Gjest Skrevet 6. september 2012 Del Skrevet 6. september 2012 Sitronkylling med ratatouille og stekte potetbåter. Dette var dagens middag i dag. Du trenger til 2 personer. Kyllingfilet (2 stk)Sitron ( saften fra en kvart)Salt og pepper ( Smak til )Squash (1 kvart)Aubergine (1 kvart)Paprika (1 hel)Løk (1 hel)Hvitløksfedd (1)Vårløk (1 kvart)Tomatpure og vann. (2 ss)Oregano (etter smak)Poteter ( 2 1/2 på hver, som du deler opp i små båter) Slik gjør du det: Kutt potetene i båter og legg på rekke og rad på ett stekebrett. Ha litt olivenolje, salt og pepper på. Settes i en ovn på 200 grader i 20 minutter (Varierer mye fra ovn til ovn)Kutt grønnsakene i like store terninger og ha i en kasserolle hvor du har varmet litt olje (litt).Ha over 2 ss tomatpure etter du har svisset grønnsakene litt, bland sammen og ha i 1-2 ss vann. La det stå å kose seg på platen på lav varme til kyllingen er ferdig. Men ikke for mye, man vil ha litt tyggemotstand.Stek kyllingene med ønsket olje,smør,vann eller hva du gjør når du steker kylling. Jeg bruker litt olje. Stek dem gyldne på hver side, press saften av en kvart sitron og ha over kyllingfiletene. Krydre med salt og pepper, eller ønsket krydder.Vent så til kyllingen er ferdigstekt og legg opp maten og nyt. Du kan jo også lage deg en saus til, men jeg trenger ikke det når jeg har sitron til.. Gulerot og agurktzatsiki er godt til, peppersaus, pesto, paprikasaus osv. Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-462140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mimmi83 Skrevet 6. september 2012 Del Skrevet 6. september 2012 Tror det er bedre dere legg ut oppskrifta her og ikke linker den et sted. Går mye raskere for oss brukere enn å klikke seg inn på mange linker bare for å se oppskriften. Fortsett med og skrive oppskrift og legge ut bilde på denne tråden her! D er veldig inspirerende! Janeee 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-462177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 Protein iskrem, pistasj 4 porsjoner ca målene er: 300 kcal per porsjon. 30 g protein, 2.5 g karbohydrater, 16 g fett. 4 eggeplommer 1 kartong Alpro soyafløte (evt. 2.5 dl vanlig fløte) 50 g sukrin 4 scoops ironmaxx protein 90 pistasj (eller DIN favoritt proteinsmak) Lag eggedosis av eggeplommene og sukrinen, sett så til side.Pisk krem av soya/kremfløte, og vend inn i eggedosisen.Vend til sist inn proteinpulveret.Ha isen i en liten boks, og frys den ned. Tidenes postworkout. Proteiniskrem, kiwi, banan og mandler. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Bris, Olga, BabyShady og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-462880 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 Så flinke alle dere som deler er:) Vi trenger flere middagstips. Søtsaker har vi mye av akkurat nå, så kjøtt, fugl og fiskeretter er ønskelig. Det er ikke alle som er like glade i søtsaker, men middag må vi ha:) Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-463027 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 Hæ, ække dessert middag nå plutselig?!?! Skal ta litt mer food porn til uka og legge inn (blir LCHF da) Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-463030 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 Alright, på tide at Kjetils Bøse Burgere™ blir featured på dagens oppskrift. Ikke "sunt" for fem flate øre, men haters gonna hate. Hatt en ekstra hard treningsøkt i dag? Det er ingenting i veien med å fylle opp med kaloritett kvalitetsmat når du skal bygge muskler! Og hva er vel bedre egnet til et slikt formål enn Kjetils Bøse Burgere™? Denne oppskriften holder til 4 burgere, som er nok til å mette én stor familie, to sultne treningsnarkomane eller én PF'er. Burgerdeig: 600g karbonadedeig 1/4 stor løk eller rødløk 2 fedd hvitløk 1 stk rød chili 1 stk eggeplomme 1 ss worchestershiresaus 2 ss grov sennep 2 ss potetmel Cumin Pepper Salt Olivenolje Tilbehør: 4 stk hamburgerbrød 8 tykke skiver av en god ost (jeg brukte jarlsberg) 1 pakke skogsbacon 6 stk store sjampinjong BBQ-saus Jalapeños Salat Tomat Rødløk Ekte majones Litt smør Hiv løk, hvitløk, chili, eggeplomme, sennep, worchestershiresaus, cumin, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør det til grønnsakene er finhakket og du har fått en fin guffe. Legg det i en bolle sammen med karbonadedeigen og potetmelet, og kna det sammen med hendene. Ikke for mye, bare slik at det henger sammen og er godt blandet. Del burgerdeigen i fire og fordel på et bakepapir. Klem dem flate slik burgere skal være, og dryss salt, pepper og litt olivenolje på begge sider av alle burgerne. Legg dem i kjøleskapet en halvtimes tid. Imens burgerne kjøler seg ned kan du kutte opp grønnsakene, samt steke bacon og sjampinjong (i den rekkefølgen, du skal da ha med baconfettet i sjampinjongen! Men fjern fettet fra panna før du steker burgerne etterpå). Skru også på stekovnen på 200 grader. Etter at burgerne er passe avkjølt og henger godt sammen, hiver du dem i panna og steker dem ca. 3-5 minutter (avhengig av hvor tykke de er) på den ene siden på relativt sterk varme. Deretter snur du dem, legger 2 osteskiver på hver burger og steker dem ytterligere 3-5 minutter. Legg dem på en tallerken eller ildfast form og la dem stå i ovnen i 5-10 minutter slik at de blir skikkelig gjennomstekte og osten smelter godt. Imens burgerne godgjør seg i ovnen, smører du litt smør på innsiden av burgerbrødene og steker dem i panna (vask den først) til de blir varme og får en litt gyllen farge på innsiden. Det å sette sammen burgerne slik at du får mest mulig ut av smakene er en kunst i seg selv. Smør majones på det nederste burgerbrødet og legg på salat, tomat, rødløk, jalapeños og litt mer majones. Så legger du på selve kjøttet og topper det med en stor dæsj BBQ-saus, og deretter bacon, sjampinjong og det øverste burgerbrødet. Velbekomme! SlayerDad, Jane, Proaz og 7 andre 10 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-463129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 FOOD PORN ! Herregud det så godt ut [ATTACH]55824[/ATTACH] Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-463142 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 12. september 2012 Del Skrevet 12. september 2012 Det minker ganske fort på bildene her inne. Middagstips er det mangel på. Så post i vei folkens:D:woot: Minner om at bildene må være bra og ha høy oppløsning, hvis ikke tar de seg ikke bra ut på Facebook:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-470316 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 13. september 2012 Del Skrevet 13. september 2012 Teriyaki laksesuppe (Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt) 3-4 porsjoner 500 g skinn og benfri laksefilet 1 boks kokosmelk (lett) 1/2 squash Cherrytomater 3 stk middels store champinong 1 spisspaprika Sukkererter Rødløk 1/2 lime Teriyakikrydder (santa maria) Toro chilipaste Paprikakrydder Sorte og hvite sesamfrø Sett ovnen på 200 graderHa kokosmelken i en ildfast form, bland inn teriykaikrydder, chilipaste, saften fra en halv lime og paprikakrydder.Del så grønnsakene opp i middels store biter, og bland dem inn i kokosmelken.Del laksen i terninger, og bland inn med kokosmelk og grønnsaker. Sørg for at alt blir godt fordelt i formen. Dryss så litt teriyakikrydder, og sesamfrø på toppen.Ovnsbakes i ca 30 minutter, rør om et par ganger under veis.Server gjerne med fullkornsris, byggris, quinoa eller en grovbrødskive.BON APETIT! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-471628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Thaichili og rekegryte 1 boks thaichilituna (King Oscar) ca 50 g reker (ferske eller i lake) 1/2 avokado 1 tomat 1/2 paprika 1/4 rødløk 1 champinong 1/2 chili 30 g fullkornsris Skjær først paprika, tomat, rødløk og champinong i mindre biter, finhakk chilien, og stek dem alle.Tilsett så thaichili tunfisk og rekene, stek disse litt.Del avokadoen i terninger, og tilsett den og fullkornsrisen til sist.La det steke i et par minutter. Servert med noen lilla druer på toppen, og litt eksra chilisaus. HOT HOT HOT, og godt godt godt. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
aquila Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Ovnsbakt torsk med søtpotetmos Ingredienser: Torskefilet Pinjekjerner Persille Søtpotet Melk Kjør pinjekjerner og persille i foodprosessor eller lignende til du får en finhakket masse. Dekk torskestykkene med blandingen og stek i ovnen på ca. 200 grader i 10-15 minutter til fisken såvidt faller fra hverandre når du pirker borti den. Skrell og skjær søtpotet i biter og kok til den er mør. Mos med stavmikser og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med aspargesbønner. Jane og Sungrazer 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476525 Del på andre sider Flere delingsvalg…
aquila Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Sunnere (og glutenfri) lasagne Ingredienser Tomatsaus: 400g karbonadedeig 1 løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 2-3 store champingjong, i skiver 2 bokser hermetiske tomater Tomatpure Basilikum Oregano 1 squash 1 boks kesam Muskatnøtt Revet ost Lag tomatsaus. La den gjerne putre litt lengre enn vanlig og la den bli fin og tykk, da det ikke vil være pasta som suger opp overflødig væske. Skjær squashen i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel). Smaksett kesamen med muskatnøtt, salt og pepper. Kesamen gir en litt kornete konsistens, så hvis du har litt ekstra kalorier å rutte med kan du gjerne bruke creme fraiche.Legg tomatsaus, squash og kesam lagvis som med vanlig lasagne. Ha litt revet ost på toppen. Stek på 200-225 grader til osten er fin og gyllen (ca. 20-30 min.). Server med salat. Jane, Ztaeyn og Kristin Charm 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476560 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Sunnere (og glutenfri) lasagne [...] Damn! Vi har en ny matbildetaker i byen, ser jeg Lasagne i kveld, uten tvil! aquila og Jane 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bris Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Tomatisert kylling og ris: Stek en sjalottløk, tilsett en boks grovhakkede tomater (gjerne med hvitløksmak), en godt moden tomat, kyllingfond og diverse krydder. La sausen koke lenge, jo lengre jo bedre, avslutt med en runde med stavmikseren. Tilsett en pakke stekt kyllingkjøttdeig, server med kokt ris og brokkoli. Sausen passer like godt med karbonadedeig, pasta osv. Hva med en laksewrap? Fyll med guacamole eller kesam. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bris Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Rød linsesuppe: Stek en løk, tilsett 5 dl vann, 1 boks hakkede tomater, litt suppebuljong og en liten kartong forkokte linser. La suppen koke i 15-20 min før du gir den en runde med stavmikseren. Serveres gjerne med kokte egg. Jane og Anya 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-476970 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Slow roast pulled pork Du trenger: Ca 1,5 kg svinenakke salt pepper tabasco koriander paprikapulver (sånn skikkelig, ikke den driten du får fra black boy) salvie løk hvitløk chili (rød) rødvin olje eddik Sett ovnen på 75-80 grader. Skjær løken i grove skiver, la skallet sitte på. Det samme med hvitløken. Lag et par snitt i chilien. Legg alt i en ildfast form. La løken ligge tett sammen, denne skal du legge kjøttet på. I en skål, bland en god dæsj olje, eddik, tabasco, salt, pepper koriander, salvie, paprikapulver, bland dette godt til du har en fin smørje. Legg kjøttet på løken og bruk en skje eller pensel og dekk kjøttet med smørja. Hell ca 2 dl rødvin i formen, slik at det såvidt dekker løken. Evt kan du ta litt eddik og blande med vann. Stikk et termometer inn i den tjukkeste delen av kjøttet, og sett i ovnen. Om ca 22 timer er det ferdig. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 72-75 grader, taa det ut av ovnen. Fjern kjøttet fra formen og pakk det inn i folie. Sett til side. Plukk vekk skinnet fra løken og hvitløken, og kast det sammen med chilien. Bruk en stekespade til å løsne på godsakene i formen og hell dette i en litt stor gryte. La det koke opp og redusere litt, før du kjører det til en jevn saus med stavmikseren. Ta kjøttet ut av folien. Del det opp med fingrene, dra kjøttet fra hverandre langs fibrene. Legg til side biter med mye fett og biter med mye av smørja. Når du er ferdig med å dele opp kjøtte, grovhakker du disse bitene. Bland kjøttet godt sammen, og legg det oppi sausen. Den skal så vidt dekke kjøttet. Ha oppi litt finhakket rødløk og tomst og la det bli gjennomvarmy. Serveres som burger med salat og ost i godt burgerbrød, evt uten burgerbrød om du passer på karbohydratene. Server med sellerirot- og nepemos: 1 sellerirot 1 bunt neper Kokes til møre. Hell av vvannet. Ha oppi to store spiseskjeer smør og tilsvarende med creme fraiche. Kjør fint med stavmikser. Bland inn salt, pepper, litt muskat og cayennepepper. Evt ha litt fløte dersom den blir for tjukk. Eller coleslaw: Coleslaw er en amerikansk kålsalat som ofte serveres med burgere og er naturlig følge til bbq. Her er min versjon: 1 spisskål 2 spiseskjeer creme fraiche 2 spiseskjeer majones saft fra 1 sitron Salt og pepper etter smak 1 renset og finhakket rød chilli Fjern de ytterste bladene på kålen, og fjern den indre stilkdelen. Finsnitt kålen og skyll godt i kaldt vann. La den renne av seg. Bland creme fraiche og majones, sitronsaft, salt, pepper og chilli. Bland dette inn i kålen. Det skal såvidt dekke. Dekk bollen m lokk eller folie og la stå i kjøleskap i minst 2 timer. Aurelius og ktpearie 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-477680 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 21. september 2012 Del Skrevet 21. september 2012 Kjøttsnurr med pizzasmak Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt 3-4 porsjoner 1 pk karbonadedeig 2 egg 1 ss fiberhusk 1/2 rød paprika 1/2 rødløk 1/2 tomat Tomatpure Chilipaste 8-10 slicer hvitost Paprikakrydder, Toscanakrydder, Oregano, Chilipulver, Pizzakrydder Sett ovnen på 200 grader.Ha karbonadedeigen i en bolle, og bland sammen med eggene. Tilsett så 1 ss med fiberhusk.Finhakk halve av den halve rødløken og paprikaen, og bland inn.Bland så inn paprikakrydder, toscanakrydder, oregano og pizzakrydder.Fordel Deigen i et middels tykt lag på et bakepapir.Bland tomatpure, chilipaste, toscanakrydder, pizzakrydder og chilipulver sammen og smør utover kjøttdeigen.Hakk resten av rødløken, paprikaen og tomaten i middels store biter og fordel rundt på "pizzaen".Ha ostteslicene på, sørg for at de er klistret fast i tomatpuren før du starter å rulle "pizzaen" sammen. Når du ruller bruker du bakepapiret til å løfte deigen litt etter litt. Pass på at enden ligger mot stekebrettet.Stek på 200 grader i 50 minutter, slipp gjerne ut litt damp innimellom.Server med salat, dip, saus eller ris (eller lignende). *Julie* og Lena Ludvigsen 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-484424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilo Skrevet 21. september 2012 Del Skrevet 21. september 2012 Det ligger plenty her som godt kan brukes også: Facebook Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-484466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 Eggwrap 3 egg 50 g kokt skinke Rød paprika Grønn paprika Gul paprika Oransje paprika 1 Tomat 2 Sjarlottløk Vårløk/purre 1/2 avokado litt salt, pepper, chilisaus/ketchup/dressing/annen saus Bland eggene godt sammen, og ha i salt og pepper.Stek eggerøre sammen med skinken og oppskjært paprika, tomat, purre/vårløk og sjarlottløk.Varm opp fullkornstortillaen og skjær avokoado i skiver.Ha ønsket saus/dressing på tortillaen, og legg avokadoen oppå. Ha til sist på eggerøren. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Sunt & Godt By Regine | Facebook Slappfisken, Pewpew og Titanium 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-486130 Del på andre sider Flere delingsvalg…
aquila Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Tunfiskpasta Ingredienser: 3 bokser tunfisk i vann 2 bokser hakkede tomater 1 rød løk 0,5 rød chili, eller etter smak 1 ts kanel En neve basilikum Parmesanost Olje Sitron Finhakk stilken fra basilikumen sammen med løk og chili. Ha i stekepanne sammen med olje og kanel, og stek til løken blir myk. Hell av vannet fra tunfisken og stek i noen minutter sammen med løken, før du har i hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke til sausen tykner. Riv parmesanost og rør inn i sausen. Smak til med sitron, salt og pepper. Server med pasta eller finstrimlet squash som på bildet. Jakebob, Kristin Charm, Jane og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/9/#findComment-487923 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.