Gå til innhold

selters

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 280
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av selters

 1. Slutt med trening som belaster leggene. Løping og sykling er fy fy hvis du vil ha mindre legger.
 2. selters

  Overtrent

  Redusert, mener du?
 3. Dette er ikke fra noen peer reviewed double blind experimenta longitudinal study, men jeg følger YouTube-kanalen Juggernaut Fitness TV. Jason Blaha, som driver kanalen, er som regel redelig og forskningsbasert i sine uttalelser. Der det ikke finnes mye eller noen forskning så presenterer han nokså balanserte uttalelser basert på erfaring fra drevne utøvere styrkeløft og kroppsbygging. Han påstår 12-18% er healthy range for de fleste udopede menn. Helsemyndigheter i Vesten oppgir vel 10-20%. Noen menn kan mye på grunn av gener ligge lavere, men fortsatt ha en del muskler, uten å lide av det.
 4. Det spørs hva man legger i "lean". De fleste menn bør ligge i området 12-18% uansett hva målet er. Over 18% så blir man tung og ubevegelig, og ser i overkant rund ut i kantene. Testosteronverdier synker gjerne noe og risikoen for mange sykdommer øker. Mange som går under 12% vil måtte fokusere veldig mye på "dietten" sin og vil bruke mye av sin viljestyrke på å holde seg under 12%. Hormonnivåer faller også utenfor normal range for mange hvis de prøver å pushe fettprosenten lavere enn ca. 12%. Mange kan gå under 12% uten å få noen negative virkninger av det, men mange som "naturlig" holder en d
 5. Hvorfor skulle de fremste fagmiljøer på ernæring i vesten alle ta feil angående veiledende karbohydratinntak? Er det virkelig så ille med 60% karbohydrater?
 6. Når ble sunt=høyproteinkosthold med mest proteiner fra kjøtt/fisk? Helsedirektoratet sier at det ikke er nødvendig. Tar de feil?
 7. Det var noen veldig imponerende løft du hadde, spesielt benkpressen. Kun en person i Norge har løftet mer enn deg i utstyrsfri benkpress i din vektklasse og aldersklasse. Forslag til hva du kan gjøre videre: 1) Satse på styrkeløft 2) Satse på fitness/bygging. Det høres litt rart ut gå tilbake til kroppsvekttrening når du er så sterk som du er. Da må det i så fall bli for å gjøre noe lignende som denne karen her: http://fitnessbloggen.no/hannibal-4-king-legenden-kommer-til-norge/
 8. Fantes kroppsbyggere på Julius Cæsars tid?
 9. Herbalife har ikke dårlige produkter på noen måte, men de er mye dyrere enn tilsvarende produkter fra andre produsenter.
 10. Virker som at du tar veldig mange øvelser med lette vekter veldig ofte. Jeg mener du bør ta færre øvelser med færre sett med tyngre vekter. Kardio 2-3 ganger i uka er greit.
 11. Man vil ikke ligge på 90% av makspuls hvis man føler det går lett, men det er ikke helt ekstremt å ligge på 90% av makspuls i 30 minutter på en litt hard økt. Ligger ikke langrennsgutta på rundt 180 i puls (=omtrent 90% av makspuls) i konkurranser mesteparten av tiden, frem til de nærmer seg innspurten?
 12. Jeg går mot strømmen og sier at for de fleste er BMI et godt mål på om noen bør gå ned i vekt eller ikke. De fleste har ikke så mye muskler at de kan forsvare en BMI langt over 25.
 13. Ja. Man kan bygge muskler uten kalorioverskudd hvis man ikke er veltrent. De fleste er ikke veltrente. Ergo: De fleste kan bygge muskler i kaloriunderskudd. De som vil løfte mest mulig raskest mulig, vil få ekstremt mye raskere fremgang av å ligge i et greit kalorioverskudd, men for mange som ønsker å se lean ut året rundt, så fører denne bulkemetoden til mer økning av fettmasse enn det de foretrekker. Se for øvrig doktorgradsarbeidet til Ina Garthe ved Norges Idrettshøgskole om vektregulering og eliteutøvere. Omtalt her: http://www.nih.no/om-nih/aktuelt/nyhetsarkiv/2011/juni/vektre
 14. Smågodt bidrar til mer muskelvekst. Men også mer fettvekst hvis du havner i et for høyt kalorioverskudd.
 15. Det er naturlig å være litt sulten hvis du går ned i vekt. Hvis ikke hadde ingen vært overvektige. Det handler ikke bare om å lære seg å spise riktig, selv om det å spise riktig absolutt tar vekk toppene av de mest intense sultfølelsene. Det et helt naturlig at kroppen responderer på et kaloriunderskudd med å fremkalle sultfølelser av ulike slag og grader.
 16. Gjør som nå, men spis litt mindre. Du kan ta en kardioøkt i uka for helsa sin skyld.
 17. Det har VitaePro funnet ut også. Etter at det er kommet frem at dokumentasjonen på produktets effekt er svært tynn, så har de bare begynt å bruke "det virker for meg" som slagord i reklamer. Da har de automatisk meldt seg ut av diskusjonen. Men det er vel det som er hensikten også.
 18. Mange ville nok hatt godt av å holde seg til en teknikk og "gjøre som trenern sier", men det finnes gode markløftere og knebøyere som ser både opp og ned. Det er vanskelig å si at en måte er bedre enn den andre måten.
 19. Det pågår en diskusjon om hvorvidt "non celiac gluten sensitivity" eksisterer eller ikke. Helsedirektoratet, som riktignok er veldig konservative, opererer ikke med advarsler mot gluten for mennesker som ikke har cøliaki. Enn så lenge så ser jeg på dette med glutenfritt eller glutenredusert kosthold som nok en trend som trolig ikke har noe for seg å følge.
 20. At man "trenger" det ekstra sukkeret som er i sjokomelk er nok å ta i for de fleste. Det er faktisk ganske bra med carbs i melk fra før, og når man tar med det man har i muskler og lever fra før, så må man forbrenne MANGE kalorier (1000-2000) før man faktisk trenger detvekstra sukkeret.
 21. Hvorfor sukkerfri hvis målet er å få i seg ekstra kalorier?
 22. Helsedirektoratet anbefaler 0,8-1,2 gram pr kg kroppsvekt. Du kommer langt ved å ligge i øvre sjikt av det intervallet. Whey protein er billigst og gjør nytten helt greit. Jeg foretrekker Proteinfabrikken. De kjøper råvarene sine fra Tine. Kanskje det føles som en ekstra trygghet.
 23. Litt smalere fotstilling, føtter pekende ikke så langt ut, knærne litt lenger frem (ikke SÅ langt bak med rumpa som du gjør her), hofta enda litt dypere (til styrkeløftgodkjent dybde, som på bildet tidligere i tråden, men ikke dypere). Når det er sagt, så er det ikke nødvendigvis slik at du MÅ "kjenne det" i bakside lår for at du skal ha god treningseffekt på bakside lår. Det brenner mer i triceps av hantelkickbacks enn benkpress, men skulle man valgt én øvelse av dem, så måtte det likevel blitt benkpress.
×
×
 • Opprett ny...