Gå til innhold

Matporno


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nice, wingeer; den biffen er dønn matporno (y) Minst like viktig: Hva var oppi glasset?

Jeg driver og sikler på en Anova sous vide sirukulator for tiden. Bokstavelig talt sikler, som ei jævla bikkje. Jeg måtte nettopp bestille meg noe kinamat for å dekke akutt kjøttcraving. Skattepenger ==> Sous vide sirkulator :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nice (y) Bruker du den mye? Jeg ser for meg at det kan være mycket praktisk å preppe f.eks. svinenakke eller koteletter eller laks eller whatev dagen/kvelden i forveien, og så komme hjem og steke greiene (maillard ftw) og orge grønnsaker/tilbehør. Langtidsstekt kjøtt er jo så digg. Mmmm, svinenakke. Og så biff da. Føkkings BIFF.

giphy.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nice (y) Bruker du den mye? Jeg ser for meg at det kan være mycket praktisk å preppe f.eks. svinenakke eller koteletter eller laks eller whatev dagen/kvelden i forveien, og så komme hjem og steke greiene (maillard ftw) og orge grønnsaker/tilbehør. Langtidsstekt kjøtt er jo så digg. Mmmm, svinenakke. Og så biff da. Føkkings BIFF.

giphy.gif

Rimelig grei å ha ja:p

Men vakumposene man får kjøpt på Jernia suger i forhold til de proffe jeg har på jobben, spesielt hvis jeg skal vakumere noe med masse væske i posen, da blir det grisete.

Hadde veldig mye glede fra en svineknoke her om dagen, masse digg krydder og tre dager i vannet på 62 grader, beste pulled pork hittils:p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åssen synes du det funker med magert kjøtt i den? Kjøtt med marmorert fett er en no-brainer, men jeg ser for meg mindre slingringsmonn med tid med magert kjøtt som kyllingbryst, koteletter, kalkun etc. Litt av poenget for meg blir å kunne bruke sirkulatoren til hverdags, ikke bare til biff & bearnaise. Blir så feit vettu ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nice, wingeer; den biffen er dønn matporno (y) Minst like viktig: Hva var oppi glasset?

Blir ikke bedre enn et skikkelig stykke entrecôte! Pannefrest for dat maillard, så fullført i ovnen med smør og hvitløk til rundt 55-60 grader. Hvile!

I glasset var det en ung burgunder. En Dom. Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2011. Ikke den beste vinen jeg har drukket. Litt kjedelig, kanskje. Tar gjerne imot tips på franske (og andre) viner. Føler jeg har mye erfaring med italiensk, men ikke så mye utover det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke bedre enn et skikkelig stykke entrecôte! Pannefrest for dat maillard, så fullført i ovnen med smør og hvitløk til rundt 55-60 grader. Hvile!

I glasset var det en ung burgunder. En Dom. Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2011. Ikke den beste vinen jeg har drukket. Litt kjedelig, kanskje. Tar gjerne imot tips på franske (og andre) viner. Føler jeg har mye erfaring med italiensk, men ikke så mye utover det.

Du er ikke alene om det ;) Vi nordmenn er veldig glade i italiensk vin. Og det er ikke så rart, det er masse god italiensk vin! Jeg synes italiensk vin på sett og vis er vanskelig, for det finnes latterlig mange druer og små vinområder der. En voksen chianti eller barolo er jo bare digg. Rosévin kan være digg om sommeren til lett grillmat. Prøv denne fra Valle Reale (y)

De franske vinene kan være litt mer subtile enn de smaksrike italienerne. Vin lagd på pinot noir kan være alt fra dødskjedelig til himmelsk. Du kan nesten se på pinot noir som hvitvin, for druen har kjempetynt skall og lite tanniner. De lager jo champagne på pinot noir som en av tre hoveddruer. Prøv en kurant pinot noir til torsk eller skrei, fungerer overraskende bra. Portebollo og rotmos som tilbehør. Ehrmahgehrd. Til kraftigere kjøttretter kan de bli for spake, da må det kraftigere saker til.

Vin lagd på syrah fra Rhone eller Crozes Hermitage er sikre valg, IMHO. Det er bare noe digg å drikke vin som smaker pepper til kjøttretter. Vin fra Nord-Rhone er et godt valg, selv om de typisk koster litt. Sjekk ut vin fra Nicolas Perrin, de er alle gode syrah-viner. I Nord lager de hovedsaklig rene syrah-viner, mens i Sør-Rhone får du litt rimeligere blandingsviner. Vin fra Châteauneuf du Pape i Sør-Rhone er alltid godt, kraftige saker. Ellers er Chateau Coufran et godt kjøp. Klassisk fransk vin fra Bourdeaux av merlot og cabernet sauvignon uten å koste skjorta.

De kan jammen lage hvitvin i Frankrike også. Alt fra feite burgundere til chablis. Chablis er jo en klassiker til fisk og sjømat. Jeg er fan av hvitvin fra Sancerre. Sjekk ut Dezat. Vin som smaker stikkelsbær? Oh hell yes! Latterlig god til risotto med røkt laks eller ørret.

Til slutt: Stalltips om rødvin fra Allesverloren fra Sør-Afrika. Gode kjøp alle sammen. Jeg har alltid en flaske stående, god allroundvin til kjøttretter eller grillmat. Løp & kjøp (y)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Litt relevant .. noen som har spist på Maaemo? http://maaemo.no/meny/

Litt vanskelig å få bestilt bord til to, men :p

Ikke spist der selv da jeg mener prisen blir for drøy - selv om det jo er bare for special occation.

Men, et vennepar av meg feiret nettopp forlovelsen sin der så har tilbakemeldinger fra dem :)

De bestilte ikke vinpakken (hun er gravid) så kan kaaaaan jo ha en liten innvirkning, men burde da ikke ha det egentlig. De synes kvelden var fantastisk, servicen upåklagelig, atmosfæren kjempefin osv. Satt i fire timer og rett og slett hadde en nydelig kveld. Men - de var ikke overimponert over maten. For all del - den var selvfølgelig god!! Noen sv rettene gav jo spyttsekresjon av en annen verden (hans ord) . Men det var ikke den beste de hadde prøvd og selv mente de sett-menyen på. Staadtholdergården var bedre. Synes maten var gjennomgående hakket for lite krydret/lite smak. Når en må bruke en del ekstra salt og pepper på maten et sånn sted er det ikke et bra tegn egentlig,..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er "problemet" med en del av disse topp-restaurantene er at de stiller voldsomme krav til gjesten.

Eksempelvis; gi en flaske vin til 20.000,- til en person som vanligvis bare bare drikker gato negro.

Eller dra på en jazzkonsert med noen som bare hører på vg-lista.

Eller forsåvidt kunstutstilling til en instagramhore.

Kan du ikke mat, så vil topprestauranter gå deg hus forbi.

At maten har lite smak er som regel fordi poenget er å få frem råvarens mer nyanserte/sarte smak.

Maaemo kan i så måte sammenliknes med en kunstutstilling. Er man ekstremurutt så er hovedtanken på slutten at man ikke blei mett. Er man mer rutt så kan maten ofte fremstå som litt... tam.

"hadde gjort seg bedre med litt piffikrydder"

Dette her er et godt eksempel. (Chang fra Momofuku og Rene fra verdens beste, NOMA)

Smakene er tandre. "Forstår" du dem er de perfekte. Hvis ikke kan de fremstå som kjedelige

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke spist der selv da jeg mener prisen blir for drøy - selv om det jo er bare for special occation.

Men, et vennepar av meg feiret nettopp forlovelsen sin der så har tilbakemeldinger fra dem :)

De bestilte ikke vinpakken (hun er gravid) så kan kaaaaan jo ha en liten innvirkning, men burde da ikke ha det egentlig. De synes kvelden var fantastisk, servicen upåklagelig, atmosfæren kjempefin osv. Satt i fire timer og rett og slett hadde en nydelig kveld. Men - de var ikke overimponert over maten. For all del - den var selvfølgelig god!! Noen sv rettene gav jo spyttsekresjon av en annen verden (hans ord) . Men det var ikke den beste de hadde prøvd og selv mente de sett-menyen på. Staadtholdergården var bedre. Synes maten var gjennomgående hakket for lite krydret/lite smak. Når en må bruke en del ekstra salt og pepper på maten et sånn sted er det ikke et bra tegn egentlig,..

Takk for referat :) Jeg er også interessert i å prøve Statholdergården. Jeg vet hvertfall at Øyvind som jobber der er ekstremt dyktig. Jeg jobbet og snakket med han og Jr. Kokkelandslagpartneren hans i et par dager på luftkrigsskolen, og de snakket om hvor ekstremt det faktisk er. Når man bruker timesvis på å finne det ultimate urtebladet fra mange urtekvaster :D Man blir hvertfall inspirert til å unne seg noe helt spesielt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for referat :) Jeg er også interessert i å prøve Statholdergården. Jeg vet hvertfall at Øyvind som jobber der er ekstremt dyktig. Jeg jobbet og snakket med han og Jr. Kokkelandslagpartneren hans i et par dager på luftkrigsskolen, og de snakket om hvor ekstremt det faktisk er. Når man bruker timesvis på å finne det ultimate urtebladet fra mange urtekvaster :D Man blir hvertfall inspirert til å unne seg noe helt spesielt.

Ja jeg har selv spist på statholdergården og var mektig imponert! Vi hadde en 5-retter og jeg fant alle rettene nydelige!

Små, vakre munnfuller! Men - det må sies, jeg ble ikke helt mett! Og jeg er ei lita jente med en liten magesekk. Så porsjonene er ikke akkurat gigantiske. MEn igjen, er vel kanskje det som er meningen og, små smakebiter av alt. Min erfaring med fine restauranter er nærmest at jo dyrere mat, jo mindre porsjon :p Men igjen - jeg ville virkelig anbefalt å dra dit!

Raptorial : du har kanskje rett i det, set poenget dit. Likevel burde det jo ikke være slik at en må ha en "utdannet" gane for å nyte maten der. Jeg er nok en av de som har "ødelagt" smaksløkene mine ved å bruke mye krydder og urter. Snmtidig mener jeg at dette jo er subjektivt og en smakssak. Finner dessverre ofte norsk mat, eller restaurantmat, litt tam og smakløs. Jeg vil ha eksplosjoner av smak, ikke subtile undertoner. Trenger ikke være sterkt, men mye smak :) og nei, tenker ikke på pfiffi-krydder :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er "problemet" med en del av disse topp-restaurantene er at de stiller voldsomme krav til gjesten.

Eksempelvis; gi en flaske vin til 20.000,- til en person som vanligvis bare bare drikker gato negro.

Eller dra på en jazzkonsert med noen som bare hører på vg-lista.

Eller forsåvidt kunstutstilling til en instagramhore.

Kan du ikke mat, så vil topprestauranter gå deg hus forbi.

At maten har lite smak er som regel fordi poenget er å få frem råvarens mer nyanserte/sarte smak.

Maaemo kan i så måte sammenliknes med en kunstutstilling. Er man ekstremurutt så er hovedtanken på slutten at man ikke blei mett. Er man mer rutt så kan maten ofte fremstå som litt... tam.

"hadde gjort seg bedre med litt piffikrydder"

Smakene er tandre. "Forstår" du dem er de perfekte. Hvis ikke kan de fremstå som kjedelige

Godt poeng. Sushi er et godt eksempel. I Norge er det ikke uvanlig at vi dæsjer sushi-bitene ned i soyasaus med wasabi oppi. Da smaker det først og fremst soya, og de mer ømfintlige, delikate smakene fra sushien forsvinner.

sushi_etiquette.jpg

Det samme gjelder egentlig vin også. For de aller fleste holder de med vin til 200kr flaska. Da får man god vin til en god pris. Å gå særlig mye høyere, f.eks. 400-600kr kan bli dårlig valuta for pengene. Mange liker fruktige viner, mens lagringsviner har mye mer sekundær aroma og smak; og frukten kan ha blitt helt borte. Da gir det ikke mening å bruke 500kr på en flaske bourdeaux når man får like mye glede ut av en italiensk vin til 150kr. Se bare på hvor mange som foretrekker en eller annen musserende vin til 100-150kr framfor champagne (300kr+) fordi champagnen "er for sur".

Wintips: Sigurd Wongraven fra Satyricon lager god vin. Han har bl.a. en enkel italiensk vin som funker bra til mye. God til pasta, pizza etc. Wongraven Alleanza Langhe Rosso. Og så ser jo logoen jævlig badass ut da (y)

729x.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raptorial : du har kanskje rett i det, set poenget dit. Likevel burde det jo ikke være slik at en må ha en "utdannet" gane for å nyte maten der. Jeg er nok en av de som har "ødelagt" smaksløkene mine ved å bruke mye krydder og urter. Snmtidig mener jeg at dette jo er subjektivt og en smakssak. Finner dessverre ofte norsk mat, eller restaurantmat, litt tam og smakløs. Jeg vil ha eksplosjoner av smak, ikke subtile undertoner. Trenger ikke være sterkt, men mye smak :) og nei, tenker ikke på pfiffi-krydder :p

Var ikke ment som noen kritikk av vennene dine/eller deg :)

Piffikrydder trakk jeg frem som det ultimate av teit.

Men, ja. Det er mange som "lider" av den samme greia der med at de må ha mye smak. Mye smak er digg. Når jeg lager mat så lager jeg alltid ting med mye smak.

Men det blir litt sånn som de smakssatte hvite te-ene, og sølvnålte.

Den siste er annerkjent som "rolls roycen" av hvit te, men hvis man er opptatt av at ting skal smake mye så sitter man egentlig bare igjen med at det er varmt vann med bittelitt smak.

Når det kommer til Maaemo så mener jeg nok igjen at det nødvendigvis må bli sånn. Betaler du 4500 kroner for mat og drikke, så er det å forvente at det er kvalitet og en dybde som du ikke kunne fått på en hvilken som helst annen restaurant.

Da må man faktisk sikte mot de som har kompetansen til å verdsette det, og de som kan det verdsetter det jo virkelig, og ikke at dette skal være noe folkelig som alle kan nyte. :)

(da går man heller på restauranter som Lille B og Oro Grill. De litt mer folkelige alternativene til superrestaurantene)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...