anepma Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Hei! Ønsker tips og råd ang grillmat i og med at vi har allerede begynt sesongen! Det går så mye i hvittbrød og alt for usunne dressinger for min del! Noen som har råd på god spareribs, kylling, noe annet godt og proteinrikt å ha på grillen som ikke inneholder alt for mange kalorier? Eventuelt også alternativer til pølsebrød og hamburgerbrød Siter
Kila Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Masse salat er mitt triks, da spiser jeg det. Salat med mango, ananas, eple, pære, vannmelon osv osv oppi. Potetsalat av noen saltbakte småpoteter/mandel, pepper, hvitløk, persille og kanskje litt rømme.. Dressing er ekstra lett rømme og kanskje litt sweet chilisaus Kjøttet er rent kjøtt, gjerne marinert i litt rapsolje og vann med krydderier oppi, eller penslet med grillolje eller grillsaus. Heinz har en god BBQ saus på liten flaske som er fantastisk til kylling. Gleder meg til varmen kommer hit opp også! Stephanie F og Addict 2 Siter
Raptorial Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 (generelt, de gutta der har latterlig mye som ser digg ut) FitFish, Afterall, Drlegendary og 1 annen 4 Siter
STRONG DAD Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Burgere i alle varianter. Hjemmelagde med masse krydderier, Kyllingburgere, Svineburgere, Karbonadeburgere. I dag brukte jeg tortilla i stedet for burgerbrød... vet dog ikke hvor sunne disse er men man kan jo lage noen selv Laks gjør seg godt på grillen, og tomater, løk +++ Siter
Aurelius Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Jeg har en guide til det jeg vil påstå er rimelig ålreite spareribs, legger igjen spor her nå så jeg kan linke til den litt senere. Ellers er jo helstekt fisk i folie alltids en slager? Dovendyret og anepma 2 Siter
anepma Skrevet 23. april 2014 Forfatter Skrevet 23. april 2014 NAM! Høres digg ut! Skal snart ut og fyre opp grillen! Men spareribs, er det bare fett og kalorier? cashew 1 Siter
Aurelius Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 NAM! Høres digg ut! Skal snart ut og fyre opp grillen! Men spareribs, er det bare fett og kalorier? Strengt tatt er alt du spiser bare kalorier, er ikke så voldsomt mye fett på ribs nei, litt sener og bindevev, men det konverteres til gelatin via varme. Resten er bein og kjøtt. Chrsyre, SlayerDad og runforit123 3 Siter
anepma Skrevet 23. april 2014 Forfatter Skrevet 23. april 2014 Strengt tatt er alt du spiser bare kalorier, er ikke så voldsomt mye fett på ribs nei, litt sener og bindevev, men det konverteres til gelatin via varme. Resten er bein og kjøtt. sååå, kun tomme kalorier? Det er så sykt godt Siter
Raptorial Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 sååå, kun tomme kalorier? Det er så sykt godt Sener og bindevev er jo plenty proteiner Ville si at kjøtt generelt omtrent er så langt unna tomme kalorier som du kan komme. BBQ-sausen derimot er ofte, hvis du går for kjøpeversjonene, bare voldsomt sukkerholdig ketchup, og kan derfor med fordel lages selv. Serr, bare se det her... (fra samme gutta jeg linka til tidligere) Det er nydelig. Dag, Aurelius, Dovendyret og 3 andre 6 Siter
rampejente Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Sener og bindevev er jo plenty proteiner Ville si at kjøtt generelt omtrent er så langt unna tomme kalorier som du kan komme. BBQ-sausen derimot er ofte, hvis du går for kjøpeversjonene, bare voldsomt sukkerholdig ketchup, og kan derfor med fordel lages selv. Serr, bare se det her... (fra samme gutta jeg linka til tidligere) Det er nydelig. OHHH MYYY GOOOOD!!!! Vet ikke helt om jeg synes det var dårlig gjort av deg å legge ut den linken eller om jeg skal takke for det!!! Ser iallfall at jeg har noen prosjekter for fremtidig grillmat iallfall! Raptorial 1 Siter
Aurelius Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 This here ribs be looking pretty good, 'yaheard? Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 23. april 2014 Skrevet 23. april 2014 Indrefilet av svin og storfe er mine favoritter på grillen:D Med løk, sopp og rotgrønnsaker, maagisk! Ellers har du jo maiskolber som er supert grilltilbehør, potetsalat er superenkelt å lage selv, grove alternativer fins til nesten alle brødvarianter:-D Siter
Rakle Skrevet 24. april 2014 Skrevet 24. april 2014 Du kan bruke speltlomper i stedet for pølsebrød/tortillas, og de fungerer også kjempebra med grillet kyllingfilèt eller grillet laks inni. (Du kan gjerne grille lompene litt) Lag en wrap med dette, dressing av mager kesam og krydder, salat og grønnsaker, så har du noe godt! Ellers kan du jo bruke grovt brød (grill det litt) som hamburgerbrød, eller lage dine egne. Grillede asparges er kjempegodt sammen med godt krydder og litt hvitløk. Grillede kyllingfilèter, laksestykker, annen fisk i folie, grillet vannmelon, grillede abureginer slicer, gultøtter i tynne slicer osv. er også greit å hive på grillen! Hvis du vil lage potetsalat kan du lage den med mager kesam. Salat passer til det meste av grillmat, som andre også har nevnt Siter
SlayerDad Skrevet 24. april 2014 Skrevet 24. april 2014 Mah ribz bring all the boyz to da yard. FrkDiaz, Aurelius, Stephanie F og 3 andre 6 Siter
anepma Skrevet 24. april 2014 Forfatter Skrevet 24. april 2014 Onkelen min pleier å legge spareribs i cola i en eller to timer før han skal lage dem! De blir helt sykt møre! Kanskje ikke det beste fitnesstipse, men anyways Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 24. april 2014 Skrevet 24. april 2014 Onkelen min pleier å legge spareribs i cola i en eller to timer før han skal lage dem! De blir helt sykt møre! Kanskje ikke det beste fitnesstipse, men anyways Pleier jeg og å gjøre - cola light funker like bra (ps. funker til alt kjøtt - blir herlig mørt - og enda bedre om man har litt krydder osv marinaden. Har ikke prøvd til fisk da, men har ikke helt troen..) Siter
Ove_68 Skrevet 28. april 2014 Skrevet 28. april 2014 Hvis man heller lager spareribs etter barbecuemetoden, og ikke ødelegger dem med all slags marinader og annet tull, så blir de mørere, sunnere og smaker bedre. Gni dem inn med rubkrydder kvelden før du skal grille. Pakk dem inn i plastfolie og la dem ligge i kjøleskapet over natta. Grilles på indirekte varme, (ca 90-150 grader) i 3 til 6 timer alt etter hva slags ribs det er (enten nedre del av tynnribba eller "baby back ribs" som er mørere). Har man en kullgrill legger man på en neve røykeflis et noen ganger underveis. Har man gassgrill er det mulig å benytte en røykeboks eller å lage en foliepakke med røykeflis som man legger på brenneren til det begynner å røyke. Mot slutten av steketiden kan man gjerne pakke dem inn i alu-folie for å hindre at de tørker ut. Mesteparten av fettet har jo smeltet i løpet av grilltiden. Et alternativ kan være å pensle med honning eller en blanding av honning og barbecue sauce for å glasere dem, men pass på. Honning inneholder sukker, så er man uforsiktig med varmen blir de svidd på et lite øyeblikk. Serveres med hjemmelaget barbecue sauce og coleslaw. Man kan godt lage en eddikbasert coleslaw for å kutte kaloriene til et minimum Siter
ronniba Skrevet 28. april 2014 Skrevet 28. april 2014 En kyllingfillet, del den nesten i to, fyll den med god ost og urter, mariner den i en god saus, surr en bacon rundt og kos deg Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.