Aurelius Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Da jeg er utdannet kokk,så tenkte jeg at jeg kanskje skulle lage min egen lille tråd her og gi dere andre forumfolkene et lite innblikk i noe av det jeg holder på med på jobb,og kanskje bidrar med litt inspirasjon:) Advarsel til folk på diett; denne tråden kommer ikke til å inneholde sunnifisering av mat eller "light"-noesomhelst,men heller plenty av ting som utelukkende smaker digg;som sjokolade,smør og eggeplommer, blandt annet. Om lesning her får deg til å løpe til nærmeste matbutikk og tømme hyllene for digg, er det helt og holdent ditt valg:P Sjokoladedelice ala Solvold (Fransken min er litt rusten, men det skal ihvertfall bety noe ala "diggen sjokolade ala Solvold. Godt er det ihvertfall) Dette er kanskje den enkleste sjokoladekaka jeg vet om, det eneste du trenger, er en mikser, en kjele, en vekt, og et elektrisk ovnstermometer,eller et termometer som tåler over 120 grader celsius. Ingredienser; 650g sjokolade 550g sukker 450g smør 8 egg 4 dl vann Til nyttårsaften laget jeg en tredobbel runde av denne oppskriften,men det ble såpass mye at vi fyllte en langpanne, en brødform, og to små glassboller(smaksprøve, nom nom), så jeg vil anslå at en dobbel oppskrift burde holde for en langpanne. Fremgangsmåte; Vei opp og gjør klar alt av ingredienser på forhånd.Smøret hakkes i grove biter, sjokoladen hakkes/brytes i ruter,sukkeret veies opp, og egg klekkes i en bolle. Da vi skal leke med sukkerlake,er vi nødt til å ha alt klart når sukkeret er ferdig; hvis du ikke har alt klart når sukkeret er ferdig, risikerer vi at sukkeret blir til karamell,svir seg, og får brannalarmen til å gå av mens du roter rundt etter det du trenger. Og sånt suger. Du starter med å helle vannet i en ren kasserolle,og setter denne på høy varme på stekeovnen. Ha sukkeret oppi,smyg termometeret i og la koke til termometeret forteller deg at den når 120 grader. [ATTACH]87010[/ATTACH] (her ser du jeg bruker et sukkertermometer som er designet for å brukes til dessertlaging, men et vanlig digitaltermometer funker og) Smøret has i bollen til mixmastern din(det funker også med blender om du ikke har annet) [ATTACH]87012[/ATTACH] Når sukkeret nå når 120 grader, heller du det over smøret,og lar det stå i 10-15 sekunder. Start så mikseren, og la den gå rundt i noen omdreininger, før du tilsetter all sjokoladen. Det finnes to måter å herpe denne oppskriften på; den ene inntreffer hvis du driter i å lese oppskriften, heller glovarm sukkerlake over kald sjokolade,som vil føre til at sjokoladen blir så varm at den svir seg; isåfall; kast alt sammen,vask bollen og begynn på nytt. Den andre måten oppskriften kan tulle med deg på,er om du gjør som jeg sier. Etter at sukkerlaken har smeltet smøret og sjokoladen begynner å blandes inn, vil emulsjonen sprekke, og røren vil se ut som noe ala det siste bildet, da det ikke er nok fett i miksen til at sukkeret,smøret og sjokoladen klarer å leke sammen som en stor happy familie. Det er helt greit, for nå skal vi introdusere eggene. Ha først i 2-3 egg, og la maskinen gå noen runder,før du så heller oppi resten, og lar maskinen gå til hele blandingen bli homogen og diggen. aaaw yeah! Om du har gjort alt riktig(det har du mest sannsynligvis gjort,gratulerer), vil sjokoladerøra se ut som dette. Looking good, yes? Ha alt sammen i en form bekledd med bakepapir og smurt med formfett, og sett inn i en ovn med varmluft på 100*C, og la stå til en kniv/spiss greie kommer ut uten særlig med kakerøre på seg. Det kommer ca til å ta 2-2,5-3 timer, og kjøkkenet ditt kommer til å lukte jævlig digg^^ Når den kommer ut av ovnen smaker den godt,men om du har viljestyrke nok til å sette den kaldt og la den kjøle seg ned til litt etterpå, vil den smake ENDA bedre, samt bli mye enklere å skjære/porsjonere. Den kan også fryses ned, og holder seg i et par uker i kjøleskapet. Må du kaste den fordi du ikke spiste den opp før den ble dårlig ,så blir jeg skuffet. Mer kommer senere(= Mads, pasjonsfrukt, Friskus21 og 24 andre 27 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Å herregud.. Spisemåltid i morgen - stokkeland og IdaL007 : BRACE YOURSELF!!! Synan 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalii Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Følges. mot bedre viten. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synan Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 I need gainz, I follow this thread Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pasjonsfrukt Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Burde ikke, men må følge Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 vann i munn....!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652862 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Asta Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Følger lett!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652869 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IdaL007 Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 CamillaLor er ikke alle måltis spisemåltid??? hvis du mener FRÅTSEMÅLTID derimot jallajalla, Lotta og XtrM 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652912 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 CamillaLor er ikke alle måltis spisemåltid??? hvis du mener FRÅTSEMÅLTID derimot True shit (direkte oversatt "riktig bæsj") Fråtsemåltid :cool: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-652914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lisemk Skrevet 4. februar 2013 Del Skrevet 4. februar 2013 Omg, kommer til å drømme om den kaka i natt! Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-657780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 5. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 5. februar 2013 Ja,da var det på tide med en ny oppskrift:) Denne gangen skal vi ta for oss et lite stykke brødmat, nemlig klassisk fransk Brioche. "Brioche? Huh? Hva er så det?" lurer du kanskje på? Vel, Brioche er hva man får når man tar noe digg(nybakt brød), slenger oppi noe annet digg(egg), og for å være helt sikker på at det blir jævlig godt,har man oppi ENDA MERE DIGG! (Smør) At oppskriften i tillegg er ganske rett frem og forholdsvis enkel, er heller ikke dumt:) Utstyr; kjøkkenmaskin med bakebolle og deigkrok, brødformer plastfolie Ingredienser; 2500 g Hvetemel 1.5 L egg 375 g sukker 140 g gjær 50 g salt + 1 kilo smør, i grove biter. Det starter ganske enkelt, med at du tar alt det tørre,unntatt saltet, og slenger det i bakebollen.Rekkefølgen spiller ingen rolle. [ATTACH]87775[/ATTACH] Ved siden av knekker du eggene. Du skal ikke skille de,så om du ikke får alle til å knekkes perfekt uten at de går istykker gjør det absolutt ingenting:) Merk; her oppgis for en gangs skyld en ingrediens i volum, vi snakker en og en halv LITER egg. Det burde bli ca en 30-40 egg et sted,så er bare å gå til storinnkjøp på rema, plukk med deg en pakke bacon så du har til egg og baconfrokost i morgen og;) [ATTACH]87776[/ATTACH] [ATTACH]87777[/ATTACH] Når eggene er ferdig klekket, er det bare å helle de oppi bakebollen. [ATTACH]87778[/ATTACH] [ATTACH]87779[/ATTACH] Som du sikkert ser,så er bakebollen vi bruker ganske stor, så dette blir egentlig rimelig MYE brød. Sånn sett går det fint å halvere/fjerdedele oppskriften,alt ettersom hvor brødsulten du er.eller så får du gleden av digg brød i flere dager på rad:) Start opp kjøkkenmaskinen, kjør den i ca 5 min, før du så tilsetter saltet,og så kjører i 5 min til. Nå begynner deigen å se ganske ferdig ut. Men det er en liten ingrediens som mangler. Du husker kanskje jeg nevnte noe om smør? Kutt opp smøret i grove chunks, og sleng alt sammen oppi bakebollen. Nå skal deigen få lov til å gå på medium hastighet til den slipper bollen,samler seg rundt kroken, og gir fra seg omtrent samme lyder som når du tar noen/blir tatt hardt bakfra. Siste leddsetningen var direktesitat fra kjøkkensjefen da han gav meg oppskriften^^. For best resultat bør deigen heve i kjøleskap under plastfolie i et døgn,men har du hastverk går det fint an å bruke den samme dag,bare gi den et par timer(eller en halvtimes heving på varmt sted(bad eller lignende) på kjøkkenbenken til heving under plastfolie. [ATTACH]87784[/ATTACH] Det er vanskelig for meg å med et enkelt bilde beskrive hvor sykelig gode disse brødene er med bare ett bilde,så her må dere nesten bare prøve selv. Tro meg, det er verdt det. PS; for best resultat bør de pensles med melk før du slenger de i ovnen. 160 grader varmluft til de er ferdige, hvor lang tid det tar avhenger av hvor store du baker de. sånne bittesmå kuvertrundstykker på ca 2x3 cm tar 7 min i varm ovn. Quentra, Noa, Synan og 8 andre 11 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-657920 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 5. februar 2013 Del Skrevet 5. februar 2013 Hvetemel, sukker og 1kg smør! Jeg bare elsker hvordan den loggen her er så anti-fitness på matfronten Dette skal definitivt lages i helgen! *sikle* Asta, MartinK, 02-snapper og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-657963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karine Skrevet 5. februar 2013 Del Skrevet 5. februar 2013 Mmmmm... Brioche med smør og en god ost er nydelig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-658568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 10. april 2013 Forfatter Del Skrevet 10. april 2013 Nå begynner det å bli en stund siden jeg har oppdatert her,så da får man trå til verket og blogge mere! For mange er påskeferien synonymt med harrytur til sverige, og hva bedre i så tilfelle enn å utnytte lave svenskepriser og raske med seg tilbake billig porky goodness? Spareribs Denne fremgangsmåten er finfin for de av oss som kunne tenkt seg Spareribs året rundt, selv de delene av året hvor grillen er nedsnødd og forfrossen. Utstyr Ovn Stekebrett Aluminiumsfolie Tang/Pølseklype Sil Kasserolle Ingredienser Spareribs naturell Krydder og goodies.(Mer om dette senere) Spareribs tilhører en gruppe med kjøttbiter som er relativt fulle av kollagen, i form av seigt og uspiselig bindevev/sener. Derfor kan du ikke behandle de som du ville en fin biff, da resultatet ville blitt seigt ,traust og forferdelig. Isteden må man smøre seg med tålmodighet, skru ned varmen, tilsette en skvett med væske, og bryte ned kollagenet til gelatin.For DA blir det godt<3 [ATTACH]99351[/ATTACH] For å tilberede spareribs på en skikkelig måte i en normal stekeovn, må man leke litt MacGuyver. Både for å kutte ned på mengden søl,og for å gjøre resultatet skikkelig bra. [ATTACH]99350[/ATTACH] Brett aluminiumsfolie dobbelt og lag en avlang form som du senere legger spareribsen i. Det er ekstra ekstra viktig at det ikke er hull i denne. Når ribsa er i, bør den ikke flyttes eller løftes på. Det er nå tid for krydderiene. Det vi er ute etter,er en balanse i surt,søtt,salt og diggent. Her er det litt opp til deg hvilke ingredienser du velger, sålenge du får med deg noe fra hver smaksgruppe Selv brukte jeg følgende denne gangen: Surt; En dæsj hvitvinseddik ,litt balsamico, en skvett halvdaff hvitvin Salt: Soyasaus og ketjap manis Søtt: Brunsukker og honning. Diggent: Worchestershiresaus, søt chilisaus, chipotlesaus. Ellers; Kvernet sort pepper, hvitløkspulver + 0,5 liter vann. Vannet er det særdeles viktig at du får med, uten dette, ingen skikkelige spareribs, ei heller noe digg saus. [ATTACH]99352[/ATTACH] Hvilken rekkefølge du har på tingene i,spiller ingen rolle, få det på. Lag så et nytt lokk av dobbeltpakket aluminiumsfolie og pakk tett rundt. [ATTACH]99353[/ATTACH] Sett så brettet inn i oven. Jo bedre tid du gir middagen, jo bedre resultate får du. Har du hastverk her, blir ribsa mest sannsynligvis tørre og næsty. 70-80 grader uten varmluft>>>150 med grill og varmluft. Nå sitter du mest sannsynligvis og lurer; Men hvordan i huleste ser man når middagen er ferdig? Jo, du tar ut brettet,fjerner lokket, og mest sannsynligvis ser de ut som dette; [ATTACH]99354[/ATTACH] Vi kan se at kjøttet har trukket seg sammen, at kjøttsafta begynner å få fin farge, og at beina er mer synlige.Ta tak i ett beinstykke og vri. Om ribsa er ferdig, vil beinsplinten kunne roteres rundt sin egen akse. Sitter det fast, så må den tilbake inn i ovnen. Når ribsa er ferdige, tar vi ut brettet, og heller av stekejuicen. Sil denne over i en kasserolle, og reduser så juicen ned til en tykk, diggen og shiny saus. Du vet, til den ser ut som om man kunne helt den på flaske og solgt den på butikken. Dette kan ta litt tid, men det er verdt det.. Pass spesiellt på mot slutten,da det kan svi seg. Når sausen er ferdig, pensles/smøres denne på ribbeina, som nå settes tilbake i ovnen(uten lokket denne gangen), med varmluft og grillelement på 180 grader. Det er nå helt kjempeviktig at du ikke går noen sted/på do/lufter hunden/sjekker mailen/henter kidsa fra barnehagen. Pass godt på. Det er mye sukker i sausen,og med all varmen så svir den seg fort. Og vi vil ikke ha svidd middag, vil vi vel? HMM? [ATTACH]99355[/ATTACH] [ATTACH]99356[/ATTACH] Nytes med... tjah...trenger de noe særlig mer,egentlig ? Jeg synes ikke det. Men om du på død og liv må; en frisk salat med syrlig vinaigrette funker, eller så kan du lage typ...potetsalat, biscuits, grillede maiskolber, en iskald øl, og hva annet du føler for. PS; Kjøp mer enn du tror du trenger. Du kommer garantert til å spise mer enn du tror du klarer:) Også; Dat smell. Liive, Asta, M. M og 16 andre 19 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731551 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Athene Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 The level of awesomeness in that post is almost too high Synes spareribs smaker fantastisk, så med denne typen tilberedning må den jo være enda mer fantastisk:D Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synan Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Elsker denne tråden Har store planer om å slenge noen ribs i sous-viden (les: meskekaret) snart, prøvd det før? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731636 Del på andre sider Flere delingsvalg…
123abc1 Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Godkjent comeback! Bruke du 2 mnd på å lage de spareribbsa eller ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731647 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ole-Mats Moskvil Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Nytes med... tjah...trenger de noe særlig mer,egentlig ? En heftig porter så er vi i mål til gull, verdensrekord, prinsessa og hele jævla kongeriket. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Delice, spareribs, brioche... jeg døde nettopp og kom til mathimmelen. Gøy med mattråd ;D <3 (ihvertfall siden jeg selv er kokk også ) Følger med Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731894 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dovendyret Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Jeg gleder meg allerede til fredagskvelden nå altså! Flere oppskrifter! Synan 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17103-christian-leker-med-maten/#findComment-731940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.