Jump to content

Danisan

Members
 • Content Count

  580
 • Joined

 • Last visited

About Danisan

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/21/1985

Profile Information

 • Gender
  Mann

Converted

Recent Profile Visitors

3189 profile views
 1. Danisan

  Dagens Glade

  Å få en her inne gjorde meg glad, men så heter jo denne tråden "dagens glade". Så takker og bukker Ina.
 2. Danisan

  Dagens negative

  Dette klarer du! Ikke mist fokus og har selv flere ganger antatt å stryke bare for å få strake motsatt resultat. Pust inn, pust ut. Les litt Donald, spis mer sjokolade og study hard.
 3. Nyttiggjøring av energi forbruker mikronæringstoffer, både anabolisme og katabolisme (metabolisme). Mye raffinert sukker øker behovet og vil ofte gå på bekostning av annet sunnere mat. Altså vil biosyntese "koste" mikronæringstoffer. Eksempel vitamin B1 fungerer som en kofakter ved å utøve dekarboksylering. Annet at vitamin B3 er elektronbærere for NAD/NADP. Men dette er ikke det samme som at sukker hemmer opptaket av andre næringstoffer.
 4. Danisan

  Dagens Glade

  Tar et par dager fri fra hovedoppgaven for å dra til Amsterdam idag. Deretter Arnheim på lørdag --> Qlimax 2015. Kort og godt, konsert med elektronisk musikk. Ifjor var jeg støl i leggene i flere dager etterpå, så blir en hyggelig økt for calvs. For dem som skulle lure på "hva i all verden er det Daniel har fortvilet seg inn på nå" : https://youtu.be/RNbXAIBbD2A?t=1674
 5. Danisan

  Dagens Glade

  Hjemme for tiden for kattepusen skal på kontroll, var i nærbutikken. Møtte noen fra ungdomskolen som jeg husker var forelsket i min tvillingbror. Begge to trodde jeg var han. Dem spurte om Daniel (meg) fortsatt var tjukk. Mitt svar "Dere ser på han." To timer etterpå kom den ene venneforespørselen på FB, avslo og som dermed ble dagens positive.
 6. Danisan

  Dagens Glade

  Dagens glade var at veterinæren mente at pus som blir 12 år neste uke hadde "flott klinisk biokjemisk profil" og hadde aldri trodd at han var så gammel. Det ville ikke sjokkere dem om pus ble 18 år ++. Dette selvsagt har gjort meg i perlehumør for tiden.
 7. Min far som sikkert mange flere før han, sa til meg engang: "Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar." Dette er vel også filosofien til tråden. @Chico11 spør et enkelt spørsmål om det kan skyldes genene. Ikke at en selv mener "at en er noe spesielt". Reagerer på ordbruken "Du har bare lav kunnskap." Unødvendig bruk av stråmann og en kan med fordel avstå fra hersketeknikker. Ser du skriver at du har en doktorgrad innen ernæring. Hvilken avdeling disputerte du for? Hvilket år og hva skrev du om i din avhandling?
 8. På generelt grunnlag er kjøtt et vanskelig tema. Jeg fordyper meg i plantemat og prøver å forstå hva i allverden det er i fullkorn som ser ut til å gi en positiv helseeffekt. Har derfor ikke lest helhetlig hva etiologien bak kjøtt er og mekanismene. Har ikke fått lest rapporten og kan ikke kommentere den. Men vil rask påpeke at det er ikke WHO, men IARC som er et eget etat under WHO og som nylig har blitt kritisert for andre risikovurderinger. Media har allerede rukket å feiltolke ved å skrive at kjøtt er like farlig som røyk, noe det ikke er. Noe må vi tross alt spise, det handler nok om både mengde og graden av prosessering. For det dannes flere stekemutagener ved varmebehandling av kjøtt. Noen av disse er assosiert med kreft i GI-traktus. Et generelt råd er da å ikke steke for lenge og ved for mye varme. Det samme gjelder grilling av kjøtt som nordmenn er så utrolig glad i. Kreft utvikles over en lengre periode, og er et resultat av den totale livsstilen, både miljø og kostfaktorer vil spille inn. Tidligere har studiene rapportert forskjellige av hva både rødt kjøtt og prosessert kjøtt, som blir en feilkilde. Kreftstudier er ikke lett. Av den grunn brukes ofte animalske, celle-kultur etc sammen med epidemiologiske studier, som jeg antar rapporten baserer seg på. Andre faktorer er sosioøkonomisk status og andre livsstilsfaktorer som røyk, alkohol etc. I tillegg er det slik at personer som følger de nasjonale rådene i flere land spiser allerede begrenset med kjøtt, røyker ikke og spiser mer plantebasert. Dette er også en potensiell feilkilde. Kjøtt er en god kilde til protein, andre mikronæringstoffer og mineraler. Kjøtt kan fint inkluderes i et ellers sunt kosthold. Men det er ikke nødvendig å la det dominere. Jeg støtter derfor forslaget om en reduksjon av kjøttspising, ikke bare for helsen skyld men også andre positive effekter som miljøgevinsten og aspektet "bærekraftig kost". Kjøttproduksjon koster både mer areal og ressurser samt produserer mindre kalorier. Spis plantebasert, ikke røyk og begrens inntaket av alkohol. Inkluder kjøtt fra tid til tid og ha et avslappet forhold til mat og nyt livet. I disse mat-hysteriske tider kan et overdrevent fokus ha en motsatt effekt. For strengt talt, hva er det som ikke er assosiert med kreft? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23193004
 9. Er på min tredje variant i løpet av halvannet år. Fantastiske øreplugger med enorm lydbilde og god batteritid. Men blir fort ødelagte, heldigvis har jeg fått innfridd garantien på Elkjøp begge de to siste gangene. Anbefalte dem til min bestevenn ifjor og ble ødelagt forrige måned, han fikk også nye. Er "avhengig" av musikk og skal en ha noe bedre må en doble prisen.
 10. Personlig synes jeg det er en uting å kvalifisere matvarer inn i "ja" og "nei" matvarer. Bananen er billig, enkel å ta med, har et fair innhold av næringstoffer og smaker fortreffelig. Bananer er også en kilde til fytokjemikalier, som er antioksidanter på folkemunne. Insulin har grunnet feiltolkning av dens fysiologiske oppgaver og effekter, fått et ufortjent dårlig rykte. Insulin fungerer også som et metthetshormon, og er nødvendig for normal homeostase. At den stimulerer til fettlagring er ikke det samme med at en går ugunstig opp i vekt.
 11. Danisan

  Dagens Glade

  Dagens glade: - Har ca 1 kg smågodt (sjokolade of course). - Metal Gear V på PS4 står på akkurat nå - min favorittserie med karakteren tatovert over hele skulderen. - Har 100 strake snapchat-dager med QueenWinther *tihi*.
 12. Kommenterte i feltet, kopierer denne her. Som andre riktig påpeker her inne er ikke den største utfordringen å gå ned i vekt, men å bli der. La oss se om 6-12 måneds tid og se om han har vedlikeholdt dette.
 13. Var ikke ment som pirking. Det er en vesentlig forskjell og hadde en slik besvarelse blitt gitt under evolusjons-biologien hadde det blitt feil. Men ja - skjønte selvsagt hva du mente for det er fort gjort å glippe sånn.
 14. Mennesker stammer ikke fra apene, vi har samme stamfar som apene.
 15. Må det nødvendigvis være en fasit? Mennesker liker helt forskjellige ting. Kultur er premissene og som er i en dynamisk forandring. Jenter barberer ben og arm-hull. Det oppstår også stubber der. Å si at så fort det kommer stubber der så blir det usexy kan skape et press. Begge kjønnene stusser/tar bort kjønns-hår. Andre kulturer gjør en det ikke. Vi er mennesker, noen har mye hår på brystet andre har lite. Noen trives med det andre ikke. Se på Ryan Giggs - som med største stolthet viste fram fuglebrystet sitt. Skulle tro noen hadde tapsert en teppe der. http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01903/19990414-shirt-off_1903129i.jpg
×
×
 • Create New...