Gå til innhold

Matporno


Anbefalte innlegg

Liker forresten at du trekker frem sushi og Sigurd i samme post, da han er en av de folka som avskyr sushi :p

(jepp, litt skudd for baugen... men liker vinen. Fikk den første gang på St. Lars av alle ting)

Så Sigurd synes sushi er jævlig? :p Haha, det visste jeg ikke. Baroloen hans er dødsdigg, og om et år eller tre kommer champagnen hans som nå ligger på flaske og godgjør seg. Svartmetall + vin = win (y)

Filmen Jiro Dreams of Sushi er verdt å se for de som liker sushi. Det er bare imponerende høy kvalitet i alle ledd. Helt OCD. Du vet kokken er überperfeksjonist når han masserer blekksprut i tre kvarter før den tilberedes videre. Jeg er heldig om jeg får en halvtimes massasje av samboeren. Livet er så urettferdig az!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Moro å se en diskusjon på fine dining jeg ikke har hatt del i:)

Maaemo kjører skyhøyt, ingen tvil om det. Men jeg tror nok en person som har veldig sansen for nordisk mat, vil få mer ut av Maaemo enn en person som digger mer klassisk cuisine, i siste tilfelle vil nok stattholdergården være et "tryggere" valg, litt som det Raptorial sier. Jo mer du kan fra før av, jo mer får du ut av det.

Men det betyr selvfølgelig ikke at det er OK med mat som ikke er smakt til skikkelig, denslags burde ikke forekomme.

PS ; restauranter bygger ofte rettene rundt tilhørende drikke, både vin og alkoholfritt, og derfor anbefaler jeg på det sterkeste at man går for drikke til maten. Det MÅ ikke være vinmeny, men dette er definitivt et eksempel på at resultatet er større enn summen av bestanddelene.

Ellers er ikke 3300kr særlig mye for en full runde med mat og vin, Bagatelle hadde under forrige kjøkkensjef 11-retter med vin til 4500(de har nå en 8retter til 1500kr, vinmenypris ukjent), Engø Gård har syvretter med vin til 2000(men vi ligger veldig lavt priset og), Ylajali ligger på 2600, stattholdergården på 2300, og det er tross alt ganske store mengder med skjulte kostnader bakt inn i prisen, og man får alltid fler retter enn det menyen viser. Ylajali har f.eks 20-25 retter, alle er fancy, alle er av høy kvalitet og alle tar lang tid og mye pirk å ordne.

Men spise mer ute!:D Livet er for kort til å spise kjip mat.

For bonusgainz kan dere ta en spansk en og si at dere jobber i restaurantbransjen, ofte fint mulig dette fører til mer kjærleik fra folket på jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jiro<3 <3

Men det skal sies at blekksprut MÅ behandles, da den fort blir jæævlig seig om man gir faen. Gnukke på den i salt er både mørnende og fint for å få renset den skikkelig :)

Jo, jeg ser den. Det er bare morsomt å se forskjellen på f.eks. italienske kokker stå og føkkings denge på blekkspruten med en kjevle i et par minutter, og Jiros assistenter som gir blekkspruten følsom semi-erotisk massasje i tre kvarter ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jo, jeg ser den. Det er bare morsomt å se forskjellen på f.eks. italienske kokker stå og føkkings denge på blekkspruten med en kjevle i et par minutter, og Jiros assistenter som gir blekkspruten følsom semi-erotisk massasje i tre kvarter ;)

Helt klart! :D Finner du noen som dealer blekksprutmassasje hvor man ikke ender opp som sushi i etterkant; si ifra!;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raptorial Hehe, nei da, tok det ikke som kritikk! Folk er forskjellige og verdsetter ulike ting med maten, derfor er det jo så bra at det er ulike alternativer. Tror både du og Aurelius har et meget godt poeng med det dere sier, og er jo bra at det finnes alternativer for alle. Jeg for min del (i frykt for å virke harry her) får ofte mer ut av en saftig, perfekt stekt biff som (for mange) er hakket for salt og føle jeg får et solid og mettende måltid - enn mange små retter. Men alt til sin tid og har jo virkelig hatt noen andre type kulinariske opplevelser på finere også :)

Pg tror også Aurelius er inne på noe når det kommer til det med drikke. Jeg er rimelig altetende når det kommer til mat,kommer faktisk ikke på noe jeg ikke liker på smak!! Men drikke er jeg uber-kresen, liker verken vin, øl, sprit, kaffe, vann, juice osv... Så da er det jo nok rimelig "ødeleggende" å pimpe Pepsi Max sammen med slike type retter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raptorial Hehe, nei da, tok det ikke som kritikk! Folk er forskjellige og verdsetter ulike ting med maten, derfor er det jo så bra at det er ulike alternativer. Tror både du og Aurelius har et meget godt poeng med det dere sier, og er jo bra at det finnes alternativer for alle. Jeg for min del (i frykt for å virke harry her) får ofte mer ut av en saftig, perfekt stekt biff som (for mange) er hakket for salt og føle jeg får et solid og mettende måltid - enn mange små retter. Men alt til sin tid og har jo virkelig hatt noen andre type kulinariske opplevelser på finere også :)

Pg tror også Aurelius er inne på noe når det kommer til det med drikke. Jeg er rimelig altetende når det kommer til mat,kommer faktisk ikke på noe jeg ikke liker på smak!! Men drikke er jeg uber-kresen, liker verken vin, øl, sprit, kaffe, vann, juice osv... Så da er det jo nok rimelig "ødeleggende" å pimpe Pepsi Max sammen med slike type retter!

Kokker får og mye glede ut av en digg biff,du er ikke alene der(:

Hvis du ikke liker vin,øl,juice, eller vann, er det da bare brus det går i hos deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle er vel glad i entrecote med peppersaus og vin :D Men poenget med å spise på slike steder, er å oppleve noe helt nytt. Jeg synes hvertfall det er ekstremt spennende å smake på småretter som er skikkelig gjennomtenkt av dyktige fagfolk, og der alt i retten harmonerer med drikkeutvalget. Og prisene er det hvertfall ikke noe å si på, spør du meg, hvis man tenker på arbeidet som ligger bak. Det er jo ikke sånn at man drar dit hver helg :)

/fuck, glemte trådens opprinnelse. noen kan kanskje ta insj til en ny tråd. jeg synes dette var morsomt å diskutere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg forsøkte å finne ut hvilke innlegg jeg egentlig skulle flytte over og hva tråden skulle handle om, men det ble en smule diffust (spesielt siden det er bruddstykker av "gourmetdiskusjon" gjennom hele tråden). Jeg foreslår at vi bare lar diskusjonen stå her, og så kan en av dere som er mer interesserte bare opprette en tråd og bestemme hva slags type innhold den skal ha, så kan denne tråden i fremtiden handle om det Espen så raffinert etterlyste i åpningsposten: "Post noe digg mat!" :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...