Gå til innhold

Grillmat


anepma

Anbefalte innlegg

Hei!

Ønsker tips og råd ang grillmat i og med at vi har allerede begynt sesongen!

Det går så mye i hvittbrød og alt for usunne dressinger for min del!

Noen som har råd på god spareribs, kylling, noe annet godt og proteinrikt å ha på grillen som ikke inneholder alt for mange kalorier?

Eventuelt også alternativer til pølsebrød og hamburgerbrød :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Masse salat er mitt triks, da spiser jeg det. Salat med mango, ananas, eple, pære, vannmelon osv osv oppi. Potetsalat av noen saltbakte småpoteter/mandel, pepper, hvitløk, persille og kanskje litt rømme.. Dressing er ekstra lett rømme og kanskje litt sweet chilisaus :)

Kjøttet er rent kjøtt, gjerne marinert i litt rapsolje og vann med krydderier oppi, eller penslet med grillolje eller grillsaus. Heinz har en god BBQ saus på liten flaske som er fantastisk til kylling.

Gleder meg til varmen kommer hit opp også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Burgere i alle varianter. Hjemmelagde med masse krydderier, Kyllingburgere, Svineburgere, Karbonadeburgere.

I dag brukte jeg tortilla i stedet for burgerbrød... vet dog ikke hvor sunne disse er men man kan jo lage noen selv

Laks gjør seg godt på grillen, og tomater, løk +++

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

sååå, kun tomme kalorier?

Det er så sykt godt :p

Sener og bindevev er jo plenty proteiner (y)

Ville si at kjøtt generelt omtrent er så langt unna tomme kalorier som du kan komme.

BBQ-sausen derimot er ofte, hvis du går for kjøpeversjonene, bare voldsomt sukkerholdig ketchup, og kan derfor med fordel lages selv.

Serr, bare se det her... (fra samme gutta jeg linka til tidligere) Det er nydelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sener og bindevev er jo plenty proteiner (y)

Ville si at kjøtt generelt omtrent er så langt unna tomme kalorier som du kan komme.

BBQ-sausen derimot er ofte, hvis du går for kjøpeversjonene, bare voldsomt sukkerholdig ketchup, og kan derfor med fordel lages selv.

Serr, bare se det her... (fra samme gutta jeg linka til tidligere) Det er nydelig.

OHHH MYYY GOOOOD!!!!

Vet ikke helt om jeg synes det var dårlig gjort av deg å legge ut den linken eller om jeg skal takke for det!!!

Ser iallfall at jeg har noen prosjekter for fremtidig grillmat iallfall! :love:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du kan bruke speltlomper i stedet for pølsebrød/tortillas, og de fungerer også kjempebra med grillet kyllingfilèt eller grillet laks inni. (Du kan gjerne grille lompene litt) Lag en wrap med dette, dressing av mager kesam og krydder, salat og grønnsaker, så har du noe godt! :) Ellers kan du jo bruke grovt brød (grill det litt) som hamburgerbrød, eller lage dine egne. Grillede asparges er kjempegodt sammen med godt krydder og litt hvitløk. Grillede kyllingfilèter, laksestykker, annen fisk i folie, grillet vannmelon, grillede abureginer slicer, gultøtter i tynne slicer osv. er også greit å hive på grillen! Hvis du vil lage potetsalat kan du lage den med mager kesam. Salat passer til det meste av grillmat, som andre også har nevnt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Onkelen min pleier å legge spareribs i cola i en eller to timer før han skal lage dem! De blir helt sykt møre! Kanskje ikke det beste fitnesstipse, men anyways :p

Pleier jeg og å gjøre - cola light funker like bra :)

(ps. funker til alt kjøtt - blir herlig mørt - og enda bedre om man har litt krydder osv marinaden. Har ikke prøvd til fisk da, men har ikke helt troen..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man heller lager spareribs etter barbecuemetoden, og ikke ødelegger dem med all slags marinader og annet tull, så blir de mørere, sunnere og smaker bedre.

Gni dem inn med rubkrydder kvelden før du skal grille. Pakk dem inn i plastfolie og la dem ligge i kjøleskapet over natta.

Grilles på indirekte varme, (ca 90-150 grader) i 3 til 6 timer alt etter hva slags ribs det er (enten nedre del av tynnribba eller "baby back ribs" som er mørere). Har man en kullgrill legger man på en neve røykeflis et noen ganger underveis. Har man gassgrill er det mulig å benytte en røykeboks eller å lage en foliepakke med røykeflis som man legger på brenneren til det begynner å røyke.

Mot slutten av steketiden kan man gjerne pakke dem inn i alu-folie for å hindre at de tørker ut. Mesteparten av fettet har jo smeltet i løpet av grilltiden.

Et alternativ kan være å pensle med honning eller en blanding av honning og barbecue sauce for å glasere dem, men pass på. Honning inneholder sukker, så er man uforsiktig med varmen blir de svidd på et lite øyeblikk.

Serveres med hjemmelaget barbecue sauce og coleslaw. Man kan godt lage en eddikbasert coleslaw for å kutte kaloriene til et minimum :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...