Gå til innhold

Anbefalte innlegg

I går ble det ble publisert en artikkel på Fitnessbloggen der Espen Espelund tilbereder kylling i en slow cooker / crock pot. Siden disse kjøkkenmaskinene nå endelig er tilgjengelig i Norge så tenkte jeg det kunne være en idé å samle oppskrifter som egner seg for slasker som vil spise proteinrik mat uten å dille så mye på kjøkkenet. Kom med dem! Jeg starter moroa med en chiligryte:

Slaskechili

1,2 kg kjøttdeig (bland gjerne storfe/svin)

2 - 3 bokser hermetisk tomat (de fra Mutti på Rema er digg)

2 - 3 ss tomatpuré

1 glass valgfri salsa

fersk chili etter smak

1 stor løk

2-3 stenger stangselleri

1 kinahvitløk

chipotle i adobo saus etter smak (hot!)

1 ss paprikapulver

1 ss chilipulver

0,5 ss spisskummen

salt/pepper

1 boks kidneybønner

Hakk grønnsakene, sleng alt oppi gryta, bland godt, sett på low i 8 timer. Tadaaa!

Siste halvtimen kan du slenge oppi en boks eller to med kidneybønner om du vil. Er du ikke fornøyd med saltingen/krydringen så hiv oppi mer av det krydderet du ønsker og sett gryta på High i en halvtimes tid.

Hvis du vil gjøre det litt mindre slaskete så steker du løk+selleri og deretter chili+hvitløk før du har oppi gryta. Det gir litt bedre smak. Kjøttdeigen kan også stekes først, men halve moroa er å slaske og bare hive alt oppi og sette på sjiten. Bruk karbonadedeig om du vil ha mindre fett (og mindre smak). Har du noe stekte biter oksekjøtt (høyrygg, mørbrad etc.) i så er det bare å hive oppi. Chipotle i adobo får du kjøpt på innvandrersjapper, must have. Gir MASSE smak :D

Serveres med rømme (bland evt. med cottage cheese), revet cheddar og hakket løk/rødløk. Bakt potet eller ris er digg tilbehør hvis man vil ha carbz. Bakt søtpotet funker også veldig bra. Slasking ftw :)

Fortsetter under...

Jeg er litt gammaldags av meg (er jo tross alt dritgammel)... men er det ikke like greit med braisering?

(brun stuffet og så putt det, under lokk, i ovnen... dritlenge)

Mmmm... mat som tar lang tid...

Orgasme

Kult. Bruker slow cookeren vanvittig mye. Bra det er flere her som har det, så blir det lettere å dra frem gode oppskrifter. Jobber med å få hele moderatorstaben til å kjøpe også. ubertass, FrkHoel, Andy

http://greatist.com/health/healthy-crock-pot-recipes

http://mypaleocrockpot.blogspot.no/

http://paleopot.com/

http://paleomg.com/category/crockpot/

http://crockpot365.blogspot.no/

Dude, hatt lenge. Slowcooked og pulled er faen så awesome. Koker helst på bein med litt grønnsaker oppi.

Når kjøttet er ferdig kokt fjernes det og rives i fillebiter (Ofte nok å stirre litt hardt på det), væska som er i slowcookeren overføres til ei panne som får lov til å koke det ned til ca 1dl som da tilsettes tilbake til kjøttet.

Drool.

Annonse

vurderer å kjøpe... dilemmaet er hvor mye kommer jeg til å bruke den vs hvor mye plass den tar.

Kan vel bruke den kver dag. ^^ Sette på på kvelden før du legger deg eller bruke 5-10 mins om morningen før jobb på å få på ei gryte, så har du fiks ferdig middag i det du kommer inn gjennom døra etter jobb. Epic.

Digger shredded chicken. Smakte knallbra når jeg varma det sammen med kokosmelk, karri og ananas, eller sammen med egg. Kommer helt klart til å fortsette å lage det.

http://fitnessbloggen.no/dette-trikset-sparer-tid-og-gjor-det-enklere-oke-proteininntaket/

post-1-14440966973688_thumb.jpg

post-1-1444096697273_thumb.jpg

Har ikke croc pot, men bruker ovnen, ildfast form og alu-folie. Funker gull det også for pulled pork, pulled beef, lammebog, høyrygger, nakker, ja, i det hele tatt.

Mad skillz I tellz ya.

Har ikke croc pot, men bruker ovnen, ildfast form og alu-folie. Funker gull det også for pulled pork, pulled beef, lammebog, høyrygger, nakker, ja, i det hele tatt.

Mad skillz I tellz ya.

pls. slowcooker or gtfo.

Annonse

Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Salmonella drepes ved å varmebehandles på over 60 grader. Low temperaturen på slow cookern er ca. 93 grader :)

Hvilke utgaver har folket kjøpt her, blitt vanvittig gira på dette selv.

Finner kun 2 modeller på Elkjøp/ Lefdal

http://www.lefdal.com/product/hjem-husholdning/kjokkenapparater/CROCKP201003/crock-pot-slow-cooker

Har lest og sett litt på hjemmesiden til CrockPot

www.crock-pot.com/slow-cookers/digital-slow-cookers

Ser ut som en eldre modell som selges i Norge, og har sett at Tretti har flere modeller, men ikke hørt så mye bra om butikken.

Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Ekke pes. Min står som regel på lengre enn 8 timer. Opp til 20 timer..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...