Jump to content
02-snapper

Det du IKKE spiser

Recommended Posts

Eg et alt. Ikkje alt eg lagar til middag sjølv, men eg et alt om eg får det. Alt går i grisen. Diverre gjer det også at eg har litt vanskeleg for å halde meg til gode tankar om eit godt kosthald.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Majones - har prøvd å like det, får det ikke til

Brød - hatet brød og den typiske matpakken når jeg var liten. Når jeg flyttet ut sverget jeg å aldri spise brød igjen.

Sukkerbrus - liker ikke, og skjønner ikke vitsen når lettvarianten smaker ca. det samme.

Pasta - liker det egentlig, men magen blir ballong så spiser det svært sjeldent.

Har som regel veldig perioder med visse matvarer som jeg "overspiser", også ikke kan røre på en stund. Skjedde med blant annet tunfisk, blåmuggost og egg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Veldig forskjell på fiskekaene da...liker ikke de "vanlige" men lofotens grove fiskekarbonader med 80% fisk er knallgode!!:) kan faktisk SE fiskefileene

Lager man dem hjemme med hovedsaklig ren fisk i blenderen kan det gå an da. :)

Fisk, løk og litt bindingsmiddel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sur frukt med ekkel konsistens..; plommer, stikkelsbær, appelsin...

Sure plommer? Hvilke plommer du har spist? o_O

biff- klarer ikke tygge/ svelge det, blir som en klump i halsen!

Tror ikke du har spist ORDENTLIG mør og god biff om du ikke klarer å tygge/svelge. Kjøttet skal mer eller mindre smelte i munnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror ikke du har spist ORDENTLIG mør og god biff om du ikke klarer å tygge/svelge. Kjøttet skal mer eller mindre smelte i munnen.

Tror det er noen som har vært offer for den gode gamle skosåla.

Folk som er redd for "ææææsj! Blod" når det bare er farga vann, og derfor steiker biffen til den blir grå

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

kokte grønnsaker, USJ kan spise grønnsaker(hvertfall de jeg liker)

men jeg er generelt sett jævli kresen, så nesten lettere og ramse opp det jeg eter:D

gulrot, blomkål, brokkoli, agurk, salat, sukkererter, mais, og kålrabi når det er sesong, ikke noe er som ei fersk skive kålrabi:p

ca all annen grønnsak spises ikke :p

tunfisk og makrell i alle former er også på lista over ting som ikke spises.

og ting med rosiner i spises ikke, dvs fruktnøtt og bakverk med rosiner i, men Rosin aleine kan spises uten problem:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror jeg spiser alt som er listet opp her.. :cat:

Ikke overbegeistret for haggis, smalahove osv, men som noen sa over, det er sikkert mest det psykologiske. Av samme grunn kan jeg ha litt problemer med ting laget med gelatin.

Alltid et unntak, som jeg omtrent frykter mer enn å spise levende insekter - 90-tallsslageren aspik.

post-28352-14440956539681_thumb.jpg

Hva skjedde liksom? ALT kommer fra hermetikk, og INGENTING har smak!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg spiser ikke:

- noe som inneholder sukkeralkoholer, Maltitol er det verste - magen min får angst bare jeg tenker på det:inpain:

- Walden Farms produkter (vet ikke om det er pga av hva det er søtet med, eller om det er noe annet, men magen tåler det ikke). Er ikke noe savn heller, for å si det sånn... ikke akkurat gourmet-smak...

- hasselnøtter (og er veldig forsiktig med andre nøtter), fordi jeg er voldsomt allergisk mot de

Har ikke lyst til å spise (men kan gjøre det om en situasjon tilsier det):

- helfabrikata, halvfabrikata, kjøtt- eller fiskevarer der det ferdige produktet er sammensatt av "rester" av det opprinnelige dyret/fisken og tilsatt salt, transfett, og div. annet som gjør ingredienslisten til noe man ikke orker å pløye seg igjennom.

- posesupper /sauser /gryteretter o.l. Så nettopp på tv2 hva som er i en fiskesuppe fra pose...:eek:

- hvetemel / gjærbakst / korn - fordi det gir myye magevondt

Orker ikke tanken på å spise:

- torskerogn, lever, blodpudding, lungemos - helt sikkert mye bra mat her, men jeg blir uvel ved tanken på å spise det

- snegler, froskelår, o.l. Usj! Blir kvalm ved tanken :sick:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ref
Tror jeg spiser alt som er listet opp her.. :cat:

Ikke overbegeistret for haggis, smalahove osv, men som noen sa over, det er sikkert mest det psykologiske. Av samme grunn kan jeg ha litt problemer med ting laget med gelatin.

Alltid et unntak, som jeg omtrent frykter mer enn å spise levende insekter - 90-tallsslageren aspik.

[ATTACH=full]119596[/ATTACH]

Hva skjedde liksom? ALT kommer fra hermetikk, og INGENTING har smak!!!

Er så enig i den her! Ser jo så nasty ut, og gelatin er yuk. For meg blir det samme greia med bogskinke. Husker mamma laget brokkoli, hvit saus og den grusomme skinka. Grøss.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Veldig forskjell på fiskekaene da...liker ikke de "vanlige" men lofotens grove fiskekarbonader med 80% fisk er knallgode!!:) kan faktisk SE fiskefileene

De er SÅÅÅÅ gode <3 <3 Jeg liker jo til gjengjeld det man kan kalle for "fiskekaker" også da, men Lofoten sine er jo bare helt sykt gode :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Pølser- etter å ha jobba flere år som butikkslakter og en pølsekoker som alltid er full av verdens beste pølser, går ingen pølser ned, bortsett fra grove krydderpølser en svææætt skjelden gang.

Lutefisk- det går bare ikke, og jeg har prøvd gang på gang.

Fikseboller-spiser heller en pakke med gilde grillpølser...

Nøtter- blææææh,grusom smak, grusom konsistens, spiser heller grus.

Kokte poteter-fordi papir er bedre

Alt som inneholder gluten- fordi det gir med diare i ei uke..

Kokt fisk- eneste untaket er saltkokt torsk

Majones- bare æsj

Smash- fordi det smaker som alt det oppfor, i en sarlig blanding, prøvd å skjult av det jeg elsker mest, nemmelig sjokolade..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Krydder dreper magen min, så det skyr jeg.

Eggallergi, så det skyr jeg enda mer.

Generelt så hater jeg søte ting. Det gjelder alt med søtning, kunstig eller ei. Drikke med kunstig søtning gir meg brekninger. Det gjør sikkert drikke uten kunstig søtning også, men det har jeg aldri smakt, for kullsyre dreper magen min det også.

Oj, trodde _jeg_ hadde følsom mage. *Hatten av og kondolere*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ser ut som jeg er den eneste her inne som liker loff..... Ingenting slår frøgourmetloff <3

Not true, jeg er skikkelig svak for loff i alle former. Nystekte rundstykker med smør...*saliverer*

...men helsefriken i meg lar meg ikke kjøpe det spesielt ofte, da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alltid et unntak, som jeg omtrent frykter mer enn å spise levende insekter - 90-tallsslageren aspik.

[ATTACH=full]119596[/ATTACH]

Hva skjedde liksom? ALT kommer fra hermetikk, og INGENTING har smak!!!

Den der har jeg ALDRI skjønt meg på! Det virker så poengløst. Hvorfor skal det være i gelatin, liksom?

Jeg hadde nok òg spist gresshopper og edderkopper i Kambodsja før det gelémonsteret der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ouf, dette kan bli mye altså. Jeg var som lita verdens mest kresne spiser, likte ca ingenting. På ren stahet og skam har jeg med årene lært meg å like ALT av grønnsaker og rotfrukter osv, men har fortsatt en liten demon på skulderen når det kommer til løk og hvitløk. Pittelitt hvitløk går greit, og løk i mat som er finhakket slik at jeg slipper store løkbiter går fint, for det er i hovedsak konsistensen som er problemet. Ellers;

Kokt fisk (elsker stekt fisk da)

Blodpudding

Sushi

Lutefisk

Bernaise saus

Dressing av alle sorter

Majones

Fiskesuppe

Jeg unngår også som mange andre her halvfabrikater, boksmat og annet møl som jeg kan lage så mye bedre selv!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Veldig forskjell på fiskekaene da...liker ikke de "vanlige" men lofotens grove fiskekarbonader med 80% fisk er knallgode!!:) kan faktisk SE fiskefileene

Ble sykt overrasket når jeg åpnet pakken og det luktet FISK! haha, det er ikke ofte man ikke får den tilgjorte fiskekakelukta som ikke minner om fisk engang fra fiskekaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...