02-snapper Skrevet 4. januar 2015 Del Skrevet 4. januar 2015 Ikke tørst Det er da ikke ett ord Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102369 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jonaspa Skrevet 4. januar 2015 Del Skrevet 4. januar 2015 Et fett, det er fortsatt riktig. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shiftry Skrevet 4. januar 2015 Del Skrevet 4. januar 2015 Hva bruker restauranter/utesteder til å steke mat i? For eksempel http://skjerioslo.dittoslo.no/restaurant-og-cafe/the-hot-spot#what:Restaurant%20og%20cafe, eller Ikea for den saks skyld.. Har alltid tenkt smør er det beste å steke mat i (for smaken sin skyld) Men spiste på The Hot Spot og det var fantastisk godt (fikk de til å steke maten ekstra) Noe lunde samme smaken på noe stekte grønnsaker på Ikea også.. Noen som vet hva som vanligvis blir brukt til steking? Olje? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shiftry Skrevet 5. januar 2015 Del Skrevet 5. januar 2015 Hva bruker restauranter/utesteder til å steke mat i? For eksempel http://skjerioslo.dittoslo.no/restaurant-og-cafe/the-hot-spot#what:Restaurant og cafe, eller Ikea for den saks skyld.. Har alltid tenkt smør er det beste å steke mat i (for smaken sin skyld) Men spiste på The Hot Spot og det var fantastisk godt (fikk de til å steke maten ekstra) Noe lunde samme smaken på noe stekte grønnsaker på Ikea også.. Noen som vet hva som vanligvis blir brukt til steking? Olje? Aurelius ? (ser du er flink med mat) Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 5. januar 2015 Del Skrevet 5. januar 2015 Aurelius ? (ser du er flink med mat) Som regel bruker restauranter en blanding av smør og vegetabilsk olje.Veg.olje fordi den har et høyere røykpunkt og tåler mer varme før den tar skade, smør fordi... smør<3 Smør er awesome, gir finfin bruning og smaker himmelsk. Smør har derimot ulempen at hvis det blir for varmt,så svis melkestoffene i smøret, og det blir bittert og smaker jævlig. Ta for eksempel steking av en biff eller et fiskestykke. Man starter med varm panne og varm veg.olje, og steker kjøttet på den ene siden til den er skikkelig brun og fin. Så snur man kjøttstykket, og tilsetter en heidundrandes stor smørklatt i panna. Nå kan man også tilsette feks hvitløksbåter, rosmarin og eller timian. Mens smøret smelter og brunes, tar man en skje og spar det varme fettet på toppen av kjøttstykket. Når tilstrekkelig farge er oppnådd, tas kjøttet ut av pannen og får hvile, eller (hvis det er stort kjøttstykke), slenges i ovn. Nøkkelen er uansett at kjøttet må ligge lenge nok i panna til å bli skikkelig brunt, og at du ikke flytter for mye rundt på det. Fair enough? Tronaldo, okveine, SlayerDad og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102762 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shiftry Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Som regel bruker restauranter en blanding av smør og vegetabilsk olje.Veg.olje fordi den har et høyere røykpunkt og tåler mer varme før den tar skade, smør fordi... smør<3 Smør er awesome, gir finfin bruning og smaker himmelsk. Smør har derimot ulempen at hvis det blir for varmt,så svis melkestoffene i smøret, og det blir bittert og smaker jævlig. Ta for eksempel steking av en biff eller et fiskestykke. Man starter med varm panne og varm veg.olje, og steker kjøttet på den ene siden til den er skikkelig brun og fin. Så snur man kjøttstykket, og tilsetter en heidundrandes stor smørklatt i panna. Nå kan man også tilsette feks hvitløksbåter, rosmarin og eller timian. Mens smøret smelter og brunes, tar man en skje og spar det varme fettet på toppen av kjøttstykket. Når tilstrekkelig farge er oppnådd, tas kjøttet ut av pannen og får hvile, eller (hvis det er stort kjøttstykke), slenges i ovn. Nøkkelen er uansett at kjøttet må ligge lenge nok i panna til å bli skikkelig brunt, og at du ikke flytter for mye rundt på det. Fair enough? Takk Så det er blandingen av olje og smør som avgir den gode smaken? (Olje er vell ganske nøytral?) Jeg steker det meste i greie mengder smør, men få liksom ikke helt den samme "feelingen" som når jeg spiste ute... Husker forresten de på hot wok hev på med noe flytende, sikkert vegetabilsk olje da, men de hadde vell gjerne smør blandet i det, eller på stekeplata.. Eller blir det slik att olja lar smøret bli varmere så Maken kommer mer frem? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102763 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Takk Så det er blandingen av olje og smør som avgir den gode smaken? (Olje er vell ganske nøytral?) Jeg steker det meste i greie mengder smør, men få liksom ikke helt den samme "feelingen" som når jeg spiste ute... Husker forresten de på hot wok hev på med noe flytende, sikkert vegetabilsk olje da, men de hadde vell gjerne smør blandet i det, eller på stekeplata.. Eller blir det slik att olja lar smøret bli varmere så Maken kommer mer frem? Smør er en fantastisk smaksgiver,men det svir ganske fort.Smør tilsettes etter oljen for å få både bruning fra oljen og smaken/karamelliseringen fra smøret. Ellers brukes det mer salt og pepper på restauranter enn i hjemmekjøkkenet. Jeg har ingen erfarting fra asiatisk kjøkken/wok etc, men det kan ha vært alt fra soyasaus, ketjap manis, chilisaus,fiskesaus, østerssaus , MSG, etc. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102764 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fitflyer Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Hvorfor er det 'potetfiber' i pakka med baconterninger? Helv***s lureri, kan ikke kjøpe noenting snart uten å lese all innholdsfortegnelse SlayerDad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Hvorfor er det 'potetfiber' i pakka med baconterninger? Helv***s lureri, kan ikke kjøpe noenting snart uten å lese all innholdsfortegnelse De sniker seg inn over alt! TAKKSKARRUHAERNA! fitflyer 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102994 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Monarc Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Spørsmål om næringsinnhold i pasta. Skal den veies før eller etter koking? Jeg prøver å få en litt bedre oversikt over hva jeg spiser, men nå står jeg litt fast. Kokt opp 500 gram tørr pasta, som da blir over en kilo når den er kokt, så da begynner jeg å rote det til. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1102998 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Spørsmål om næringsinnhold i pasta. Skal den veies før eller etter koking? Jeg prøver å få en litt bedre oversikt over hva jeg spiser, men nå står jeg litt fast. Kokt opp 500 gram tørr pasta, som da blir over en kilo når den er kokt, så da begynner jeg å rote det til. Veies tørt, dette gjelder for det aller meste. Tørt for tørrvarer og rå for ferskvarer. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103000 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Monarc Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Veies tørt, dette gjelder for det aller meste. Tørt for tørrvarer og rå for ferskvarer. Takker og bukker. Tror jeg må sette meg ned å regne litt mer på hva jeg får i meg i løpet av en dag. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Hva er egentlig grunnen til at treningsbevisste mennesker, som er veldig "antispiseforstyrrelse"-orienterte gir fullstendig blaffen i dette, og heller oppmuntrer til videre spiseforstyrrelse, dersom personen som sliter er en forholdsvis nær venn/venn av omgangskrets? Eksempelvis vil nye i "gruppa" bli fortalt rett ut hvor lite hensiktsmessig forholdet deres til mat er, mens det gamle "medlemet", som er undervektig men vil leangaine, bare høste skryt for innsatsen? FatUnicorn 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
focuseme Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Sitronsaftdetox eller Master cleanse kan da umulig være godt for kroppen?!? Man skal kun drikke denne fastedrikken i 10 dager, 3 liter om dagen. Og så skal du drikke en liter saltvann når man står opp og lakserende te på kvelden??? OMG. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103189 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Hva er egentlig grunnen til at treningsbevisste mennesker, som er veldig "antispiseforstyrrelse"-orienterte gir fullstendig blaffen i dette, og heller oppmuntrer til videre spiseforstyrrelse, dersom personen som sliter er en forholdsvis nær venn/venn av omgangskrets? Eksempelvis vil nye i "gruppa" bli fortalt rett ut hvor lite hensiktsmessig forholdet deres til mat er, mens det gamle "medlemet", som er undervektig men vil leangaine, bare høste skryt for innsatsen? Aner ikke om du snakker om noen her inne eller privat, og det betyr for så vidt ikke så mye heller. Det jeg stusser litt på er at du omtaler leangaining som en spiseforstyrrelse? Leangaining er vel kurant selv for tynne mennesker? Hvorfor er det lite hensiktsmessig med en forsiktig vektoppgang, kontra en "spis så mye du orker" bulk? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103194 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tronaldo Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Hva er egentlig grunnen til at treningsbevisste mennesker, som er veldig "antispiseforstyrrelse"-orienterte gir fullstendig blaffen i dette, og heller oppmuntrer til videre spiseforstyrrelse, dersom personen som sliter er en forholdsvis nær venn/venn av omgangskrets? Eksempelvis vil nye i "gruppa" bli fortalt rett ut hvor lite hensiktsmessig forholdet deres til mat er, mens det gamle "medlemet", som er undervektig men vil leangaine, bare høste skryt for innsatsen? Uten at jeg vet hva du refererer til så er det sikkert noe med at det er lettere å være rett fram og ærlig til fremmede på et internettforum enn til en bekjent som man møter regelmessig IRL. Roller og alt det der. Raptorial 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103196 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Aner ikke om du snakker om noen her inne eller privat, og det betyr for så vidt ikke så mye heller. Det jeg stusser litt på er at du omtaler leangaining som en spiseforstyrrelse? Leangaining er vel kurant selv for tynne mennesker? Hvorfor er det lite hensiktsmessig med en forsiktig vektoppgang, kontra en "spis så mye du orker" bulk? Jeg omtaler ikke leangaining som en spiseforstyrrelse. Men å gå for LG når spiseforstyrret blir en måte å forverre resultat av spiseforstyrrelsen. Ville du anbefalt en anorektiker å leangaine? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103249 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Jeg omtaler ikke leangaining som en spiseforstyrrelse. Men å gå for LG når spiseforstyrret blir en måte å forverre resultat av spiseforstyrrelsen. Ville du anbefalt en anorektiker å leangaine? Nei jeg ville ikke anbefalt en anorektiker noe i forhold til kosthold. Til det kan jeg alt for lite og sykdommen er såpass alvorlig at der bør fagfolk gi råd. Hvis det derimot er snakk om en lett undervektig person som ønsker å legge på seg muskelmasse og gå opp i vekt uten å legge på seg for mye fett i prosessen, så kan det være fornuftig å legge opp til leangaining og ikke bare gå rett på H-melk kjøret Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103254 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Nei jeg ville ikke anbefalt en anorektiker noe i forhold til kosthold. Til det kan jeg alt for lite og sykdommen er såpass alvorlig at der bør fagfolk gi råd. Hvis det derimot er snakk om en lett undervektig person som ønsker å legge på seg muskelmasse og gå opp i vekt uten å legge på seg for mye fett i prosessen, så kan det være fornuftig å legge opp til leangaining og ikke bare gå rett på H-melk kjøret Fordi det finnes null forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hodet. Å oppfordre en spiseforstyrret, og støtte opp om, til å ytterligere jobbe mot lavere fettprosent (som blir resultatet av å omtrent kun gå opp muskelmasse). Igjen. LG er gull. LG for spiseforstyrret er bæsj. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Fordi det finnes null forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hodet.. Mulig jeg misforstår deg, men mener du at det ikke er forskjell på å være litt undervektig og være veldig undervektig? Mener du i så fall at alle som kan defineres som undervektige (har en BMI under 18.5) er spiseforstyrret? Å oppfordre en spiseforstyrret, og støtte opp om, til å ytterligere jobbe mot lavere fettprosent (som blir resultatet av å omtrent kun gå opp muskelmasse). Igjen. LG er gull. LG for spiseforstyrret er bæsj I praksis er det vel omtrent umulig å kun øke i muskelmasse, og dessuten har det liten virkning på fettprosenten. Selvfølgelig er det tull å leangaine for noen med helseskadelig lav fettprosent og/eller spiseforstyrrelser. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2739-tr%C3%A5den-for-dumme-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/page/484/#findComment-1103258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.