Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har prøvd å bake med sukrin, men syns det smaker utrolig vondt av alt som har dette i seg.

Er sukrinmelis noe annet enn sukrin? Og kan noen please komme med et bedre alternativ til sukrin som ikke er ekte sukker? Skal snart føde og vil ha noen gode oppskrifter klare som smaker godt uten sukker :)

Og en ting til: hvilken type proteinpulver syns dere smaker best når man baker? Jeg kjøpte soyaprotein med sjokkoladesmak og det smakte ikke bra..

Fint å høre om det er noen her inne som ammer og hva som er ok å spise/drikke av sånne ting mens man skal komme seg i form igjenn :) Har fått beskjed om at kreatin skal man ikke ta, men at proteinpulver er ok.

Fortsetter under...

Skrevet

Du kan prøve sukrin+ (sukrin med stevia), den har ikke samme kalde smaken som sukrin. Det hjelper også å ha noen dråper natreen i tillegg til sukrin.

Har selv kun bakt med myoprotein (myrevolution) og activate elite gold (norkost). Begge disse synes jeg fungerer svært bra og smaken blir ikke framtredende når det blir oppvarmet.

Har dessverre ingen erfaring med amming ;) Men et proteintilskudd fra en seriøs produsent kan du trygt bruke. Dette er kun et næringskonsentrat og brukes på lik linje med annen mat. Selvsagt også viktig å spise nok og variert mat så du får i deg det du trenger av vitaminer og mineraler.

Lykke til!

Skrevet

Jeg bruker Sukrin+ som Oddis nevnte, den har ikke samme "kalde" smaken som sukrin har. Men det er bare i bakst altså, jeg klarer ikke bruke den alene på pannekaker feks, da blir det kald smak igjen. På CC går det derimot greit (føler den er best når den kan "blande" seg litt med det jeg strør den på). Ellers er jeg igjen enig med Oddis, om du bruker sukrin sammen med stevia eller natreen, blir det bedre - den "kalde" smaken blir dempet - gjerne helt borte også. Men forholdene de imellom må du kanskje prøve deg litt frem med.

Skrevet

Kan heller ikke fordra sukrin. Blir for metallisk smak for min del og det ble ikke "riktig type søtt". Jeg bruker stort sett bare Natreen. Det vil ikke gi samme konsistens som sukker i f.eks. eggedosis, men da går det an å bruke f.eks. 1/4sukker og 3/4 natreen. Til vanlig søtning av matvarer fungerer det gull alene. Samtidig må du også huske at natreen drastisk mye søtere, så du trenger ikke like mye når du tar oppi. Honning er også fint :)

Når det kommer til baking har jeg ennå til gode å oppleve noe proteinpulver som faktisk smaker godt uten mye triksing og miksing med kakao, søtning, etc.

Skrevet

Fint å høre om det er noen her inne som ammer og hva som er ok å spise/drikke av sånne ting mens man skal komme seg i form igjenn :) Har fått beskjed om at kreatin skal man ikke ta, men at proteinpulver er ok.

Du skal IKKE komme deg i form igjen mens du ammer. Håper ikke noen har rådet deg til dette.

Ved å slanke seg i ammeperioden så vil det frigjøres miljøgifter som ligger lagret i fettvevet ditt. Disse vil blant annet forlate kroppen gjennom morsmelken.

Annonse

Skrevet

Bruker du sukrin i kald eller varm mat/drikke?

Jeg synes smaken er for ille når det er i noe varmt, men i kalde retter/drikke så er det ikke så fremtredende.

Skrevet
Enig med deg der. Jeg spiser stort sett mat med lite karbohydrater, men er ikke redd for å hive nedpå en iskald Cola i helgen. Nam, og jeg lever ennå - og musklene vokser. Snodig :)

Jeg og er egentlig enig med dere, men på enkelte ting bruker jeg sukrin bare for å spare på kcal uten at det går ut over smaken i ukedagene :) I helgen blir det kake med sukker og smør og mel og alt som er - går fremdeles ned i vekt OG inn i cm ;)

Annonse

Skrevet
Jeg og er egentlig enig med dere, men på enkelte ting bruker jeg sukrin bare for å spare på kcal uten at det går ut over smaken i ukedagene :) I helgen blir det kake med sukker og smør og mel og alt som er - går fremdeles ned i vekt OG inn i cm ;)

Gjør som deg iblant, jeg også. Det er bare det at jeg må OPP i kcal for å vokse skikkelig. Jeg vil OPP i vekt og cm. Det er ikke like lett å nå 3500 kcal hver eneste dag, når kroppen vanligvis blir mett etter 2000 kcal.

Skrevet

Sukrinmelis er noe annet enn sukrin ja, ikke helt den samme, bitre smaken. BTW, etter min mening kommer den metallsmaken av sukrinen utelukkende når man bruker for mye sukrin, men det kan jo kanskje bare være min gane som mener det :p

Ville prøvd stevia eller tagatesse. Flytende stevia er litt vanskelig å bake med, men det finnes i pulverform, den heter vel NuStevia eller noe sånt (tar jeg feil, rett?) Evt. litt vanlig sukker og resten søtningsmidler.

Skal du bake noe, bruk gjerne myoprotein. Det er litt dyrt, men det er overlegent alt annet protein, muligens med unntak av sjokoladeproteinet jeg kjøpte på Iherb i fjor, som jeg ikke husker navnet på :D. Myoprotein smaker i forhold til annet protein det det skal smake, resten av proteinpulverne har ofte denne syntetiske smaken som henger igjen.

Skrevet
Gjør som deg iblant, jeg også. Det er bare det at jeg må OPP i kcal for å vokse skikkelig. Jeg vil OPP i vekt og cm. Det er ikke like lett å nå 3500 kcal hver eneste dag, når kroppen vanligvis blir mett etter 2000 kcal.

Nei, det forstår jeg. Da ville jeg fokusert på gode - fete produkter om jeg var deg - IKKE sukrin ;) hehe luksusproblem ;)

Skrevet
Prøv tagatesse i bakst, den har ikke "kald" smak:)

Tagatesse er såvidt jeg vet også den eneste snille søtninga som karamelliseres. Lagde fløtekarameller av det som smakte effing delishious og ikke gjorde at jeg trengte noe ekstra insulinstikk. ^^,

Skrevet
javel.... stakkars dere som lever sånn :D

Det var da en usannsynlig dum og tankeløs kommentar...

Lagde litt forskjellig godt med sukrin og tagatesse i jula, og fant vel ut at jeg likte tagatesse best, men det går også an å blande slik at man ikke får den "kalde" effekten av sukrin.

Skrevet
Sukrinmelis er noe annet enn sukrin ja, ikke helt den samme, bitre smaken. BTW, etter min mening kommer den metallsmaken av sukrinen utelukkende når man bruker for mye sukrin, men det kan jo kanskje bare være min gane som mener det :p

Ville prøvd stevia eller tagatesse. Flytende stevia er litt vanskelig å bake med, men det finnes i pulverform, den heter vel NuStevia eller noe sånt (tar jeg feil, rett?) Evt. litt vanlig sukker og resten søtningsmidler.

Skal du bake noe, bruk gjerne myoprotein. Det er litt dyrt, men det er overlegent alt annet protein, muligens med unntak av sjokoladeproteinet jeg kjøpte på Iherb i fjor, som jeg ikke husker navnet på :D. Myoprotein smaker i forhold til annet protein det det skal smake, resten av proteinpulverne har ofte denne syntetiske smaken som henger igjen.

Jeg tror oppfatningen av sukrin og sukrin melis er veldig forskjellig,for jeg synes den metall og kalde smaken kommer bedre frem i melisen:huh:
Skrevet

Kan ikke fordra sukrin, og synes melisen er enda verre.

Splenda derimot, funker ypperlig! Synes også det er godt med most banan til å søte opp kaker og pannekaker.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...