Jump to content
Myr

Gourmettråden

Recommended Posts

Jeg synes denne idéen er ganske diskuterbar her inne, da det ser ut som det er flere som har interessen ref matpornotråden.

Her kan vi diskutere og drøfte gourmetmat, viner, michelinrestauranter, superkokker etc.

Aurelius Raptorial Tronaldo

Jeg fyrer i gang tråden med dagens kjøp: Santa Sofia Amarone 2008.

http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/rodvin/italia/santa-sofia-amarone-della-valpolicella-classico-20072008/sku-790501;pgid=KDlIlR0P8ZxSR0EKznIP3.0d0000WfOhod-D;sid=bPNewWdRbZdfwTWqB-f68qBbrX9chabdbrc=

Noen som har vært borti den? Jeg tror den passer fint til et stykke entrecote etter en tung treningsøkt en sen lørdag :)

10371581_10152189020891220_6542213475511501769_n.jpg?oh=1ae500ff8adc070853c39107a468ffb1&oe=53802D8C&__gda__=1400892880_093a5a491f78a9ed210da0f97ca2149d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Gourmet-tråd ftw (y) Jeg har ikke vært borti den amaronen, men sånn generællt så passer jo amarone til kraftige kjøttretter. Fint hvis du vil bli shit-faced også, siden det er 15-20% alkohol i de ;) Prøv amarone til oster som parmesan reggiano med honning. Funker overraskende bra!

På 17.mai spiste jeg et bedre måltid bestående av helstekt entrecote av limousin rase-fe med hjemmelaget bearnaise, pannestekt asparges og cherrytomater, og ovnsstekte poteter Til dessert var det en dødsdigg pavlova med Créme de Cassis (solbærlikør) til drikke. Foodgasm :D

post-21835-14440980678064_thumb.jpg

En flaske Beringer 1995 fra Napa Valley i California var slettes ikke dum til.

post-21835-14440980677399_thumb.jpg

Enda bedre var Hacienda Abascal 2008. Fucking awesome vin. Den koster vanligvis 500kr; som jeg egentlig synes er litt i dyreste laget med tanke på kvaliteten, men den pleier å settes ned til halv pris i august/september hvert år. Jess, Vinomonopolet har "salg" fra tid til annen. Strengt tatt er det importørene som setter ned prisene på utvalgte varer, men samma faen det; det blir billigere vin :D

post-21835-14440980676675_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viiin! Vil gjerne ha tips om ein lett og syrlig rødvin. Søt, men ikkje for søt. Forøvrig er eg fan av Tomassi, men klara meg fint med Boheme, da den er billig og god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:hungry:

Noe av det beste måltidet jeg har spist må være dette.

Knust helpepper som ble svidd litt i panna og gnidd rundt lammefiletene. Deretter ble de bruna i panna og langtidsdampet til nånn-og-femti-grader i plastfolie med alufolie utenpå der igjen (kjøttet beholdte all kjøttsafta :hungry:), så fikk det hvile en god stund. Det smelta seriøst på tunga.

Sjya er forøvrig trøffelsjy av en god dose ekte trøffel.

10403457_10152189194081220_4570419305605709845_n.jpg?oh=b3d3e2b2f5f371bd3b794f9dd8ca0ec4&oe=537FEB6C&__gda__=1400904816_610aff489dabe05e87d6a42058d2273b

Share this post


Link to post
Share on other sites
Viiin! Vil gjerne ha tips om ein lett og syrlig rødvin. Søt, men ikkje for søt. Forøvrig er eg fan av Tomassi, men klara meg fint med Boheme, da den er billig og god.

Småsøte rødviner finnes det lassevis av, mye av det er skvip ;) Hva skal du bruke den til? Til mat eller bare som drikkevin? Til lette retter med kylling og svin etc. så kan Wongraven Alleanza Langhe Rosso være et godt valg. Den er riktignok ikke særlig søt, men den er god likevel. Jeg pleier drikke den til tomatbaserte pastaretter.

Hvis du bare skal drikke så ville jeg kikket nærmere på hvitvin og musserende vin. Rødvin har tanniner (garvestoffer, det som gjør at tunga snerper), det funker stort sett mye bedre til mat enn alene. Prøv en riesling, det er en godt egnet vin å starte med IMHO. Du får de fra helt tørrre til supersøte, og du kan få god kvalitet uten å betale skjorta. Calles Jazzriesling er en digg drikkevin (y) Spytter du i mer penger får du dødsdigg riesling som (Haha, de navna tar av :D)

:hungry:

Noe av det beste måltidet jeg har spist må være dette.

Knust helpepper som ble svidd litt i panna og gnidd rundt lammefiletene. Deretter ble de bruna i panna og langtidsdampet til nånn-og-femti-grader i plastfolie med alufolie utenpå der igjen (kjøttet beholdte all kjøttsafta :hungry:), så fikk det hvile en god stund. Det smelta seriøst på tunga.

Sjya er forøvrig trøffelsky av en god dose ekte trøffel.

10403457_10152189194081220_4570419305605709845_n.jpg?oh=b3d3e2b2f5f371bd3b794f9dd8ca0ec4&oe=537FEB6C&__gda__=1400904816_610aff489dabe05e87d6a42058d2273b

Fuck me, det der både høres og ser helt latterlig digg ut <ahttp://forum.fitnessbloggen.prod.hw.no/uploads/emoticons/default_o_O.png' alt='o_O'> Aurelius: Hva heter pottis tilberedt på den måten der?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tronaldo

Det er annapotet.

Først ble det smelta smør med satans mye urter og krydder som fikk kokt inn og trekke smak, så ble potetene kuttet på mandolin i tynne lag, så ble det lagt lagvis i form med masse deilig urtesmør mellom lagene. God damn, its good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

For generelle vintips så lønner det seg å høre på hva erfarne smakere sier, selv om det selvfølgelig er individuelle preferanser. Det er i alle fall et godt utgangspunkt. De pleier å legge ut tips etter at Polet har slipp på nye viner hvert kvartal. Kjøp vin som har fått minimum 80 poeng eller mer - YOLO ;) Du får masse god vin til en god pris med poengscore 85-90. Sjekk ut vintips fra disse nettsidene:

Apértif - Vintips

Din Mat - Vin

Klikk.no - Drikke

Dn.no - Mat & Vin

Her er for øvrig poengskalaen enkelt forklart:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enda bedre var Hacienda Abascal 2008. Fucking awesome vin. Den koster vanligvis 500kr; som jeg egentlig synes er litt i dyreste laget med tanke på kvaliteten, men den pleier å settes ned til halv pris i august/september hvert år. Jess, Vinomonopolet har "salg" fra tid til annen. Strengt tatt er det importørene som setter ned prisene på utvalgte varer, men samma faen det; det blir billigere vin :D

Dette skjer vel også et par ganger i året hvor polet har storsalg på gamle lagervarer som ikke selges :p

Langt billigere å bare selge ut til det som da basically er utelukkende skatte/avgiftspris fremfor å måtte skaffe ekstra lagerplass osv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haha :D Tusen takk Tronaldo! Ei stund sia eg smakte på riesling. Gikk mykje i det ei stund, før eg fekk smaken på rødvin ;)

Forresten. Når du sier at det var Riesling det gikk mye av en stund. Da mener du den gode tørre Rieslingen og ikke fjortisfyllsøtskvipet?

Ja, Schmätterling. I'm talking to you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tronaldo

Det er annapotet.

Først ble det smelta smør med satans mye urter og krydder som fikk kokt inn og trekke smak, så ble potetene kuttet på mandolin i tynne lag, så ble det lagt lagvis i form med masse deilig urtesmør mellom lagene. God damn, its good.

Herregud, det er ikke rart det er så digg. Jeg spiste nylig sånn som tilbehør til langtidsstekt kalveentrecote på Ekebergrestauranten i Oslo (anbefales!). Den var pannestekt på alle sidene for Dat Maillard All Over. Ehrmahgerd :D

Haha :D Tusen takk Tronaldo! Ei stund sia eg smakte på riesling. Gikk mykje i det ei stund, før eg fekk smaken på rødvin ;)

Veldig bra å smake på mye forskjellig :) Prøv en rosévin nå til lett grillmat (kylling, svin) om sommeren, det er overraskende digg. Skal du drikke en seriøst god rødvin så kjøper du deg en Chateau Musar. Verdens beste vin i min mening (y)(y)(y)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forresten. Når du sier at det var Riesling det gikk mye av en stund. Da mener du den gode tørre Rieslingen og ikke fjortisfyllsøtskvipet?

Ja, Schmätterling. I'm talking to you!

Sikta ikkje til ein spesiell type, for eg har variert litt. Men sjansen er vel stor for at eg har vore innom "fjortizskvipet" :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg "tror" det er denne jeg har drukket, noen som vet om den er bra / evnt noen greie tips. Tenker på kosevin, men ikke altfor dyr :-p Lenge siden jeg har drukket rødvin, da den nye jobben min sjeldent har vinlotteri :cry:

post-26841-14440980708476_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg "tror" det er denne jeg har drukket, noen som vet om den er bra / evnt noen greie tips. Tenker på kosevin, men ikke altfor dyr :-p Lenge siden jeg har drukket rødvin, da den nye jobben min sjeldent har vinlotteri :cry:

[ATTACH=full]143113[/ATTACH]

Om jeg ikke er helt på jordet og blander går jeg god for denne!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Om jeg ikke er helt på jordet og blander går jeg god for denne!

Takk.

Det jeg trodde ;) Huska bare valpolicella ripasso, og googla meg rundt til jeg fant et bilde som ligna på etiketten jeg huska. Fikk den av ei venninne som jobber som kokk på en relativt "ok+" restaurant. Hun mente det var value for money, en helt grei vin til en mer enn ok pris :)

prioriterer å bruke penger på kosttilskudd heller enn vin for øyeblikket mens jeg venter på skattepengene :p

Share this post


Link to post
Share on other sites
J

Jeg fyrer i gang tråden med dagens kjøp: Santa Sofia Amarone 2008.

http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/rodvin/italia/santa-sofia-amarone-della-valpolicella-classico-20072008/sku-790501;pgid=KDlIlR0P8ZxSR0EKznIP3.0d0000WfOhod-D;sid=bPNewWdRbZdfwTWqB-f68qBbrX9chabdbrc=

Noen som har vært borti den? Jeg tror den passer fint til et stykke entrecote etter en tung treningsøkt en sen lørdag :)

10371581_10152189020891220_6542213475511501769_n.jpg?oh=1ae500ff8adc070853c39107a468ffb1&oe=53802D8C&__gda__=1400892880_093a5a491f78a9ed210da0f97ca2149d

Fikk denne av en pasient som var utdanna vinkelner (eller hva i alle dager det egentlig heter). For mine utrente smaksløker var den ihvertfall helt strålende perfekt til en svær entrecote av elg. Amarone er alltid gøy! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...