Jump to content

Tronaldo

Members
 • Content Count

  2582
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Tronaldo

 1. Tronaldo

  Hvor er alle?

  Synd at nettsida og forumet skal forsvinne som en smyger av en fis. Gå ut som en brakar! So long, and thanks for all the fitness.
 2. To uker med PSMF går nok helt fint. Du trenger jo ikke gorge deg meg gluten, det holder om du har det som en del av kostholdet ditt. Det er kjipt å måtte vente i ukesvis, men det fikser du. Spis pizza og drikk øl mens du kan! Glutenfrie alternativer er helt jalla i forhold. Jeg glemte for øvrig et siste alternativ over her: Det kan være at det ikke er gluten (eller FODMAP) du reagerer på i det hele tatt, men er det tvil så er det godt å utelukke om ikke noe annet Om du ikke kommer noen vei etter prøvene så søk hjelpe fra ernæringsfysiolog. Lykke til!
 3. #idontgetit Samma faen, jeg er #allergisk mot stenfrukt. Jeg titta såvidt på den første videoen til Whitten, men goddamn så mye sales pitch. Faen heller om jeg gidder se 2 timer med sånt. Virker opplegget fornuftig eller er det mye fluff?
 4. Nøyaktig hvor mye gluten du må spise vet jeg ikke, men poenget er å spise normalt. Hvis du kutter ut gluten som følge av lavkarbo så blir det jo likevel å kutte ut gluten i praksis. Det er lite lurt før en gastroskopi i og med at hele poenget er å sjekke om tarmen din blir skadet av gluten. Reduserer du glutenmengden betraktelig så kan det påvirke prøveresultatet. Hold ut til august! Er du usikker: Spør legen din. Sikker diagnose av cøliaki gjøres kun etter gastroskopi. De tar celleprøve av tarmen din, og analyserer denne. Er den skadet i tråd med cøliaki så får du diagnosen. Blodprøve gir kun en indikasjon. I tillegg må du ha en viss vevstype for i det hele tatt å kunne utvikle cøliaki. Har du ikke denne, men likevel reagerer negativt på gluten så kan du være en av de som faller inn i den omstridte kategorien "ikke-cøliakisk glutenintoleranse". Eller det kan være noe FODMAP du reagerer på som også er i hvete. Derfor spiser noen FODMAP-folk glutenfritt, selv om det egentlig ikke er selve glutenet de reagerer på. Noen folk har vanskelig for å legge på seg ved ubehandlet cøliaki. Andre legger på seg. Noen blir dødsdårlige om de får i seg gluten, andre kan spise i vei uten å reagere noe særlig. Det er mange ulike symptomer. Det vil vise seg etter en eventuell diagnose om det har noe å si for deg og kroppssammensetningen din. Ubehandlet cøliaki har i alle fall ingen fordeler. Mitt beste tips for gastroskopi: Bit ned på den munngreia, og PUST MED NESA og SVELG! Pust med nesa. Svelg. Pust med nesa. Svelg. Det er alt du tenker på mens det foregår. Rutinert Forresten: Det er nylig utviklet en vaksine for glutentullinger, av forskere i Oslo. Forskningen er ferdig, nå er det snakk om å få produktet ut på markedet. Det forventes å skje i løpet av 2-3 år. Så hvis det viser seg at du faktisk har cøliaki så blir det sannsynligvis ikke i mange år Sak bak betalingsmur: http://www.adressa.no/pluss/nyheter/2016/04/07/P%C3%A5-vei-mot-en-kur-for-c%C3%B8liaki-12566608.ece Hilsen cøliaker
 5. Fat Accepetance på svensk: http://www.dagbladet.no/2016/06/06/nyheter/sverige/sosiale_medier/kroppspress/44465726/ I dag kan vi lese om ei svensk jente som legger ut bilde av sin korpulente kropp til offentlig beskuelse som et motsvar til tynne strandkropper i sosiale medier. På sett og vis forståelig, for alle burde kunne nyte en fin dag på stranda. Her er det hun skriver: «Jeg sa tidligere i dag at jeg skulle fortelle hva jeg bekymrer meg for når jeg er på stranda. Så her kommer det. Det er ikke kroppen min, det er ikke de fine valkene mine, de søte cellulittene mine eller mine mektige bryster som truer med å hoppe ut av bikinien min om jeg gjør noe drastisk. Det er ikke min stilige rompe som kanskje er litt for stor for de små solsengene, og det er ikke mine unike feil som ingen andre har. Det jeg bekymrer meg for er alle andre. Jeg bekymrer meg for alle som ser ut som meg, men som skammer seg over det. Som gjemmer seg i håndkleet, eller aldri tar av seg t-skjorta. Som engstelig ser på alle andre for å se om de ser tilbake». For min del bikker det over når det blir en hyllest til usunnhet. Fordi Linda-Marie er uten tvil overvektig. Overvekt dreper i dag flere mennesker enn sult. Vi trenger ikke hylle overvekt. Det er ingenting å skryte av, det er tvert imot et voksende helseproblem som går an å forebygge med nogenlunde fornuftig kosthold og livsførsel. Å skryte av store pupper fordi du er feit er som å skryte av six-pack fordi du er tynn. Det er mellomting mellom tynn og feit. De "unike feilene" hennes er ikke så veldig unike. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, slitasjegikt, hjerte- og karsykdommer, søvnapné er alt annet enn "unikt". Åh så unik! Amputasjon er også en måte å bli kvitt "söta cellulitter" på. Lykke til med diabetesen, sier jeg.
 6. Eg kveit ikkje, men samme produsent har et proteinpulver med nøytral smak som er varmestabilt: https://strongr.com/no/bake-protein-deluxe.
 7. Mmmm, milkshake XXL pleide å ha kampanje samtidig som Strongr (tidligere Tech Nutrition) hadde kampanjer, men det virker som de har sluttet med det. Melder du deg på nyhetsbrevet så får du tips om når det er kampanje (pluss spammy greier innimellom, likevel verdt det IMO). Det er ALLTID kampanje på Prozyme i slutten av førjulstida. Like greit å handle inn for en stund framover når det først er 30% rabatt.
 8. Det må da gå an å finne noe proteinpulver innenlands (evt. i Sverige om det er nærme grensa) som smaker bra? Import fra utlandet med 350kr momsgrense er bare unødvendig IMHO. Gourmet Pro fra Gymgrossisten smaker bra. Kjøp sample packs om det finnes eller be om prøver. Til slutt finner du noe du liker. Bland gjerne med melk (om det passer kaloribehovet ditt), og la gjerne shaken stå i kjøleskap noen minutter for extra tastyness. Kjøp Prozyme mens det er på tilbud Det er kampanjer flere ganger i året, selges da for 699kr istedenfor de vanlige 999kr. Smaker mer som Dumle-karamell enn sjokolade, men samma faen det, smaker digg
 9. Trenger ikke se lengre enn artikler her: http://fitnessbloggen.no/3-tabber-som-odelegger-face-pullen-din/ http://fitnessbloggen.no/5-gode-grunner-til-a-trene-face-pull/
 10. Du kan prøve de to alternativene selv og se hva som skjer Søvn er viktig for restitusjon. Søvn er dypere restitusjon enn bare hvile. Det er mens du sover at testosteronproduksjonen er på topp. Kjapp googling på "sleep testosterone": Sleep loss dramatically lowers testosterone in healthy young men.
 11. Sannsynligvis lite å hente for deg med GSLP med de løftene der. Det kommer dog helt an på hvor viderekommen du er med tanke på ditt potensiale, ikke generelt styrkenivå. Eksempel: Justin Lascek fra 70sbig og forfatter av et par bøker om Texas Method fikk knebøyen sin opp fra 145kg for 3x5 til 200kg i løpet av 8 uker vha. Starting Strength da han trente under Rip. Han hadde allerede løftet vekter i flere år, men hadde fortsatt potensiale til å øke fra økt til økt i et par måneder. 55kg på bøyen i løpet av to måneder er slettes ikke dumt, spesielt ikke for en som i utgangspunktet er på viderekomment nivå (da ikke ut fra sitt eget potensiale, men generelt nivå).
 12. Jeg ser for meg at folk bruker det beste tilbudet de finner? De fleste vil ikke starte en liten bedrift for å skaffe seg proteinpulver til en billigere penge. Sånn for min egen del så kjøper jeg inn proteinpulver kun når det er på tilbud med 30% rabatt, som det er jevnlig for det produktet jeg bruker. Alle må begynne et sted, ja. Ulempen med lite info om bedriften (om det i hele tatt er en bedrift, vi vet ikke. Er den registrert i Br.reg?) er at potensielle kunder ikke vet om du er en kjernekar eller om du er en luring á la Ærlige Erlends Bruktbiler og Kosttilskudd. Det er mang en nettbutikk startet av enkeltpersoner som har startet bra med de beste intensjoner, før det skjærer seg på et eller annet vis og kundene sitter der med skjegget fullt av postkasser. Med lite kapital og lite lager skal det ikke mye til før det kan bli problemer med leveringer. Bedre føre var osv. Det er mer risikabelt å kjøpe av en ukjent enn av en etablert bedrift. Prisene er kanskje bedre, men ikke uten grunn. Uansett er det positivt for forbruker med mer konkurranse, jeg ønsker deg lykke til med det.
 13. OK, da er det i så fall greit. For kunders del er det fint med en nettside med mer info slik at det er mulig å se at det er en legitim sjappe. Noen linjer på et diskusjonsforum er lite å gå.
 14. Det er ikke så rart siden trådstarter neppe betaler inn merverdiavgift på produktene sine. Produkter blir ofte billigere da. Legg på 25% så blir prisene veldig like fra eksemplene over her: Mutant Mass 569kr * 1,25 = 711,25kr Optimum Nutririon 529kr * 1,25 = 661,25kr
 15. Ta en titt på Greyskull LP. Enkelt og effektivt program Om du trener annen idrett i tillegg kan det være nødvendig å endre programmet, f.eks. endre fra 3 til 2 dager i uka. Det kommer helt an på opplegget ditt ellers.
 16. Click for lulz Herregud så bra den siste move'n der. http://i.imgur.com/Zhq7eUI.gifv
 17. To runder á 5 dager er jo ingenting. Jeg trenger nok litt mer Jeg leste en diskusjon på FB-veggen til Alan Aragon om kaloriunderskudd og tap av muskelmasse. Jeg finner den ikke igjen nå, men poenget var at jo større kaloriunderskudd dess større tap av muskelmasse. Hvis dette faktisk er tilfellet (i motsetning til det du nevner) så tenker jeg at det blir opp til hver enkelt hva man gjør. Det kommer jo også an på hvor mye fett som må tas bort. Akkurat nå virker det mer fristende med kort, hard diett enn å trekke det ut over tid, nettopp pga. dalende motivasjon under diett. Ellers er jo alltids fettsuging et alternativ
 18. Hvor lenge kjører du PSMF-greier, @pilatus? Den største tabben jeg har gjort har vært å kuke unødvendig lenge med kaloriunderskudd sånn at det verken blir fugl eller fisk. Det meste er nok psykisk, i den forstand at å gå fra å gaine til å kutte fett i ukes- og månedsvis går utover motivasjonen for å trene. Så vidt jeg har skjønt så sparer man mer muskelmasse jo mindre kaloriunderskuddet er, men samtidig kan man komme raskere tilbake til kalorioverskudd med kjappe, harde dietter. Overskudd er jo så veldig mye hyggeligere enn underskudd
 19. Jeg er fullstendig enig med det du sier her. Mitt poeng om jeg skal prøve å oppsummere det kort er at hvis et miljø som bodybuilding/fitness er kjent for utstrakt bruk av doping så vil dette påvirke folks oppfatning av hele miljøet, inkludert enkeltutøvere som er rene. Da får du dessverre mistanken om bruk av doping med på kjøpet simpelthen fordi erfaring tilsier at en anseelig andel av utøverne enten bruker eller har brukt doping. Over tid kan dette generaliseres til at "alle" bruker doping, selv om det strengt er feil. Det er bare ikke 100% feil. Rene utøvere er screwed uansett hva de gjør når det gjelder mistanke om bruk av doping, nettopp fordi realiteten er at testingen er utilstrekkelig. Enn så lenge er det ingen løsning i sikte på dette, selv om viljen er aldri så stor. Ronnie Coleman er kanskje ikke det beste eksemplet å bruke pga. det du sier om åpenhet om bruk av doping, men han fungerer fint som et eksempel på at ren prøve != ren utøver. Akkurat der er han det STØRSTE eksemplet som kan brukes, hueh hueh. 100% enig. Jeg tror riktignok at den gjennomsnittlige tilskuer er mer eller mindre uvitende eller i beste fall naiv om dopingbruk i toppidrett. Fin diskusjon, forresten! Nå skal det spises god mat og drikkes god drikke her, jeg tar kvelden av :)
 20. Sykling og langrenn er også idretter som har et dopingproblem. Skal vi generalisere så vil jeg påstå at toppidrett generelt har et dopingproblem. Se bare hva som skjer i friidretten og WADAs nye avsløringer. Shit is everywhere. Ja, utsagnet er upresist samtidig som det er en kjerne av sannhet der. Jeg tolker utsagnet som satt på spissen. Når nå 9 av 11 som ble testet under Kaliber-greia nå sist avga positiv prøve så er det ikke akkurat snakk om noen ren konkurranse, og påstanden blir ikke så langt fra virkeligheten. At daglig leder av Kaliber Gym noen dager etterpå går ut og innrømmer bruk av doping så er det neppe særlig godt for omdømmet til bodybuilding sett utenfra. Korreksjon: 5 av dem fra Kaliber-greia nektet riktignok å la seg teste og ble ansett som å ha avgitt positiv prøve av den grunn. Hvis vi tar i betraktning at 1) Tester er upålitelige 2) Tester er dyre og utføres sjeldent 3) Det er måter å omgå tester på så har det lite for seg å legge fram krav på positiv test for å kunne si noe som helst. Vi vet at testingen er upålitelig. Det er det beste vi har, men det er ikke nok. Testing er riktignok den eneste måten å være sikker på at det er noe annet enn mel i posen, men så var det dette med walks/talks like a duck igjen. F.eks. så har Ronnie Coleman aldri avgitt en positiv dopingprøve. Med din logikk så burde ingen kunne påstå at han var dopet, selv om alle vet det. Derfor mener jeg at krav om positiv dopingprøve for å si noe som helst er urealistisk. Den dagen dopingtester er 100% pålitelige så endrer dette seg, men den dagen kommer neppe med det første eller i det hele tatt.
 21. I rettssystemet vårt er det som du sier at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. I hodene til folk, derimot, så trenger det ikke være sånn. Det er forskjell på jus og psykologi. Hvis vi modererer utsagnet fra "ALLE er dopa" til "MANGE er dopa" så er det sannsynligvis godt hold i den påstanden. If it walks like a duck osv. Sånn vil det alltid være for rene utøvere som deltar sammen med urene utøvere. Tough shit. Realiteten er at de må finne seg i å bli mistenkt for bruk av doping i og med at det er såpass utbredt som det er innenfor det de holder på med. Det er ikke sånn at én ren utøver frikjenner hele greia, come on. I beste fall må påstanden "ALLE doper" endres til "MANGE doper" eller noe i den duren. Det er fortsatt doping galore. 10 av 10 utøvere i finalen på 100-meter under OL er dopa. De kan alle ha blitt testa rene. Dette betyr på ingen måte at de er rene, det betyr simpelthen at de har testa rent. Viktig forskjell. Det er en kjensgjerning at dopingtester ikke er i nærheten av 100%. Dette kan jeg for så vidt være enig i, men nå er engang loven slik den er. Det er det samme med doping som med dop generelt - skjellig grunn til mistanke. Argumentet ditt blir svekket ved at det hviler på et premiss om at dopingtester er pålitelige. Det vet vi at de beviselig ikke er. En utøver som tester negativt trenger ikke være ren. Det eneste vi vet er at vedkommende testet rent der og da. Om det er fordi vedkommende faktisk ér ren (og har vært det hele livet) eller om det er fordi han har lurt systemet på et eller annet vis (det finnes flere måter) er ukjent. Summen av alt dette blir at bodybuilding/fitness blir med rette suspekt med tanke på bruk av AAS. Det er sannsynligvis ikke absolutt alle som doper, men en anseelig mengde gjør det og oppfatningen utad blir deretter. Da skal det mye til å frikjenne alle fordi noen er rene. Det må folka som er med bare deale med, som alle andre idrettstutøvere som deltar sammen med urene utøvere. De må også leve med at rene dopingtester ikke beviser at de faktisk er rene. Kjipt for de som faktisk er rene, men sånn er verden.
 22. Melk er digg! Sjekk ut Røros-melk om den er tilgjengelig der du bor. Fås kjøpt på Coop Obs og Meny i Trondheim. Psycho god melk. Ante ikke at det kunne være så stor forskjell på melk. Helmelka deres er gudenektar En mulig ulempe med å drikke mye melk er mengden fett avhengig av hvilken type melk du drikker. Til shakes går det fint å bruke ekstra lett eller skummet melk.
 23. Tronaldo

  Dagens negative

  Alltid kjekt med en unnskyldning for å drikke vin, sånn bortsett fra at det er frædda'
×
×
 • Create New...