarm ovn på 200 grader, i 5-7 minutter.

post-6209-14440905703564_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest SlettetBruker3

Perfekte pannekaker!

  • 30 gram bokhvetemix (fås kjøpt på Meny/Ultra og i Sverige)
  • 1 scoop vaniljeprotein (20 g)
  • 1 egg
  • 2 hviter
  • 2 ss sukrin +
  • 1 ss kardemomme
  • 1/2 dl melk
  • Kokosolje til steking

Kremen er laget av 2 ss kesella/kesam/skyr naturell, 2 ss philadelphia, 1 ss sukrin+ og 2 dråper stevia vanilla cream.

post-1277-14440905722201_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ovnsbakt mangolaks

300 g skinn og benfri laks

1 mango

1 chili

Valgfrie grønnsaker (jeg brukte cherrytomat, fenikkel, paprika, sukkererter, sopp og squash)

Hvitløkspepper, mineralsalt

  • Kutt opp grønnsaker, og bland alt sammen i en ildfast form.
  • Del opp mango og chili, og mos dette til en jevn masse med stavmikser eller hakker. Bland halvparten av sausen med grønnsakene.
  • Legg laksefiletene oppå grønnsakene, og legg et lag med mangosaus over hver av laksefiletene. Dryss hvitløkspepper og mineralsalt over. Jeg brukte himalayasalt.
  • Ovnsbak på 175 grader i 20 min.
  • Nyt med eller uten ekstra chilisaus, mager kesam, ris eller lignende.

1428669-9-1353445210932-n400.jpg

Sunt & Godt Regine | Facebook ---> LIK og få updates, tips og oppskrifter direkte på din vegg :)

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440905931154_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sweethearts!

post-12631-14440906365137_thumb.jpg

Oppskrift:

40 g Mandelmel

40 g Myo protein med sjokolade og peanøtt smak

20 g Fiberfin

1,5 ts Bakepulver

80 g Sukrin

4 dråper Steviosa eller stevia med sjokolade/ karamell

1 Egg

2 Eggehviter

1 dl Lett melk

0,5 dl Kaffe

2 ss Kakaopulver

1 pk Confecta kakaopulver eller 100 g sukkerfri sjokolade

Om du ønsker at kaken skal smake litt mer som snickers:

-Bruk stevia med karamell og smak til mengden.

-Smelt litt sukkerfri sjokolade som du blander med sukrin melis og vann,

ha det så oppå kaken og fin hakk litt peanøtter og strø over.

Stekes på 170 grader i ca 10 min

Oppskriften til Kristine Weber, som er blitt gjort noen endringer på etter personlige preferanser.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...