Gjest Jester Skrevet 17. mars 2013 Del Skrevet 17. mars 2013 Til andre burgerfans: Her får man varme PLUSS en hærlig røyket smak som gir mer grillpreg på burgerne Enten ha på etterpå, ha i selve farsen eller begge deler <3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-707591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 23. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 23. mars 2013 Meget bra! Satser på å bidra med mine egne kalkunburgere i morgen; har noen fileter liggende, og jeg tenkte å se om de egner seg til kverning. Lloyd 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-714364 Del på andre sider Flere delingsvalg…
xxxxx Skrevet 23. mars 2013 Del Skrevet 23. mars 2013 Meget bra! Satser på å bidra med mine egne kalkunburgere i morgen; har noen fileter liggende, og jeg tenkte å se om de egner seg til kverning. KVERN THAT SHIT! IdaL007 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-714576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Slettet Skrevet 23. mars 2013 Del Skrevet 23. mars 2013 Denne tråden + Å spise kjøtt er faen meg... | Fitnessbloggen Forum = Would be nice to mix ! "KVERN THAT SHIT YOU SAY" "THEY HAVE FEELINGS U SAY"! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-714579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 25. mars 2013 Del Skrevet 25. mars 2013 Til andre burgerfans: Her får man varme PLUSS en hærlig røyket smak som gir mer grillpreg på burgerne Enten ha på etterpå, ha i selve farsen eller begge deler <3 Faktisk aldri prøvd før, men denne må testes ut! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-715913 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 25. mars 2013 Del Skrevet 25. mars 2013 Den er god som gull. Anbefaler å ha den på etterpå. Blir fort for mykje fuktighet dersom den går i farsen imo. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-715952 Del på andre sider Flere delingsvalg…
dagthomas Skrevet 25. mars 2013 Del Skrevet 25. mars 2013 Hvorfor åpner jeg alltid denne tråden før jeg skal legge meg... Omg ass... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-716494 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MartinK Skrevet 26. mars 2013 Del Skrevet 26. mars 2013 Så tar du litt av scampien av gangen, og dypper den først i melmiksturen, så i egg, og deretter i kavring. Deretter steker du den i panna på relativt høy varme, og aller helst i baconfett. Det er den beste måten å gjøre scampi mandig på. Marry me. No homo. Keegil 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-716642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
dagthomas Skrevet 27. mars 2013 Del Skrevet 27. mars 2013 Etter å ha lest denne tråden ca hver eneste dag før jeg legger meg - ble jeg inspirert nok til å mose sammen litt kjøtt og frese opp noen burgere. Det gikk plutselig opp for meg at jeg ikke feira ny PR i knebøy på mandag, og dette måtte selvfølgelig rettes på! Startet med å mose sammen 3 pakker mager kjøttdeig, en bunt koriander, en løk, soltørkede tomater, pimenton smoked paprika, kummin, salt og pepper. Laget så 6 baller av dette, som ble klemt til burgere i pannen Laget en miks av soltørkede tomater, avocado, løk, tomat og kesam - som jeg fordelte oppå burgerne Deretter la jeg ost oppå hver av burgerne for å forsikre meg om at relishen jeg hadde laget ble liggende. Heiv en shot vann i midten og satt på lokket. Serverte de med speltbrød og litt salat Dro fram et annet kamera på siste bildet KamillaK, Rudi, Kristin Charm og 5 andre 8 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-717812 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 27. mars 2013 Del Skrevet 27. mars 2013 Dro fram et annet kamera på siste bildet Det siste kamerat gjorde seg definitivt Matkunst på sitt beste dagthomas og Asta 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-718147 Del på andre sider Flere delingsvalg…
burny_ Skrevet 28. mars 2013 Del Skrevet 28. mars 2013 Noen gode innspill? Skal lage burgere til fredagen. Tar opp igjen viltkjøtt temaet fra sist med: 1,2kg reinsdyrssteik kverna opp til kjøttdeig (var mørt som fyyyy). Maaasse pepper av forskjellige slag. Maaaaasse serrano skinke som eg tenkte eg skulle surre burgerene inn i før steiking. (inb4 to fancy 4 bacon) 4 typer ost. Grove burger brød smørt inn i smør før steking i ovnen til slutt. Smelle over litt viltsaus til slutt. NOE mangler, men HVA? Keegil 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-718730 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 28. mars 2013 Del Skrevet 28. mars 2013 Tyttebær? Det hører jo med når man har vilt. burny_ 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-718767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
slett_meg Skrevet 28. mars 2013 Del Skrevet 28. mars 2013 jepp, tyttebær og evt honningsennep og evt kverna enebær? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-718770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 28. mars 2013 Del Skrevet 28. mars 2013 Å hærregud, fikk akkurat en innbilt matorgasme! Så for meg å tygge i en god saftig burger av elg, kjøttsaften renner nedover kjakene og mens jeg tygger, så kommer den umiskjennelige smaken av tyttebær og røkt viltkjøtt frem. Tror jeg kjenner et hint av god cheddar også... Myr, RobbieLad, burny_ og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-718805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
spost Skrevet 28. mars 2013 Del Skrevet 28. mars 2013 MMMMMMMMMMye godt her :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-719205 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 6. april 2013 Forfatter Del Skrevet 6. april 2013 They never came ...Kommer kraftig burgermåltid senere i dag! Sorry bro! De ble gode, men ikke noe jeg gadd å skrive hjem om. Looking forward to your burgers! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-727184 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 6. april 2013 Del Skrevet 6. april 2013 Ok.. nå kan du kalle deg mann Redstrek Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-727719 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 6. april 2013 Forfatter Del Skrevet 6. april 2013 Kjetils Saftige Sliders™ 06.04.13 Men OP var ikke død... Jeg fikk lyst til å teste ut noe nytt i dag, og leste meg opp på hvordan man lager skikkelige sliders. Og nei, sliders er ikke bare "små hamburgere", visstnok. There's more to it! Dette er skikkelig greasy American-style homemade junkfood. So without further ado... Burgerdeig: Et stort stykke entrecôte ... serr, er det alt? Jepp! Kvern skiten. Lag bittesmå burgere. Sett dem i kjøleskapet til du skal steke dem. Ferdig. Det er tilbehøret og tilberedningsmetoden som gjør sliders til noe spesielt! Men det er en grunn til at jeg brukte entrecôte. Du bør ha et relativt fett kjøttstykke til dette. Tilbehør: Masse løk (jeg brukte tre stykker til tjue sliders) Cheddarost Fluffy brød av noe slag BBQ-saus Pickles Salt Pepper Brød til sliders bør være fluffy, så det kan suge til seg litt juice uten å bli ekkelt. Jeg brukte noen fluffy pølsebrød jeg kjøpte på Rema 1000 og skar dem i to deler på midten. Passet perfekt! Now for the fun and interesting part. Finhakk 2/3 av all løken, putt den i en bolle og ta på en god dose salt. La stå i 10 min. Den resterende 1/3 av løken må du raspe med en osterasp eller tilsvarende. Advarsel hvis du aldri har raspet løk før: Det svir som FAEN i øya. Og før alle skriker "ghaaaaay" av full hals så må jeg påpeke at jeg aldri har hatt noe problemer med vanlig løkskjæring. Men løkrasping med trynet nærmest oppi raspen er ikke å anbefale. Wear protection. Uansett, putt den raspede løken i en annen bolle. Viktig at du tar vare på saften også! Fyr deretter opp en panne med godt med olje i på middels varme på komfyren. Når den er jevnt over varm, skru ned til lav varme. Avhengig av hvor mange sliders du skal lage, fordel en andel av den finhakkede løken (ikke den raspede) utover panna i et jevnt, tynt lag. Jeg lagde for eksempel 20 sliders, og hadde to stekerunder med 10 slider på hver runde. Derfor brukte jeg halvparten av løken på hver runde. La løken surre i ca. 5 min UTEN Å RØRE. Når den begynner å bli småbrun/gyllen noen steder, tar du oppi en tilsvarende andel av den raspede løken og løksaften (like stor andel som du tok av den finhakkede), rører godt rundt og fordeler det jevnt utover panna i et tynt lag igjen. Nå blir driten enda mer ekte her. Legg de små burgerne du har laget PÅ TOPPEN AV LØKEN! Thug kitchen, bitch. Haters gonna hate etc. Ta salt og pepper på burgerne, og legg på en tykk skive med cheddar på hver burger. Deretter legger du den nederste delen av burgerbrødet oppå hver burger/cheddarskive. Legg på de øverste delene av burgerbrødene også, slik at de dekker sprekkene rundt omkring og sørger for at varmen holder seg nede i panna. Det skal se mer eller mindre sånn her ut: Nå er det bare å vente! Løken syder og putrer og slipper løs masse aroma, som mer eller mindre dampkoker burgerne og smelter osten. Det er ikke nødvendig å snu burgerne heller. Løft litt på brødene iblant og sjekk om osten er smeltet og burgerne ikke lenger er røde på toppen. Da er de nemlig ferdige. Nå blir det litt tricky her. Bruk en stekespade og løft opp én slider av gangen, og få med den karamelliserte løken som ligger under også. Ta deretter en overdel av et burgerbrød, snu det opp-ned og trykk det opp under undersiden av stekespaden. Klem sammen og dra stekespaden ut, og du har en (nesten) fiks ferdig slider. Rinse and repeat, ha på litt BBQ-saus og en pickle eller to. Velbekomme, bøse motherfuckers! Dag, Thorkar, Beli og 20 andre 23 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-727820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 11. april 2013 Del Skrevet 11. april 2013 Hei, hei alle burgerelskere. Det har vært litt stille fra min front i det siste, rett og slett for jeg har drevet å perfeksjonert en oppskrift på ei litta phatlegsburger. Det er denne burgeren jeg har planer om å legge opp for salg mot sommeren. (Keegil etter å faktisk sjekket økonomi blir burgerplassen min "redusert" til et "franchise" hos et eksisterende serveringssted på Nordstrand når jeg trekker frem grillen) En skikkelig hamburger bør inneholde minimum 18% fett. Mine burgere er fort opp mot 25-30% - så dette er ikke noe du skal spise på diett. Dette er en lørdagsburger. En skikkelig phatburger. Ingredienser i kjøttet: Okse: høyrygg og oksebryst. Ca 60/40 fordeling i favør høyrygg. (vurderte entrecote..men dyrt..og 15% fett) - Fersk rød chili - Hvitløk (ikke mye) - Grovkvernet pepper Veldig viktig: IKKE SALT!! (salt kjøttstykkene som en biff, rett før de havner i panna, da forhindrer du biffblandingen i å likne farse) Burgerform: Burgeren er jo naturlig nok formet rund og flat, men jeg pleier å forme mine burgere som en donut. Omtrent sånn her: Trykk på bildene for å gjøre de større. [ATTACH]99575[/ATTACH] Tilbehør til burgeren kan ikke diskuteres. Skal du spise denne burgeren må du spise den nøyaktig slik jeg har bestemt at miksen av smak er perfekt. Rødløk, ananas, spesialguacamole (detaljert oppskrift ligger tidligere i tråden), baby leaf mix / ruccula, cheddar og bacon (gjerne bacon av høy kvalitet da dårlig bacon gjerne blir for salt og for lite smak) Her er et bilde av hvordan burgeren ser ut i en human servering for kniv og gaffel. [ATTACH]99580[/ATTACH] Her er et bilde av hvordan burgeren ser ut når du spiser en phatlegsburger som en mann: [ATTACH]99579[/ATTACH] Her er et bilde av hvordan burgeren kan se ut i en situasjon for f.eks. mer gourmet eller familiemiddager. Når man former kjøttet som en donut skjer det tre ting. 1) Kjøttet stekes raskere 2) Kjøttet bevarer "flatheten" når du steker 3) Ost / bacon / tilbehør havner plutselig "inni" kjøttet og du får en legendarisk "midt-bit". Dressingen er syrlig. Kjøttet er tungt. Osten er sterk. Ananasen er søt. Baconet er salt. jallajalla, Synan, Lloyd og 11 andre 14 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-733223 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 11. april 2013 Del Skrevet 11. april 2013 OMNOM!!! stokkeland : Dette skal jeg lage på lørdag <3 Bare.. hvordan skal jeg få kvernet kjøttet jeg som ikke har kjøkkenmaskin med kniver? Min Kenwood blir brukt til baking og da trenger man ikke slikt.. Stavmikser fungerer vel heller ikke.. MEN AH! Blender?? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/20/#findComment-733227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.