Jump to content

Snella

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 1. Vært kjærester i 11 år, glidende overgang til å bli samboere siden vi var naboer med hybler i samme blokka. Men offiselle samboere i 9 år. Har tre barn sammen og hund + hans sønn fra før. Man må gi hverandre tid til å være seg selv uten å være en del av fellesskapet i familien. Man fungerer dårlig som et team om man aldri har noen impulser utenfra. Vi har en god hverdag, selvom mye av den består av organisering og daglige gjøremål fra 06.00-22.00 siden det alltid er en som må ha ansvar for henting, levering, middag, være i huset når barna sover. Det er tross alt de dagene det er flest av... Vi holder derfor helgene stort sett uten avtaler sånn at vi står fritt til å finne på ting vi har lyst til, enten alene eller sammen med barna, eller få barnevakt.
 2. Snella

  .

  Nei, jeg teller ikke kalorier. Jeg har tre små jenter og det er viktig for meg å lære dem gode vaner og det å ha et sunt fohold til mat, bevegelse og kropp. Vi snakker derfor mye om hva som er i maten, og planlegger middagene sammen, sånn at det er "bensin" (karbs), "muskelbyggeklosser" (protein) og "superklosser" (vitamier&mineraler). Vi er veldig stabile i vekt alle sammen
 3. Spør legen! Vitamin d er fettløselig og kan gi forgiftninger. 6uker gamle babyer veier ca 6kg, marginene er små! (jeg har hatt premature babyer og gitt vitamin-tillegg, det måles veldig nøye opp ifht kroppsvekt)
 4. Jeg bodde på Bjølsen i mange år (skal du kjøpe, sjekk stavangergata 46, byens minste leiligheter, men helt ok når du studerer!) Vi ville gjerne blitt boende, men det ble for dyrt for oss da vi fikk barn. Du sykler til Blindern på 10min, og med 37bussen hele døgnet trenger du sjelden taxi. Sthanshaugen er 15min rusletur nedover, så du kan fint gå til Grünerløkka (men ikke hjem om natta alene langs Akerselva!)
 5. Jeg var på en wod igår som baserte seg på kroppsvekt. Boxjumps, squats, dips, pushups, mountainclimber, og hantler på renegade row og utfall med armene over hodet. Den kjennes godt i rumpa og mellom skuldrene idag så det funker sikkert bra å følge et sånt program.
 6. Trente 2timer styrke +3 timer cardio i uka og kuttet ut snoking i skapet og tok meg en gulrot eller brødskive istedet i ett år. Gikk ned 12 kg og ble mye strammere. Trente meg opp etter å ha fått 3 barn iløpetav 2 år.
 7. Jeg trener Crossfit. Dvs gymmen min har en sal som er innredet med kettlebells, boksesekker, rails i taket til chins/pullups og feste av ringer/slynger, og kjører WOD som gruppetime uten å kalle det Crossfit. Jeg synes det er utrolig pain, men så utrolig GØY! Det er så vondt å pushe seg mens det står på men med gruppementaliteten og coachingen underveis får jeg den driven jeg trenger for å pushe meg selv max. Jeg har trent endel styrke, men mangler "egoet" for å pushe meg veldig når jeg trener alene i frivektsavdelingen. Derfor har jeg tidligere hatt en fast gruppetime og en egentreningsøkt. Jeg byttet gym fordi jeg flyttet, og tok en prøvetime med WOD og ble frelst. Jeg har ikke mye tid til å trene med jobb, fire barn og kveldsstudier, så jeg må prioritere to effektive økter i uka for å få opprettholdt et visst nivå på trening. Da er crossfit ideell trening, superintensivt og blanding av styrke og cardio! Jeg har teknikkene inne på de fleste øvelsene, og jeg prioriterer heller litt tyngre vekter enn å ha superraske repetisjoner. Jeg sliter med et håndledd og får av og til alternative øvelser for å avlaste håndleddet. Fordelen med WOD timene kontra vanlig styrketime er at det er max 20 på en WOD, og siden alle ikke gjør samme øvelsen samtidig går instruktøren mer rundt og pusher og korrigerer på teknikken enn på en tradisjonell styrketime. Målet mitt med trening er ikke å bli størst mulig eller stille i bikinifitness eller konkurrere i Crossfit. Jeg trener for å holde meg i form og ha en sterk kropp så jeg kan ta med meg barna ut på tur eller utfordre dem i klatreveggen. For min del passer da WOD-basert trening ideelt.
 8. Inntak: rundt 2000kcal Kvinne 58kg Ca 160cm Trener to harde økter i uka (crossfit), en joggetur, daglige runder med hunden etter jobb, langtur i moderat tempo med barna i helgen Holder vekta veldig stabil, men så snart eksamen er levert skal jeg ha tre uker med et rykk og gå ned 3kg Jeg har tre små barn så det er fokus på sunne vaner og kvalitetstid rundt bordet enn veiing av maten og begrensninger av inntaket. Heller la være å småspise utenom måltidene.
 9. Det er ingen grunn til å ikke spise masse grønnsaker, det er minimalt med kcal og mye fiber, vitaminer og mineraler og metter godt. Kan ikke skjønne at du skal kutte ut det i lang tid når målet er ned i fettprosent...
 10. Hvor er grønnsakene? bare litt salat på kvelden? Du kommer til å tømme kroppen for vitaminer, mineraler og sporstoffer lenge før vekta er så lav som målet ditt er. Mais er ikke den sunneste grønnsaken akkurat heller, så rart å inkludere den på en diett før feks spinat, brokkoli, grønne bønner etc.
 11. kettlebell swing tar rumpe ,lår og korsryggen bra. Og varianten av box jump der du hopper ned med et bein på hver side av kassa, tar en dyp squat, hopper opp igjen med et spensthopp. Den tar skikkelig!
 12. jeg trener styrke på gruppetimer men jeg styrer unna de typiske pump timene, men tar heller de som heter styrke feks. Jeg er ikke så glad i veldig mange repetisjoner. Når det er tyngre vekter og færre repetisjoner får jeg presset meg bedre enn når jeg er i studio. Erfaringen min er å finne meg en fast time, og slå av en prat med instruktøren på hva du liker og ikke liker. Når du trener fast med den instruktøren teller meningene dine ganske mye etterhvert. Jeg har sagt i fra om kombinasjoner med stang som ikke henger sammen ifht hvor sterk man er i de ulike muskelgruppene noen ganger, og da har sammensetningen av øvelsene blitt endret. Og du MÅ faktisk ikke løfte stanga på nakken selv når du skal ta knebøy. Instruktøren kan hjelpe deg å få opp stanga eller du kan ta en kettlebell i hver hånd, jeg tar 30 kg i knebøy på gruppetime uten noe problem. Men så mener jeg også at Zumba gir god effekt også når man kombinerer det med styrketrening fordi man får god mobilitet i støttemusklene. Og zumba er skjellsord for mange her inne... Nå har jeg lagt min elsk på crossfit, det er gruppetime og train to failure hver gang, men fyttirakkern så effektivt! Poenget er; trives du, kommer du deg på trening, og ser progresjon ifht du klarer å øke og blir mindre sliten. Så gjør det! Da virker det!
 13. jeg trener med støtteskinne på høyrehånda, det er en haske med spiler foran og bak hånda som tvinger håndleddet til å være helt rett når jeg løfter, og på den måten belaster jeg håndleddet mindre. Jeg unngår øvelser der jeg må ha knekk i håndleddet, som feks pushups på gulvet. Jeg tar dem heller på kasse med smalt grep sånn at håndleddet kan være rett, eller omvent roing i slynge eller pullups. Jeg er mye bedre, nå kan jeg feks ta tre pushups uten smerter, men jeg gir meg så snart det gjør vondt, og tar alternative øvelser. Øvelser der jeg drar etter armene enn dytter (feks omvendt roing i slynge) gir bedre vinkel og mindre smerte, og er greie alternativer for å trene samme muskelgruppe...
 14. Genetikk spiller nok mye inn. Jeg bygger "kulemuskler" veldig fort, jeg aner ikke fettprosenten min, men jeg har relativt synlige magemuskler uten å være nede på en veldig lav fettprosent (tror jeg). Jeg har bare trent jevnt og trutt styrke og dans i to år. Mye av treningen min er er gruppetimer i studio, det funker som bare rakkern å drive med Zumba og dans i kombinasjon med styrke i sal for min del. Jeg har ikke ripped sixpack, men musklene synes godt selvom jeg er 30 år og fikk tvillinger+en til i løpet av to år og har tatt keisersnitt og hatt glippe mellom magemusklene på fem cm. [ATTACH]135774[/ATTACH]
 15. Vi har forresten også lite plass, men noe utstyr har vi hjemme: -Manualsett (liten stang til hver hånd der du setter på vektskiver) -Matte som ligger på stuegulvet som er i konstantbruk til å stupe kråke eller rulle seg på (kjempeeffektivt for å ta noen spontane øvelser sammen med barna) -En barnebenk som funker som benk for å ta flyes eller bulgarske utfall når den ikke står på barnerommet -Bosuball (helball) som blåses opp med jevne mellomrom, og legges vekk når vi ikke er i ball-modus. Ungene elsker å leke med den. Vi kommer til å kjøpe hoppetau, strikk og kettlebells (12 kg og 16 kg) når vi flytter og det blir lenger til treningsstudioet.
×
×
 • Create New...