123abc1 Skrevet 25. mai 2012 Skrevet 25. mai 2012 Burger er deffemat (Og bulkemat) Når man først skal lage seg en skikkelig burger, så sparer man ikke på tilbehøret Hadde bare blitt tease for min del å lage burger på 1000kcal Velvet og Vegard L 2 Siter
marwes Skrevet 26. mai 2012 Skrevet 26. mai 2012 Okay, endelig har jeg noe å bidra med til denne tråden. Var med en gjeng venner i går og lagde det som etter hvert er blitt en tradisjon; BaconCheesePizzaBurger. Det er som det høres ut som, en burger mellom to pizzaer, med masse bacon og ost. Dette året gjorde vi den lille vrien og la på litt ekstra nasjos, ost, jalapenos, rømme og salsa. Litt mer oversikt over innholdet: 2 Big One Hot Mexican frossenpizza (bunnene) 1,8 kilo kjøttdeig (fattige studenter ville egentlig kjøpe karbonadedeig, men for dyrt i disse mengdene). 0,5 kilo bacon 0,5 kilo revet ost, type Synnøve 1 pose nasjos med ostesmak 2 glass tacosaus 2 poser tacokrydder 1 boks rømme Litt tomat og salat for de "sunne". Aner ikke næringsinnhold, men det spiller ingen rolle, den var utrolig god! Hele herligheten innholder nok mat til omtrent 10 vanlige personer, dvs. vi klarte alt i løpet av kvelden, men tipper 5 av gutta her på forumet hadde klart den på en god dag. Håper dere ble sultne! linek86, Keegil, Uhlen og 21 andre 24 Siter
Keegil Skrevet 26. mai 2012 Forfatter Skrevet 26. mai 2012 Kjetils Palestrato-Burgere™ 26.05.12 Palestrato betyr powerhouse på italiensk, og det er et meget passende navn på disse italiensk-inspirerte burgerne. Knallgode og helt utrolig saftige – du skylder deg selv å lage disse burgerne, som alltid! Til burgerne: 500g kjøttdeig 2 italiensk pølse/fenikkelpølse 1/2 løk 1 fedd hvitløk Dijonsennep Worchestershiresaus Salt Pepper Tomatkompott: 1 boks hakkede hermetiske tomater 1 fedd hvitløk Balsamicoeddik Olivenolje Oregano Basilikum Salt Pepper Tilbehør: Foccacia Mozzarella Bacon Ruccola Oliven Rødløk Pesto Aioli Lag tomatkompotten først, rett og slett ved å blande sammen alle ingrediensene i listen og sette det i kjøleskapet foreløpig. Peis pølse (!), hvitløk og løk i food processoren og pulser til det har blitt en grov masse. Hell oppi en bolle sammen med kjøttdeig, dijonsennep, worchestershiresaus, salt og pepper. Bland godt sammen med hendene. Form ønsker antall burgere (jeg lagde fire), legg dem på et bakepapir og hell litt olivenolje + dryss salt og pepper på begge sider. Kast foccaciaen i ovnen for å varme den opp. Varm opp panna til sterk varme og stek burgerne fem minutter på hver side. Husk å legge på osten etter du har snudd dem! Nå er også foccaciaen ferdig, så ta den ut av ovnen. Stek baconet i noen minutter til det blir sprøtt og godt. Skjær foccaciaen opp til ønsket antall burgerbrød, og smør med pesto. Legg på ruccola, oliven, rødløk og aioli. Hvis rødløken ser litt stor ut og er litt vanskelig å distribuere jevnt på burgerne, er det fordi du har glemt å kutte den opp. Så kommer burgerne, deretter baconet, og til sist kan du ta tomatkompotten ut av kjøleskapet og legge en sjenerøs dose på toppen av hver burger, og deretter SPISE! Velbekomme! Thorkar, linek86, AdelH og 9 andre 12 Siter
Gjest Jester Skrevet 26. mai 2012 Skrevet 26. mai 2012 Kjetils Palestrato-Burgere™ 26.05.12 [ATTACH=full]33353[/ATTACH] Palestrato betyr powerhouse på italiensk, og det er et meget passende navn for disse italiensk-inspirerte burgerne. Knallgode og helt utrolig saftige – du skylder deg selv å lage disse burgerne, som alltid! Til burgerne: 500g kjøttdeig 2 italiensk pølse/fenikkelpølse 1/2 løk 1 fedd hvitløk Dijonsennep Worchestershiresaus Salt Pepper Tomatkompott: 1 boks hakkede hermetiske tomater 1 fedd hvitløk Balsamicoeddik Olivenolje Oregano Basilikum Salt Pepper Tilbehør: Foccacia Mozzarella Bacon Ruccola Oliven Rødløk Pesto Aioli [ATTACH=full]33354[/ATTACH] Lag tomatkompotten først, rett og slett ved å blande sammen alle ingrediensene i listen og sette det i kjøleskapet foreløpig. Peis pølse (!), hvitløk og løk i food processoren og pulser til det har blitt en grov masse. Hell oppi en bolle sammen med kjøttdeig, dijonsennep, worchestershiresaus, salt og pepper. Bland godt sammen med hendene. Form ønsker antall burgere (jeg lagde fire), legg dem på et bakepapir og hell litt olivenolje + dryss salt og pepper på begge sider. [ATTACH=full]33355[/ATTACH] Kast foccaciaen i ovnen for å varme den opp. Varm opp panna til sterk varme og stek burgerne fem minutter på hver side. Husk å legge på osten etter du har snudd dem! Nå er også foccaciaen ferdig, så ta den ut av ovnen. Stek baconet i noen minutter til det blir sprøtt og godt. Skjær foccaciaen opp til ønsket antall burgerbrød, og smør med pesto. Legg på ruccola, oliven, rødløk og aioli. Hvis rødløken ser litt stor ut og er litt vanskelig å distribuere jevnt på burgerne, er det fordi du har glemt å kutte den opp. Så kommer burgerne, deretter baconet, og til sist kan du ta tomatkompotten ut av kjøleskapet og legge en sjenerøs dose på toppen av hver burger, og deretter SPISE! [ATTACH=full]33356[/ATTACH] Velbekomme! Å HERREGUD DET SÅ GODT UT!!!!!!!!! Siter
Noa Skrevet 26. mai 2012 Skrevet 26. mai 2012 Mmmm....imponerende:) Skal noteres-skal lage og neste uka;) Siter
Noa Skrevet 26. mai 2012 Skrevet 26. mai 2012 man på kjøkkenet :thumbsup: skal følge med;) har fult hus med gutta-alle elsker hjemmelagd hamburger Siter
Krie Skrevet 27. mai 2012 Skrevet 27. mai 2012 Herregud Kjetil, du burde vurdere å publisere burger-kokebok:eek: Jeg mener det!! Keegil 1 Siter
Kristofferm Skrevet 27. mai 2012 Skrevet 27. mai 2012 Herregud Kjetil, du burde vurdere å publisere burger-kokebok:eek: Jeg mener det!! Med så mange bidrag, kan man ikke lage et "medlemsfond" for at man f.eks i Desember 2012 skal publisere en burgerbok? De som vil bidra melder seg opp og kan f.eks gi 20,- 30,- i mnd. til en lukket konto. Det kan bli raske 300 i mnd for hver 10.ende medlem. Starter fra Juni vil man få 300x7=2100 er vi 20 medlemmer blir det 4200,- etc. det å trykke en bok vil ikke bli all verdens problem og man kan få gode rabatter. I Desember trykkes boken og "gies" ut på sosiale medier hvor man kan kjøpe den for f.eks 100 kr. Pengene som kommer inn på salget kan gies til et veldedig formål! "Burgers for peace!" Headline på blogger rundt omkring "Burgere bygger skoler i sudan", "Burgere gir rent vann til trengende!" Om man da gir til veldedig formål vil man kunne få større rabatter og mulige sponsorer! Tenk på disse mulighetene da :thumbsup: Nå vil jo tillit være avgjørende om man faktisk skal få inn penger og hvem som skal ha ansvar for en slik konto etc, men med god planlegging er ikke dette umulig! Bare lufter tankene mine her basert på Kristin E sitt innlegg :cool: Keegil 1 Siter
Assie Skrevet 27. mai 2012 Skrevet 27. mai 2012 Sorry kjetil, orker ikke lage burger idag! Tar det til neste helg da Keegil 1 Siter
kpfaaland Skrevet 27. mai 2012 Skrevet 27. mai 2012 Noen av forslagene her inne passer vel bedre med EpicMealTime-stempel Siter
Kristofferm Skrevet 27. mai 2012 Skrevet 27. mai 2012 Tror det hadde vært bedre å bare legge ut alt i et format som var lett å printe slik at folk kunne ta ut det de ville selv. Å skrive en bok er mye arbeid (tro meg - jeg har gjort det), og det er ikke bare pengene til trykking det står på. Helt klart. Smekke inn i photoshop og mekke pdf funker det å. Siter
Keegil Skrevet 27. mai 2012 Forfatter Skrevet 27. mai 2012 Å skrive en bok er mye arbeid (tro meg - jeg har gjort det) Erotiske noveller teller ikke, buddy. Sigvar Garfors og Anya 2 Siter
Lloyd Skrevet 29. mai 2012 Skrevet 29. mai 2012 Litt LBEB(Lift Big Eat Big), litt Bøse Burgerlaboratorium, og en hel del av dette: Fikk meg til å uten tvil prøve å få disse her til å bli godkjente: Burgerne: 400g karbonadedeig 1 egg Pepper BBQ-saus Hot sauce(chilisaus) Pepper 2x 150g bacon 5 pølser(deler i 2) Hvete polarbrød med ketchup og sennep. Keegil, linek86, Therese og 12 andre 15 Siter
Natalie Skrevet 29. mai 2012 Skrevet 29. mai 2012 Er det meningen at det skal se ut som stekte skillpadder? sikkert veldig godt da Rude, Liive, Chocolate og 2 andre 5 Siter
Stinepine Skrevet 29. mai 2012 Skrevet 29. mai 2012 Haha! De der!! Ler så jeg triller:rofl: Lloyd 1 Siter
Lloyd Skrevet 29. mai 2012 Skrevet 29. mai 2012 Er det meningen at det skal se ut som stekte skillpadder? sikkert veldig godt da Haha jepp De er utrolig gode! Anya og Natalie 2 Siter
ErikH Skrevet 1. juni 2012 Skrevet 1. juni 2012 Satt å leste tråden i gårkveld og bestemte meg at for i dag ble det burger! Dette ble altså min frokost/lunsj/middag, sinnsykt mettende og veldig god! Lavkarbo burgerbrød fra fotballfruen, men bytta ut en del av kremosten med mager kesam 400g karbonadedeig (fordelt på 2 burgere) chili basilikum hvitløkspulver cayennepepper salt svart pepper spisscummin egg Surret i bacon og så stekt. 3 skiver lett-ost på toppen i slutten av steketiden. + litt sukkerfri ketchup på toppen. Chocolate, Lily, Kristin Charm og 6 andre 9 Siter
Stinepine Skrevet 3. juni 2012 Skrevet 3. juni 2012 Dagens digge burgermåltid: Burgere: Karbonadedeig 1 hvitløksfedd chilipulver 2 ss strøbrød 1 egg Focaccia- burgerbrød: 2,5 dl lunkent vann 1 pakke gjær 6 dl sammalt hvetemel noen ss olivenolje 1 ss salt 1 ts sukrin Bland vann og gjær først og elt inn alt det tørre til en bløt og smidig deig. Legg klatter på et bakebrett og hev i stekeovn på 50 grader i 10 min. Ta ut brettet og "stikk hull" i brødene med fingrene. Strø over flaksalt og stek ved 200 grader i 20 min. Til burgerne har jeg brukt ananas, tomat, salat, barbecue-saus og bacon. Enjoy:D Anya, Lloyd og m@rtin 3 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.