Gå til innhold

Terskeltrening

Medlemmer
 • Innholdsteller

  434
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Terskeltrening

 1. Terskeltrening

  Ryggsmerte i baseøvelser

  Tren teknikk med lave vekter. Uansett om du tar 20kg eller 50kg skal teknikken være lik. Se på teknikker på youtube for å se om du kanskje gjør noe feil. Evt få deg en PT (men ikke elixia PT, de skal bare få deg til å ta i bruk programmene de har lagd).
 2. Terskeltrening

  Ryggtrening

  Tipper du ikke aktiverer ryggen. Lær deg å aktivere ryggen så bruker du den mer, og mindre av biceps. Og tror du at du bruker for tunge vekter gjør du nok det. Start med en vekt som du enkelt kan kontrollere, og kjenn at du føler noe i ryggen når du drar. Andre gode øvelser for rygg er Pull ups og markløft, evt. pull downs.
 3. Kanskje kroppen stritter imot. Får du for lite mat tar kroppen muskler og gjør om til energi. Men hvis du opprettholder kaloriunderskudd over lang periode vil du oppleve at du vekta går ned, men resultatet er jo bein og skinn, så vet ikke hvor attraktivt det er.... At du ikke går opp i muskelmasse skyldes nok kostholdet ditt, evt. miks av kosthold og hvor tungt du trener. Mitt råd er at du snakker med en ernæringsfysiolog.
 4. Terskeltrening

  enkel kaloririk frokost

  Nudler (typ MR.Leee) + 200gram (velg antall gram selv) kyllingfile (oppkuttet). 1.Kok opp vann. 2. Ta oppi nudler og kylling. 3. Ta deg en trall mens du venter på at maten skal bli ferdig. Eller noe som er litt mer innafor i Norge. Kvern havregryn til pulver, rundt 40-60gram. 3 scoop proteinpulver. Riste riste, drikk opp og klar til jobb. Må røre litt mellom drikkinga da havregryn i pulverform veier mer enn proteinpulver og legger seg i bånn.
 5. Terskeltrening

  Hva gjør jeg feil?

  Selvsagt vil man ved stort kaloriunderskudd i månedsvis gå ned i vekt (først muskler deretter fett), men nå endrer du jo hele problemstillingen. TS har holdt på en mnd og lurer på hvorfor vektnedgangen uteblir. Ingen som benekter at du går ned i vekt dersom du går i kaloriunderskudd, men dersom målet er å gå ned i vekt er ikke massivt kaloriunderskudd løsningen. Da taper man muskelmasse, og i den perioden vil man heller ikke gå særlig ned i vekt. SÅ kan man selvsagt si at dersom du holder kaloriunderskuddet i flere måneder/år så vil man se ut på bildet. Men poenget? Det er jo ikke målet til TS.
 6. Terskeltrening

  Hva gjør jeg feil?

  Tenk på å bli sterkere, ikke på vekten. Og du er absolutt inne på noe mtp. at du kanskje går i for mye kaloriunderskudd. Kroppen går i selvforsvar. Det er heller ikke sunt å ha for store målsetninger i starten(men avhenger av person). Sett deg mindre mål, som for eksempel hvor mye du ønsker å øke i benk/markløft etc. Lykke til! PS: Muskler øker forbrenningen. 1kg mer muskelmasse = ca 90kalorier mer forbrenning pr dag!
 7. Terskeltrening

  Overkropp

  Har samme problem som deg mtp. sykling. Men viktig å få inn noen treningsturer med fokus på ben. Ville kutta ut 5-8 og evt. lagt inn markløft. 3-5min pause, avhengig av hvor hardt du trener (så sant du ikke er crossfitter).
 8. Terskeltrening

  Hvor mange sett, og hvorfor?

  Skal du bli størst mulig, følg et opplegg utarbeidet for bodybuildere. Skal du bli sterkest mulig, følg et program utviklet for powerliftere.
 9. Terskeltrening

  Hvor mange sett, og hvorfor?

  På meg virker det som studiene viser at 2-4 reps = mer styrke enn 4-8 reps. Mens muskelvekst ikke påvirkes av antall reps i dette spennet med reps. Bodybuildere trener vel 100+ reps pr. muskelgruppe i løpet av en treningsøkt. De har vel veldig mange øvelser pr muskelgruppe, og så mange reps som de gjør sier ikke studiene noe om
 10. Terskeltrening

  Ryggtrening

  Nedtrekk: Forestill deg at du skal trekke skuldrene ned og bakover. I tillegg skal du fokusere på å presse skulderbladene mot hverandre. Brystet frem, som om du prøver å få den perfekte holdningen. Deretter trekker du stanga mot deg kontrollert. Overkroppen bør være relativt stabil under settet, ikke vippe frem og tilbake. Se litt skrått opp mot taket, ikke rett frem. Og ikke for tunge vekter! Da blir ofte teknikken feil og man bruker biceps mer enn man skal.
 11. Kanskje du har astma eller noe lignende. Om det er et problem ville jeg oppsøkt lege. Pusten skal normalt ikke være noen begrensning, det er litt hardt psykisk å presse mot makspulsen over tid, men så lenge man ikke blir stiv kan man bare holde på. Selv verdens best trente utøvere blir stokk stive når de har makspuls lenge nok. Derfor må det være noe annet som du sliter med, og som forumtroll som meg ikke kan svare på
 12. Hvordan kan pusten/pulsen si stopp?
 13. Terskeltrening

  PT som ikke gjør jobben sin?

  Ville tatt det opp med PT privat. Hvis det ikke funket ville jeg sagt fra til de som tar pt timer. En ting når folk trener feil alene, noe helt annet når PT veileder på en skadelig måte.
 14. Terskeltrening

  Crossfit til vekttap?

  Bare å prøve. Hvis du prøver crossfit og liker det så kjør på. Søk på Crossfit på nett og du vil sikkert finne et sted i nærheten av der du bor. Bare vær sikker på at du finner gode trenere, som gir god opplæring. For å si det slik, Tour de france gutta bruker 7-10.000 kalorier på én dag, på sykkel. Så alt man gjør forbrenner kalorier, bare det er hardt nok.
 15. Terskeltrening

  Nybegynner med spørsmål

  Evaluer etter 8 uker. Hvor stor fremgang du har hatt avgjør om du bør endre noe, eller om du kan fortsette. For øvrig, knebøy og markløft krever god teknikk, så her er det avgjørende at du får en god PT som kan hjelpe deg i starten. Lykke til!
 16. Terskeltrening

  Trene kondis i hverdagen?

  Skrekkfilm pleier å få pulsen opp.
 17. Terskeltrening

  Sunn livsstil=egoistisk og selvopptatt?

  Man blir venner fordi man har felles interesser, samme humor, samme hobby osv. Fjernes dette sitter man ikke igjen med veldig mye. Det høres ut som at din lidenskap fører til at mye av det du drev med tidligere nå blir nedprioritert. Da vil man som regel se mindre til de vennene man hadde. Jeg tror ikke det handler om misunnelse, janteloven eller egoisme. I så tilfelle er de vel ikke venner? Uansett, jeg tror det handler mer om at man føler seg nedprioritert. Om jeg ringer en venn, som sier at han ikke kan (whatever reason) hver gang jeg ringer, vil jeg til slutt ringe sjeldnere. Da tar vennen enten hintet eller så slutter vi å ringe hverandre.
 18. Terskeltrening

  Konstant høy puls

  Normal puls varierer fra person til person. Hva som er normalt for ett menneske er ikke nødvendigvis normalt for et annet. "Normalt er vel rundt 60-80", så muligens ligger du noe over normalen selv om det sikkert ikke er farlig. (Hvilepuls regnes som navnet tilsier ut fra hvilende tilstand.) Under arbeid er det også store forskjeller blant folk. Noen har høy puls, andre har lav. Det som kan være en viktig indikator er hvorvidt hvilepuls og puls under aktivitet endrer seg vesentlig og over tid fra "normalen". Da bør man oppsøke lege for å sjekke at alt er ok.
 19. Terskeltrening

  Nugatti smaker ikke godt lenger. Mangel på palmeolje?

  Kjøpte meg smågodt idag, og gleden for å komme hjem, slappe av med en film og smågodt var stor etter en laang 4dagers uke. Skuffelsen var stor! Jeg har tidligere elsket Smash, men for noen måneder siden syns jeg smaken ble tam eller ikke-eksisterende. Først tenkte jeg at jeg kanskje var syk, og prøvde den igjen uken etter. Men neida, samme tamme smaken. Og den samme tamme smaken fikk jeg nå når jeg skulle spise smågodtet, som jo er fra Nidar. (butikken jeg kjøper i har endret smågodtet). Jeg elsket Smash, men nå spiser jeg det ikke lenger Enten har smaksganene mine endret mening for meg eller så liker jeg ikke sjokolade lenger.... Jeg vet at palmeolje er fy fy pga.miljøet. Jeg har ikke lest meg skikkelig opp om emnet, men uten palmeolje blir det ikke mer godteri på meg. Kanskje vinn/vinn More chicken and proteins for me! Men kjøtt er også ekstremt miljøfiendlig, derfor blir det enn gullrot på meg neste helg
 20. Terskeltrening

  Tråden for dumme spørsmål!

  Leste gjennom VG på nett og kom over overskriften: "Så høy solfaktor bør du bruke" (i påsken). Ble nysgjerrig fordi jeg alltid har trodd at jo høyere solfaktor man bruker jo mer beskyttelse, men på tur veddet jeg mot en som sa at solfaktoren bare betyr hvor lenge du kan oppholde deg i solen, mens beskyttelsen så og si er lik uavhengig av solfaktor. http://www.minmote.no/#!/artikkel/23639702/tips-fra-hudeksperter-dette-maa-du-huske-paa-i-paaskesolen I artikkelen kommer det her frem at man bør bruke solfaktor 50, og man bør smøre seg ofte. Så da lurer jeg på, hva er riktig? Har ikke solfaktor noe å si for beskyttelsen, og hvorfor sier hudspesialist og lege at man bør smøre seg ofte selv med solfaktor 50?
 21. Det blir litt bastant å si at man bør trene mest i sone 1-2. Det kommer helt an på hvem man snakker om. For de fleste vil det viktigste være å øke maks VO2-opptak. Økt VO2 max vil bidra til at du kan løpe fortere over lengre tid. Og ut fra det du sier her høres det ut som at du trenger høyere vo2. Trener du derimot ekstremt mye kan man derimot si at mesteparten av treningen bør skje i sone 1-2. Men da snakker vi om tidsbruken. En utøver som trener 10 timer i uka kan ikke trene maks hele tiden, og da må nødvendigvis mye av treningen være i sone 1-2, Trener du tre timer i uka så gjør intervaller i høy intensitet. Trener du mer kan du ta to - tre timers turer i sone1. Kommer du for høyt opp i puls på langøktene går du. Man må legge fra seg egoet hjemme
 22. Terskeltrening

  Hvor vanskelig er langrennsteknikk?

  Sundby terper fortsatt teknikk, trenerne hans sier at det som gjør Sundby ekstremt god er hans evne til å terpe på de små tingene. Er vanskelig å si når teknikktreningen blir mindre viktig enn generell trening. Det er nok et punkt hvor det å terpe teknikk blir mindre viktig enn å trene for å gå for fort. Likevel har jeg flere ganger lest om trenere og utøvere som sier at folk flest terper alt for lite teknikk. At det tar 20år for å mestre skigåing er en stor overdrivelse, men samtidig blir man heller aldri utlært og det finnes alltid noe å terpe på. Hvis du er så sprek som boltzmann sier (37min løping) har du nok mest nytte av teknikktrening. Da ville jeg satset på et teknikkurs.
 23. Det har aldri lønt seg å kjøpe i svenske kroner. Du drar kortet og lar banken veksle for deg. Kjøper du i svenske så bestemmer butikken vekslingskursen, og den er alltid i favør butikken. Edit: ok, ser svaret mitt er litt seint ute, men ta det som læring
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her