Gjest Hanne_ Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Jepp, og himmelen er grønn hver helg også Det ironiske er at disse mandelelbakerne må rope og hyle ut on hvor utrolig avslappet forhold og god balanse de har mht mat og trening. Det blir som å blogge om hvor utrolig lite man bryr seg om en sak. Hvis man virkelig var chill så hadde man da ikke tatt bilder og kringkastet måltider, investert store summer i all verdens overprisa sunnifiseringer eller hatt behov for å gjenta til det kjedsommelige hvor LITE manisk man er (ofte nå i forhold til før, endelig funnet den "perfekte" balanse.... ) malenesofie og Asta 2 Siter
Synan Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Det ironiske er at disse mandelelbakerne må rope og hyle ut on hvor utrolig avslappet forhold og god balanse de har mht mat og trening. Det blir som å blogge om hvor utrolig lite man bryr seg om en sak. Hvis man virkelig var chill så hadde man da ikke tatt bilder og kringkastet måltider, investert store summer i all verdens overprisa sunnifiseringer eller hatt behov for å gjenta til det kjedsommelige hvor LITE manisk man er (ofte nå i forhold til før, endelig funnet den "perfekte" balanse.... ) SÅ sant! Høres ut som vi har vært innom omtrent samme blogger Er så trist når mennesker som ser ut som pinnedyr og ikke kan ta seg ei (vanlig) brødskive i ro og mak skal fungere som forbilder... Asta 1 Siter
Lile Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Haha, fikk meg egentlig en god latter når jeg leste dette. Virker som ingen har gode erfaringer med "sunt" snop og "sunn" bakst Har ikke prøvd ut så veldig mye forskjellig, holder meg til det jeg liker, + funsaft gele + proteinbrownisen her på Fitnessbloggen Siter
Miah Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 ^ Å bytte ut halvparten av sukkeret i en oppskrift med sukrin har jeg gode erfaringer med, de færreste merker en forskjell i søtsmaken, og det smaker som regel nøyaktig like godt. Det er en enkel "sunnifisering" som ikke krever mye. Fitplease, Velvet og Krembolle 3 Siter
Tonje_86 Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Sukrin synes jeg fungerer utmerket, og jeg kan godt bruke en scoop bakepro for å ta bort litt av hvetemelet. Slike ting går helt fint. Verre var det den gangen jeg skulle bake "sunne" boller med mandelmel og hele pakka. De smakte rett og slett marsipan og jeg kan ikke fordra marsipan Siter
Gjest Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Sukrin synes jeg fungerer utmerket, og jeg kan godt bruke en scoop bakepro for å ta bort litt av hvetemelet. Slike ting går helt fint. Verre var det den gangen jeg skulle bake "sunne" boller med mandelmel og hele pakka. De smakte rett og slett marsipan og jeg kan ikke fordra marsipan De bollene kan dra en viss plass, makan til søppel har jeg ikke smakt på lenge hehe..også så de ut som små hundebæsjer! Tonje_86 1 Siter
Kari Amalie Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Er lungemos regnet som sunt? I så fall - lungemos. Siter
Krembolle Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 ^ Å bytte ut halvparten av sukkeret i en oppskrift med sukrin har jeg gode erfaringer med, de færreste merker en forskjell i søtsmaken, og det smaker som regel nøyaktig like godt. Det er en enkel "sunnifisering" som ikke krever mye. Gjør det samme selv, men merker at jeg kan få noe som ligner litt på halsbrann.. Siter
Kristianne Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Jeg refererte til smaken av sukrin (særlig melis), den gir assosiasjoner til noe som ikke er mat, men som man finner på et labrotorium, litt sånn metallsmak, ekkelt.. . hvorvidt splenda er unaturlig/"farlig"/miljøskadelig eller ikke driter jeg i, det søter opp baking på en måte som smaker godt er omtrent like redd for det som Pepsi Max, dvs ikke i det hele tatt. Helt enig, sukrinmelisen er helt forferdelig som melis. Det ødela skolebollene mine en gang, men aldri mer. Siter
Kristianne Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Er det forresten noen andre som også har opplevd at deigen ikke vil heve seg om man bruker sukrin i oppskriften? Skjer hver gang. Siter
KristineH Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Er det forresten noen andre som også har opplevd at deigen ikke vil heve seg om man bruker sukrin i oppskriften? Skjer hver gang. Mannen bakte boller til meg, helt uten sukker, og deigen hevet visst som normalt. Han brukte Sukrin+, men det skal vel ikke ha så mye å si? Mulig at det kan hjelpe å ha oppi en teskje med sukker i gjærbaksten, det gir næring til gjæren (særlig om du ikke har noe særlig med hvetemel i). Siter
Kristianne Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Mannen bakte boller til meg, helt uten sukker, og deigen hevet visst som normalt. Han brukte Sukrin+, men det skal vel ikke ha så mye å si? Mulig at det kan hjelpe å ha oppi en teskje med sukker i gjærbaksten, det gir næring til gjæren (særlig om du ikke har noe særlig med hvetemel i). Det er nettopp det som er så merkelig, hver eneste bakst har slitt veldig med hevingen. Litt har skjedd under steking, heldigvis, men forheving var bare å glemme. Har styr på alt, temperaturer og blanding og elting og alt, men det vil altså ikke heve særlig hver gang jeg bruker dette: Prøvde meg på en kombinasjon av sukker og sukrin, men samme skjedde. Tok kontroller og lagde med sukker = perfekt resultat. Jeg blir ikke klok Siter
KristineH Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Så mystisk! Jeg skal spørre bakemesteren når han er hjemme fra å se fotballkamp. Eneste jeg kan huske at han har sagt om sukrin+-baking er at deigen ble litt seigere på en måte, glattere. Man så forskjell på de som hadde sukker og de som hadde sukrin+, sukrin+-bollene hadde en glattere struktur og overflate. Men like gode! Kristianne 1 Siter
Kristianne Skrevet 16. oktober 2012 Skrevet 16. oktober 2012 Så mystisk! Jeg skal spørre bakemesteren når han er hjemme fra å se fotballkamp. Eneste jeg kan huske at han har sagt om sukrin+-baking er at deigen ble litt seigere på en måte, glattere. Man så forskjell på de som hadde sukker og de som hadde sukrin+, sukrin+-bollene hadde en glattere struktur og overflate. Men like gode! Gjør det! Jeg kan umulig være så dårlig til å bake Siter
Ztaeyn Skrevet 17. oktober 2012 Skrevet 17. oktober 2012 havregrøt av hjemmelaga gresskarfrømelk (som i seg selv var jo godt å drikke) Den fikk et grønnskjær og smakte som grønn ertestuing. Jeg måtte drepe smaken med store mengder rosiner. Siter
Sky Skrevet 17. oktober 2012 Skrevet 17. oktober 2012 Jeg kommer ikke på noe i farta annet enn Te med Stevia som søtning, måtte tømme ut teen ! sirica og Tonje_86 2 Siter
FrkHoel Skrevet 17. oktober 2012 Skrevet 17. oktober 2012 Det er nettopp det som er så merkelig, hver eneste bakst har slitt veldig med hevingen. Litt har skjedd under steking, heldigvis, men forheving var bare å glemme. Har styr på alt, temperaturer og blanding og elting og alt, men det vil altså ikke heve særlig hver gang jeg bruker dette: Prøvde meg på en kombinasjon av sukker og sukrin, men samme skjedde. Tok kontroller og lagde med sukker = perfekt resultat. Jeg blir ikke klok Min gjærbakst med sukrin har heller ikke hevet skikkelig.. litt puff i deigen, og litt under steikingen, men ble aldri sånn skikkelig luftig. Siter
Synan Skrevet 17. oktober 2012 Skrevet 17. oktober 2012 Jeg kommer ikke på noe i farta annet enn Te med Stevia som søtning, måtte tømme ut teen ! Stevia er så vondt i te....! Skjønner ikke hvorfor, liker det i type alt annet tror jeg... Sky 1 Siter
Sky Skrevet 17. oktober 2012 Skrevet 17. oktober 2012 Stevia er så vondt i te....! Skjønner ikke hvorfor, liker det i type alt annet tror jeg... Puh, jeg trodde det var noe galt med meg, for alle synes jo Stevia er fantastisk ! Godt å vite at det kun er i Te i allefall, for det var virkelig æsj Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.