Gå til innhold

Matporno


Anbefalte innlegg

Det så veldig trælete ut....? Jeg er ingen ponniforkjemper når det kommer til hest som mat altså, synes pølse og alt det der er digg, men jeg har visst ikke sett en ren hestebiff før. Ble overrasket, hadde sett for meg noe a'la hvalkjøtt :p

Så, er det veldig trælete?

Hva... Satan?

Hva var det jeg leste nå?

Forveksler du fett med sener?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Addict, tror det heter marmorert på fagspråk? ;)

Google wagyu fat marbling (y)

Må kanskje prøve en dag, da! :p Kan ikke se for meg at det er noe godt, men jeg liker jo biff, så det er nok bare mine kjipe erfaring med feilbehandlet entrecote som får meg til å tro at fett i kjøttet ikke er noe særlig, og at det blir seigt :p

Sorry, skal ikke kuppe tråden! Bare nysgjerrig! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Må kanskje prøve en dag, da! :p Kan ikke se for meg at det er noe godt, men jeg liker jo biff, så det er nok bare mine kjipe erfaring med feilbehandlet entrecote som får meg til å tro at fett i kjøttet ikke er noe særlig, og at det blir seigt :p

Sorry, skal ikke kuppe tråden! Bare nysgjerrig! :)

HÆ SEIGT AV FETT? det er jo motsatt:( Men tipset er å la biffen ligge minst 30 minutter før du steker :D (colamarinering funker og sogood)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En romtemperert biff stekes jevnere og trenger mindre varme enn en iskald biff, bare husk å salte biffen grundig på forhånd. Og smør. Biff elsker smør.

Jo større kjøttstykke du steker,jo hardere kan du varmebehandle det. For alt over halvannen cm anbefaler jeg bruning i panne og avslutning i ovn via steketermometer. Eller via vannbad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En romtemperert biff stekes jevnere og trenger mindre varme enn en iskald biff, bare husk å salte biffen grundig på forhånd. Og smør. Biff elsker smør.

Jo større kjøttstykke du steker,jo hardere kan du varmebehandle det. For alt over halvannen cm anbefaler jeg bruning i panne og avslutning i ovn via steketermometer. Eller via vannbad.

Master of the Oven needs no vannbad ! :whistle:

candyking-vanilje-fudge.jpg?w=300&h=300

So simple, so **** ! :love: Fødsj !

HÆ SEIGT AV FETT? det er jo motsatt:( Men tipset er å la biffen ligge minst 30 minutter før du steker :D (colamarinering funker og sogood)

Funnet ut at 1-2timer er optimalt.. Kokkene sier jo alltid 20-30, men ett restaurantkjøkken har stort sett en temperatur som ligger høyere enn standard romtemp. + at de har jo tidspress på seg for å få ut rettene.

What say you Aurelius ?

Jeg elsker å spise hest <3 Og geit. Og sau. Og gris. Og hval. Og sel.Og ku.

(y) You are so awesome ! But why is seal small ? :( "Kobbkak" som de si i Vesterålen, e undervurdert ! Altså.. kjøttkaka av steinkobbe :cat:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Må kanskje prøve en dag, da! :p Kan ikke se for meg at det er noe godt, men jeg liker jo biff, så det er nok bare mine kjipe erfaring med feilbehandlet entrecote som får meg til å tro at fett i kjøttet ikke er noe særlig, og at det blir seigt :p

Sorry, skal ikke kuppe tråden! Bare nysgjerrig! :)

Hestebiff er noe av det møreste kjøttet jeg har vært borti. Favoritt i heimen her.

Tekstur og smak minner veldig om storfe, bare at det er enda mer av det. Mer mørhet, mer smak.

Fett, dvs marmorering, gjør at kjøttet blir saftig. Embrace the marmbeling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huska ikke om æ har lagt ut de her før ! Men det e nu bilda fra min årlige sushifest ! Det va lite til 12stk :/ And thus.. the result !

Har faktisk ikke bilda fra de 2 første somran + jul der det va mellom 25 og 40 stk aka. chaos !

Om det e noen Bodø-folk som ikke e redd for å møt nye folk å vil join inn på sushi og lystig lag i sommer, så må dokker bærre rop ut ! Folk og fesk e alltid bra kombinasjon ! (y)

post-18416-14440972830837_thumb.jpg

post-18416-1444097283227_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...