Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg bare lurer på hva fitness menneskene her spiser på julaften?

Er det den ene dagen man går all out å koser seg eller er kostholdet viktig å holde også denne dagen?

Jeg spiser bare kjøttet på pinnekjøttet (alt fett skal vekk, klarer ikke konsistensen av fett), kålrabi stappe, surkål og sosisser.

Så å si hver jul går jeg ned i vekt uansett om jeg forsyner meg flere ganger i flere dager.xD

Hva er favorittene?:)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/26620-hvor-sunnusunn-er-din-julemiddag/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Feit ribbe med feite medisterkaker og -pølser. Mye poteter og surkål. Svor og øl. Riskrem til det er tomt og en eller annen idiot inrømmer å ha spart på mandelen siden første bit.

Hjemmelaget kjøttkaker med hjemmelaget brun saus, tyttebær, poteter, surkål og smørdampede grønnsaker. Har også koteletter, men det er som regel bare svigerfar som spiser dem :p

Ingen av oss spiser ribbe eller mat som har sagt bæ.

Desserten er is og riskrem.

Og ellers så masse julekaker man orker og gidder og spise.

Og restene av alt gumles på hele første juledag :happy:

Gleder meg til jul, jeg...........

Edit: Jeg spiser aldri mye på julaften.. Tror det er fordi jeg gleder meg så enormt til maten mange dager i forveien, og fordi jeg blir stående i matosen hele dagen for å lage maten.

Egentlig støtt en nedtur det der... Men gleden kan ingen ta fra meg åkke som :rolleyes:

Er IKKE glad i julemat... kakene er jo bare tørre?!? Men marsipan er godt men kvalmende..så blir nok litt av det! Ellers mye nøtter - nøtteknekkersesong jo!

Elsker også kålrotstappe, poteter og ertestuing. Og fars waldorfssalat. Pgså surkål og tilbehør generelt er godt! Men verken ribbe eller pinnekjøtt er noe jeg liker. I år får jeg derfor torsk fordi svigermor ikke vil se meg spise noe jeg ikke trives med...!:)

Annonse

Ingen som har nevnt pinnekjøtt enda? Jeg er skuffet.

Enig! Pinnekjøtt er jo det beste som finnes på denne jord!! Deilig salt, feit dampet pinnekjøtt som har blitt switchet litt og gjort sprø i ovnen rett før servering. Kombinert med fløyelsmyk kålerabistappe og bacon gjør dette måltidet alene at jeg kan dø med et smil om munnen *paradis*

Moren min lager alt mulig rart i grunn (ribbe,pinnekjøtt,julepølse og kjøttkaker). Men jeg foretrekker Pinnekjøtt, poteter, kålrabistappe og sjysaus. Ellers så pleier det å bli en del rester 1.juledag, som f.eks hjemmelagde kjøttkaker i lompe med smør... :eek:

Men i år skal jeg nok være mer forsiktig enn i fjor, vil ikke gå opp flere kg i jula igjen. :barefoot:

Ingen som har nevnt pinnekjøtt enda? Jeg er skuffet.

Jeg skal spise pinnekjøtt!! om-nom-nom :) Med mandelpotet og rotmos :love: og ROSENKÅL!

Det er så godt at det er best EN gang i året. Jeg fatter virkelig ikke de som spiser julemat allerede i november (!) og mange flere ganger i desember før julaften - det ødelegger jo alt.

Ellers er jeg IKKE glad i ribbe, pølser og andre utvanna kjøttprodukter - julemat som annen mat, det spiser jeg bare ikke.

Kalkun er jo langt innafor - med blomkålmos, rødbeter, stekt sopp og rosenkål.. omg <3

Jeg skal spise pinnekjøtt!! om-nom-nom :) Med mandelpotet og rotmos :love: og ROSENKÅL!

Det er så godt at det er best EN gang i året. Jeg fatter virkelig ikke de som spiser julemat allerede i november (!) og mange flere ganger i desember før julaften - det ødelegger jo alt.

Ellers er jeg IKKE glad i ribbe, pølser og andre utvanna kjøttprodukter - julemat som annen mat, det spiser jeg bare ikke.

Kalkun er jo langt innafor - med blomkålmos, rødbeter, stekt sopp og rosenkål.. omg <3

Word! Ribbe kan ta seg en bolle.

Annonse

Pinnekjøtt, kålrotstappe, poteter og fruktsalat med vaniljekesam til dessert (de andre spiser riskrem). Har fått stygga på kremkaker så klarer ikke tanken på å spise noe som er søtt og fett.

Det meste av kaker utgår pga eggallergi.. Så det blir litt marsipan, nøtter og masse klementiner :)

Julaften; ribbe, sprø svor, hjemmelagede elgkarbonder:love: (selvskutt t.om!), julepølse, brun saus, poteter, surkål, rosenkål og svisker. Moltkrem, is, delfiakake, krumkake, og div. andre småkaker til dessert. Er rimelig nazi(streng mamma..) på å bare spise julemat julaften-2.juledag, så da skal det nytes:D Setter mye større pris på at julen, når vi bare har "juleting" når det faktisk er jul! Advent er advent og jul er jul;)

Nyttårsaften (og det aller beste måltidet); kalkun, rødkål, potet, waldorfssalat, rosenkål og mammas gode saus. Iskake og fruktsalat til dessert:)

Gleder meg til å komme hjem til jul!

Kalkun med masse grønnsakstilbehør (varierer litt). Tror det blir med kokosmelk som saus i år, har blitt hektet på kokosmelk:love: Kanskje søtpotetmos med kokosmelk ....

Merk! Dette er ikke for å være sunn, men rett og slett fordi jeg aldri har likt den klassiske julematen. Så jeg spiser veldig likt som til vanlig hele julen gjennom, egentlig. Ikke craver jeg søtt heller.... Okei, gi meg lakrisen i twist-posen, da. Og riskrem kan jeg gjerne spise! Men det orker jeg jo bare én porsjon av på julaften. Ingen søtmoms, nei:p Og magen min har ikke større magesekk i julen, så da blir det sånn, hehe

Liker ikkje pinnekjøtt, som er tradisjonen i min familie. Så eg har holdt meg til kyllingfilet dei siste åra... Ikkje for å vera sunn, men for det er enklast å kombinera med pinnekjøtt-matlaginga... Så kylling, mandelpotet, grønnsaker og saus. Må ha saus på julaften! :)

Ribbe, sossisser, medisterkaker, potet, gulrot, sjysaus, med et eller annet snadder jeg lager til dessert.

Hvilken saus anbefaler du å lage av ribbekraften/ribbesjyen?

Jeg synes den smaker fortreffelig helt for seg selv etter at jeg har fjernet ribbefettet. Ribbefettet kan være stas det også, men jeg liker å skille det fra kraften og ha det i en egen beholder, så den som ønsker ribbefett kan forsyne seg av det separat. Andre varianter jeg har prøvd er å sikte litt hvetemel i kraften, la det synke ned, røre rundt, for så å koke opp og la det koke i fem minutter. Jeg har også prøvd å brune mel og ribbefett sammen, for så å spe med ribbekraften, altså egentlig bare en brun saus av bruning og kraft, hvor smøret byttes ut med ribbefett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...