02-snapper Skrevet 27. mars 2014 Del Skrevet 27. mars 2014 For oss amatørkokker; Brokkoli&blomkål-mos, søtpotet bakt i ovn, stekt sopp,løk og kjøtt. Servert med kokosmelk på toppen! OhMickey og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-983923 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 27. mars 2014 Del Skrevet 27. mars 2014 Hjemmelaget salsa - superdigg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-983937 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 16. april 2014 Del Skrevet 16. april 2014 Fish and sandwich Ingredienser (4 porsjoner): 2 dl kesamzest av 1/2 sitron1-2 ts sitronsaft1 ts worchestershireca 650 gr torskefilet, uten skinn og ben2 egg1-2 dl brødrasp, lag gjerne eget av et litt grovere brød (rist brød i brødrister, avkjøl og kjør det fint i hurtighakker)rapsoljeBrød, 4- 8 skiver (er det store skiver så deles de i 2, skal være nok til brød på bunnen og på toppen)litt god olivenoljesalatalfaspirertomat Fremgangsmåte: Bland sammen kesam, zest, sitronsaft, worchestershire og smak til med salt og pepper (la stå kaldt minst 1 time).Del torskefilet i 4 like stykker og tørk av all væske.Knekk eggene i en skål og rør sammen plommen og hviten. I en annen skål har du brødraspen blandet med salt og pepper.Dypp torskebitene først i skål med egg, la overflødig egg renne av og vend deretter i brødrasp.Hell litt god olivenolje, i en tynn stråle, i sikksakk bevegelse, over brødskivene, stek deretter i tørr panne til skivene får litt farge og blir sprø.Stek fisken i rapsolje (ca 1-2 cm dypt) noen minutter på hver side til den får en fin gyllen farge.Servér med salat, alfaspirer og tomatskiver. Hva er bra med denne retten? Torsk er spesielt rik på protein, b12 og d-vitamin. Dette er næringsstoffer som er med på oppbygging og vedlikehold av mange typer celler rundt om i kroppen, blant annet muskelceller og røde blodceller. Torsk er også rik på selen som er en av naturens kraftigste antioksidanter. Jeg har i denne retten valgt å bruke en grovere brødtype til både brødraspen og til sandwichen da dette er gunstigere for å opprettholde et mer stabilt blodsukker, noe som igjen vil holde humøret og sultnivået i sjakk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-996112 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 17. april 2014 Del Skrevet 17. april 2014 Sunn reinskav. Nuff said Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-997035 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leneee91 Skrevet 18. april 2014 Del Skrevet 18. april 2014 Middag i ein fei ☺️ Sunn variant av pølsegrateng - Søtpotet mos - Stekt kylling med ønsket krydder - Litt ost på toppen og krydder Bak i ovnen til osten er smeltet Amalyn og Sol 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-997181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalyn Skrevet 27. april 2014 Del Skrevet 27. april 2014 Vegetarsalat 1 boks kidneybønner, avrent Isbergsalat Agurk Rødløk Mais Avokado Paprika Litt olivenolje, balsamico vineddik og pepper. Leneee91 og Frøken Larsen 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1001922 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 27. april 2014 Del Skrevet 27. april 2014 Her var det mye gjennomtenkt, så på tide å bryte sirkelen Her er en kjapp fremgangsmåte for mandig lunch, snacks, turmat eller hva det måtte være. I dette tilfellet er det dagens middag, og her er "oppskriften": 1. Ta noe du liker å spise, men som er helt upraktisk å ha med som lunch. Pizza eller taco er perfekt! 2. Legg det på sølvpapir, og pakk inn. Vent gjerne til den har kjølt seg ned, så blir det ikke så mye kondens inne i pakken. 3. Rull sammen og legg i kjøleskap, matboks, baklomma, eller...hopp rett til 4 om du er sulten allerede 4. Spis og kos deg! Varm gjerne opp, eller spis den som den er FitFish, Leneee91, Frøken Larsen og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1002373 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Isa24 Skrevet 28. april 2014 Del Skrevet 28. april 2014 Min middag i dag: Litt av det man har i kjøleskapet, samt datovarer. Billig og enkelt! Består av: - salat, tomat og agurk - påleggslaks -egg -gulrot -oliven -kikerter NAM! Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1002775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalyn Skrevet 3. mai 2014 Del Skrevet 3. mai 2014 Gode brød til mye forskjellig! Lånt bilde, men helt likt Fra bloggen min Til 6-8 stk polarbrød: 2 dl lotusblomstmel 2 dl mandelmel 1 ts fiberhusk 2 ts bakepulver 2 egg 2 dl vann 1 ss honning eller sirup (valgfritt) Litt salt Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen alle ingrediensene og la det svelle litt. Trykk ut rundinger på et bakepapirkledd stekebrett, med litt ekstra mel til hjelp. Stek i ovnen i 20-30min. Se etter om de ikke blir for mye stekt! Kan brukes som pizzabunn med litt ekstra krydder, som mindre kjeks med mer søtt eller salt, nøtter, sjokolade, bær etc. Varier etter ønske! De var kjempegode med både søtt pålegg og kjøttpålegg. Frøken Larsen, TEW og Leneee91 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1006279 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 9. mai 2014 Del Skrevet 9. mai 2014 MATPAKKE: ET HINT AV ØSTEN Dette er en fullstendig matpakke som inneholder sandwich, drikke og litt frukt til 1 person. Den er satt sammen med tanke på eksamen, altså næringsstoffer som vil hjelpe til for å holde kroppen og hjernen klar og i balanse. Men ikke glem å spise en bra frokost og husk vann! Sandwich med soyamarinert laks: 15 gr soyasaus25 gr ketjap manis5 gr sambal oelek5 gr ingefærpaste100 gr laks, uten skinn og ben30 gr reddik45 gr squashnoen salatblader4 skiver brød (fullkorn/grovt)15 gr alfaspirer Bland sammen marinaden: soyasaus, ketjap manis, sambal oelek og ingefærpaste. Legg laksestykket i marinaden og la det trekke de gode smakene i minst 1 time. Stek deretter laksen i forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter. Avkjøl fisken før du deler den i to like stykker på langs. Kutt reddik og squash i tynne skiver, men husk å vaske godt først ettersom de ofte er skitne. Legg salatblad på to av brødskivene, ha på squash og reddik, deretter fisk og alfaspirer, avslutt med brødsvkive. Juice med appelsin, ingefær og gulrot: 3 appelsiner, skrelt8 gr ingefær, skrelt80 gr gulrotjuicesentrifuge/juicepresse Kjør appelsin, ingefær og gulrot gjennom sentrifuge/presse. Fjern skum hvis det blir mye. Annet: en håndfull druer Hva er bra med denne matpakken? Denne matpakken inneholder næringsstoffer som er gunstig for å holde blodsukkeret stabilt, motvirke depresjon, gi hjernen en liten oppkvikker, roe nervene og motvirke kvalme, samt gi immunforsvaret en boost. -Netti- 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1010628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 12. mai 2014 Del Skrevet 12. mai 2014 MINI BURGERE MED COLESLOW Hamburgerbrød (16 små): 1,4 dl vann25 gr fersk gjær1 ss sukker2 dl melk3 ss rapsolje1 ts salt500 gr hvetemelsesamfrømelk til pensling Varm opp vann til kroppstemperatur (ca 37 grader), smuldre gjær og rør ut i vannet sammen med sukker. Varm også opp melk, til kroppstemperatur, og ha det i vannet sammen med olje. Ha over i eltemaskin med mel og salt, og la det elte i 15 minutter på middels hastighet. La deigen heve til dobbel størrelse før du så deler i 16 emner, trill dem først runde, så klem dem flate. Hev igjen til dobbel størrelse. Pensle så med melk og strø på godt med sesamfrø. Stek i forvarmet ovn på 225 grader i 10-12 minutter. Denne fantastiske oppskriften er hentet fra ElinLarsen.net Coleslow (til 16 små burgere): 100 gr majones (hellmans)120 gr lettrømme10 gr dijon sennep100 gr gulrot, skrelt100 gr hodekål Bland sammen majones, lettrømme og sennep, og smak til med salt og pepper. Rasp gulrot, finsnitt kål og bland i. Burgere (16 små): 200 gr løklitt olje til steking500 gr kvernet storfekjøtt (biffdeig)100 gr brød, uten skorpe10 gr dijon sennep10 gr sambal oelek10 gr worchestershire1 ss oregano1 egg1 ts salt1 ts pepper Finhakk løk og stek i litt olje til det blir mykt. Kjør brød i hurtighakker til det blir en fin konsistens. Bland deretter sammen alle ingrediensene og del i 16 emner. Form dem runde for så å klemme dem flate, la stå i kjøleskap i minst en time for å sette seg. Stek så i litt olje, noen minutter på hver side til de blir gjennomstekt. Server i hamburgerbrød med coleslow, cheddar, salat, tomat og pickles. Keegil og Andreas87 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1012703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 20. mai 2014 Del Skrevet 20. mai 2014 På tide med litt mandig mat igjen! Oksekjake bresert i 10 timer på 85C, servert med ovnsstekte poteter og løk og en rødvinsaus spedd ut med sjyen fra kjøttet .jpg] Aurelius, Andreas87, Frøken Larsen og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1017923 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 21. mai 2014 Del Skrevet 21. mai 2014 Tja...hva skal man egentlig si om disse sous vide-burgerne, da? Annet enn at det er de som er grunnen til at det mange kaller "bøse burgere" her i huset kun omtales som "bøge burgere" (PS: De *er* så store som de ser ut som, ja... ) FitFish og TEW 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1018599 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 25. mai 2014 Del Skrevet 25. mai 2014 Lavkarborundstykker: * 400g lavkarbomiks fra Funksjonell mat * 336g (tilsvarende 200g mel og 136g vann) 68% surdeig * 600g vann * Valgfritt - litt salt Lag rundstykkene og legg på stekebrett. La heve til ca dobbel størrelse. Stek på 200C til du er sulten nok. Amalyn 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1020241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 27. mai 2014 Del Skrevet 27. mai 2014 Må vel legge opp gårsdagens middag også - pulled pork på "funksjonelle rundstykker" Frøken Larsen, TEW, Sentadilla og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1021872 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 7. juni 2014 Del Skrevet 7. juni 2014 KYLLING MARENGO Ingredienser (4 porsjoner): 2 kyllingbryst og 2-3 kyllinglår (med eller uten skinn, det bestemmer du selv)litt hvetemel2 ss fløtesmør20-16 småløk, skrelt1 laurbærblad2 ss soyasaus1 dl hvitvin1 hermetisk boks (400 gr) med cherrytomater i juice (anbefaler Mutti)5 dl hønsebuljong/kyllingkraft250 gr sopp (aromasopp og/eller sjampinjong)2 ss oljeen håndfull persille, grovhakka Fremgangsmåte: Del kyllingbryst og lår i 2 deler hver og vend i mel.Stek kyllingbitene i smør til de får en gyllen farge, tilsett løk, laurbærblad, soyasaus, hvitvin, hermetiske tomater og buljong/kraft og la det småputre under lokk i ca 30 minutter.Børst vekk jord fra soppen med en pensel og kutt deretter i skiver. Fres i varm panne med 2 ss olje, gjør dette i 2 omganger slik at soppen blir stekt og ikke kokt, sett til side.Fjern lokket til gryten med kyllingen og skru opp varmen, la koke i ca 10 min ( ikke fosskoke, men koke) mens du smaker til med pepper.Ha i soppen og dryss over persille.Servér med ovnsbakte poteter, søtpoteter eller ris. Kylling marengo er en rett som ble utviklet av kokken til Napoleon ved slaget ved Marengo i Italia 14. juni 1800. Han skulle da lage et måltid kvelden etter slaget og hadde bare kylling, egg, kreps, olivenolje, hvitløk og brød til rådighet. Han stekte kyllingen rå i olivenolje med hvitløk og serverte den garnert med stekte egg, pillede kreps og brødkrutonger. Med tiden har retten utviklet seg og fått flere klassiske utførelser. Det er vanlig å bruke tomater og sopp, mens krutonger og egg har mer eller mindre forsvunnet (Wikipedia. Kylling Marengo. Hentet 28. mai 2014 fra http://no.wikipedia.org/wiki/Kylling_Marengo). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1027071 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 7. juni 2014 Del Skrevet 7. juni 2014 Har folket laget lørdagsmiddagen? Her på kjøkkenet ble det romstering i fryseren siden alt var stengt da treningen var ferdig. Resultatet ble en trippelkremert pizza! Først ble bunnen stekt kjapt på et varmt stål fra Bakingsteel.no . Litt forskjellig kjøttdeig (ca 500g) med litt diverse krydder, stekt og så putret litt i hakkede tomater og creme fraiche, før det ble dynget på og toppet med gulost og revet gorgonzola (se hvordan man river gorgonzola her: http://goo.gl/nCbb5g), 150g skinke og litt jalapenos og så stekt videre under grill til ost, skinke og jalapenos var fine i fargen. Så kom den ut i et øyeblikk for å bli pyntet med tortillas (brent tortillas er ikke så godt) og resten av osten for å holde den på plass, og så var det inn igjen under grillelementet. Så da ønsker jeg alle en flott kveld - det blir neppe mer aktivitet fra meg før i morgen tidlig fitflyer, Chico11 og Loco 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1027370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 KYLLING MED SQUASHSPAGHETTI OG TOMAT- OG MOZARELLASALAT Ingredienser (4 porsjoner): 4 kyllingbryst, uten skinn og fett600 gr squash150 gr rødløk40 cherrytomater2 ferske mozarella (250 gr)30 gr basilikumrapsolje4 små skiver grovt brød (det groveste du kan finne) Fremgangsmåte: Dryss salt og pepper på kyllingbrystene og stek på hver side i litt olje til de får en fin gyllen farge. Stek deretter i forvarmet ovn på 160 grader i ca 20 minutter, til gjennomstekt. Del cherrytomatene i 4, kutt rødløk og mozarella i små biter, samt riv basilikum i mindre biter. Bland deretter sammen med 3 ss rapsolje, salt og pepper. Squash kuttes i lange, tynne strimler: bruk mandolin eller hvis du ikke har mandolin kan du bruke ostehøvel til å lage lange bånd for så å kutte lange strimler med kniv. Stek så i panne med litt rapsolje til det får litt varme i seg, ikke mer. Servér med grovt brød og en liten basilikumdusk, det ser alltid ekstra flott ut med friske urter til pynt! Hva er bra med denne retten? Kyllingbryst (u/skinn) inneholder lite fett og mye proteiner og vil derfor være et sunnere alternativ i motsetning til endel andre kjøttvarer. Per 100 gr inneholder kyllingbryst (u/skinn) 1 gr fett og 24 gr protein (1). Tomat er en god kilde til vitamin c og ulike karotenoider som betakaroten og lykopen. Lykopen er en fettløselig antioksidant som ved flere undersøkelser tyder på at kan forebygge ulike typer kreft, som blant annet prostatakreft hos menn. Lykopen kan også hemme kolesterolproduksjonen og fremme nedbrytning av den «dårlige» LDL-kolesterolet (2). Referanser 1. Matvaretabellen. (u.å). Kylling, bryst, filet, uten skinn, rå. Hentet 3. juli 2014 fra http://www.matvaretabellen.no/kylling-bryst-filet-uten-skinn-raa-03.205 2. Bama. (u.å.). Cherrytomater. Hentet 3. juli 2014 fra http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6128:0:10,2467:1:0:0:::0:0&Main_6128=6135:0:10,2478& Content_6140=6185:0:10,2481 Chico11 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1038339 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 7. juli 2014 Del Skrevet 7. juli 2014 Dagens mat her i gården var en variasjon av reinskav jeg kastet sammen. Godt balansert, med 22g karbo, 96g protein og 70g fett. I dag endte jeg opp med en mellomting mellom den sunne varianten (http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/reinskav-v-20-mager-hverdagsmat.html) og den vanlige (http://matformannfolk.blogspot.no/2013/07/finnbiffreinskav-enkelt-og-mandig.html). Viltgryte er fantastisk enkelt å leke seg med, og holder man seg til enkelte retningslinjer er det lite som kan gå galt FitFish og miaheart 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1039876 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 8. juli 2014 Del Skrevet 8. juli 2014 STEKT LAKS MED SVART RIS OG SENNEPSVINAGRETTE Ingredienser (4 porsjoner): 3 dl svart ris4 egg650 gr laks, uten skinn og ben100 gr sukkererter80 gr rødløken god håndfull fersk dill50 gr mandler1/2 sitron Kok ris som vist på pakken (2 deler vann til 1 del ris).Varm opp en gryte med vann, når det koker har du i eggene og lar dem koke i ca 6 minutter. Skyll deretter i kaldt vann noen minutter før du tar av skallet.Del fisken i like store stykker og strø salt og pepper på begge sider. Stek fisken i en panne på medium til høy temperatur; begynn å steke med oversiden ned til du ser den er stekt halveis gjennom, snu og stek ca like lenge på den andre siden.Sukkerertene og rødløk kuttes i fine strimler, dill grovhakkes og mandlene kuttes i mindre biter.Legg først risen på ønsket tallerken, ettersom den farger av, dryss over strimler av rødløk og sukkerter, del egg i to og trykk litt ned i risen. Legg fisken ved siden av og dryss på mandler og dill. Servér med en sitronbåt og sennepsvinagrette. Sennepsvinagrette: 2 ts dijon sennep8 ss rapsolje2 ss hvitvinseddik1/2 ts salt1/2 ts pepper Rør sammen med en visp eller gaffel. Hva er bra med denne retten? Svart ris inneholder mye av antioksidanten antocyanin som beskytter kroppen mot skadelige stoffer (frie radikaler). «-Bare én teskje med svart ris inneholder mer av det helsefremmende antioksidantet antocyanin, enn du finner i samme mengde blåbær.» Svart ris inneholder også mindre sukker og mer fiber enn hvit ris. Dette vil holde blodsukkeret mer stabilt, øke metthetsfølelsen og forhindre overspising. Kilder: KK. (2013). Derfor bør du velge svart ris. Hentet den 8. juli 2014 fra http://www.kk.no/livsstil/derfor-b%C3%B8r-du-velge-svart-ris-25150 Plingrii 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7459-dagens-mattips-p%C3%A5-facebook/page/23/#findComment-1040007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.