Jump to content
Tronaldo

Oppskrift for slow cooker / crock pot samletråd

Recommended Posts

I går ble det ble publisert en artikkel på Fitnessbloggen der Espen Espelund tilbereder kylling i en slow cooker / crock pot. Siden disse kjøkkenmaskinene nå endelig er tilgjengelig i Norge så tenkte jeg det kunne være en idé å samle oppskrifter som egner seg for slasker som vil spise proteinrik mat uten å dille så mye på kjøkkenet. Kom med dem! Jeg starter moroa med en chiligryte:

Slaskechili

1,2 kg kjøttdeig (bland gjerne storfe/svin)

2 - 3 bokser hermetisk tomat (de fra Mutti på Rema er digg)

2 - 3 ss tomatpuré

1 glass valgfri salsa

fersk chili etter smak

1 stor løk

2-3 stenger stangselleri

1 kinahvitløk

chipotle i adobo saus etter smak (hot!)

1 ss paprikapulver

1 ss chilipulver

0,5 ss spisskummen

salt/pepper

1 boks kidneybønner

Hakk grønnsakene, sleng alt oppi gryta, bland godt, sett på low i 8 timer. Tadaaa!

Siste halvtimen kan du slenge oppi en boks eller to med kidneybønner om du vil. Er du ikke fornøyd med saltingen/krydringen så hiv oppi mer av det krydderet du ønsker og sett gryta på High i en halvtimes tid.

Hvis du vil gjøre det litt mindre slaskete så steker du løk+selleri og deretter chili+hvitløk før du har oppi gryta. Det gir litt bedre smak. Kjøttdeigen kan også stekes først, men halve moroa er å slaske og bare hive alt oppi og sette på sjiten. Bruk karbonadedeig om du vil ha mindre fett (og mindre smak). Har du noe stekte biter oksekjøtt (høyrygg, mørbrad etc.) i så er det bare å hive oppi. Chipotle i adobo får du kjøpt på innvandrersjapper, must have. Gir MASSE smak :D

Serveres med rømme (bland evt. med cottage cheese), revet cheddar og hakket løk/rødløk. Bakt potet eller ris er digg tilbehør hvis man vil ha carbz. Bakt søtpotet funker også veldig bra. Slasking ftw :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Kult. Bruker slow cookeren vanvittig mye. Bra det er flere her som har det, så blir det lettere å dra frem gode oppskrifter. Jobber med å få hele moderatorstaben til å kjøpe også. ubertass, FrkHoel, Andy

http://greatist.com/health/healthy-crock-pot-recipes

http://mypaleocrockpot.blogspot.no/

http://paleopot.com/

http://paleomg.com/category/crockpot/

http://crockpot365.blogspot.no/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dude, hatt lenge. Slowcooked og pulled er faen så awesome. Koker helst på bein med litt grønnsaker oppi.

Når kjøttet er ferdig kokt fjernes det og rives i fillebiter (Ofte nok å stirre litt hardt på det), væska som er i slowcookeren overføres til ei panne som får lov til å koke det ned til ca 1dl som da tilsettes tilbake til kjøttet.

Drool.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

vurderer å kjøpe... dilemmaet er hvor mye kommer jeg til å bruke den vs hvor mye plass den tar.

Kan vel bruke den kver dag. ^^ Sette på på kvelden før du legger deg eller bruke 5-10 mins om morningen før jobb på å få på ei gryte, så har du fiks ferdig middag i det du kommer inn gjennom døra etter jobb. Epic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ikke croc pot, men bruker ovnen, ildfast form og alu-folie. Funker gull det også for pulled pork, pulled beef, lammebog, høyrygger, nakker, ja, i det hele tatt.

Mad skillz I tellz ya.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Har ikke croc pot, men bruker ovnen, ildfast form og alu-folie. Funker gull det også for pulled pork, pulled beef, lammebog, høyrygger, nakker, ja, i det hele tatt.

Mad skillz I tellz ya.

pls. slowcooker or gtfo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Salmonella drepes ved å varmebehandles på over 60 grader. Low temperaturen på slow cookern er ca. 93 grader :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvilke utgaver har folket kjøpt her, blitt vanvittig gira på dette selv.

Finner kun 2 modeller på Elkjøp/ Lefdal

http://www.lefdal.com/product/hjem-husholdning/kjokkenapparater/CROCKP201003/crock-pot-slow-cooker

Har lest og sett litt på hjemmesiden til CrockPot

www.crock-pot.com/slow-cookers/digital-slow-cookers

Ser ut som en eldre modell som selges i Norge, og har sett at Tretti har flere modeller, men ikke hørt så mye bra om butikken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Ekke pes. Min står som regel på lengre enn 8 timer. Opp til 20 timer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...