Jump to content

Christian_B

Members
 • Content Count

  978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Christian_B last won the day on October 12 2016

Christian_B had the most liked content!

About Christian_B

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fremgang i utholdenhet vil være meget merkbar og målbar som nybegynner. gitt at man gjør ting iallfall halvveis riktig. Er mye verre når man har trent noen år, da er det mindre fremgang.
 2. Sekk? Bare å fylle på med så mye vekt du gidd. Har sekken et bra bæresystem er det gullegull. Ellers er det bare å jogge eller løpe. Kan høre på lydbok selv om man løper.
 3. Har sansen for denne kanskje overdrevne positive italieneren. God og enkel italiensk mat.
 4. Tipper det burde gå helt flotters. Lukter det greit, er det stort sett greit.
 5. Er vell litt avhengig av mengde og hyppighet. Å drikke seg mongis på sprit hver helg vil nok ha en negativ effekt, mens 2-3 øl på en fredag og lørdag (håper jeg) vil ha liten effekt.
 6. Irriterer meg grønn over folk som helt frivillig har fått barn og tar patent på å ha det jævlig. Har du bare sovet 6 timer? Vent til du få barn..... Irriterer meg over mengde plastemballasje på frukt og grønt (og egentlig alt som ikke behøver det). Jeg har prøvd å se noe positivt med det, finner ingenting. Sist men ikke minst, folk som ikke kan plassere ting i oppvaskmaskinen. Herregud, sett fatet ved siden av de som står der fra før og ikke alene midt i.
 7. Driver å går opp noen kilo før jeg skal trekke pulk over Hardangervidda og det er moro. Stikkord: h-melk, juice vaniljesaus, olivenolje, chips, øl, kokosboller, kinder maxi og is. Namnam, gå opp i vekt er mer moro en å gå ned
 8. Er mange mennesker her med masse kompetanse, så er lysten på noen gode ideer om styrketrening opp mot fjellsport. I all hovedsak er det snakk om løping, ski, klatring og fjellturer. Jo lengre, høyere og fortere, jo bedre. Meg selv: Mann 30 år 169 cm lav 70 kg, skal litt ned til sommeren. Noen mål med å trene styrke er å være skadefri og sterk nok til å leke mange, mange timer i fjellet. Noen kriterier er at: - Jeg ikke skal opp i vekt, helst litt ned. Trenger ikke ha store muskler eller se bra ut. Funksjon for alle penga. - Det må ikke ta for lang tid, eller øke totalbelastning for mye. Holder allerede på 15-30 timer i uken, så må passe på at skalaen ikke tipper over. - Kan ikke ta markløft og vanlig knebøy. Vet det, de er effektive. Men får vondt av begge. Mål nr1 = skadefri. - Fullkropp, maks 2 ganger i uken. - Få øvelser, funksjon og maks utbytte. Dagens "program": 3x5 maks pullups (kv+10kg) 3x5 maks dips (kv+17,5kg) 3x5 frontbøy (tar ikke maks enda, bygger sakte men sikkert opp) Litt mage og støtteøvelser for akilles og IT bånd Er dette ok program? Noe som kan gjøres anderledes? Noen kreative ideer?
 9. 2 komedier som er verdt å bruke tiden sin på
 10. Løper ikke på mølle, så har egentlig ikke peil på denslags i det hele tatt. All motbakkeløping jeg bedriver vinterstid tas i skogen eller i fjellet, kanskje opp en slalombakke om jeg har en tilgjengelig. Ellers tar jeg høydemeter hovedsaklig på ski om vinteren, med 1-2 løpeøkter for å holde teknikk, muskler, ledd og sener operative. Er ikke stor fan av intervalltrening, selv om jeg har kjørt 3 4x4 øker siste måneden Stort sett tilhenger av å løpe på følese, raskt på gode dager og rolig på dårligere dager. Finn et fjell, løp til toppen, nyt livet litt og løp ned igjen. Ellers kan økter som 20x1min med 1 min hvile mellom være bra greier for å øke farten oppover, også 4x4. Så kan man ha noen rolige dager itillegg hvor man bare løper i motbakke for moro skyld.
 11. Har en teori om at skal man bli god å løpe i motbakke, så må man løpe i motbakke. Gjerne motbakkeintervall i fjellet, bakker, skogen, slalombakken etc. Jeg har prøvd noen 4x4 opp fjellet bak huset i det siste, tror det kan funke på farten opp. Prøv også å få en effektiv teknikk hvor du kan løpe oppover uten å bruke mer krefter en nødvendig. Ikke lett, men da kan man holde høyere fart en om man løper som en dassvåt sakosekk. Skulle jeg løpt på mølle, så hadde jeg kjørt opp hellingen ganske bra. Uten at jeg sitter på noe fakta om at det er bedre en å løpe flatt Som sagt, mer flere, har jeg en teori at man bør sanke høydemeter skal man bli god å løpe i motbakke.
 12. Skal du ha PT, sørg for at denne personen vet hva de snakker om når det gjelder kondisjonsutøvere. Send noen mail til seriøse løpklubber, olympiatoppen etc, spør om råd. De burde kunne guide deg til en kyndig person eller komme med gode tips.
 13. Det å ha flere løpeøkter om dagen blir mer vanlig jo høyere nivå man kommer. Men med veldig god kontoll på intensitet og hvile. Ville så absolutt tatt kontakt med en trener eller andre med høy kompetanse.
 14. Ta en økt eller to i uken med buldring eller tauklatring. Er itillegg til god trening ganske moro
 15. Å stole på selgere er litt yatzy, ikke alle har peiling selv om de jobber i en sportsbutikk. Prøv skoene, gjerne på mølle i 10 min. Det er også mulig å ta en løpetur i butikken eller utenfor om de ikke har mølle. Ta med tiltenkte sokker, da får man enda bedre følese av passform. Ellers er midt tips, så lett som mulig i forhold til behov som demping, pris etc. Jeg bruker stort sett veldig lette sko uten demping, så da er prisen også lav.

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...