Jump to content

Thess

Members
 • Content Count

  5416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Thess last won the day on December 20 2013

Thess had the most liked content!

About Thess

 • Rank
  VIP member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Når du ikke har trent siden ungdommen og nå er 37 år, så er det absolutt ikke overraskende det du forteller om. Det ER pyton å løpe når man ikke er i form, det er vondt og du får blodsmak, nesten uansett hvordan du går frem. Heldigvis er dette kun i en relativt kort periode om du klarer å ha noe kontinuitet. Dessuten er du som nybegynner velsignet med de hellige nybegynnergainza som nesten kommer av seg selv bare du gjør litt Et forslag til deg er å ta det litt piano i starten. Det er fint å kjøre gåintervaller i bakke for å få opp kondisjonen, men om det er løping du vil bli bedre på så må du nesten løpe. Gåing har ikke allverdens med overføringsverdi til løping. Hva med å starte med 10 min moderat til hurtig gåing i litt stigning som oppvarming. Deretter roe ned tempoet litt i ett minutt før du kjører løpeintervaller. Det er ikke sånn at 4x4 er fasiten for alle, mange klarer ikke løpe 4 minutter i strekk i starten. Start med 2 minutter løping x 4 med 1 minutt gåpause i mellom. Foreslår at du starter første draget på 7,5 km/t og de tre neste på 8 km/t. Etterhvert som du kommer i bedre form kan du øke lengden på intervallene til 3 min x 4 med 1,5 min pause, så til 3x4 min intervaller med 2 min pause før du tilslutt er på 4x4 min. med 2-3 min pause. Når du har kommet opp til 4x4 kan du begynne å øke tempoet på intervallene. Det virker kanskje litt langtekkelig å gjøre det på denne måten, men med litt systematisk fremgang er jeg sikker på at du kommer raskt i bedre form. Det holder i massevis å løpe to ganger i uken for fremgang i ditt tilfelle. Det er heller ikke nødvendig å tenke så mye på makspulsen i starten. Tenk heller på hvor andpusten du er, hvor tunge beina kjennes ut, og om pulsen synker raskere i pausene. Du kan fint måle fremgang på denne måten, samt ved å se på om pulsen holder seg på samme nivå eller syner under intervallene fra gang til gang. Lykke til
 2. Hva mener du med kraftig forstoppelse? Generelt så er behandlingen for forstoppelse: aktivitet!, væskeinntak (minimum 2l. pr/dag) og fiberrik mat. Dersom dette ikke løser problemet så kjør på med laktulose og evt. laxoberaldråper som du får kjøpt på apoteket (så fremt du ikke har noen inflammasjontilstand i tarm f.eks. ulcerøs kolitt). Men kort fortalt, kom deg på trening og drikk mye væske!
 3. Thess

  Dagens Glade

  40x60 kg i bøy, med mer i tanken. Full retard 8-)
 4. Thess

  Dagens Glade

  3x110 kg i bøy :cool: Exposure, du lyste opp hele Magnat! Hveldi fin
 5. Skal se du løper fra Ole-Mats under løpet
 6. Når 5 km går greit, selv om du er sliten etterpå, er ikke 8 km noe problem. Særlig tatt i betraktning de endorfinene du kommer til å i blodbanen ha på løpsdagen Nå vet jeg ikke hvor ofte du løper, hvor langt og intensiteten. Men på generelt grunnlag, siden det bare er tre uker igjen, hadde jeg økt distansen med 1 km hver økt ( frem til du når 8 km) frem til løpet. Du må gjerne sette ned tempoet for å orke å gjennomføre. Tenk at du alltid skal løpe første halvdel rolig og øk gradvis neste halvdel. Jeg hadde ikke satt igang med masse intervaller når det er så kort tid til løpet. Du vil ha en fordel av å få en erfaringen med at du takler de 8 km og kjenne hvordan beina dine reagerer på det (det blir stivt, vondt og slitsomt men er likevel gjennomførbart). Du bør ha noen dager hvile før selve løpet, så legg inn siste økt litt i god tid her. Siste løpeøkten kan godt være litt kortere og roligere. Som sagt, 8 km er ikke noe problem. Klart du blir sliten, men det går over Dessuten vil du alltid ha æren i behold, stilen er det ikke så farlig med Også har du jo en fordel av å ha din egen duracellkanin som hare
 7. Thess

  Dagens Glade

  Den tid er nok forbi. Er utrolig befriende å kun trene for min egen del og uten å skulle logge noe som helst (annet en i egen notatbok)
 8. Thess

  Dagens Glade

  6x100 kg bøy :cool:
 9. Oljebaserte uparfymerte såper kan hjelpe på tørr og flassete hud. Ellers så trenger du jo ikke såpe inn hele kroppen hver gang du dusjer. Ta en tur innom apoteket og spør etter en såpe for tørr og irritert hud.
 10. Seriøst folkens, det er jo for f*** ikke helt normalt å spise så mye at man blir kvalm og kaster opp, for så å fortsette å spise mer! At folk normaliserer dette gjør meg rett og slett kvalm. Rina12, at du spiste 4000 kcal er ingen krise som enkelttilfelle, jeg er mer bekymret for måten det blir gjort på (som nevnt over). For meg, så tyder det på at kroppen din signaliserer at den er rimelig stressa. Virker ikke som du synes det var en så veldig ok opplevelse å binge på den måten, så hva med å se litt på hvordan du faktisk spiser og sover til vanlig?
 11. Med trening (løping?) annenhver dag så kommer det litt an på varigheten på økten vedrørende om sone 3 vil påvirke for mye. Men generelt, spiser du nok og livet ellers er ok så går det helt fint. Gjør du ting riktig vil du merke at det blir lettere å holde sone 1-2. Regner med at det er Olympiatoppen sine soner du forholder seg til?
 12. Det nytter ikke å bedre løpekondisen ved rask gange, så om du vil bli bedre til å løpe, så må du løpe. Når du kun trener tre ganger i uken, så er det som sagt over her, ikke nødvendig å tenke så alt for mye på lav sone. Langkjøring i sone 3 tilsvarer en hurtig langkjøring og gir en fin økt. Om du kjører intervaller de andre to gangene vil jeg tro kondisjonen din kommer seg raskt. Siden du benytter deg av sonetrening regner jeg med at du har testet maxpuls i løping? Om du benytter deg av 220 - alder eller noen andre mer eller mindre fancy utregninger kan det gi store feilmarginer.
 13. De som driver med mer avansert trening fastsetter sonene basert på flere ting enn bare puls, blant annet laktat, watt++. Og du har rett i det at opphopning av laktat nok er den største begrensningen mht å oppnå høyere puls i en idrett som bruker mindre andel muskler og hvor utøveren ikke er godt nok trent i aktuelle idrett. Ola Normann vil stort sett ikke styre intensiteten ved hjelp av laktatmåler på trening, og da vil det å teste "makspuls" i aktuell idrett kunne være en god hjelp til å finne de riktigere sonene, eller så kan man jo gjøre det enda enklere, å styre etter subjektiv følelse. For min egen har jeg tatt makspulstest både på sykkel og mølle, jeg fikk 7 slag laverer puls på sykkel enn ved løp. Jeg har ikke utarbeidet ulike soner for løping og sykling siden jeg ikke sykler så alt for mye, men vet at jeg blir pokker så stiv i beina om jeg ligger lenge over 85% av makspuls (løp) på sykkel, mens jeg ved løping fint kan holde den intensiteten over lang tid. Om jeg hadde brukt soner fra sykkeltest så ville det samme tilsvart ca 90%, noe som fint kan samsvare med at jeg ikke er så veldig god i aktuelle idrett, i tillegg til at mindre andel muskelmasse brukes. Jan Kristoffersen, kanskje denne linken kan være til hjelp for deg. Mot slutten av kapittelet står det litt om noen av medisinenes effekt på hjertet og makspuls. Edit: Jeg er forøvrig helt enig med deg i at man kun har en reell makspuls. Men at det kan være enklere å finne de riktige sonene dersom man opererer med litt ulik puls på f.eks. sykkel vs løp grunnet tidligere nevnte faktorer.
 14. Som Indiska skriver så tar du utgangspunkt i nåværende puls, altså etter medisinering. Nå vet ikke jeg hvor seriøs du er med treningen, men for å gjøre det enkelt for deg selv kan du også trene mer etter subjektiv følelse. Lett trening tilsvarer pratetempo, moderat trening tilsvarer at du kan snakke korte setninger og hard trening tilsvarer at du hiver etter pusten og kjenner syre om du holder på over tid. Terskeltrening, om man bare har en makspuls eller ikke spiller ingen rolle. Som du selv sier så er det vanskeligere å oppnå høy puls i idretter man ikke er så godt trent i, ikke bare grunnet musklenes evne til å jobbe spesifikt og mengde muskler som er i arbeid, men også grunnet arbeidsstilling. I svømming ligger du f.eks. horisontalt og hjertet trenger ikke jobbe så hardt for å pumpe blodet tilbake til hjertet. En vil uansett opererer med ulike soner i de forskjellige idrettene utifra den makspulsen en har klart å oppnå under den aktuelle idretten.
 15. Thess

  Dagens Glade

  Fått jobb som sykepleier fra høsten av I tillegg til at sommervikariatet er i boks!
×
×
 • Create New...