Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

I går ble det ble publisert en artikkel på Fitnessbloggen der Espen Espelund tilbereder kylling i en slow cooker / crock pot. Siden disse kjøkkenmaskinene nå endelig er tilgjengelig i Norge så tenkte jeg det kunne være en idé å samle oppskrifter som egner seg for slasker som vil spise proteinrik mat uten å dille så mye på kjøkkenet. Kom med dem! Jeg starter moroa med en chiligryte:

Slaskechili

1,2 kg kjøttdeig (bland gjerne storfe/svin)

2 - 3 bokser hermetisk tomat (de fra Mutti på Rema er digg)

2 - 3 ss tomatpuré

1 glass valgfri salsa

fersk chili etter smak

1 stor løk

2-3 stenger stangselleri

1 kinahvitløk

chipotle i adobo saus etter smak (hot!)

1 ss paprikapulver

1 ss chilipulver

0,5 ss spisskummen

salt/pepper

1 boks kidneybønner

Hakk grønnsakene, sleng alt oppi gryta, bland godt, sett på low i 8 timer. Tadaaa!

Siste halvtimen kan du slenge oppi en boks eller to med kidneybønner om du vil. Er du ikke fornøyd med saltingen/krydringen så hiv oppi mer av det krydderet du ønsker og sett gryta på High i en halvtimes tid.

Hvis du vil gjøre det litt mindre slaskete så steker du løk+selleri og deretter chili+hvitløk før du har oppi gryta. Det gir litt bedre smak. Kjøttdeigen kan også stekes først, men halve moroa er å slaske og bare hive alt oppi og sette på sjiten. Bruk karbonadedeig om du vil ha mindre fett (og mindre smak). Har du noe stekte biter oksekjøtt (høyrygg, mørbrad etc.) i så er det bare å hive oppi. Chipotle i adobo får du kjøpt på innvandrersjapper, must have. Gir MASSE smak :D

Serveres med rømme (bland evt. med cottage cheese), revet cheddar og hakket løk/rødløk. Bakt potet eller ris er digg tilbehør hvis man vil ha carbz. Bakt søtpotet funker også veldig bra. Slasking ftw :)

Fortsetter under...

Skrevet

Kult. Bruker slow cookeren vanvittig mye. Bra det er flere her som har det, så blir det lettere å dra frem gode oppskrifter. Jobber med å få hele moderatorstaben til å kjøpe også. ubertass, FrkHoel, Andy

http://greatist.com/health/healthy-crock-pot-recipes

http://mypaleocrockpot.blogspot.no/

http://paleopot.com/

http://paleomg.com/category/crockpot/

http://crockpot365.blogspot.no/

Skrevet

Dude, hatt lenge. Slowcooked og pulled er faen så awesome. Koker helst på bein med litt grønnsaker oppi.

Når kjøttet er ferdig kokt fjernes det og rives i fillebiter (Ofte nok å stirre litt hardt på det), væska som er i slowcookeren overføres til ei panne som får lov til å koke det ned til ca 1dl som da tilsettes tilbake til kjøttet.

Drool.

Annonse

Skrevet
vurderer å kjøpe... dilemmaet er hvor mye kommer jeg til å bruke den vs hvor mye plass den tar.

Kan vel bruke den kver dag. ^^ Sette på på kvelden før du legger deg eller bruke 5-10 mins om morningen før jobb på å få på ei gryte, så har du fiks ferdig middag i det du kommer inn gjennom døra etter jobb. Epic.

Annonse

Skrevet

Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Skrevet
Der andre ser en "slowcooker" ser jeg en "bakterieflorakultivator" - hva er det jeg ikke får med meg? Legger du kylling på kjøkkenbenken i en halvtime så kan du formelig lukte salmonellaen, mens legger du den på lunk i 8 timer så er det plutselig da shiznit?

Hva er det jeg misforstår?

Salmonella drepes ved å varmebehandles på over 60 grader. Low temperaturen på slow cookern er ca. 93 grader :)

Skrevet

Hvilke utgaver har folket kjøpt her, blitt vanvittig gira på dette selv.

Finner kun 2 modeller på Elkjøp/ Lefdal

http://www.lefdal.com/product/hjem-husholdning/kjokkenapparater/CROCKP201003/crock-pot-slow-cooker

Har lest og sett litt på hjemmesiden til CrockPot

www.crock-pot.com/slow-cookers/digital-slow-cookers

Ser ut som en eldre modell som selges i Norge, og har sett at Tretti har flere modeller, men ikke hørt så mye bra om butikken.

Skrevet

Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Skrevet
Dette ser jo helt topp ut... bortsett fra at jeg er borte mer enn 8 timer så det kan være den blir stående på for lenge! Er det noen som har erfaring med å la den stå lengre, evt. er der "varme"-funksjon så det slutter å koke etter et visst antall timer?

Får helt vann i munnen her jeg ;)

Ekke pes. Min står som regel på lengre enn 8 timer. Opp til 20 timer..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...