Jump to content

Lilo

Members
 • Content Count

  1429
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lilo

 1. Alle(?) som har en nyvunnet kjærlighet for en aktivitet og som føler mestring og erfaring i dette vil vel til en viss grad alltid kunne virke sikre, påståelige og "hektet" for ovenfor andre i en diskusjon om rett eller galt, spesielt om det angår dem selv direkte. Forumet her er et prakteksempel på dette hvor man som nybegynner ofte er i litt overkant sikker på sin egen erfaring og kompetanse (uansett hvor feilaktig den måtte være) når denne blir satt til veggen og konfrontert. TS, du har konfrontert venninnen din med dine synspunkter, nå er det opp til henne å ta det til seg. Kanskje var det ikke riktig tid, setting eller metode for å nå frem akkurat nå. Dersom du føler det ikke når frem og det blir et problem for deg videre, anbefaler jeg å ta et steg tilbake og kanskje unngå treningsrelevante tema med akkurat denne venninnen. Bevar heller resten av vennskapet, og sett uenigheten til side enn så lenge. Kanskje kommer hun tilbake til deg om noen måneder og sier "Jøss, du hadde rett jo!". Men for all del: Ikke vent på at det skal skje, bruk heller tiden på å kjøre din greie og la henne gjøre sin. Fra min egen erfaring var jeg verdensmester i mye da jeg var 17, men ti år senere er jeg litt klokere og kan erkjenne at jeg ikke visste særlig mye om det meste.
 2. Klart "brede" knebøy gir firkantet rumpe. Klart det. Ja, nei, jeg vet ikke når jeg hadde mest firkantet rumpe jeg. Før eller etter bøy... [ATTACH]103414[/ATTACH] (Ja, jeg benytter enhver anledning til å flashe rumpa.)
 3. Å herregud, jeg hadde helt glemt Oral B! ( ... )
 4. Jeg spiser etter målsetting. Tidligere har jeg bare skulle bli "sunn, sterk og glad", og da spiste jeg for nettopp det - lagde det jeg hadde lyst på av gode råvarer og i de porsjonene jeg skulle ha lyst på. Enkelt og greit. Så gikk jeg over til en lærefase hvor jeg ville teste litt forskjellige type filosofier og lærte mye om hvordan kroppen responderte på det, hva jeg selv trives med og i hvilken grad hode/kropp fungerer under ulike former for kostendringer. Etter det spiste jeg etter en egenkomponert plan basert på erfaringene i noen måneder og som fungerte helt fint. Men i høst bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe mer målrettet mot å debuttere i bodyfitness og satt bort kosten til coachen og følger planen hans (selvfølgelig med noe påvirkningskraft selv) og trives med det. Aller best var riktignok "sunn, sterk og glad"-perioden og jeg tror det er mer levelig for hvermannsen så lenge man lærer seg porsjonskontroll, hva kroppen trenger og lager mesteparten av maten selv, men også kostplanen min nå begynner å dreie seg litt i den retning igjen siden jeg begynner å få solid kontroll på justeringer og (ekstrem)grovregning av makroer selv
 5. Det var voldsomt som denne tråden skulle spore av da...
 6. Korrekt (Se så, du var ikke så blond allikevel!)
 7. Det trenger ikke være det, det spørs hva du er ute etter rett og slett. Om det er økt styrke går volumet gjerne ned, men frekvensen opp. Om det er mer muskler man ønsker finnes det litt forskjellige filosofier på hvordan man skal gå frem, men mitt inntrykk er at tradisjonelt sett vil volumet på økta gå opp og noen ganger i så stor grad at økten bør splittes over to dager. Andre velger å bare øke frekvensen og variere mer mellom øvelsene de bruker. I tillegg vil ofte kroppsbyggere bruke muskelspesifike øvelser for å treffe "problemområder" i større grad enn mannen på gata, og da vil antall øvelser naturligvis øke noe på programmene deres.
 8. Det var nok Heidi Vonka Koi. Og alle kan gå på en liten smell om man blir litt i overkant ivrig
 9. Hvor har du det fra at hun ikke var klar over det?
 10. Jo, ubalanser forside/bakside er jeg jo klar over. Men hvilken forskjell utgjør det om øvelsen er hofte-/knedominant? F.eks. er jo lårcurl en knedominant øvelse og hiptrust en hoftedominant øvelse, men begge tar i hovedsak på bakside. Om øvelsen er hofte-/knedominant er da vel ikke synonymt med fremside/bakside? Lårcurls og benspark f.eks er jo begge knedominante øvelser, men trener hver sin side av beinet. Og som jeg nevnte tidligere er jo programmet fullspekket av ting for baksiden, mens det i utgangspunktet bare er opplyst to øvelser som har hovedvekt på fremside. Jeg forstår derfor fremdeles ikke hvordan det skal være for lite bakside i programmet? Er det sånn at du mener det er for lite hoftedominante øvelser, eller påstår du faktisk at det er for lite øvelser for bakside?
 11. Kan du forklare meg hvorfor dette er negativt? (Rett og slett fordi jeg ikke forstår det, jeg har fortsatt mye igjen å lære og setter pris på å høre ulike synspunkt.) Og mener du fremside/bakside er synonymt med kne-/hoftedominant øvelse?
 12. Hvordan kan du si det er for lite fokus på bakside? Etter min mening er det heller omvendt. Fremside: Utfall bakover i smith m/fremste fot på benk -4 sett (10 rep) Step up på høy benk – 3 sett (10 rep) (+benpress/knebøy avhengig av teknikk/benstilling) Bakside: Knebøy eller benpress– 6 sett (2 sett oppvarming 15 rep, resten 12-8 rep) Bulgarske utfall – 4 sett (12-10 rep) Strake markløft – 4 sett (15-8 rep) Leg curl – 4 sett (12-10 rep) Hip thrust – 4 sett (15-10 rep)
 13. Ikke langt unna hva jeg selv bruker, men jeg har litt flere øvelser og de blir fordelt på to dager (fremside / bakside bein). For min del er dette to dager i en 6-splitt og jeg vil tro dette også er en av øktene i en litt større splitt. 1-2 økter som dette per uke vil holde i massevis for bein etter min personlige mening. Hvor lenge og om det passer for en selv spørs på utgangspunktet i styrke/teknikk og målsetting. Dette er jo tydelig et program for muskelvekst, og har man det i tankene kan man fint bruke programmet fra tidlig av om man prioriterer å bruke litt tid på gymmen. I tillegg mener jeg man bør ha opparbeidet seg litt grunnstyrke før man begir seg ut på et byggeprogram, men man trenger ikke nødvendigvis ha blitt styrkeløfter. Men å stå og jukke på 10kg i hiptrust som jeg ser x-antall frøkner gjøre vil ikke nødvendigvis gi deg stor rumpe. Få inn teknikk, lær deg hvordan du skal få mest ut av øvelsene og ikke vær redd for å legge på litt vekter selv om det er høyere repetisjonsantall. Og ikke minst er det viktig å bruke tid på å få med overkroppen også, som dessverre gjerne blir nedprioritert av oss jenter for bra booty
 14. Fruktsalat av honningmelon, eple og druer med sjokoladekrem laget av 0,5dl ristet kremfløte, 1 scoop sjokoladekasein, 2ss kesam og kakao. / Bær toppet med kremfløte (ristet med vaniljesukker og peppermynte). Ellers er vann kos for kroppen og Indiana Jones kos for sjelen.
 15. Hyggelig å kunne hjelpe. Men å klare å nå det faktiske proteinbehovet sitt burde man strengt tatt klare i form av mat/drikke uavhengig av proteinpulver også, og for de fleste vil 2-3 dager med annet inntak ikke gjøre noen vesentlig forskjell på resultatene. Marginene er gjerne ikke så små som man gjør dem til, med mindre man er rett før konkurranse og skal spisse formen. Just saying.
 16. Næringsinnhold per 100 gram/ml: TINE Styrk Energi: 39 kcal Protein: 5 g Karbohydrat: 4,6 g Fett: 0,1 g Kalsium: 173 mg Bruker du litt enkel hoderegning vil det da bli 5x10 = 50g protein per liter Styrk.
 17. Du får henge på deg vektbelte ;P Bare ikke bli stående på knærne og "jukke" deg ned, pass på ryggen og brems godt på vei tilbake, så blir det nå tungt nok uansett om du skulle gå tom for vekter i kabelstativet. Og husk at magen ikke bare er packen, du har også musklatur på sidene som bør få bli med på leken. Bra obliques er <3, men til gjengjeld så krever det også en solid rygg og skuldre for å beholde X-shapen. Ja, menn burde også ha en form for X-shape. Bra bein, bra overkropp og et solid koblingsstykke som holder det sammen på midten.
 18. Jeg kan love deg at du blir mindre definert av å bulke, alt i hvilken grad du velger å spise deg opp. Kan bruke meg selv som eksempel. Heftig bulk vs halvveis ned i deff. Selv om det ikke synes like godt lenger er alt der (og forhåpentligvis mer) når du begynner å kutte igjen [ATTACH]101743[/ATTACH]
 19. Jeg kjører cabel crunches og side bends. Begge deler kan tas i kabel for lettere håndtering av vekten, men jeg foretrekker hantler for side bends inntil videre. Jeg føler selv at mage får best utbytte av å trenes med samme strategi som triceps, med andre ord tyne, tyne, tyne ut reps på høyest mulig belastning med best mulig kontakt, drop sett, supersetting av 2 forskjellige øvelser på samme muskelgruppe etc. ( Cable Crunch Exercise Guide and Video Dumbbell Side Bend Exercise Guide and Video )
 20. Jeg dro opp 100kg i mark 1mnd etter gipsen gikk av etter håndleddsbrudd. Alt handler om hvor sårbart bruddområdet er, hvor flink du er på opptrening, tøying og ikke minst hvile. Draøvelser går forøvrig lettere enn pressøvelser.
 21. PC-muskelen er en herlig sak (nei, ikke IT-relatert). Den magiske sex-muskelen - kk.no
 22. Skal begi meg ut på en bachelor i økonomi og administrasjon ved BI, Oslo. Gleder meg!
 23. EY! Det bildet er fra Hovefestivalen. Nærmere bestemt fotballbanen på camp som var deler av sikringsområdet mitt, så jeg vet hva dette leder til! Gressmatta ble forsøkt flittig brukt til noe mer intim aktivitet
×
×
 • Create New...