Gå til innhold

cashew

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om cashew

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 22. okt. 1993
 1. Tusen hjertelig takk for mange gode tips! De skal definitivt tas i betraktning ! Jeg skal løpe Bergen fjellmaraton. Mesteparten av stigningen gjøres unna i løpet av de første 3-4 km på grussti og tursti (ca 150 moh - ca 650 moh). Videre fortsetter løpet i småkupert terreng uten noe særlig stigning (litt opp og ned). De siste 4-5 km bærer bortover og nedover på grussti og asfalt. Jeg skal gå hele løypen i morgen, men det blir nok ikke noe løping grunnet mye snø på vidden. Har forsåvidt gått store deler av løypen flere ganger tidligere. Virker som veldig fint løpeterreng etter
 2. Jeg skal løpe fjellmaraton (halvmaraton) i sommer. Jeg har hverken løpt halvmaraton eller maraton tidligere, men jeg har et godt treningsgrunnlag kondisjonsmessig og går mye i fjellet. Jeg er 180 cm og veier omkring 85 kg. Det er nok ikke idealvekten min mtp. løpsdistansen, men jeg ønsker ikke å gå noe særlig ned i vekt. Har noen tips til hvordan jeg bør legge opp treningen frem mot sommeren? Jeg ser for meg to økter i uken rettet spesifikt mot fjellmaraton. Fra før trener jeg styrke 2-3 ganger og spiller fotball en gang i uken, men jeg tenker at 2 styrkeøkter får holde nå som jeg skal legge i
 3. helmelk, egg, banan, rosiner, syltetøy, peanøttsmør
 4. http://www.schwarzenegger.com/fitness/post/live-long-lift-long
 5. Jeg trener fullkropp periodevis. Jeg har kun gode erfaringer med det. Mitt fullkroppsprogram består hovedsaklig av baseøvelser. Jeg bytter litt på rekkefølgen av øvelsene fra økt til økt, også legger jeg gjerne til et par valgfrie isolasjonsøvelser på slutten av økten. Fordeler: - God teknikk (fordi man gjerne trener de samme øvelsene flere ganger i uken). - Hver muskelgruppe aktiveres oftere, noe de fleste (semisuper)mosjonister vil dra nytte av. Ulempe: - Begrenser hvor ofte en kan trene styrke.
 6. Kanskje det kan være lurt å høre med f. eks fastlegen din eller en kostholdsveileder om hun/han kan hjelpe deg med en kostholdsplan?
 7. Flere kalorier? prøv helmelk i grøten (og kanskje en smørklatt også?), poteter/pasta el. som tilbehør til lunsj/middag evt. seterrømme eller fløtebasert saus. Noen mellommåltider kan kanskje også hjelpe på? Om du er småspist, prøv nøtter, frukt, riskaker el. EDIT: peanøttsmør er også kjempegodt i havregrøt. der kan du kanskje hente inn noen kalorier også
 8. https://www.nordicpower.no/info.php?id=65
 9. Les deg opp. Forklar foreldrene dine hva kreatin er. Sier de nei, så sier de nei. Du trenger forøvrig ikke å ta det så tungt dersom de uansett skulle si nei. Mtp alderen din skjønner jeg ikke helt hva du skal med kreatin. Kreatin har ikke så mye å si. Du kommer til å ha kjempegod fremgang uansett (om du trener fornuftig og får i deg nok mat). Om du uansett vil få i deg mer kreatin, får du heller øke inntaket ditt av kjøtt og fisk.
 10. Har han trent styrke tidligere? Om du går for en 2-splitt ville jeg kjørt en under-/overkropp splitt. Alternativt bein og bryst/rygg og skuldre. Tre fullkroppsøkter (med varierte øvelser) i uken er heller ingen dum ide spør du meg.
 11. Er enig med Zmurph. Jeg ville bare poengtere at 2500 kcal ikke er et godt utgangspunkt.
 12. Vil også anbefale BCAA dersom du ønsker å begynne på nedre grense av "energibehovet" ditt.
 13. Og når det kommer til sammensetningen av makronæringsstoffer kan jeg anbefale følgende (på bakgrunn av gode erfaringer): 40-50% proteiner / 30-35% fett / 20-25% karbohydrater. Det finnes uendelige mange måter å gjøre det på. Og mange vil kanskje påstå at den sammensetningen ikke er optimal (og det er den nok heller ikke), men det funker....Det viktigste er vel egentlig at du får i deg nok proteiner og holder deg unna usunn mat.
×
×
 • Opprett ny...