Espen Espelund Skrevet 18. april 2012 Del Skrevet 18. april 2012 Heisann Mange har sikkert sett at vi daglig poster matbilder med raske oppskrifter på Facebook for å inspirere litt flere til å prøve noe nytt og sunt. Hvis du har noen gode matbilder du syntes vi burde poste kan du legge de inn i denne tråden Skriv også en beskrivelse som sier hva det er i retten, og eventuelt instruksjoner for hvordan man lager den, hvis det ikke er selvforklarende. Eksempler på hvordan vi pleier å skrive tekstene ser dere på Facebook. Tips til bilder: Mye lysAller helst cameraHvis mobil, bruk høy oppløsning. Fitnessbloggen.no | Facebook Lappen, Forsvarsfrue, martemor og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsfrue Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 En veldig enkel oppskrift til de dagene man har dårlig med tid og tåler litt karbs Spaghetti og kjøttdeig i fløtesaus Fullkornsspaghetti Kjøttdeig/karbonadedeig Matfløte Løk Vårløk Krydder Stek kjøttdeigen og krydre godt med ønsket krydder. Tilsett løk og vårløk mot slutten. Kok opp spaghetti og hell av vannet og erstatt det med fløte når den nesten er ferdig kokt. Danderes fint på tallerken som på bildet, eller blandes sammen til en deilig gryte. Man kan også tilsette litt squash eller paprika og ha litt hakket spinat over på slutten dersom ønskelig. tinas_stil, Marita, Anya og 8 andre 11 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-262638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Espen Espelund Skrevet 19. april 2012 Forfatter Del Skrevet 19. april 2012 Flott! Bare å komme med flere Forsvarsfrue 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-263665 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMickey Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Fyllt paprika Karbonadedeig Chilikrydder, paprikapulver, pepper og grillkrydder Basmatris/fullkornsris Tomat (hakket) Paprika Gulrot (raspet) Hvitløk (finhakket) Sjampinjong (hakket) Mager Kesam som dressing Mozarella Stek kjøttdeigen og kryddre den etter eget ønske, ha gjerne ferdigkokt og avkjølt ris på forhånd. Bland alt i stekepanna og hul ut paprikaene, fyll inn alt innholdet og topp med mozarella, settes oppå aluminiumsfolie i en ildfast form for å ikke tippe over i ovnen til osten er smeltet (da er paprikaen ennå chrispy). Mager Kesam(med ønsker krydder i) helles over etter steking. Vel bekommen. Marita, elvi, Mari-Eli og 6 andre 9 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-263675 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsfrue Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Biffsalat Biffkjøtt (indre/ytrefilet av storfe) Krydder Isbergsalat Spinat Vårløk Fetaost Skjær biffkjøttet i strimler og stek det raskt i en panne med smør/olje og krydder. Mens kjøttet hviler kutter du opp salat, spinat og litt vårløk og blander sammen. Strø fetaost og biffkjøtt over og voilà Bjarte, ubertass og Espen Espelund 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-263879 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 20. april 2012 Del Skrevet 20. april 2012 Tidenes kylling. 1 kyllingfilet av økologisk kylling 5g andefett :)wub:) 1 rødløk 1 rød paprika 1 fersk hvitløk (mengde etter eget ønske) 2ss god balsamicoeddik Salt og pepper Lag små snitt i skinnet på kyllingfileten og steik den i andefettet. Mot slutten ha i fersk hvitløk. Lag ein rødløk og rød paprika-sak med balsamicoeddik som tilbehør. Kan godt stå ei stund på plata, men det skal enda være ein del "tygg" igjen i paprikaen. Salt og pepper etter ønske. Økologisk kyllingfilet på 400g = Elsk HelenH, Pinglo, Espen Espelund og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-264996 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten. Strø druer og valnøtter på toppen til slutt. Fiskekebab med grønnsaksmos og asparges Fremgangsmåte: Skjær fisken i store terninger (i denne retten er det brukt torsk) og træ dem på trepinner som har ligget litt i vann. Strø krydder (Santa Maria Kebab, kanel,salt) på alle sider og avslutt med saften fra en halv lime. Brun lett i stekepanne på middels varme, og legg på bakepapir i ovnen på 200 grader i 7-10 minutter. Grønnsaksmos: Gulrot, kålrot, blomkål kokes møre. Sil av vannet, tilsett ønsket mengde cottagecheese, cayennepepper, salt og koriander og miks sammen med stavmikser eller blender. Aspargesen tilberedes slik: Knekk av den nederste delen, og skrell eventuelt av brune partier. Kok eller damp i 2-3 minutter. Svin ytrefilet med søtpotetmos og ovnsgrillede grønnsaker Søtpoteten skrelles og kokes mør. Mos den og tilsett salt, pepper og muskat og spe med skummet melk. Kjøttet krydres med rosmarin, salt og pepper og stekes i panne på middels varme til kjøttsaft begynner å piple opp. Snu og stek til kjøttsaft pipler ut på denne siden også. Skru av varmen, sett eventuelt på et lokk og la hvile minst halve steketiden (eks: Tok det 8 minutter å steke kjøttet - la hvile i minst fire minutter). Grønnsakene træs på trepinner som har ligget litt i vann, og legges på bakepapir i ovn på 190 grader i 10 minutter. Server med salat og kesam. Taco-kyllingnuggets med potetbåter og brokkoli Nuggets: Skjær en kyllingfilet i ca 1 cm tykke skiver. Vend dem først i eggehvite, så i knuste havregryn (ca 0,5 dl) blandet med hjemmelaget tacokrydder (cumin, paprikapulver, hvitløkspulver, koriander, salt, pepper, chilipulver og cayennepepper og sukrin). Stek i stekepanne på middels varme, og bruk god tid! Server med sukkerredusert ketchup og dijonsennep. Kyllingburger med hvitløk, chili, koriander, ingefær og lime. Jordskokkpuré med hvitløk og muskat. Kinakål og utvanna skyr naturell med litt sukrin. Pokchoy dampet i folie med salt og pepper. Svinestrimler med paprikapulver, chinese five spice, cayenne, salt og pepper, hvitløk, chili, ingefær, koriander og lime. Stekt sammen med rød ris (fullkornsris kan også brukes) som er kokt på forhånd. Yoghurt naturell på toppen. Havregryn og skumma kultur tilsatt sukrin og vaniljeessens, som har stått over natten (lettyoghurt er også et godt alternativ å blande med). Kanel, cottagecheese og blåbær på toppen. En god måte å starte dagen på! Bringebærfromasj 1 Skyr bringebær 2 ts sukrinmelis, eller annen søtning 0,6 dl vann 1 ts psyllium (fiberhusk) - fåes på de fleste dagligvarehandler i allergihylla. Rør sammen, og la svelle kjølig i minst 15 minutter. Rosaskya, yoshi, Tom C og 20 andre 23 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-268091 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eeee Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Okei, her kommer mitt "lille" bidrag! Bilde nr 1: Kjøttsaus med "squashgetti". Kjøttsaus lages av sjampinjong, løk, kjøttdeig, hermetiske tomater og ketsjup. La koke så lenge som du har tid til, og ha i masse fersk basilikum helt mot slutten. Strimle squash med et julienne-jern, evt skjær i tynne strimler. Nr 2: Kyllingkjøttboller med fersk mozzarella, tomat og basilikum. Kyllingkjøttbollene inneholder løk, tørket basilikum og persille. Nr 3: Chiligryte med avokado og rømme. Gryten lages av kjøttdeig, løk, hermetiske tomater, ketsjup, spisskummen, chili, og paprikapulver (evt også bønner for en "ekte" chili con carne). Nr 4: Kyllingfilet med potetskiver, asparges, løk og paprika. Potetskivene lages ved å skjære potet i supertynneskiver. Krydres med salt, pepper og persille. Spray med litt olje, og stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Nr 5: Brødløse burgere med guacamole, ost, tomat, spinat og løk. Burgerne lages med løk, paprikapulver, chili, hvitløk, og litt oregano og spisskummen. Smelt osten over burgerne under grill i stekeovnen. (Dere må forresten bare låne andre matbilder fra loggen min om dere vil ) Jane, Vegard L, Shake90 og 15 andre 18 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-269020 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Caroline Sæterdal Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 1 boks mager kesam 1 scoop vanilje protein 0,5 boks cottage cheese 5 dråper stevia vanilje litt funligth bringebær Puffet havre varmet i steke pannen med sukrin sukker Rosiner og det aller aller beste Bjørnebær, varmet i mikroen med litt sukrin. Verdens aller beste frokost Espen Espelund, Blomen87, Andy og 4 andre 7 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-269054 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Espen Espelund Skrevet 22. april 2012 Forfatter Del Skrevet 22. april 2012 Fantastisk at dere bidrar. Tipper mange får et nytt syn på sunn mat etterhvert Augis, eeee og Forsvarsfrue 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-269326 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 [ATTACH]24220[/ATTACH] Stekt scampi, kylling og grønnsaksblanding. Espen Espelund og Jane 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-269339 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 23. april 2012 Del Skrevet 23. april 2012 Et par desserttips (kan forsåvidt spises når man måtte ønske, om så til frokost): "Riskrem" av kesam og cottagecheese med sukkerfri jordbærsaus. Kesamen tilsettes litt vann for å gjøre den lettere i konsistensen, og siden tilsetter man noen dråper vaniljestevia eller sukrin og vaniljeessens. Sausen er laget av jordbær som er kjørt i blender med sukrin. Ha gjerne hakkede mandler i riskremen. Latterlig enkelt, sunt og godt! Jordbær- og bringebær-is Dypfryste jordbær og bringebær (2-3 dl) 1 scoop jordbærprotein (et par gode spiseskjeer kesam eller yoghurt kan brukes i steden - gjerne med en ts psyllium/fiberhusk for å gjøre konsistensen tykkere) 50 g matyoghurt 2 ss havregryn 3-4 dråper vaniljestevia (sukrin og vaniljeessens kan brukes i steden). Kjør alt i blender. Ferdig! Espen Espelund, Bjarte og Mette R 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-270397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 23. april 2012 Del Skrevet 23. april 2012 Chili con carne Karbonadedeig Krydder Hvitløk Chili Purreløk Chunky salsa Brokkoli Paprika Rødløk Gulrot Cherrytomat Stek karbonadedeigen med krydder. Jeg brukte chili, spisskummen, paprika, salt og pepper. Tilsett hvitløk, fersk chili, purreløk og sjalottløk. Når karbonadedeigen nærmer seg ferdigstekt har du i chunky salsa, rører det inn og lar godsakene frese en liten stund. Serveres med friske grønnsaker til. Sam Kam, Augis, Bjarte og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-270831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Athene Skrevet 24. april 2012 Del Skrevet 24. april 2012 Du trenger : 600 g BBQ marinert kylling prior (delt opp i 6 biter). 700 g poteter Olje Oregano Hvitløkspulver Krydder En pakke mozzarella i skiver. 2 pakker bacon 1 stykk isbergsalat 1 agurk 1 søt paprika. Potetene: Sett ovnen på 225 grader med over og under varme. Start og kutte opp potetene i båter, ha potetbåtene oppi en plastpose, tilsett så olje, oregano, hvitløkspulver og grillkrydder etter eget ønske. Og bland så dette godt i posen, ta en langpanne med bakepapir og fordel blandingen utover langpannen. Sett den så i ovnen og la den stå i ovnen i ca 25-30 min, sjekk med en gaffel om potetene slipper taket når du stikker den i dem. Gjør dem det er de ferdig stekt. Kyllingen: Når du er ferdig med potetene starter du med kyllingen. Sett på en plate med middels varme, sett på en stekepanne og ha oppi olje etter eget ønske. Ta så ut kyllingen, legg dem opp på en fjøl. Legg først en bit med kylling ha så på 2 skiver med mozzarella, legg så den andre biten med kylling over mozzarellaen slik at du får 3 ''hele'' stykker. Du surrer så, bacon rundt hvert av disse stykkene. Deretter legger du dem i stekepanna og steker dem til kyllingstykkene blir hvite. Når dem har gjort det setter du opp varmen slik at du får stekt baconet sprøtt, når det har blitt det legger du stykkene i en ildfastform og setter dem inn i ovnen med potetene fram til potetene er ferdig. Salaten: Denne begynner du med når du er ferdig med kyllingen. Bare kutt opp ønsket mengde av isbergsalat , paprika , agurk og andre grønnsaker du eventuelt ønsker å bruke Kylling og brokkoli i Satay saus. Du trenger: 200 g kylling filet, en halv brokkoli, en pose Thai delight roasted peannut satay saus, 2 ss olje. Del opp kyllingen i terninger, og brokkolien i passende biter. Sett plata på middels varme, sett stekeplata på ovnen og ha opp i oljen. Vent til oljen er varm, ha deretter kylling oppi panna. Stek så kyllingen nesten ferdig før du har oppi brokkolien. La brokkolien steke i ca 2 min før du har over sausen. Så lar du det bare stå å putre til sausen er varm. corratec, Pinglekringla og Admira 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-271858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 24. april 2012 Del Skrevet 24. april 2012 Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulver (kan sløyfes) 1/2 ts kardemomme 1/2 ts kanel Kjøres i blender, la røre svelle i 15 min før de stekes i middels varm panne serveres med eplemost, epler og vanilje kesam Aequitas, M. B., jallajalla og 19 andre 22 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-272176 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ainatb Skrevet 25. april 2012 Del Skrevet 25. april 2012 Foliebakt laksefilèt med karridressing; Legg laksen i folie og krydre med curry, chili, salt og pepper. Topp med hakket vårløk og hasselnøtter før du steker den på 200 grader i 10-12 minutter. Karridressing av mager kesam, curry, chili, pepper og litt sukrin. Server med ris, og nyt.. koffeinbruker, Admira, Mette R og 10 andre 13 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-274485 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 25. april 2012 Del Skrevet 25. april 2012 Biffsalat: 200 g roastbeef, salatmix, rødløk og hvitløksdressing Tunfisk røre, blandet med mager kesam, lettmajones, løk, hvitløk, paprika, agurk, cherrytomater, champingong og servert i hjertesalat med reker Lettsaltet Torsk med søtpotetmos: Havregrøt med bourbonvanilje, kardemomme, kanel og sukrin toppet med blåbær og bringebær for antioksidanter: Henrik Hope, Anya, Linen og 16 andre 19 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-274615 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stinepine Skrevet 25. april 2012 Del Skrevet 25. april 2012 Fylt og panert kyllingfilet! Først bank kyllingen HELT flat! Hvis filetene er veldig store kan det lønne seg å dele de i to. Fyllet kan bestå av hva som helst. Her er det brukt kryddersmør med hakket koriander, hvitløk, chili, sitronsaft og pepper. Pass på at smøret er helt kaldt og legg en liten stripe i midten av hver filet. Brett filetene sammen, knyt en hyssing rundt og dypp i pisket eggehvite (eller et helt egg) før du ruller den i griljermel eller tilsvarende. Sett kaldt i noen minutter og stek så på medium til høy varme. Ca 4-5 min på hver side til de blir gyldne og fine. Server med salat og potetmos og NYT. Men pass på å ikke spise hyssingen:D Hanna89, Espen Espelund, tigerpusen og 5 andre 8 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-275366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Espen Espelund Skrevet 26. april 2012 Forfatter Del Skrevet 26. april 2012 Vanvittig flinke dere er. Tydelig at jeg må legge mer innsats i min egen matlaging. Kristin Charm, HSKK, n0thing og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-276276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ainatb Skrevet 27. april 2012 Del Skrevet 27. april 2012 Tips til helgekosen; 400 g karbonadedeig2 finhakkede tomater1/2 finhakket gul løk1 fedd finhakket hvitløk2 ss tomatpure1 ss sweet & sour1 ss sukkerfri ketchupLitt vannChili, paprika, løk, oregano-krydderSalt & pepper Brun karbonadedeigen før du tilsetter hvitløk, løk og tomat. Putt i resten av ingrediensene og smak deg litt frem. Kok sammen en halvtimes tid, slik at smakene blander seg godt sammen! Hamburgerbrød; 2 dl lunkent vann (37 grader)1 ss rapsolje25 g gjærFibra hvetemel1 ts honningFersk hakket basilikumSesamfrø til topping Hev en halvtime, før deigen trilles ut i kuler som du trykker litt flate på bakepapiret. Etterhev nok en halvtime for å få de store og luftige. Toppes med sesamfrø og stek de i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter. Bon appètit og god helg!! Anya, Espen Espelund, Kristin Charm og 6 andre 9 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/#findComment-278228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.