Gå til innhold

Christian leker med maten.


Aurelius

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

  • 4 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Annonse

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Dere har ventet lenge, og dere har ventet vel. Da er det minste jeg kan gjøre å gi dere en riktig så nice oppskrift tilbake:)

[ATTACH]127027[/ATTACH]

Skeptisk pusekatt er skeptisk

Karamellmousse

Denne oppskriften består av 5 deler

Karamellsaus - "Vanilje"saus - Krem - Gelatin - Hell i form.

Vi kommer til å gå igjennom hver av de i rekkefølgen beskrevet ovenfor.

Originaloppskrift:

1750 g karamellsaus

1200 g Fløte

1080 g Eggeplomme

740 g Melk

350 g Sukker

(50 g Maizenna)

16 pl. Gelatin

? dæsj Salt

Som dere ser... 1100g eggeplommer blir ca 60 egg, litt over vanlig husholdningsstørrelse. Menmen.

Tilpasset oppskrift:

600 g karamellsaus

400 g fløte

18 x eggeplommer

250 g melk

120 g sukker

5 pl Gelatin

? dæsj salt

Karamellsaus;

Original:

1000 g sukker

200 g glukose

1000 g fløte

250 g hvit sjokolade

250 g smør

Tilpasset:

250g sukker

50 g glukose

250g fløte

75 g hvit sjokolade

75 g smør

NB; Glukosen må du mest sannsynligvis på god butikk(jeg fant på meny i horten) eller til apoteket for å få tak i. og denne burde absolutt være med.

Ha sukker, glukose og en god dæsj med vann i en kjele. Du trenger ikke ha mye vann, 1-2 desiliter er mer enn nok.

Dette settes på kok, til alt sukkeret er løst opp, og begynner å bli til karamell. Her er nøkkelen til karamellmoussen. Jo mørkere karamell vi har oppi,jo mer smak,men tar vi den oppi for lenge,så er muligheten der for at den blir veldig bitter.

Så det blir sånn "how low can you go?"-lek over karamellkokingen. Selv liker jeg å ta den til en sånn fin passe mellomlys karamell. Vurder selv;)

[ATTACH]127028[/ATTACH]

Litt for tidlig

[ATTACH]127030[/ATTACH]

Perfekt!

:D

FØR karamellen når dit du vil ha den, er det viktig at du har fløten klar. Karamell går fra knalldigg til svartsvidd kanonfort.

Så fort du er komfortabel med karamellfargen, ha oppi fløten. Det vil nå koke og syde ganske betraktelig,så håper kjelen du valgte er stor nok;) La den så stå og småputre i noen minutter,til alt sukkeret har løst seg opp.

[ATTACH]127031[/ATTACH]

Trekk så av varmen,og tilsett sjokolade og smør. Fordel om smøret er kuttet i grove kuber,så smelter den fortere.

[ATTACH]127032[/ATTACH]

Smak til med pittelittegranne salt. Du har nå laget kanskje verdens beste karamellsaus.Kan brukes på alt, fra karamellsaus på is, til på eplekake, på dama di,(hvis hun vil leke etter å ha smakt denne), til dessertkomponent, til mousse(som vi gjør nå), du kan og lage egen karamellis,ved å tilsette denne til vanlig vanileis-røre:). Vær smart; Lag SCHVÆR dose(vi lager på 5kg sukker og 5 liter fløte når vi trenger på jobben,da har vi til et par måneder), hell i pose/vakuumer, legg i fryser,og ta ut når du trenger litt flytende støtte.

Diz Shit be GOOD!

La avkjøle noen minutter på benken.

"Vanilje"saus

Mens karamellsausen slapper av,ha eggene, melken og sukkeret i en kjele og pisk over svak varme. Pisk til den tykner skikkelig.Nei,vi skal ikke lage eggerøre,men en digg og god eggekrem. Hvis du dypper slikkepotten nedi, og drar en horisontal linje igjennom miksen, skal det ta et sekund før massen over streken, begynner å renne nedover. Da er den klar.

[ATTACH]127033[/ATTACH]

Denne her har begynt å renne for tidlig den er hakket for tynn. Back on the heat!

Nå kan det,avhengig av hvor effektive ovnsplater du har,og om du har valgt å lage sausen over vannbad eller ei, være lurt å ha en bolle med finsikt oppi klar på forhånd, da det anbefales at du siler eggemassen når du er ferdig. Dette prinsippet kan du ta med deg hver gang du varmer opp eggeplommer. SIL!.

Du kan ha oppi vaniljestang fra starten av hvis du vil,men det er ikke nødvendig

Gelatin

Gelatinen er helt vanlig bladgelatin kjøpt på butikk, legg bladene ett og ett i en beholder med kaldt vann.

Når disse er myke,ha de oppi den varme eggemassen og rør rundt til alt sammen er godt oppløst og fordelt.

Bland så "vanilje"sausen og karamellsausen sammen. La denne stå og slappe av på kjøkkenet til den er lunken.

Hvis den er for varm, vil hele greia gå til helvete på neste steg.

Pisk så kremen til bløte topper. Vi skal ikke ha den så fast at du kan bruke den til å dekorere kaker med,vi skal ha den mjuk og najs og diggen. Du kan sikkert stoppe litt før du tror du trenger.

[ATTACH]127034[/ATTACH]

Spe så kremen inn i karamellmassen i tre omganger. Ta deg god tid. Etterhvert som massen blir kaldere fra kremen,vil den tykne betraktelig, og overvisper man da kan hele sulamitten sprekke. No fun.

Form

Denne oppskriften gir ca nok til 10 porsjoner, om du bruker en øse og heller i vannglass/whiskeyglass/etc

[ATTACH]127036[/ATTACH]

Om du synes karamellsmaken ble litt for markant,eller du har bare lyst til å leke litt mer, kan du tine en pose med jordbær(sånne du bruker til smoothies), kjør pure på halvparten, sil, og grovhakk resten av jordbærene,smak til med litt melis, og ha en eller to teskjeer av dette oppå moussen.

Enjoy:)

Var det godt?

[ATTACH]127035[/ATTACH]

Diz cat approves! Nom nom omnom nom nom!

post-2517-14440964692633_thumb.jpg

post-2517-14440964696999_thumb.jpg

post-2517-14440964701229_thumb.jpg

post-2517-14440964705672_thumb.jpg

post-2517-14440964710052_thumb.jpg

post-2517-14440964713989_thumb.jpg

post-2517-14440964718365_thumb.jpg

post-2517-14440964722501_thumb.jpg

post-2517-144409647265_thumb.jpg

post-2517-14440964730288_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Ny forespørsel! " Kanke du lage noe søtt til katteklubben på tirsdag Christian? De trenger noe å omnomnomnomme på"

(Og siden det er katter involvert,så må man jo)

Snickerskake!

Denne kaka består av fire deler; Bunn, karamellsaus, sjokoladefyll, og nøtter. Karamellsausen kjenner dere sikkert igjen fra forrige oppskrift, Karamellmoussen, men det er nettopp dette som er så awesome med denne sausen,den kan brukes til alt. Alt, i tell you!

Utstyr;

Kjøkkenmaskin

Kjevle

Bakepapir

Kakeform(helst en litt mellomhøy en)

Stavmikser

Slikkepott.

En pusekatt.

En mobiltelefon med godt mobilkamera og snapchat installert.

Bunn

[ATTACH]129244[/ATTACH]

Dette er den mest avanserte delen av oppskriften. Ovenfor ser du mine originale notater når jeg fikk oppskriften første gang. Litt medtatt kokkebok stakkars,men den funker fremdeles:)

For de av dere som ikke leser legeskrift;

1250g hvetemel

480g melis(her kan du fint bruke vanlig sukker)

150g malte mandler/mandelmel (kan sløyfes)

5 egg

2,5 pulverisert vaniljestang (kan sløyfes)

750 gram smør

litt salt

Dette gir ganske mye bunn, vi laget en 75% av denne ovenfor,og det var nok til en langpanneform og en litt mindre springform i tillegg. Så ta det helt med ro, det blir nok kake til alle sammen.

Disclaimer; Som du ser ovenfor så kan en stor del av ingrediensene substitueres/sløyfes helt.

Det betyr derimot ikke at du kan komme rekende med sukrinmelisen eller den steviatypen eller fiberhusken eller cochenillelusen eller whatever du synes "er så gooooooood... og så er den jo så mye sunnere!

:o".

Her i huset bruker vi godt gammeldags sukker, og her er det bare sukker som duger.

Kutt smøret i 1x1x1cm biter mens du har melet og litt salt og sukkeret/melisen og i en kjøkkenmaskin.

Kjør alt sammen til en jevn masse,og tilsett eggene. Elt sammen på kjøkkenbordet,dekk i plastfolie, og hvis du har lyst, la hvile i kjøleskapet i en time/over natta. Det skal gi litt enklere utbaking, men jeg hadde litt hastverk så jeg lot være.

[ATTACH]129243[/ATTACH]

Karamellsaus

500 gram sukker

1 stor spisesje flytende glukose

500 gram fløte

100 gram melkesjokolade

100 gram smør

Sukkeret, en desiliter vann og glukose has i en ren kjele, og kok den til den blir en fin og lysebrun karamell. Ha oppi fløten(nå kan det godt hende det koker og bobler og syder litt,da varm karamell er VARMT!!!

Det er mye lettere å lage jevn og fin karamell hvis du løser opp sukkeret og glukosen i vann først, da blir oppvarmingen jevn og fin og du slipper å røre rundt i bunnen av kjelen som en tulling for å forhindre at enkelte områder blir svartbrente før sukkeret på toppen rekker å smelte. Denslags er dårlig rutine,og dårlige rutiner har vi ikke.

Ooh! Shiny!

La småputre i noen minutter til alt sukkeret er oppløst, trekk av varmen og tilsett smør og hvit sjokolade. Rør til jevn, og hvis du er usikker så gi den et minutt på stavmixeren. Does it blend?! YES IT DOES!

:D

Sjokoladefyll

I originaloppskriften skal man bruke 1500g fløte og 2000 g mørk sjokolade. Dette blir litt i mestelaget, så vi kjørte 1,1 liter fløte og 1500 gram sjokolade. Har du planer om å lage mindre mengder kake så kan du det, så lenge du husker at fløten skal være 75% av sjokoladen. Dette gir deg en myk og bløt ganache(fagbegrepet for smeltet sjokolade-og-fløteblanding) som stivner når den blir kald og står på kjøkkenbenken,men fremdeles er myk og digg å tygge på. Smelt sjokolade og fløte i en kjele over medium-ish varme og visp/kjør på stavmixer til homogen. Sjokoladesausen kan du fint begynne på etter at du har stekt kakebunnen og den står og kjøler seg ned.

Nøtter:

Her gikk man til innkjøp av ferdig ristede og saltede pistasjnøtter og peanøtter.Åpne posen, og stand by for further orders.

post-2517-14440966885004_thumb.jpg

Montering:

Kle en kakeform/form med bakepapir. Kjevle ut paibunnen på benken til den er passe tynn, og løft hele greia over i kakeformen. Her hjelper det å ha en pusekatt som observerer og passer på at alt går riktig for seg.

Om bunnen revner, så gjør det ingenting.Bruk restedeigen til å lappe eventuelle hull og forsterke kantene og der du føler det trengs. Dette er ikke hjernekirurgi, men demningstetting:p Sørg for at deigen kommer godt opp, over og ut på kantene av forma, da den har en tendens til å krympe/skli litt når den blir varm.Stek på 160-ish grader til gyllenbrun og den ikke lenger er bløt å trykke på.Det er viktig at du steker den nok, da bunnen må være sprø for å gi kontrast til det myke fyllet.

La avkjøle. Når avkjølt; hell et akkurat passe lag med karamellsaus i bunnen av formen. Avkjøl bittelitt. Når avkjølt; hell et akkurat passe lag med sjokoladeblanding over til den når opp til kantene. Hell nøtter over. La avkjøle. Ta bilder og send på snapchat til alle du kjenner, men du må for all del ikke sende til

Indiska eller Tiwas. Nå kan du evt trimme kantene om du vil at den skal se hakket finere ut. Småspise på kakebunnrestene kan du og:)

[ATTACH]129253[/ATTACH]

[ATTACH]129254[/ATTACH]

[ATTACH]129255[/ATTACH]

post-2517-14440966860892_thumb.jpg

post-2517-1444096686535_thumb.jpg

post-2517-14440966871401_thumb.jpg

post-2517-1444096687594_thumb.jpg

post-2517-14440966880654_thumb.jpg

post-2517-1444096688928_thumb.jpg

post-2517-14440966893957_thumb.jpg

post-2517-14440966898407_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 1 måned senere...
Gjest Jester

Du som er kokk Aurelius

Hva er ditt syn på følgende jeg diskuterte med en kompis. Man har hørt fra barndommen at man skal skjære med fibrene i kjøttet for at det skal være lettere å skjære (evt kan man ikke steke biff), men jeg mener man skal skjære på TVERS av fibrene fordi da er det mørest når man tygger det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...