Forsvarsdama5.0 Skrevet 19. april 2013 Skrevet 19. april 2013 Ingen som har nevnt hjemmelaget is?? Husker ikke oppskrift, men er tusen oppskrifter rundt omkring, bare søke Krie 1 Siter
Krie Skrevet 19. april 2013 Skrevet 19. april 2013 Ingen som har nevnt hjemmelaget is?? Husker ikke oppskrift, men er tusen oppskrifter rundt omkring, bare søke Jupp, det er prøvd ut her i heimen God bruk av eggeplomme! Husker ikke oppskriften jeg brukte jeg heller, men fant en av utallige forslag på nettet. Så det jeg bruker eggeplomme mest til er is, vaniljekrem/saus, eggedosis, og av og til f.eks. bernaisesaus, dressinger (cæsardressing! ) Siter
nubi Skrevet 19. april 2013 Skrevet 19. april 2013 Hvorfor folk unngår eggeplomme er et mysterium. Aequitas 1 Siter
Gundersen™ Skrevet 19. april 2013 Skrevet 19. april 2013 Har fått med meg at vi er flere her som gjerne lager omelett, fluff og annet digg av eggehviter. Men jeg får alltid dårlig samvittighet av å kaste plommene. Bruker du dine til noe? Om jeg bruker plommene til noe? Ja, mat! Plommene er den beste delen av egget, og når jeg koker egg, spiser jeg kun plomma. Klarer faktisk ikke helt konsistensen på hviten etter å ha spist litt for mange egg. Til alt annet eggebasert, spiser jeg hele egget. wingeer 1 Siter
wingeer Skrevet 19. april 2013 Skrevet 19. april 2013 Har fått med meg at vi er flere her som gjerne lager omelett, fluff og annet digg av eggehviter. Men jeg får alltid dårlig samvittighet av å kaste plommene. Bruker du dine til noe? Omelett lages da vitterlig MED eggeplomme ... Ellers vil jeg ikke kalle det en omelett lenger. Forsvarsdama5.0, Aurelius, Asta og 3 andre 6 Siter
Luvstruck Skrevet 20. april 2013 Skrevet 20. april 2013 Spiser alltid hele egget, og hvis jeg skulle kastet noe hadde det vært hviten. +1, den eneste fornuftige posten som fortjener å bli sett igjen. Aurelius, Sirene, vesen og 1 annen 4 Siter
SlayerDad Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 Ingen som har nevnt hjemmelaget is?? Husker ikke oppskrift, men er tusen oppskrifter rundt omkring, bare søke LAgde hjemmelaga iskrem i går. Meget enkel grunnoppskrift: 3 eggeplommer 3 eggehvitter 3 dl fløte søtning Pisk eggehvittene stive, bruk helt rent utstyr ellers vil det ta laaaaaang tid. Litt salt hjelper også. Pisk eggeplommene til eggedosis. Pisk fløte og søtning stivt til krem Bland kremen og eggedosisen, og så bland inn eggehvittene. Når du blander de tre er det veldig viktig å være forsiktig. Her øsnekr man å beholde så mye som mulig av luften slik at iskremen blir luftig og kremete. I går var det sjokoladeis, så smelta 100 gr mørk sjokolade uten tilsatt sukker sammen med en halv kopp sterk kaffe og ørlitte granne salt (salt får frem sjokoladesmaken, men vi snakker er bare så vidt det er), og lot dette avkjøle seg før jeg forksitig blandet sjokoladen inn med det andre. Over i en dertil egent boks, inn i fryseren, og rørte forsiktig rundt ca hver time i fire timer inntil den var ferdig fryst. ubertass 1 Siter
Tandstad Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 Kaste eggeplommene? Eg ét dei sjølvsagt. Føler dette havner i samme kategori som å kjøpe drikkeflaskeholder av karbon til sykkelen for å spare 20 gram. Då skulle eg jaggu vore desperat! SlayerDad 1 Siter
PlastBox Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 Spiser alltid hele egget, pluss eggeplommene til kjæresten som ikke liker dem (wtfx) edit: jeg spiser altså opp plommene fra hennes måltider, i tilfelle noen ville insinuere at jeg spiser.. hennes.. egg. SlayerDad, Shooesfly, olemart1n og 2 andre 5 Siter
Switch Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 Her løses "problemet" (jeg liker å ha ekstra eggehvitter i diverse pannekaker ol for å få dem til å henge sammen ordentlig) ved å A) lage biff tartar (rått kjøtt med rå eggeplomme) Kjøpe eggehvitter på boks i Sverige C) Gi det til hunden. Siter
02-snapper Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 this: Eggeplommer til overs - dette lager du - Eggeplommer til overs - Spise eggelikør; 5 dl melk 300 g sukker 5 eggeplommer 1 ss vaniljesukker 5 dl 60% sprit Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Pisk inn den kokende melken og la det tykne litt. sile og avkjøle! Skål eggedosis gullkake: Gullkake - Apéritif Afterall 1 Siter
Schwarzenegger Skrevet 8. mai 2013 Skrevet 8. mai 2013 Liker ideen her inne om å ta vare på eggeplommene for å få i seg mindre kaloriar, for så å bruka dei til noko anna seinare, der ein nettopp får i seg disse kaloriane ein skulle spara.... Kestral, Inger-Lise og Forsvarsdama5.0 3 Siter
Snella Skrevet 15. mai 2013 Skrevet 15. mai 2013 Lager enten pasta carbonara, eller tilsetter plommen i hvitsauser når jeg skal lage grateng. Oppskriften jeg har på sjokoladefondant har også mer plomme enn hele egg, så det er også en måte å bruke opp plommene på Aurelius 1 Siter
Gjest Skrevet 30. juli 2013 Skrevet 30. juli 2013 Har hørt eggeplommen inneholder mer protein og næringsstoffer enn hviten (men dog også fett osv) så jeg tar gjerne noen eggeplommer ekstra i omeletten om jeg har noen til overs fra andre retter som kun skal ha eggehvite :-) Tror ikke du spiser så mye egg at det skader med det lille ekstra i eggeplommen, mye sunn næring og fett :-) Siter
Tiwas Skrevet 30. juli 2013 Skrevet 30. juli 2013 Jeg deler aldri opp egg - det eneste er om jeg skal ha pisket eggehvite til noe, men det skjer omtrent aldri uansett. Plommen er jo den perfekte næringsbomben. Masse protein, masse sunne fettsyrer osv osv. One important set of nutrients that should not be overlooked is the long-chain essential fatty acids. Egg yolks contain the long-chain omega-3 fatty acid DHA, which is necessary for the brain and proper retinal function in the eye, and the long-chain omega-6 fatty acid arachidonic acid, which is required for the healthy skin, hair, libido, reproduction, growth and response to injury. The Incredible, Edible Egg Yolk They contain 100% of the fat soluble vitamins A, D, E and K as well as carotenoids lutein and zeaxanthin found in the egg. They also contain more than 90% of the calcium, iron, phosphorus, zinc, thiamin, folate, vitamin B6 and vitamin B12. Compared to the yolk, the white doesn’t bring much to the table in terms of nutrients. An Egg Yolk a Day Keeps the Doctor Away | Paleo Diet Lifestyle Omega-3 fatty acids are converted into anti-inflammatory chemicals by the body. They are essential for health, immunity and brain development. Eggs are a nutrient-dense, high-protein food. They provide omega-3 fatty acids, vitamin D and a wide array of other essential vitamins and minerals. Including eggs in your dietary strategies can increase your health, strength and muscle development. Read more: http://www.livestrong.com/article/283853-omega-3-in-eggs/#ixzz2aYgPqBQ7 PG* og SlayerDad 2 Siter
Lisa Skrevet 13. desember 2014 Skrevet 13. desember 2014 Har dere prøvd speilegg uten eggehvite? Beste speilegget jeg har smakt! Kunne kanskje spart litt på fettet, men... yolo! Aequitas og ubertass 2 Siter
jonaspa Skrevet 13. desember 2014 Skrevet 13. desember 2014 Sier som Red Forman i That 70s Show: But the yellow part's the baby bird. That's the part I want to eat! Jane, Aequitas, BadWolf og 1 annen 4 Siter
Slofs Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Tenkte over dette igår! Tanken på å skulle kaste halvparten av en matvare for å unngå noe som er essensielt er jo helt idiotisk. Hvis man skal ha noe magert, kan man ikke bare gå for en annen matvare da? Hater å kaste mat Og hater tanken på at andre kaster mat hehe. Siter
voksekrampe Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Jeg kaster aldri mat. Hvis jeg har ork lager jeg ofte vaniljesaus av plommene, men av og til er jeg så lat at jeg bare steker den i panna. Hvis man klarer å ikke sprekke den blir det en liten gul ball som er myk inni, kjempegodt! Hugo2 1 Siter
Gjest QueenWinther Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Dypper stekt kjøtt i rå eggeplomme - er helt UTROLIG godt! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.