Jump to content

02-snapper

Members
 • Content Count

  4452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

02-snapper last won the day on August 12 2017

02-snapper had the most liked content!

4 Followers

About 02-snapper

 • Rank
  Top member
 • Birthday 10/30/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://jernhelse.blogg.no/

Recent Profile Visitors

3592 profile views
 1. Fullfett kokosmelk linfrø banan kakao + sjokoprotein hirse eller havregryn kesam eller yoghurt nøttesmør ==kjør i blender l tykk smoothie! (Litt olje, som feks udos choice eller cocosa kan også tilsettes for mer kcal)
 2. 02-snapper

  Kalorimengde

  En strukturert (planlagt, og med fornutig inntak) "spisedag" er en dag med noe økt inntak av kalorier, og da gjerne i form av ekstra krabo. Dette i forbindelse med diett/underskudd av kcal over tid. Mye av poenget (foruten det psyksike/motivasjons-aspektet) er å holde vedlike hormonproduksjonen av hormoner med betydning for forbrenning - bla økt leptin og forhindre at kroppen blir så stressa av mye trening og lite mat at kortisol-utskillelsen blir høy. Mange har derimot tatt dette helt ut av sammenhengen og laget sitt eget lille konsept som handler om å gå så og si amok i snopeskålen en gang i uka og si til seg selv at det er helt normalt og bra for kroppen ... jeg har personlig ingenting imot å kose med med noe her og der, men da er det DET jeg vil ha DER OG DA, og i EN PORSJON. Hvorvidt kroppen kan ta opp alt vet vi jo ikke. Men én dag med stort overskudd vil for de fleste ikke sette samme spor på kroppen som et litt mindre overskudd hver dag over tid...så noe ligger det kanskje i det? Mye av den vektøkningen en kan oppleve etter en spisedag består for så vidt ikke av rent fett men av ekstra væske i kroppen og fulle glykogenlagre. Særlig gjelder dette for de som til vanlig lever på lavkarbo. 1 gram karbohydrat vil kunne binde til seg mellom 1-3 g vann ... så om du da går fra et daglig inntak på 50g karbo til 400g karbo så sier det seg selv at en vil oppleve en viss endring som ikk eutelukkende skyldes fettmasse-økning. Teoretisk sett skal det hele 7000-9000 kcal i overskudd til for å legge på seg EN kilo fettmasse. Altså i tillegg til de +/- 2000 kcal kroppen forbruker hver dag, skal du spise ytterligere 7000 kcal... altså skal du spise nesten 10 000 kalorier for å legge på den én kilo fett på én dag. I TEORIEN. Utfordrer noen til å forsøke... jeg tviler nemlig litt på at kroppen klarer å danne en hel kilo fett på ett døgn. Mye av den ekstra energien vil bli brukt til varmeproduksjon, fordøyelse, muligens økt aktivitetsnivå osv.. Kroppen er tilpasningdyktig - både når det gjelder å spare på energien når den føler at det er det viktige (ved underskudd over tid, ved undervekt, osv) og ved å forbruke energi ved stor nok tilgang
 3. Vi er i februar måned, og magerutene du eventuelt skulle få nå vil leve usett under flere lag klær. Ergo ville jeg hørt på PT, spist i MODERAT overskudd og se hva som skjer. Vektøkningen vil bestå av muskler, gitt at du trener bra, og også noe fett. Hvor mye fett vs muskler avhenger av hvor stort overskuddet er, hva du spiser (nok protein, sunt fett, osv), søvn, gener, hormoner osv. Altså umulig å forutsi. Men husk at en vektøkning tar TID. Du vil ikke plutselig ha lagt deg ut uten å merke det underveis og dermed kunne justere. Spis godt, tren bra, og kos deg! Når det nærmer seg slutten av april kan du jo evt vurdere en del dersom syntes det har lagt seg for mye fett på kroppen. Husk også at når muskelmassen øker vil fettprosenten synke, så du kan faktisk gå opp litt i både fett og muskel og likevel ha samme fettprosent Lykke til :-)
 4. Enig med de to over meg her =) Med ditt utgangspunkt nå så vil de fleste endringer være gode, og det er ikke vits å ta i bruke alle verktøy på en gang. Altså kan du begynne i det små ved å få orden på kostholdet, samt øke hverdagsmosjonen - f.eks ved å gå turer. (Å gå tur er kanskje kjedelig, tenker du, men det er faktisk noe man lærer seg å bli glad i. Og det kan gjøres svært mye mer lystbetont ved å gå med venner, ha en egen tur-spilleliste som du kun får høre på når du går, finne kjekke pod-casts, eller lydbok). Disse to tingene (mosjon+kosthold) vil være mer enn godt nok i starten. På sikt kan du begynne å trene mer strukturert (ettersom jeg antar at du er interessert i å beholde muskelmassen så godt det lar seg gjøre?) og kanskje bli enda mer nøye på kosthold. KOSTHOLD - her må du finne ut hva slags måltidsrytme som fungerer for DEG. Jeg råder deg til å gjøre det enklest mulig. Forløpig ville jeg gjort det så enkelt som å fokusere på "ren" (=minst mulig bearbeidet) mat, sunt fett, gode proteinkilder, og mindre karbo enn du er vant til. Grunnen til at jeg anbefaler dette er mange. Blandt annet vil du i større grad få dekket behovet for vitaminer, mineraler sporstoffer o.l når du spiser slike matvarer. I tillegg vil det mette bedre enn tilsvarende kalorimengde fra bearbeidet mat (tenk 2 egg vs 2 tynne loff-skiver ... hva metter mest?). antall måltid: Bestem deg for om du vil ha 2-4 større måltid hver dag, eller flere små; liker du å spise deg god og mett til hvert måltid og heller la det gå litt tid mellom hver gang, eller foretrekker du små måltid ofte? Hva er mest praktisk for deg? Per måltid: 1 proteinkilde 1 fettkilde (+evt karbo avhengig av setting og lyst - men la karbo være tilbehør og ikke hovedingrediens) + MINIMUM EN grønnsak til alle måltid (metter, gir lite kcal og mye nyttig næring) GODE PROTEINKILDER * (fisk---som jeg ser at du ikke vil spise; ikke en gang som pålegg? ingen typer?) * rent kjøtt (dvs ikke farse-produkter som pølser, karbonader, servelat osv) --- Kylling, svin, biff, karbonadedeig (heller enn kjøttdeig) * egg * meieriprodukter som skyr, kesam, cottage cheese, ost FETTKILDER * oljer, smør, * avocado * nøtter og frø +++ KARBOHYDRAT * frukt, bær, grønt * belgfrukter; bønner, kikerter, linser * quinoa * havregryn, bygg-gryn Utforsk blogg-verdenen og finn idéer der: f.eks kan du lage sunne "fries" av sellerirot og/eller søtpotet, iskremer med mye protein, sunne pizzaer, burgere osv... diettmat trenger virkelig ikke å være kjedelig. Det gjelder å se mulighetene og ikke begrensningene. Sjekk f.eks ut: - lindastuhaug.no - kriweb.no - https://www.tages.no - https://sunnerealternativ.no lykke til!
 5. kosthold : Hva med å spise bare LITT mer. Gradvis opptrapping av kcal over tid. Da er det ikke sikkert du legge på deg særlig fett i det hele tatt. Gi det et forsøk iallfall. Vektøkning tar tid så du kommer ikke plutselig til å våkne fem kilo større liksom trening: Hvis du skal bli sterkere i pullups, må du trene på pullups! 3 ganger i uka, feks. En dag tungt. Feks 6 sett med 1-2 reps, en dag med strikk og fokus på teknikk/muskelkontakt. Feks 3x10 reps. Og en tredje dag med eksentriske (hopp opp, senk deg kontrollert ned. Anbefaler 4 sec nedover i jevnt tempo x 4 reps. Totalt 4 serier)
 6. Det der er en liste over øvelser, og ikke et program. Et program angir også antall sett og reps, samt tilrettelegger for planlagt progresjon :-) så legg en plan for antall sett og reps, samt tenk etter hvordan du vil trene fremover (noen uker med 3x10,deretter 5x5, eller holde samme antall reps og øke vekten jevnlig?) Ellers syntes jeg øvelsesvalget ser fornuftig ut. Men savner en horisontal draøvelse (pullups=vertikal, roing=horisontal), så kanskje legge til en rovariant for ryggen en av dagene?
 7. Husk at skuldrene jobber bra i øvelser som dips og benkpress også, greit å huske på mtp totalbelastningen du utsetter dem for. Å overtrene dem vil ikke hjelpe på det heller :-) ellers handler det om mer enn øvelsesvalg. Hvordan du utfører øvelsen mtp tempo og ROM har også mye å si. I tillegg kan du se over antall sett, reps, pauser, o.l da det kan gi stor effekt å endre litt på det heller enn å bytte ut øvelser. Altså om du har kjørt tungt lenge, kan du vurdere å legge inn en dag med høyere antall reps osv
 8. Eller hvis man endrer underlag - vår viser ulik vekt avhengig om den står på badeflisene eller parketten i gangen!
 9. Liker du fisk ? Meieriprodukter ? Mye protein å finne der :-) Barer o.l. bør være TILSKUDD og ikke spises som hovedmåltid/erstatte mat. Om du Googler litt vil du finne proteinrike oppskrifter på alt fra rundstykker til vafler og kake. Du kan lett øke proteininnhold på havregrøt ved å blande inn proteinpulver eller cottage cheese. Og av banan og egg kan du lage gode pannekaker . Egg trenger ikke smake egg om du bruker dem i en oppskrift . Det finnes en haug barer. Av ymse kvalitet. Nå finnes også Snickers og Mars sjokolader med proteiner i. Ellers er Questbarer av ganske god kvalitet mtp innhold. De fleste barer innhold en del sukker og kunstige stoffer du ikke ville fått i deg gjennom "ordentlig " mat. Kort oppsummert: baser kostholdet på skikkelig mat og bruk barer o.l som supplement for å øke inntaket, eller som sunnere snacks
 10. Det skal ha gått minimum 2 timer siden mat- og vann-inntak. En skal ha stått i ro 1 ett minutt før en trår på, en skal ikke ha trent samme dag og menstruasjon påvirker resultatet og kan gi større feilutslag enn normalt. Alt dette står på InBody side nettsider :-) En enkelt måling er ganske verdiløs. Men å se utviklingen over tid kan absolutt være nyttig, gitt at en tar testen under like omstendigheter hver gang (tidspunkt, matinntak, klær osv)
 11. Ganske dårlig at det ikke gis noe info da... Siden står bare her og forfaller liksom
 12. Kan du ikke bare logge to måltider i frokost, to i lunsj osv?! Summen blir jo uansett den samme
 13. Hvor lenge har du spist slik og hvordan reagerer kroppen? Ikke poeng i åendre noe som funker. syntes dog du ligger veldig høyt på protein. 2x kroppsvekt (2x72) er plenty. Er eller enig med HenrikWL overfor her. Syttito kilo er ikke mye for en mann, ikke såpass mye at kaloriunderskudd er løsningen. Tror du på lang sikt vil ha bedre utbytte av å ligge rundt vedlikehold og trene bra slik at du endrer kroppssammensetningen.
 14. Du trener ikke styrke vd å gå tur. Legg innøvelser som bukgarsk splittbøy, hip thrusts/glutebridge (med ett eller begge ben), utfall bakver, utfall til siden, goblet squats, gående utfall, hyper extensions osv..
×
×
 • Create New...