aquila Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Sunnere (gluten- og laktosefri) eplekake Ingredienser: 75 g soyaolje 1 egg 1,25 dl soyamelk 100 g mandelmel 1,5 ts bakepulver 85 g sukrin 1-2 epler Bland det tørre. Visp eggene og rør inn melk og olje. Ha væsken over det tørre og rør godt. Hell røren over i en brødform. Skjær opp eplene i tynne skiver og stikk halvveis ned i røren. Strø over kanel og sukrin. Stek på 200 grader i ca. 25 minutter. Oppskriften tar utgangspunkt i den som er oppgitt på baksiden av mandelmelet fra funksjonellmat og kan fint dobles for å passe i en rund kakeform på 24 cm. Jakebob, Jane og Hanna89 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-487943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Ooh, fantastiske bilder og mat aquila aquila 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-487980 Del på andre sider Flere delingsvalg…
aquila Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Ooh, fantastiske bilder og mat aquila Takk, det var hyggelig å høre! Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-487995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 25. september 2012 Del Skrevet 25. september 2012 Takk, det var hyggelig å høre! Keep them coming! Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-488809 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 25. september 2012 Del Skrevet 25. september 2012 PANGASUISS OG MILD KÅLROTMOS Mild kålrotmos 2 porsjoner 1/2 (mellomstor) kålrot 1 ss creme fraiche lett pepper, (himalaya)salt, muskattnøtt Skjær kålroten i terninger, og kok dem opp så de blir myk og fin.Hell så av vannet, og mos dem med en stavmikser.Rør inn 1 ss creme fraiche lett, og smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Jeg syntes resultatet blir best dersom du bruker hel muskattnøtt, og rasper selv. Mild og god. Valgte å lage den litt grovere denne gang, men med noen ekstra runder med stavmikser kan den bli finere. Marinert pangasuiss servert med kålrotmos, ovnsbakt tomat og sprø polarbrød extrem med avokado. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Sunt & Godt Regine | Facebook Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-488974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Turbogynda Skrevet 25. september 2012 Del Skrevet 25. september 2012 KJELTRINGSALAT MED KYLLING, FETAOST OG TRANEBÆR 30 g tranebær 90 g stekt kylling 50 g fetaost 15 g cashewnøtter 40 g hjertesalat 10 g ruccula 1 ts solsikkeolje Salt og pepper Rist cachewnøttene i en stekepannen i noen minutter. Benytt gjerne litt solsikkeolje. Stek så kyllingen til den blir gyllen. Jeg pleier å bruke hel grillet kylling fra som jeg renser og fjerner skinnet fra. Sett det hele til avkjøling. Vask og riv opp slaten og legg i en bolle. Når nøttene og kyllingen er kald, har du det i bollen sammen med salaten. Tilsett oppskåret fetaost, dryss over tranebærne og tilsett gjerne noen krutonger om du har. Tadaaa! Flere bilder og næringsinnhold her. Jane, Jakebob, Kristin Charm og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-489513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
aquila Skrevet 25. september 2012 Del Skrevet 25. september 2012 Sitronmarinert svinekjøtt med aspargesbønner Ingredienser: Tørr marinade: 1 ss finhakket timian 2 hvitløksfedd, finhakket Finrevet skall fra 2 sitroner 0,5 ss pepper 0,5 ss oregano 4 svinekoteletter Salat: 350 g aspargesbønner 150 g store, hvite bønner 1 medium rødløk, finhakket 1 håndfull basilikumblader, revet 2 ss finhakket persille Dressing: 2,5 ss olivenolje Juicen av 2 sitroner Salt Pepper 100 g ruccola Bland sammen ingrediensene til den tørre marinaden. Skjær vekk fettet og benet fra svinekotelettene og bank de flate. Strø blandingen over kjøttet og la stå i 15 minutter. Skjær vekk endene på aspargesbønnene og kok i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann. Bland så aspargesbønner, hvite bønner, løk, basilikum og persille i en bolle. Lag dressingen ved å blande olje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Hell halvparten av dressingen over salaten og bland forsiktig. Resten av dressingen helles over ruccolasalaten. Stek kjøttet i grillpanne raskt noen minutter på hver side til gjennomstekt. Dander salaten på en tallerken, legg over et stykke kjøtt og strø ruccolasalat på toppen. Turbogynda, Jane, Kristin Charm og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-489751 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mmmi Skrevet 26. september 2012 Del Skrevet 26. september 2012 Kylling med gulrotfries! Jane og Kristin Charm 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-490891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jakebob Skrevet 27. september 2012 Del Skrevet 27. september 2012 Tunfisksalat med reker på ristet brød. Bland sammen En boks tunfisk 1 spiseskje majones 2-3 spiseskjeer kesam 1/2 løk Generøst med salt og pepper Sitronsaft fra en sitronbåt Topp med skrella reker, pynt med grønt krydder og server med majones. aquila, Felicie, Asta og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-492854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 27. september 2012 Del Skrevet 27. september 2012 Her har det kommet meget bra bilder med fristende mat:love: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-492856 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ankath Skrevet 28. september 2012 Del Skrevet 28. september 2012 Heimemekka proteinbarer. 5 ss havregryn 3 ss kokosmasse 4 ss mandelmel 4 dl myo protein med sjokolade og peanøtt smak 3 ss med kaffesirup 1 dl sirrup Litt vann til å gjøre den knabar, tilsett litt etter litt. Sukkerfri sjokolade til toppen og peanøtter. Fremgangsmåte : Blander det bare og knar til en 4 kant på plata, setter den i frysa i ca 20-30 min, og deles opp til barer. Så smelter man sjokioladen i vannbadet, dyppes nedi. Strør nøttene på og så ca 20 min til i frysa;) Erik Thorkelsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-493337 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 1. oktober 2012 Del Skrevet 1. oktober 2012 Entrecote med deluxe soppstuing, bakte tomater og fennikelgrateng Fennikkelgrateng: 1 fennikel 1 rødløk 3 fedd hvitløk 2,5 dl kremfløte Ost Salt, pepper Skjær fennikel og rødløk i skiver, legg i ildfast form. Kok opp fløten og la den koke til den tykner litt. Knus og finhakk hvitløken. Salt og pepper slik du liker det selv. Hell fløten over i formen og bland alt sammen. Sett i ovnen i 20 minutter på 220 grader. Etter 20 minutter ha på osten og fortsett å steke til osten er fin og gylden. Bakte cherrytomater 250 gr cherrytomater 1 fedd hvitløk Litt olje Salt, pepper, basilikum Vask tomatene og ha de i en liten ildfastform (brødformer funker som h…) Knus og finhakk hvitløken, bland inn sammen med tomatene. Salt, pepper og basilikum over. Hell over litt olje og bland. Bakes i ca 20 minutter ved 220 grader Deluxe soppstuing Sopp (gjerne blanding) 1 gulløk, evt ¼ purre, finhakket 3 fedd hvitløk, finhakket 1 dl tørr hvitvin 3 dl fløte Gressløk Salt, pepper Smør Olje Finhakk løk/purre og hvitløk. I stekepannen smelt smør og ha litt olje, surr løken til den er pent gylden. Skjær soppen i skiver og ha i stekepanna. Blir det litt tørt, ha i mer smør. Når soppen har fått overflate, ha i vinen og la dette koke helt inn. Hell over fløte, salt, pepper og andre krydderier og la surre til det er en god og tykk soppstuing. Entrecote: Salt og pepre kjøttet. LA det ligge på kjøkkenbenken så det får romtemperatur. Sett platen på full guffe og ha i en god mengde smør. Når smøret har blitt nøttebrunt, legg i kjøttet. La det steke ca 2 minutter på hver side. IKKE SNU DET OFTE, da mister du masse saft. La biffene hvile et par minutter før du serverer. Linni91 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-496843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 1. oktober 2012 Del Skrevet 1. oktober 2012 Tidendes lunsjomelett 3 egg En dæsj vann Noen slicer pepperoni En slice hvitost 1/2 tomat 4 stk små champinong Litt vårløk/purre Pepper, (himalaya)salt, toscanakrydder Ha eggene og en dæsj vann i en bolle og pisk sammen. Rør inn hakket purre/vårløk, pepper og salt.Skjær tomat i terninger, og fjern det meste av den flytende saften. Skjær champinong i skiver. Stek så tomat og champinong i noen minutter.Ha så tomat og champinong til siden, og stek omeletten. Legg så på champinong, tomat, pepperoni og hvitost. Krydre med pepper og toscanakrydder.Stek omeletten under lokk, så går det itt raskere. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Sunt & Godt Regine | Facebook instagram --> suntoggodt Erik Thorkelsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-497940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 3. oktober 2012 Del Skrevet 3. oktober 2012 Svinebog med endivegrateng og smørbakte reddiker 500 gr røkt svinebog 4 endiver 300 gr reddiker 2 dl kremfløte 1 ss creme fraiche 1 ss dijon-sennep Salt, pepper Ost Smør Endivegrateng: Fjern de ytre bladene på endivene. Kok opp vann med litt buljong i en kjele, la endivene koke i ca 5 minutter. I mellomtiden, bland fløte, creme fraiche, sennep, samt salt og pepper Ta endivene ut av kjelen, la de renne litt av seg før du deler de i to på langs. Legg de i en ildfastform og hell fløteblandingen over. Sett i en forvarmet ovn på 225 grader i 15 minutter. Etter 15 minutter, ta de ut g dekk med ost, gjerne en med litt smak. Sett tilbake i oven i 20 minutter. Smørbakte reddiker: Rens reddikene, skyll dem og legg dem i en ildfast form, gjerne brødform. Ha noen klatter smør på toppen og bak de i 25-30 minutter ved 225 gr. Svinebog: Denne er som regel ferdig, ettersom den er rødt. Ta den ut av pakken og legg den i vannet du brukte til å koke endivene, gjerne sammen med noen laurbærblader. La det stå litt varme på, så er den fks ferdig når grønnsakene er ferdige. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-499845 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regzine Skrevet 3. oktober 2012 Del Skrevet 3. oktober 2012 Frisk sjokoladedrøm Mandel og kokosbunn 3 eggehviter 2 ss sukrinmelis 50 g knuste mandler 20 g kokosmasse 50 g skyr naturell 1 ts natron 4 dråper vaniljestevia, eller vaniljeessens Stivpisk eggehviter og sukrinmelis.Vend forsiktig inn de knuste mandlene, og kokosmassen.Ha så i skyr naturell og natron, forsiktig.Ha til sist i vaniljesmaken. Hell kakedeigen i en rund form.Stekes på 180 grader i ca 20 min.Kjøles ned i formen, men det kan være lurt å løsne den litt fra kantene. Ananas og mandarin ostekrem 1 boks TINE ananas og mandarin kremost 1 ss sukrinmelis 125 g skyr naturell 4 gelatinplater 5 ss varmt vann 4 dråper vaniljestevia/essens Legg gelatinplatene i kaldt vann, slik at de blir myke.Ha kremost, sukrinmelis og skyr i en bolle, og bland godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.Smak til med vanilje.Når gelatinplatene er myke og geleaktig presser du av vannet og har de i en skål. Løs de så opp med 5 ss varmt vann (nesten kokende).Bland så gelatinvannet inn i ostekremen, og hell kremen over den avkjølte kakebunnen.La ostekremen stivne. Philadelphia melkesjokolade kremost 1 boks philadelphia melkesjokolade 1 ss sukrinmelis 125 g skyr naturell 5 plater gelatin 5 ss varmt vann Bløt opp gelatinplater i kaldt vann, og varm opp vann.Ha philadelphia, sukrinmelis og skyr naturell i en bolle og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Press vannet av gelatinplatene, og jevn ut med 5 ss varmt vann.Ha gelatinvann i ostekremen, og rør godt inn.La ostekremen stå i 5 min, så den så vidt er begynt å stivne. Hell så kremen over den stivnede ananas og mandarin ostekremen.La ostekremen stivne.Pynt så på toppen med ønskede bær/nøtter/frukt. Jeg valgte kiwi i skiver. Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt Sunt & Godt Regine | Facebook Pinglekringla, Krie, Kristin Charm og 3 andre 6 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-499949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IdaEriksen Skrevet 4. oktober 2012 Del Skrevet 4. oktober 2012 Ovnsbakt torsk med grønnsaker Kjempegod og lettvint rett, som også er veldig sunn! En torskefilet uten skinn og bein (lettsaltet gir mer smak) Spinat Løk Paprika Sukkererter Fetaost Olivenolje Salt Pepper Sitronsaft Sett ovnen på 200 grader. Del opp grønnsakene og fetaosten i ønsket størrelse og fordel dem i en ildfast form som er smurt med litt olivenolje. Legg oppå porsjonsstykker av torsk, og dryss salt, pepper og sitronsaft over (vær forsiktig med saltet hvis torsken er lettsaltet). Putt formen inn i ovnen og stek i ca 20 minutter, serveres sammen med ris eller couscous hvis ønskelig! Før den puttes i ovnen: [ATTACH]62492[/ATTACH] Ferdig dandert, i dette tilfellet med fullkornscouscous: [ATTACH]62493[/ATTACH] NAM Asta og Kristin Charm 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-502217 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Takk til alle som legger inne bilder her. Vi tar gjerne i mot flere. Bildene raser ganske fort ut med et bilde om dagen. Gode bilder må vi ha på Facebook hvis ikke blir det ikke noe bra å se på Se gjerne her for inspirasjon til å ta bilder:D Mattips! | Facebook Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-503815 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 8. oktober 2012 Del Skrevet 8. oktober 2012 Andebryst med blomkålpuré: Til to personer: 2 andebryst 1 blomkålhode 4 fedd hvitløk 2 dl fløte Smør Salt, pepper Cayennepepper, muskatnøtt Tørk av andebrystene, og snitt ruter i skinnet (skjær ned til kjøttet, men ikke i selve kjøttet). Salt og pepre godt. Legg til side. Del opp blomkålhodet og legg i ei gryte sammen med hvitløken. Kok opp og la det koke til blomkålen er mør. Trekk til siden. Ta en stekepanne på full guffe og legg andebrystene med skinnsiden ned. Det er ikke behov for bruk av stekefett. Brun brystene, snu de og brun kjøttsiden. Når brystene er brynt, legg de i en ildfastform, og sett i en varm ovn på 150 grader i sju minutter. I mellomtiden gjør du ferdig blomkålpureen. Hell av vannet, ha i ca halvparten av fløten og en god dæsj smør. Salt og pepper. Bruk stavmikser for å mose blomkålen til en fin puré. Smak til med litt cayennepepper og muskat. Evt mer salt og pepper. Det gjør seg også med litt creme fraiche i. Ta ut andebrystene. La de hvile i noen minutter før du skjærer de i tynne skiver. Legg opp og server med noen drag med pepperkverna. Bon Apetit! Therese og Jane 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-507452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mmmi Skrevet 8. oktober 2012 Del Skrevet 8. oktober 2012 CHEWY, CHUNKY, WHITE CHOCOLATE CHIP COOKIES! For 10 cookies, you need; 2 eggehviter10 gram smeltet smør (jeg bruker Vita Proaktiv)5 gram proteinpulver med sjokoladesmak10 gram 100% kakaopulver1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)2-3 ss sukrinmelis/sukrin15-20 gram sukkerfri, hvit sjokolade Stivpisk eggehvitene sammen med litt sukrin/sukrinmelis, mens du smelter smøret. Ha proteinpulver, kakaopulver og vaniljepulver og smeltet smør i eggehviteblandingen og rør forsiktig om til du har en jevn og luftig røre. Grovhakk sjokoladen og ha i blandingen, (jeg bruker saks og klipper sjokoladen over bollen - superlurt!)! Lag 10 runde klatter på et bakepapirkledd stekebrett med en spiseskje, topp med litt havsalt (hvis ønskelig - jeg er så glad i den søtt/salt-komnbinasjonen!), og stek på 175 grader i 10-12 minutter! De er helt myke når de kommer ut av ovnen, så la dem stå å avkjøle i 5-10 minutter før du serverer. Nytes best på sofaen, i pysj, under et teppe, med et glass melk! :) Asta, Jane, Jakebob og 6 andre 9 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-508747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mmmi Skrevet 8. oktober 2012 Del Skrevet 8. oktober 2012 SAFTIG BANANKAKE! 100 g banan, 0.5 dl skummet melk, 5 gram smeltet smør (Vita Proaktiv), 5 gram mandelmel, 10 gram penøttmel, bakepulver, kanel, kardemomme, sukrin og litt salt. Miks alt sammen med en stavmikser, hell over i ildfast form og stek i 10 minutter på 175 grader. Toppet med eggehvitekrem (1 stivpisket eggehvite, sukrin + 1 ss mager kesam (evt. vaniljekesam eller skyr) og sukkerfritt syltetøy. Asta, Jane, Titanium og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/10/#findComment-508767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.