Oddis Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Blanding av meierismør og olivenolje. Litt kjipt å steke med høy varme med olivenolje, men bruker jeg cocosa blir maten svidd og stekepanna ødelagt. Cocosa tåler høyere stekevarme my ass. Er ikke bare fordi du bruker høyere varme når du steker med cocosa? Smør blir jo nøttebrunt lenge før cocosa når rykepunktet. Siter
magerkesam Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Teflonpanne utan noko, evt kanskje litt vatn Siter
Tomt Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Stort sett smør eller rapsolje. Yeh, samme her. Mest rapsolje. Prøvde å steke uten noe i går, det gikk forsåvidt bra det også. Siter
Ninian Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Bruker kun Cocosa, fordi jeg ikke tåler smør. Det er kun smør, Cocosa, skikkelig palmeolje og dyrefett som egner seg til steking i min verden. Olivenolje, raps og noen nøtteoljer kan brukes kaldt. Sungrazer 1 Siter
Gjest Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Det er kun smør, Cocosa, skikkelig palmeolje og dyrefett som egner seg til steking i min verden. Olivenolje, raps og noen nøtteoljer kan brukes kaldt. Hvorfor det? Siter
Smurfen Skrevet 15. desember 2011 Forfatter Skrevet 15. desember 2011 Jeg bruker FryLight, solsikkeolje. Hvor kjøper du denne ? Siter
Stig Ingebrigtsen Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Hvor kjøper du denne ? Kjøper den på Meny jeg. Siter
Christoffer L. Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Er ikke bare fordi du bruker høyere varme når du steker med cocosa? Smør blir jo nøttebrunt lenge før cocosa når rykepunktet. Joda Oddis, det stemmer nok =p Men jeg trodde cocosa tålte en større stekevarme enn olivenolje Siter
Jane Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Smør eller rapsolje, eller ikke noe. Smør er definitivt best Siter
Goldie Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Solsikkeolje syns jeg fungerer utmerket til steking av all mat! Aljo 1 Siter
Velvet Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Syns det er skremmende mye oljer ute og går (steker?) her. Flytende oljer tåler jo mindre varme. Kokosolje, palmeolje og meierismør tåler varme best, i tillegg til jordnøttolje. Palmeolje er jo diskutert hvorvidt den faktisk er bra eller ikke Olivenolje og delvis rapsolje tåler noe oppvarming, men ikke sterk varme Ekstra virgin olivenolje og kaldpresset rapsolje er ikke til steking. Bruk de raps- og olivenoljene som er laget for steking. Det er de oljene som ikke er merket med x-virgin eller er merket med at de er til steking. Solsikke, mais og soyaolje burde vi ikke bruke til steking siden oljens egenskaper forandrer seg ved temperaturutsetting. Ninian 1 Siter
Goldie Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Syns det er skremmende mye oljer ute og går (steker?) her. Flytende oljer tåler jo mindre varme. Kokosolje, palmeolje og meierismør tåler varme best, i tillegg til jordnøttolje. Palmeolje er jo diskutert hvorvidt den faktisk er bra eller ikke Olivenolje og delvis rapsolje tåler noe oppvarming, men ikke sterk varme Ekstra virgin olivenolje og kaldpresset rapsolje er ikke til steking. Bruk de raps- og olivenoljene som er laget for steking. Det er de oljene som ikke er merket med x-virgin eller er merket med at de er til steking. Solsikke, mais og soyaolje burde vi ikke bruke til steking siden oljens egenskaper forandrer seg ved temperaturutsetting. Aldri hørt noe om at man ikke bør bruke solsikkeolje til steking. Har hvertfall fungert i vår familie i mange år Siter
Velvet Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Aldri hørt noe om at man ikke bør bruke solsikkeolje til steking. Har hvertfall fungert i vår familie i mange år Sitat American Journal of Clinical Nutrition Det ble konstatert at vanlige planteoljer som solsikkeolje blir betraktelig forringet under steking. Det dannes unaturlige forbindelser mellom fettsyrene som anses å være helseskadelige. Jo høyere temperatur under steking, og jo lenger man steker, desto flere skadelige stoffer. Enda verre blir det hvis man i tillegg varmer opp oljen flere ganger. Stoffene fordamper nemlig ikke, de forblir i oljen.Som forventet fant forskerne klare sammenhenger mellom høyt blodtrykk og overvekt, diabetes, kjønn og alder. Men etter å ha korrigert for disse faktorene, fant man også en betydelig sammenheng mellom mellom solsikkeolje og forekomst av høyt blodtrykk. Hos dem som brukte olivenolje til steking, fant man ingen slik sammenheng. Ninian 1 Siter
Lilo Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Teflonpanne med vann, evt ørlittegranne meierismør til egg for å få litt krønsj på dem. Siter
Amalie Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Ingenting. Iblant vann faktisk, hehe... På teflonpanne. Siter
Danny S Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 cocosa og noen ganger smør. har pleid å bruke solsikke olje. Siter
martinej Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Som regel ingenting, men om jeg bruker noe blir det rapsolje. Siter
Goldie Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 cocosa og noen ganger smør. har pleid å bruke solsikke olje. Hvorfor sluttet du med solsikkeolje? Hørte du også at det var farlig? Siter
Danny S Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Hvorfor sluttet du med solsikkeolje? Hørte du også at det var farlig? hehe. ja siden sånn type olje med lite metta fett harskner når man steker på høy varme. Så bruker heller ikke rapsolje eller olivenolje. cocosolje har kun mettet fett. men er kun mellom-bindinger ellerno, så det er sunt ^^ Goldie 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.