Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Sitronkylling med ratatouille og stekte potetbåter.

post-2686-14440884203963_thumb.jpg

Dette var dagens middag i dag.

Du trenger til 2 personer.

  • Kyllingfilet (2 stk)
  • Sitron ( saften fra en kvart)
  • Salt og pepper ( Smak til )
  • Squash (1 kvart)
  • Aubergine (1 kvart)
  • Paprika (1 hel)
  • Løk (1 hel)
  • Hvitløksfedd (1)
  • Vårløk (1 kvart)
  • Tomatpure og vann. (2 ss)
  • Oregano (etter smak)
  • Poteter ( 2 1/2 på hver, som du deler opp i små båter)

Slik gjør du det:

  1. Kutt potetene i båter og legg på rekke og rad på ett stekebrett. Ha litt olivenolje, salt og pepper på. Settes i en ovn på 200 grader i 20 minutter (Varierer mye fra ovn til ovn)
  2. Kutt grønnsakene i like store terninger og ha i en kasserolle hvor du har varmet litt olje (litt).
  3. Ha over 2 ss tomatpure etter du har svisset grønnsakene litt, bland sammen og ha i 1-2 ss vann. La det stå å kose seg på platen på lav varme til kyllingen er ferdig. Men ikke for mye, man vil ha litt tyggemotstand.
  4. Stek kyllingene med ønsket olje,smør,vann eller hva du gjør når du steker kylling. Jeg bruker litt olje. Stek dem gyldne på hver side, press saften av en kvart sitron og ha over kyllingfiletene. Krydre med salt og pepper, eller ønsket krydder.
  5. Vent så til kyllingen er ferdigstekt og legg opp maten og nyt.

Du kan jo også lage deg en saus til, men jeg trenger ikke det når jeg har sitron til..

Gulerot og agurktzatsiki er godt til, peppersaus, pesto, paprikasaus osv.

Fortsetter under...

Tror det er bedre dere legg ut oppskrifta her og ikke linker den et sted. Går mye raskere for oss brukere enn å klikke seg inn på mange linker bare for å se oppskriften. Fortsett med og skrive oppskrift og legge ut bilde på denne tråden her! D er veldig inspirerende!

Protein iskrem, pistasj

4 porsjoner

ca målene er: 300 kcal per porsjon. 30 g protein, 2.5 g karbohydrater, 16 g fett.

4 eggeplommer

1 kartong Alpro soyafløte (evt. 2.5 dl vanlig fløte)

50 g sukrin

4 scoops ironmaxx protein 90 pistasj (eller DIN favoritt proteinsmak)

  1. Lag eggedosis av eggeplommene og sukrinen, sett så til side.
  2. Pisk krem av soya/kremfløte, og vend inn i eggedosisen.
  3. Vend til sist inn proteinpulveret.
  4. Ha isen i en liten boks, og frys den ned.

1428669-11-1347000567365.jpg1428669-11-1347000586941.jpg

1428669-11-1347000619779.jpg1428669-11-1347000653968.jpg

Tidenes postworkout. Proteiniskrem, kiwi, banan og mandler.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440884309704_thumb.jpg

post-10232-14440884312413_thumb.jpg

post-10232-14440884315082_thumb.jpg

post-10232-144408843175_thumb.jpg

Så flinke alle dere som deler er:)

Vi trenger flere middagstips. Søtsaker har vi mye av akkurat nå, så kjøtt, fugl og fiskeretter er ønskelig.

Det er ikke alle som er like glade i søtsaker, men middag må vi ha:)

Alright, på tide at Kjetils Bøse Burgere™ blir featured på dagens oppskrift. Ikke "sunt" for fem flate øre, men haters gonna hate.

Hatt en ekstra hard treningsøkt i dag? Det er ingenting i veien med å fylle opp med kaloritett kvalitetsmat når du skal bygge muskler! Og hva er vel bedre egnet til et slikt formål enn Kjetils Bøse Burgere™?

Denne oppskriften holder til 4 burgere, som er nok til å mette én stor familie, to sultne treningsnarkomane eller én PF'er.

post-4-14440884364845_thumb.jpg

Burgerdeig:

600g karbonadedeig

1/4 stor løk eller rødløk

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

1 stk eggeplomme

1 ss worchestershiresaus

2 ss grov sennep

2 ss potetmel

Cumin

Pepper

Salt

Olivenolje

Tilbehør:

4 stk hamburgerbrød

8 tykke skiver av en god ost (jeg brukte jarlsberg)

1 pakke skogsbacon

6 stk store sjampinjong

BBQ-saus

Jalapeños

Salat

Tomat

Rødløk

Ekte majones

Litt smør

Hiv løk, hvitløk, chili, eggeplomme, sennep, worchestershiresaus, cumin, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør det til grønnsakene er finhakket og du har fått en fin guffe. Legg det i en bolle sammen med karbonadedeigen og potetmelet, og kna det sammen med hendene. Ikke for mye, bare slik at det henger sammen og er godt blandet.

Del burgerdeigen i fire og fordel på et bakepapir. Klem dem flate slik burgere skal være, og dryss salt, pepper og litt olivenolje på begge sider av alle burgerne. Legg dem i kjøleskapet en halvtimes tid.

Imens burgerne kjøler seg ned kan du kutte opp grønnsakene, samt steke bacon og sjampinjong (i den rekkefølgen, du skal da ha med baconfettet i sjampinjongen! Men fjern fettet fra panna før du steker burgerne etterpå). Skru også på stekovnen på 200 grader.

Etter at burgerne er passe avkjølt og henger godt sammen, hiver du dem i panna og steker dem ca. 3-5 minutter (avhengig av hvor tykke de er) på den ene siden på relativt sterk varme. Deretter snur du dem, legger 2 osteskiver på hver burger og steker dem ytterligere 3-5 minutter. Legg dem på en tallerken eller ildfast form og la dem stå i ovnen i 5-10 minutter slik at de blir skikkelig gjennomstekte og osten smelter godt.

Imens burgerne godgjør seg i ovnen, smører du litt smør på innsiden av burgerbrødene og steker dem i panna (vask den først) til de blir varme og får en litt gyllen farge på innsiden.

Det å sette sammen burgerne slik at du får mest mulig ut av smakene er en kunst i seg selv. Smør majones på det nederste burgerbrødet og legg på salat, tomat, rødløk, jalapeños og litt mer majones. Så legger du på selve kjøttet og topper det med en stor dæsj BBQ-saus, og deretter bacon, sjampinjong og det øverste burgerbrødet.

Velbekomme!

Annonse

Teriyaki laksesuppe (Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt)

3-4 porsjoner

500 g skinn og benfri laksefilet

1 boks kokosmelk (lett)

1/2 squash

Cherrytomater

3 stk middels store champinong

1 spisspaprika

Sukkererter

Rødløk

1/2 lime

Teriyakikrydder (santa maria)

Toro chilipaste

Paprikakrydder

Sorte og hvite sesamfrø

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ha kokosmelken i en ildfast form, bland inn teriykaikrydder, chilipaste, saften fra en halv lime og paprikakrydder.
  • Del så grønnsakene opp i middels store biter, og bland dem inn i kokosmelken.
  • Del laksen i terninger, og bland inn med kokosmelk og grønnsaker. Sørg for at alt blir godt fordelt i formen. Dryss så litt teriyakikrydder, og sesamfrø på toppen.
  • Ovnsbakes i ca 30 minutter, rør om et par ganger under veis.
  • Server gjerne med fullkornsris, byggris, quinoa eller en grovbrødskive.
  • BON APETIT!

1428669-12-1347520335572.jpg

1428669-12-1347520382405.jpg1428669-12-1347520403194.jpg

1428669-12-1347520465006.jpg

post-10232-14440885816208_thumb.jpg

post-10232-14440885818563_thumb.jpg

post-10232-14440885821344_thumb.jpg

post-10232-14440885823945_thumb.jpg

Thaichili og rekegryte

1 boks thaichilituna (King Oscar)

ca 50 g reker (ferske eller i lake)

1/2 avokado

1 tomat

1/2 paprika

1/4 rødløk

1 champinong

1/2 chili

30 g fullkornsris

  • Skjær først paprika, tomat, rødløk og champinong i mindre biter, finhakk chilien, og stek dem alle.
  • Tilsett så thaichili tunfisk og rekene, stek disse litt.
  • Del avokadoen i terninger, og tilsett den og fullkornsrisen til sist.
  • La det steke i et par minutter.

1428669-7-1347809698884.jpg

Servert med noen lilla druer på toppen, og litt eksra chilisaus. HOT HOT HOT, og godt godt godt.

post-10232-14440886677697_thumb.jpg

post-10232-14440886680133_thumb.jpg

Ovnsbakt torsk med søtpotetmos

Ingredienser:

Torskefilet

Pinjekjerner

Persille

Søtpotet

Melk

Kjør pinjekjerner og persille i foodprosessor eller lignende til du får en finhakket masse. Dekk torskestykkene med blandingen og stek i ovnen på ca. 200 grader i 10-15 minutter til fisken såvidt faller fra hverandre når du pirker borti den. Skrell og skjær søtpotet i biter og kok til den er mør. Mos med stavmikser og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med aspargesbønner.

post-13160-14440886789678_thumb.jpg

Sunnere (og glutenfri) lasagne

Ingredienser

Tomatsaus:

400g karbonadedeig

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2-3 store champingjong, i skiver

2 bokser hermetiske tomater

Tomatpure

Basilikum

Oregano

1 squash

1 boks kesam

Muskatnøtt

Revet ost

post-13160-14440886790885_thumb.jpg

Lag tomatsaus. La den gjerne putre litt lengre enn vanlig og la den bli fin og tykk, da det ikke vil være pasta som suger opp overflødig væske. Skjær squashen i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel). Smaksett kesamen med muskatnøtt, salt og pepper. Kesamen gir en litt kornete konsistens, så hvis du har litt ekstra kalorier å rutte med kan du gjerne bruke creme fraiche.Legg tomatsaus, squash og kesam lagvis som med vanlig lasagne. Ha litt revet ost på toppen. Stek på 200-225 grader til osten er fin og gyllen (ca. 20-30 min.). Server med salat.

post-13160-14440886791368_thumb.jpg

Annonse

Tomatisert kylling og ris:

Stek en sjalottløk, tilsett en boks grovhakkede tomater (gjerne med hvitløksmak), en godt moden tomat, kyllingfond og diverse krydder. La sausen koke lenge, jo lengre jo bedre, avslutt med en runde med stavmikseren. Tilsett en pakke stekt kyllingkjøttdeig, server med kokt ris og brokkoli. Sausen passer like godt med karbonadedeig, pasta osv.

post-12957-14440886886356_thumb.jpg

Hva med en laksewrap? Fyll med guacamole eller kesam.

post-12957-14440886888032_thumb.jpg

post-12957-14440886886618_thumb.jpg

Rød linsesuppe:

Stek en løk, tilsett 5 dl vann, 1 boks hakkede tomater, litt suppebuljong og en liten kartong forkokte linser.

post-12957-14440886888598_thumb.png

La suppen koke i 15-20 min før du gir den en runde med stavmikseren. Serveres gjerne med kokte egg.

post-12957-14440886888343_thumb.jpg

Slow roast pulled pork

IMG_20120917_180450.jpg

Du trenger:

Ca 1,5 kg svinenakke

salt

pepper

tabasco

koriander

paprikapulver (sånn skikkelig, ikke den driten du får fra black boy)

salvie

løk

hvitløk

chili (rød)

rødvin

olje

eddik

Sett ovnen på 75-80 grader.

Skjær løken i grove skiver, la skallet sitte på. Det samme med hvitløken. Lag et par snitt i chilien. Legg alt i en ildfast form. La løken ligge tett sammen, denne skal du legge kjøttet på.

I en skål, bland en god dæsj olje, eddik, tabasco, salt, pepper koriander, salvie, paprikapulver, bland dette godt til du har en fin smørje. Legg kjøttet på løken og bruk en skje eller pensel og dekk kjøttet med smørja.

Hell ca 2 dl rødvin i formen, slik at det såvidt dekker løken. Evt kan du ta litt eddik og blande med vann.

Stikk et termometer inn i den tjukkeste delen av kjøttet, og sett i ovnen. Om ca 22 timer er det ferdig.

Når kjøttet har en kjernetemperatur på 72-75 grader, taa det ut av ovnen. Fjern kjøttet fra formen og pakk det inn i folie. Sett til side.

Plukk vekk skinnet fra løken og hvitløken, og kast det sammen med chilien.

Bruk en stekespade til å løsne på godsakene i formen og hell dette i en litt stor gryte. La det koke opp og redusere litt, før du kjører det til en jevn saus med stavmikseren.

Ta kjøttet ut av folien. Del det opp med fingrene, dra kjøttet fra hverandre langs fibrene. Legg til side biter med mye fett og biter med mye av smørja. Når du er ferdig med å dele opp kjøtte, grovhakker du disse bitene. Bland kjøttet godt sammen, og legg det oppi sausen. Den skal så vidt dekke kjøttet.

Ha oppi litt finhakket rødløk og tomst og la det bli gjennomvarmy.

Serveres som burger med salat og ost i godt burgerbrød, evt uten burgerbrød om du passer på karbohydratene.

Server med sellerirot- og nepemos:

1 sellerirot

1 bunt neper

Kokes til møre.

Hell av vvannet. Ha oppi to store spiseskjeer smør og tilsvarende med creme fraiche. Kjør fint med stavmikser. Bland inn salt, pepper, litt muskat og cayennepepper. Evt ha litt fløte dersom den blir for tjukk.

Eller coleslaw:

Coleslaw er en amerikansk kålsalat som ofte serveres med burgere og er naturlig følge til bbq. Her er min versjon:

1 spisskål

2 spiseskjeer creme fraiche

2 spiseskjeer majones

saft fra 1 sitron

Salt og pepper etter smak

1 renset og finhakket rød chilli

Fjern de ytterste bladene på kålen, og fjern den indre stilkdelen. Finsnitt kålen og skyll godt i kaldt vann. La den renne av seg. Bland creme fraiche og majones, sitronsaft, salt, pepper og chilli. Bland dette inn i kålen. Det skal såvidt dekke. Dekk bollen m lokk eller folie og la stå i kjøleskap i minst 2 timer.

Kjøttsnurr med pizzasmak Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

3-4 porsjoner

1 pk karbonadedeig

2 egg

1 ss fiberhusk

1/2 rød paprika

1/2 rødløk

1/2 tomat

Tomatpure

Chilipaste

8-10 slicer hvitost

Paprikakrydder, Toscanakrydder, Oregano, Chilipulver, Pizzakrydder

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Ha karbonadedeigen i en bolle, og bland sammen med eggene. Tilsett så 1 ss med fiberhusk.
  3. Finhakk halve av den halve rødløken og paprikaen, og bland inn.
  4. Bland så inn paprikakrydder, toscanakrydder, oregano og pizzakrydder.
  5. Fordel Deigen i et middels tykt lag på et bakepapir.
  6. Bland tomatpure, chilipaste, toscanakrydder, pizzakrydder og chilipulver sammen og smør utover kjøttdeigen.
  7. Hakk resten av rødløken, paprikaen og tomaten i middels store biter og fordel rundt på "pizzaen".
  8. Ha ostteslicene på, sørg for at de er klistret fast i tomatpuren før du starter å rulle "pizzaen" sammen. Når du ruller bruker du bakepapiret til å løfte deigen litt etter litt. Pass på at enden ligger mot stekebrettet.
  9. Stek på 200 grader i 50 minutter, slipp gjerne ut litt damp innimellom.
  10. Server med salat, dip, saus eller ris (eller lignende).

1428669-9-1348257859677.jpg1428669-9-1348257880057.jpg

1428669-9-1348257906803.jpg1428669-9-1348257929761.jpg

post-10232-14440888386329_thumb.jpg

post-10232-14440888387346_thumb.jpg

post-10232-14440888388727_thumb.jpg

post-10232-14440888390419_thumb.jpg

Eggwrap

3 egg

50 g kokt skinke

Rød paprika

Grønn paprika

Gul paprika

Oransje paprika

1 Tomat

2 Sjarlottløk

Vårløk/purre

1/2 avokado

litt salt, pepper, chilisaus/ketchup/dressing/annen saus

  • Bland eggene godt sammen, og ha i salt og pepper.
  • Stek eggerøre sammen med skinken og oppskjært paprika, tomat, purre/vårløk og sjarlottløk.
  • Varm opp fullkornstortillaen og skjær avokoado i skiver.
  • Ha ønsket saus/dressing på tortillaen, og legg avokadoen oppå. Ha til sist på eggerøren.

1428669-7-1348388411870.jpg

post-10232-14440888725544_thumb.jpg

Tunfiskpasta

Ingredienser:

3 bokser tunfisk i vann

2 bokser hakkede tomater

1 rød løk

0,5 rød chili, eller etter smak

1 ts kanel

En neve basilikum

Parmesanost

Olje

Sitron

Finhakk stilken fra basilikumen sammen med løk og chili. Ha i stekepanne sammen med olje og kanel, og stek til løken blir myk. Hell av vannet fra tunfisken og stek i noen minutter sammen med løken, før du har i hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke til sausen tykner. Riv parmesanost og rør inn i sausen. Smak til med sitron, salt og pepper. Server med pasta eller finstrimlet squash som på bildet.

post-13160-14440889267624_thumb.jpg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...