phatlegs Skrevet 19. januar 2013 Del Skrevet 19. januar 2013 Hadde ikke burger. Har biff, er nummeret før det blir biff til kvelds nå, men da må jeg handle ny middag til i morgen oooh, lite er så digg som en god kveldsbiff! Krydre den godt og kjøp en ny på søndagsåpen butikk hehe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-637594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 20. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2013 Applaus! Jeg har også god erfaring med å kun salte kjøttet på utsiden før steking, men jeg krydrer og peprer det imidlertid imens jeg knar. Egg pleier jeg også å bruke, men kun plommen og ikke hviten. Enig i at hele egget ikke gjør seg så godt i burgerdeigen ettersom hviten absolutt ikke får riktig konsistens under steking, men bare plommen synes jeg funker bra. Jevner ut med litt potetmel, men de beste burgerne IMO er ofte de som er akkurat faste nok til at de ikke faller fra hverandre i panna men som ellers er rimelig bløte før de stekes. phatlegs 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-637715 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 20. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2013 Skal du ikke approve bilder lenger, Keegil? Er blitt for lat... phatlegs 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-637729 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Therese Skrevet 20. januar 2013 Del Skrevet 20. januar 2013 Nytt bidrag: En burger med respektabel størrelse. 1 burger av 1 pakke deig En (1) burger... ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638494 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars85 Skrevet 20. januar 2013 Del Skrevet 20. januar 2013 Ser ut som han bare har stekt hele pakka som den er ut av esken:p Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638496 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 20. januar 2013 Del Skrevet 20. januar 2013 Okey, tilbake til laboratoriumet. Det viser seg at salt tuller med proteinsammensetningen i kjøttet, og gjør kjøttet langt i fra så saftig som det kan bli, så dagens quest har vært å ikke krydre kjøttet før etter det er knadd og tatt form - men før det går i pannen. Hva mener du med det? Og på hvilken måte? Lloyd og phatlegs 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wheysted Skrevet 20. januar 2013 Del Skrevet 20. januar 2013 manulle kverner kan funke, men jeg tror du vil få mer ut av å kjøpe kvern-tilleggsutstyr til kjøkkemaskin, tusen ganger bedre:) om ikke du har en maskin, så har mora di det:) Lefdal har tilbud på Kenwood Major med kjøttkvern inkludert i pakke, 2222 Kenwood Major kjøkkenmaskin - Lefdal Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Heston Blumenthal om å tilberede oksekjøtt. Burger-delen starter ved ca 08:15, Blumenthals burger ved 11:00 qqq og wingeer 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638709 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Hva mener du med det? Og på hvilken måte? Jo, det skal jeg fortelle deg. Når du salter kjøttet under blanding vil kjøttmolekylene forandre seg til å bli mer sammensatte - noe som kan være fordelaktig i f.eks. kjøttboller. Kjøttet blir seigere og nærmer seg en mer fraseliknende kjøttmiks. Salter du ikke kjøttet under blandingen vil kjøttet bevare sin "crispy" og saftige molekylstruktur - litt på samme måte som du finner i biffen, og burgeren vil være mindre seig. Du kan lese mer om det her inne hvis det er av interesse: The Burger Lab: Salting Ground Beef | A Hamburger Today Keegil 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638823 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 En annen liten burgeroppskrift jeg vil anbefale er det sunne alternativet. Karbonadedeig, hamburgerbrød av fullkorn, ruccola salat og rødløk (fersk), mager kesam mikset med avokado. Det er magisk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synan Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 For en følelse av sommer og grill midt på vintern; liquid smoke i kjøttet før steking Kan kjøpes i det o store utland, eller på ebay... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese? Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig. Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese? Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig. Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro? UGH!!! Men jeg synes jo CC er ekkelt i utgangspunktet.... Som bindemiddel kan det jo muligens funke. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638837 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synan Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Hva tenker folket om en burger der det er ispedd cottage cheese? Kjøre osten i blender for å få den helt smooth, så blande den inn i karb.deig. Kan man bruke CC istedet for egg og evt potetmel tro? Jeg syns det funker, men har brukt andre bindemidler i tillegg CC er jo ganske "tørt" selvom det blir most, så usikker på om det kan erstatte egg eller mel. Men smakte godt da, selvom det blir litt "sunnifiering" over det hele og vanlig feit burger forblir det beste uansett Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Jo, det skal jeg fortelle deg. Når du salter kjøttet under blanding vil kjøttmolekylene forandre seg til å bli mer sammensatte - noe som kan være fordelaktig i f.eks. kjøttboller. Kjøttet blir seigere og nærmer seg en mer fraseliknende kjøttmiks. Salter du ikke kjøttet under blandingen vil kjøttet bevare sin "crispy" og saftige molekylstruktur - litt på samme måte som du finner i biffen, og burgeren vil være mindre seig. Du kan lese mer om det her inne hvis det er av interesse: The Burger Lab: Salting Ground Beef | A Hamburger Today mjoo, men nå er jo hele poenget med å saalte kjøttdeigen at man øker vannbindingsevnen, så man får spedd den ut mer. da kan man lettere introdusere andre smaker(chili, worchestershiresaus, fiskesaus, kraft, buljong, vann) og mer fett via fløte eller egg. å hoppe av i svingen på den måten som artikkelforfatteren gjør, ja da blir resultatet ikke bra. farser må spees ut, ellers blir de jævlig harde og udigge i munnen, istedenfor saftige, smakfulle og juicy.. Så jeg kommer nok til å fortsette å salte kjøttet på forhånd og spe på med godsaker:) Lloyd 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 21. januar 2013 Del Skrevet 21. januar 2013 Ja, det skal du få lov til, jeg personlig synes kjøttet var det saftigste noen sinne da jeg ventet med saltingen til slutt. Chili og hvitløkssmaken var der likevel Edit: saftigheten kan selvsagt komme av at jeg betalte i overkant av hundre spenn for kjøttdeigen Kvalitet <3 Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-638965 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johanne22 Skrevet 23. januar 2013 Del Skrevet 23. januar 2013 Jeg vet denne tråden er en hyllest til alle verdens burgere! Men..dette leste jeg i Iform i dag. [ATTACH]85399[/ATTACH] De fleste av oss vet at junk i store mengder ikke alltid er det lureste - men det får da være måte på. Skremselspropaganda! It pisses me off. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-642209 Del på andre sider Flere delingsvalg…
phatlegs Skrevet 23. januar 2013 Del Skrevet 23. januar 2013 Jeg vet denne tråden er en hyllest til alle verdens burgere! Men..dette leste jeg i Iform i dag. [ATTACH]85399[/ATTACH] De fleste av oss vet at junk i store mengder ikke alltid er det lureste - men det får da være måte på. Skremselspropaganda! It pisses me off. Det er alltid akademikere som skal synse seg til billige poeng ved å skremme folk. Men en McDonaldsburger (hurtigmat) er jo HELT forferdelig, nesten forkastelig i øynene til en burgerelsker som meg selv. Takke meg til go'kverna kjøtt fra slaktern hvor jeg selv kan kontrollere fett% og brød med fullkorn. Og vips er burgern innafor haha! Burger er toppen! Gleder meg til lørdag. Mottar gjerne forslag til lørdagsburger, jeg er åpen for nye ideer - vurderer tacoburger. SlayerDad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-642222 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 23. januar 2013 Del Skrevet 23. januar 2013 Litt svakt bilde, men sabla god burger! Hamburger med.. Cottage Cheese, rødløk, hvitløk, dijon-sennep, ketjap manis, kikkoman, chili, rød jalapenos Toppet med ymse salat, litt dressing og hjemmebakt brød (halvgrovt med rug og bakepulver (tom for gjær)) ca 400g burger, want moar! Keegil, phatlegs og Titanium 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-642227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 23. januar 2013 Del Skrevet 23. januar 2013 For en følelse av sommer og grill midt på vintern; liquid smoke i kjøttet før steking Kan kjøpes i det o store utland, eller på ebay... Fortell.meg.mer! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6298-kjetils-b%C3%B8se-burgerlaboratorium%E2%84%A2/page/15/#findComment-642569 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.