Jump to content
Espen Espelund

Små tips for bedre mat

Recommended Posts

Hva er deres små geniale tips for å lage bedre mat? GO

Syntes selv maten har vært litt kjedelig en stund og trenger noen nye ideer, men ett tips er å koke seifilet i grovhakkede tomat, grønnsaker og chilli for å lage noe billig velsmakende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Jester

2 personlige favoritter jeg stort sett bruker til det meste for å piffe opp smaken i stedet for ymse sauser etc:

Salsa:

Ha følgende i blendern:

3 store modne tomater

1-2 chili

1-2 fedd hvitløk

En god neve koriander

saften av en hel lime

god sprut olivenolje

havsalt

grovkvernet pepper

En halv paprika

(denne kan også varmes opp å ha på pasta etc)

"guacamole" (med en vri)

Ha følgende i blenderen:

1-2 avokado

en halv til en hel boks mager kesam

saften av en hel lime

1-2 hvitløksfedd

salt

pepper

Disse to passe også perfekt samme på f.eks taco ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masse råvarer med smak: løk, sopp (spesielt hjemmeplukkede kantareller, nam!) purre.

Bruker mye eddik i forskjellige ting.

Og selvfølgelig en del krydder. Aller helst vil jeg bruke urter, der jeg endelig begynner å lære meg hvilke urter som trekker frem hvilke smaker! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Krydder er alfa omega for meg. Pepper, oregano, basilikum, chili, koriander, spisskummin osv. Eller så kan det gjøre underverker å ta litt pesto i maten, både rød og grønn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testa en av de CC'ene med smak i helga, den med charlottlauk (tror jeg det var). Den minna litt om potetsalat, og må passe ypperlig som tilbehør til diverse matretter. Ser for meg at det kan passe bra til krydra kjøtt og røkt laks bl.a.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Krydder er alfa omega for meg. Pepper, oregano, basilikum, chili, koriander, spisskummin osv. Eller så kan det gjøre underverker å ta litt pesto i maten, både rød og grønn.

Signerer den. Har fått et bedre liv etter at jeg oppdaget spisskummin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jester
Soyasaus funker til det aller meste her hos meg, samt hvitløk selvsagt :)

Synes soya og hvitløk spesielt sammen får en ekstra høydare med en anelse ingefær :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest Nicolai Roness
Det er et stoff som gjør at ting smaker kjøtt. Det brukes i nesten alt av ferdigmat, og gjør det mulig å bruke smakløse ingredienser av dårlig kvalitet og fortsatt få det til å smake godt.

og så tar det helt sikkert livet av deg! :s Kjetil ville sikkert satt en salig blanding av natriumglutamat og aspartam i drypp!

mitt tips er å unngå alt som ikke finnes naturlig i skævven

Share this post


Link to post
Share on other sites
og så tar det helt sikkert livet av deg! :s Kjetil ville sikkert satt en salig blanding av natriumglutamat og aspartam i drypp!

mitt tips er å unngå alt som ikke finnes naturlig i skævven

BRB, skal teste ut dette. Hvis jeg ikke er tilbake om en time... vel, dere kan donere kroppen min til vitenskapen, så de kan forsøke å knekke fyrstikkoden en gang for alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det er et stoff som gjør at ting smaker kjøtt. Det brukes i nesten alt av ferdigmat, og gjør det mulig å bruke smakløse ingredienser av dårlig kvalitet og fortsatt få det til å smake godt.

Men det finnes også naturlig i en del mat, blant annet parmesanost, brokkoli og valnøtter. Så av alle ting et TV-program om dette (og andre ting man tilsetter i mat) i går. De "testet" en gruppe på 9, 4 fikk mat med naturlig MSG ("kinamat", beryktet for å ha mye tilsatt MSG, men her fikk de bare mat med naturlig MSG), 5 fikk italiensk mat (ikke beryktet for mengder av tilsatt MSG), men også denne stinn av naturlig MSG. 7 av 9 fikk sin sedvanlige reaksjon på MSG, hhv 3 av 4 i kinamatgruppen og 4 av 5 i italiensk mat-gruppen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ikke lest meg opp så veldig mye om hva folk mener ang MSG, siden man da ofte ender opp på sider med veldig lav troverdighet. Jeg fant ihvertfall en allergi (blodprøve) på det for endel år siden, og fikk forandret hele livet/kroppen min på et par uker. Reagerer også noe på mat som har høyt innhold av det, men ikke verre enn at jeg spiser det hvis jeg ikke skal trene. Vet ikke hva som ville skjedd om jeg heiv innpå en Toro pose nå, men jeg ville nok hatt det rimelig miserabelt i to-tre dager. Det er nok jeg som har vært uheldig etter å ha vokst opp med store mengder av stoffet. MSG er med all sannsynlighet trygt, men jeg gir det ikke til ungen min for å si det sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...