02-snapper Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Taco er noen typen ofte vil ha, men jeg er egentlig litt smålei.. Derfor vil jeg ha deres beste tips for en bedre og variert tacomiddag :-) Siden det spises ofte her i huset lager vi den ganske sunn og bruker varer som karbonadeig, salsa, avokado, løk og sopp stek med kjøttet, mager kesam, salat, paprika, mais. Ellers grove lefser og/eller speltlomper og ofte lettere ost. Men hvordan variere? Hva er ditt beste tacotips - mtp forberedelse, metode, ingredienser osv ? Siter
miaheart Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Dere kan jo variere ved å lage taco lasagne, nachos, tacokake.. Siter
miaheart Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Kjøttboller, burgere.. Laget med smaken av taco. Siter
Aurelius Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Hva med å f.eks bytte ut kjøttdeigen med noe litt mer autentisk? Gå til innkjøp av noe bibringe, brun i ovnen før den legges i kyllingkraft til den nesten er dekket, med plenty av gode grønnsaker oppi, og la stå i ovn på lav varme til den detter fra hverandre, riv opp i slinktrer, varm opp i sausen ( som du jo kan krydre med masse digg, chipotle, mais, rødløk, , hvitløk) før du har den på lefsa? Kristin Charm, SlayerDad og vesen 3 Siter
Vikka Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Høres kanskje litt rart ut, men koriander og litt fersk lime er godt i taco synes jeg PB jellytime, Aurelius, EgF og 1 annen 4 Siter
Gjest Jester Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Hva med å f.eks bytte ut kjøttdeigen med noe litt mer autentisk? Gå til innkjøp av noe bibringe, brun i ovnen før den legges i kyllingkraft til den nesten er dekket, med plenty av gode grønnsaker oppi, og la stå i ovn på lav varme til den detter fra hverandre, riv opp i slinktrer, varm opp i sausen ( som du jo kan krydre med masse digg, chipotle, mais, rødløk, , hvitløk) før du har den på lefsa? bibringe? Som i "brisket" eller er bi noe annet? Siter
Aurelius Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Bibringe er shortrib, altså de "siste" ribbeina forfra. Men brisket funker og! Siter
Eik Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Dere kan jo variere ved å lage taco lasagne, nachos, tacokake.. Tacokake??? Siter
Gjest Jester Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 Bibringe er shortrib, altså de "siste" ribbeina forfra. Men brisket funker og! i came... Siter
Aurelius Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 i came I approve of this post. Platon 1 Siter
Felicie Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 I går spiste jeg taco hos en venninne som skal lage alt fancy og fra bunnen av. Hun lagde blant annet lefser fra bunnen av. Jeg fikk ansvar for å lage en salat bestående av ananas (ikke hermetisk, selvfølgelig), chilli, purre og koriander. Vi hadde også en bolle med løk - krydra med sitronsaft, salt og pepper. Kjøttdeigen krydra hun med hjemmelaga tacokrydder, og... wait for it, TO SJOKOLADEBITER. Hun smelta to biter med mørk sjokolade oppi kjøttdeigen. Tydeligvis er dette "vanlig" i Mexico, men jeg holdt på å dette av stolen når jeg sa at hun tok sjokolade i kjøttdeigen. vesen, EgF og Aurelius 3 Siter
Raptorial Skrevet 12. oktober 2013 Skrevet 12. oktober 2013 I går spiste jeg taco hos en venninne som skal lage alt fancy og fra bunnen av. Hun lagde blant annet lefser fra bunnen av. Jeg fikk ansvar for å lage en salat bestående av ananas (ikke hermetisk, selvfølgelig), chilli, purre og koriander. Vi hadde også en bolle med løk - krydra med sitronsaft, salt og pepper. Kjøttdeigen krydra hun med hjemmelaga tacokrydder, og... wait for it, TO SJOKOLADEBITER. Hun smelta to biter med mørk sjokolade oppi kjøttdeigen. Tydeligvis er dette "vanlig" i Mexico, men jeg holdt på å dette av stolen når jeg sa at hun tok sjokolade i kjøttdeigen. Helt vanlig. Brukes hvis du skal lage bolognese-saus og. Får en god og rund sødme, som du ikke ville hatt hvis du bare hadde hatt sukker i. Må bare huske at det skal være ordentlig mørk sjokolade (men hvis det bare var i ei panne med forholdsvis tørt kjøtt, så blir det smårart... greia er jo at det "skal" være nærmere en saus... ei slags gryte) EgF 1 Siter
miaheart Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Tacokake??? f.eks [ATTACH]120805[/ATTACH] Eik 1 Siter
SlayerDad Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Høres kanskje litt rart ut, men koriander og litt fersk lime er godt i taco synes jeg det er jo ikke rart, men langt nærmere hvordan tacos faktisk er. FatUnicorn og wingeer 2 Siter
EgF Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Helt vanlig. Brukes hvis du skal lage bolognese-saus og. Får en god og rund sødme, som du ikke ville hatt hvis du bare hadde hatt sukker i. Må bare huske at det skal være ordentlig mørk sjokolade (men hvis det bare var i ei panne med forholdsvis tørt kjøtt, så blir det smårart... greia er jo at det "skal" være nærmere en saus... ei slags gryte) Jøss. Dette skal jeg prøve neste gang! Husker det var kakaopulver i en tacokryddermiks jeg så en gang. Hjemmelaget tacokrydder er ganske så digg syntes jeg, her er min utgave: Til ca 1-3 porsjoner: 1 ss malt spisskumin 1 ss malt korianderfrø 1 ss paprikapulver 1 ts chilipulver 1-2 fedd hvitløk, finhakket salt og pepper saft av 0.5 lime Tilsett dette imens du bruner kjøttet (jeg pleier å ha oppi squash, paprika og sopp i tillegg), hell oppi et par dl. vann og la det koke inn, ca 10-15 min. Når det er ferdig tilsett finhakkede korianderblader. SlayerDad 1 Siter
SlayerDad Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 I går spiste jeg taco hos en venninne som skal lage alt fancy og fra bunnen av. Hun lagde blant annet lefser fra bunnen av. Jeg fikk ansvar for å lage en salat bestående av ananas (ikke hermetisk, selvfølgelig), chilli, purre og koriander. Vi hadde også en bolle med løk - krydra med sitronsaft, salt og pepper. Kjøttdeigen krydra hun med hjemmelaga tacokrydder, og... wait for it, TO SJOKOLADEBITER. Hun smelta to biter med mørk sjokolade oppi kjøttdeigen. Tydeligvis er dette "vanlig" i Mexico, men jeg holdt på å dette av stolen når jeg sa at hun tok sjokolade i kjøttdeigen. bitter sjokolade brukes mye i matlaging der borte, f eks i mole-saus Aurelius 1 Siter
ubertass Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Tidenes tips er ein kraftig røykwhisky i kjøttet. Skal ikkje så mykje til, gir sykt god smak. Aurelius, DukeNukem, Darach_Ùr og 3 andre 6 Siter
Dovendyret Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Hva med ananas? Det er himmelsk.. Eller er det bare jeg som er sær? Taco med ananas og ketchup Darach_Ùr 1 Siter
Ole-Mats Moskvil Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Bacon. Alt blir bedre med bacon. Aurelius, Dovendyret, Tor og 5 andre 8 Siter
SlayerDad Skrevet 13. oktober 2013 Skrevet 13. oktober 2013 Hva med ananas? Det er himmelsk.. Eller er det bare jeg som er sær? Taco med ananas og ketchup syke syke menneske... Tiwas, Daniel Sollie og FatUnicorn 3 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.