Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hjemmelaget rekesalat på en tortilla

2 ss mager kesam

ca 100 g reker (fersk eller i lake)

Vårløk/purre

Paprika

Rødløk

Himalayasalt, hvitløkspepper

Litt sitronsaft

  • Finhakk purre, paprika og rødløk, og bland det inn med mager kesam.
  • Ha så i litt himalayasalt, ønsket mengde hvitløkspepper og litt sitronsaft.
  • Bland inn rekene.
  • Server på en tortilla (gjerne fullkorn), med litt grønn salat, avokado og paprika.

post-10232-14440897197583_thumb.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook

post-10232-14440897198374_thumb.jpg

post-10232-14440897201034_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest mmmi

White Chocolate Vanilla Fudge er laget av;

  • 60 gram kikerter
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 10 gram kokosmel
  • 1 ss juice (eplejuice, appelsinjuice, eplesaus etc.)
  • 1 ss skummet melk
  • 10 gram sukkerfri, hvit sjokolade
  • 1-2 ss sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt kardemomme
  • Litt salt
  • Vann/mer væske ved behov

post-7048-14440897204136_thumb.jpg

Mos kikerter, juice og melk til en jevn røre med stavmikser. Ha i alle tørrvarer og rør godt. Deigen skal være litt "tørr" og "smuldrete". Bland inn sjokoladebiter før du heller deigen over på et bakepapirkledd stekebrett. "Trykk" deigen sammen til en firkant (eller foretrukket form) ved hjelp av hendene eller f.eks. en kniv. Ha en spiseskje vann over kaken hvis den smuldrer for mye til at den vil forme seg.

Stek på 175 grader i 20 minutter. Topp med soyakrem, vaniljekesam eller lignene og nyt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tomatsuppe med kjøttboller

tomatsuppemedkj%C3%B8ttboller-jpg.65802

2 porsjoner:

Tomatsuppe

2 terninger kjøttbuljong

4 dl vann

2 hakkede tomater

8 hakkede soltørkede tomater

1 hakket løk

1 glass tomatpuré

2 hakkede fedd hvitløk

1/2 chili

+ salt, pepper

Kok opp buljongen i vann. Tilsett så resten av ingrediensene fortløpende etter tur, i oppsatt rekkefølge. Rør av og til og krydre med salt og pepper etter smak. La stå å putre mens du steker kjøttbollene, 5 - 10 min.

Kjøttboller

400g karbonadedeig

1 egg

1 ss olivenolje

+ salt, pepper

Bland sammen (bruk rene hender og kna) ingrediensene i en bolle. Form så 3-4 cm brede boller og stek i smør i varm panne. Snu på bollene ca. hvert andre minutt så de blir rund- og gjennomstekte.

Server eventuelt med hardkokte egg (ca 10 min). Vel bekomme :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sweet nacho (nokon som har eit bedre navn?)

post-1226-14440898588549_thumb.jpg

Du trenger:

- 2 store søtpoter/3 mellomstore

- Krydder av typen grill eller piffi

- tacokrydder

- olje til steiking

- karbonadedeig

- 1 løk

- spinat

- valgfri ost

Del opp søtpotetene i tynne skiver, og fordel det på ei langform. Strø på litt krydder og olje, og sett inn i ovnen på 200grader i 15-20 minutt. I mellomtida kan du steike karbonadedeigen sammen med tacokrydder og løk.

Ta formen ut av ovnen og fordel eit lag med spinat over potetene, etterfulgt av kjøttfyllet og osten. Ta formen inn i ovnen til osten er gyllenbrun.

post-1226-14440898586244_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eksotisk kanelkylling Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

1 stk. M/L kyllingfilet

1/2 avokado

1/3 ananas

1/2 mango

1/2 spisspaprika

1/4 rødløk

Cherrytomater

1 chili

Litt kokosolje til steking

Kanel, litt mineralsalt

  • Skjær kyllingfileten i strimler, og stek dem i litt kokosolje. Dryss litt kanel over.
  • Skjær paprika og rødløk i mindre biter og stek dem sammen med kylling.
  • Skjær så ananas, mango og avokado i terninger, og hiv dem på stekepannen sammen med hele cherrytomater.
  • Lag små snitt i chilien, og hiv hele chilien i gryten og la den steke litt sammen med kjøtt, frukt og grønnsaker.
  • Ha masse kanel og litt mineralsalt i, og bland godt.
  • BON APETIT.

1428669-12-1351286751468.jpg

Looks spicy good.

1428669-12-1351286792580.jpg

Jeg serverte det selvsagt med mer chili.

post-10232-144408986008_thumb.jpg

post-10232-14440898603319_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raskt, enkelt, sunt, godt og næringsrikt lunsjtips Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

1 pose baby leaf mix fra BAMA

Noen cherrytomater

1 boks med king oscar tunfisk (med smak av thaichili / basilikumtomat /sitronpepper)

2-3 kokte egg

  1. Ha Baby leaf mix i en skål.
  2. Åpne tunfiskboksen, ta ut tunfisken og legg den på toppen av salaten.
  3. Skrell de kokte eggene og del dem i to eller fire, legg de så i bollen med salat og tunfisk.
  4. Ha cherrytomatene i.
  5. Nyt lunsjen din.

PS: Passer også godt som middag og kvelds.

1428669-12-1351454202740-n400.jpg

post-10232-14440899326265_thumb.jpg

post-10232-14440899330222_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tropisk rekesalat

150 g mager kesam

ca 100 g reker (fersk eller i lake)

1/2 medium ananas

1 søtpaprika/rød paprika

1/2 chili

  • Dersom du bruker reke i lake, må du skille rekene fra laken og la dem renne av seg. Dersom du bruker ferske reker, må de skrelles.
  • Ananasen skjæres først i ringer, så i biter. Skallet fjernes, sørg også for at den harde kjernen fjernes.
  • Skjær paprika i små biter, sørg for at frøene ikke henger igjen.
  • Finhakk chili.
  • Ha mager kesam i en bolle, bland så inn ananas, paprika og chili. Rekene blandes inn til sist, når de har rent laken av seg.
  • Server på en brødskive i en tortilla, på knekkebrød eller alene.

1428669-9-1351625428317.jpg

Kjempegod og ekstra frisk i fullkornstortilla med agurk, crispisalat og ekstra chilisaus.

post-10232-14440899893386_thumb.jpg

post-10232-14440899894108_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SlettetBruker3

Fylt kyllingfilet med bacon

1 porsjon

  • 1 kyllingfilet
  • 1/4-1/2 boks kremost
  • 2 hvitløksfedd
  • Salt, pepper og rosmarin
  • Basilikumblader
  • Bacon

Sett ovnen på 225 grader. Bland sammen kremost, hvitløksfeddene (hakket) og krydderet. Skjær et snitt i kyllingfileten, og legg inn kremen og et par basilikumblader. Surr bacon rundt, og stek på høy varme i 2 minutter på hver side. Legg kyllingfileten i en ildfast form og putt den i ovnen i 30 minutter. Servert med salat og blomkål-og brokkolimos.

post-1277-14440900202774_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fylt kyllingfilet med bacon

1 porsjon

  • 1 kyllingfilet
  • 1/4-1/2 boks kremost
  • 2 hvitløksfedd
  • Salt, pepper og rosmarin
  • Basilikumblader
  • Bacon

Sett ovnen på 225 grader. Bland sammen kremost, hvitløksfeddene (hakket) og krydderet. Skjær et snitt i kyllingfileten, og legg inn kremen og et par basilikumblader. Surr bacon rundt, og stek på høy varme i 2 minutter på hver side. Legg kyllingfileten i en ildfast form og putt den i ovnen i 30 minutter. Servert med salat og blomkål-og brokkolimos.

[ATTACH=full]68797[/ATTACH]

kordan lager du blomkål-og brokkolimos?:p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SlettetBruker3
kordan lager du blomkål-og brokkolimos?:p

Koker blomkål og brokkoli, fjerner vannet, tilsetter melk, smør, salt, pepper og litt muskat, og såå moser det med stavmikser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest SlettetBruker3
med andre ord, for at jeg skal huske alt de derre, kan eg bare tenke potetmos :p;):hungry:

Absolutt! Det var det jeg hadde tenkt å lage:) Men så var det visst ingen poteter igjen å mose!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel og god lavkarbo pizza (som faktisk smaker godt!)

post-19903-14440900751695_thumb.png

Prøvde meg på en oppskrift på lavkarbo pizza. Var veldig fornøyd med denne.

Sett ovnen på 250 grader.

Pizzabunn:

- 4 egg

- 4 ss kremfløte

- 2 ss olje

- 1 ts bakepulver

- 2 ss fiberhusk

- 2 dl revet ost

- 2-3 ss sesamfrø

- salt

- oregano (eller annet passende krydder)

Bland alle ingrediensene og la det stå og svelle i 15 minutter.

Ha bakepapir på et stekebrett, og smør massen utover. Stek bunnen til den bli gylden på toppen (hvor lang tid det tar avhenger av tykkelsen av massen). Når bunnen er gylden, tar du den ut og dekker den med godsaker. Jeg for min del liker å ha mye forskjellig kjøtt på pizzaen. På bildet har jeg brukt kjøttdeig (stekt før jeg tar den på pizzaen), ost, squash, egenlagd pizzasaus og pepperoni. Deretter setter du pizzaen inn i ovnen igjen og steker den til osten har smeltet. Her i huset settes pizzaen da øverst i øvnen, og grillfunksjonen benyttes. Hvis du gjør dette, vær obs på at osten smelter og blir gylden veldig fort! Så følg med!

Ellers, bon apetite <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tandoori Masala med kylling og mango

3 porsjoner

3 store kyllingfileter som du skjærer i mindre biter, og steker i kokosolje. Når kyllingen er ferdig stekt settes den i en kaserolle.

Grønnsaker og mango

1/2 squash

1 rød spiss paprika

1/2 gul paprika

2/3 rødløk

2 stk champinong

Cherrytomater

1 spisemoden mango

  • Alle grønnsakene og mangoen deles i medium store biter, unntatt cherrytomatene.
  • Champinongen skjæres i skiver, og legges på en tørr stekepanne, slik at den svetter ut væske. Husk å snu.
  • Squash, spiss paprika, gul paprika og rødløk stekes. Mot slutten av steketiden tilsettes cherrytomater, mangobiter og champinongen. Blandes godt og stekes i ca 5 minutter til.

Tandoori masala saus

1 boks kokosmelk (lett)

2 toppede ts tandoori masala krydder

Koriander (helst fersk)

Sitronsaft

1-2 chili

3 hvitløksfedd

100 g creme fraiche (lett)

  • Finhakk chili, hvitløk og koriander. Når det gjelder koriander, kan du bruke gourmet garden sin lettvinte koriander på tube eller malt koriander, men fersk er best.
  • Ha kokosmelk i en bolle, pisk inn tandoori masala krydder, og finhakket chili, hvitløk, koriander og sitronsaft.
  • Hell så sausen over kyllingen, bland godt.
  • Ha i grønnsakene, bland godt og kok opp.
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du creme fraiche, og koker i ytterlige 5 minutter.

Server gjerne med kokt ris og/eller nanbrød.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440900997825_thumb.jpg

post-10232-14440901000482_thumb.jpg

post-10232-1444090100224_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

WOK med strimlet svinekjøtt og grønt eple og fenikkel

Strimlet svinekjøtt

Fenikkel (gir et hint av lakris/anis)

Grønne epler

Rød, grønn og gul paprika

Champinong

Chili

Rødløk

Kokt fullkornsris

Himalayasalt (mineralsalt), rosmarin, pepper, sitronsaft

  • WOK svinekjøttet og krydre med salt, rosmarin og pepper. Når Kjøttet er ferdig woket, settes det til sides.
  • Champinong skjæres i skiver, og legges på en varm stekepanne slik at den får svettet ut veske.
  • fenikkel, eple, paprika, chili og rødløk wokes og krydres med pepper, salt og sitronsaft.
  • Bland så fullkronsris med grønnsaker, og deretter tilsettes kjøttet. Til sist tilsettes champinongen.
  • Ønsket mengde krydder/pepper tilsettes.
  • Server gjerne med soyasaus eller chilisaus.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt &amp; Godt Regine | Facebook

post-10232-14440902049833_thumb.jpg

post-10232-1444090205145_thumb.jpg

post-10232-14440902054518_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SlettetBruker3

Kylling enchiladas

2 porsjoner

Denne oppskriften blir etterspurt av venninner gang på gang! Har laget den til sikkert 8-10 forskjellige anledninger. Kjempegod! :)

  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 boks campbells kyllingsuppe eller 1/2 pose toro kremet kyllingsuppe (med 3 dl vann)
  • 1/2 boks lettrømme
  • 4 speltlomper (eller tortillas)
  • jalapenos
  • ost, jeg brukte en lettost og cheddar
  • salsa/tacosaus

Stek kyllingfiletene, og sett ovnen på 230°C

Stek grovhakket løk og finhakket hvitløk gyllent i en gryte med litt olje eller frylight, hell over rømme og kyllingsuppen. Skru ned varmen helt.

Tilsett finhakket jalapeño (etter smak) og litt av kraften, smak deg til.

Ta av 1/3 av røren og legg den til side. Resten av røren blandes med kyllingen.

Fordel kyllingrøren i speltlompene, rull sammen og legg i en ildfast form. Ta resten av røren over, og topp med revet ost og salsa/tacosaus.

Stekes til osten er gyllen, cirka 10-15 minutter.

post-1277-14440902913664_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

Artikler fra forsiden

Error

An error occurred (500 Error)

We're sorry, but a temporary technical error has occurred which means we cannot display this site right now.

You can try again by clicking the button below, or try again later.

×
×
  • Opprett ny...