Gå til innhold

Lavkarbo oppskrifter:)


ThereseJP

Anbefalte innlegg

Pleier å legge brødvarer i frysa jeg da. og tar opp etter behov. Og da pleier brødskivene fortsatt ha litt god skorpe når dem har tint. :) om det gjelder dette brødet/rundstykkene veit jeg ikke enda da, men finner det nok snart ut :)

Det gjør du nok :) bra og hør at jeg påvirket :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I dag har vi hatt kylling til middag og forsøkt en ny rett etter en oppskrift fra Mariann:

Marinert kylling med kebabdressing

Kyllingbiter marinert ett par timer (ca. fire timer brukte vi) i rapsolje sammen med følgende:

  • kebabkrydder
  • paprikapulver
  • cayennepepper
  • hvitløk
  • oregano
  • salt (maldon)

Steikes på middels til høy varme i oljen den er marinert i, lurt å steike i flere omganger.

Vi hadde fem kyllingfileter som ble stekt i fem omganger.

Kebabsaus/dressing:

1 beger seterrømme

2/4 dl majones

en god del (ca. 3 ts)

1 ss ketchup

1 kinesisk hvitløk

1 ts kebabkrydder

1 ts cayennepepper

1 ts oregano

1 ts paprikapulver

NB! ca mengder etter smak og behag!

Lages til en stund før servering, ca 1 time. kan oppbevares en stund i kjøleskap i en tett boks.

Dressingen kan også varmes opp.

Retten serverte vi med salat til, samt ris (naturris eller brun ris) til de som spiser det.

middag-jpg.19702

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vij hadde bursdagsfeiring forrige helg og bortsett fra oreokake lagde jeg en ostekake som jeg syntes så fristende ut, fant den på bloggen
Lenes Kjøkken
(som fant den hos
fotballfrue
, som igjen fant den i
lchf-bloggen
):

Limeostekake med sjokoladebunn

Til bunnen:

2 egg

100 g mørk sjokolade (jeg brukte Lindt 85 %)

100 g meierismør

100 malte hasselnøtter

3 ss sukrin

1 ts vaniljeekstrakt

Til ostemassen:

2 dl vann

saften av en lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

1 pakke philadelphiaost

1 pakke seterrømme

1 pakke kremfløte

100 g sukrinmelis

1 ts vaniljeekstrakt

Begynn med bunnen:

Sett ovnen på 180 grader og smør en springform.

Mal nøttene.

Smelt sjokoladen sammen med smøret og sett til side for å avkjøle.

Pisk eggene sammen med vanilje og sukrin, og hell blandingen oppi sjokoladen.

Tilsett nøttene og ha røren i springformen.

Stek i 15 minutter og avkjøl mens du lager ostemassen.

Ostemasse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Kok opp 2 dl vann.

Når gelatinplatene er myke, klemmer du ut vannet og her i det kokende vannet.

Klem ut saften av en lime og ha i 3 ss sukrinmelis. Rør til alt er oppløst.

Sett kjelen i kaldt vannbad så blandingen blir fortere kald.

Pisk sammen fløte og 100 g sukrinmelis.

Bland inn rømme og philadelphia og hell gelatinblandingen i til slutt.

Hell ostemassen over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskapet i 4-5 timer, eller natten over.

ostekake1-jpg.19060

ostekake2-jpg.19061

Fantastisk kake!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vij hadde bursdagsfeiring forrige helg og bortsett fra oreokake lagde jeg en ostekake som jeg syntes så fristende ut, fant den på bloggen
Lenes Kjøkken
(som fant den hos
fotballfrue
, som igjen fant den i
lchf-bloggen
):

Limeostekake med sjokoladebunn

Til bunnen:

2 egg

100 g mørk sjokolade (jeg brukte Lindt 85 %)

100 g meierismør

100 malte hasselnøtter

3 ss sukrin

1 ts vaniljeekstrakt

Til ostemassen:

2 dl vann

saften av en lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

1 pakke philadelphiaost

1 pakke seterrømme

1 pakke kremfløte

100 g sukrinmelis

1 ts vaniljeekstrakt

Begynn med bunnen:

Sett ovnen på 180 grader og smør en springform.

Mal nøttene.

Smelt sjokoladen sammen med smøret og sett til side for å avkjøle.

Pisk eggene sammen med vanilje og sukrin, og hell blandingen oppi sjokoladen.

Tilsett nøttene og ha røren i springformen.

Stek i 15 minutter og avkjøl mens du lager ostemassen.

Ostemasse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Kok opp 2 dl vann.

Når gelatinplatene er myke, klemmer du ut vannet og her i det kokende vannet.

Klem ut saften av en lime og ha i 3 ss sukrinmelis. Rør til alt er oppløst.

Sett kjelen i kaldt vannbad så blandingen blir fortere kald.

Pisk sammen fløte og 100 g sukrinmelis.

Bland inn rømme og philadelphia og hell gelatinblandingen i til slutt.

Hell ostemassen over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskapet i 4-5 timer, eller natten over.

ostekake1-jpg.19060

ostekake2-jpg.19061

Fantastisk kake!

Den ska jeg prøv å lage:) Flink du er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi hatt kylling til middag og forsøkt en ny rett etter en oppskrift fra Mariann:

Marinert kylling med kebabdressing

Kyllingbiter marinert ett par timer (ca. fire timer brukte vi) i rapsolje sammen med følgende:

  • kebabkrydder
  • paprikapulver
  • cayennepepper
  • hvitløk
  • oregano
  • salt (maldon)

Steikes på middels til høy varme i oljen den er marinert i, lurt å steike i flere omganger.

Vi hadde fem kyllingfileter som ble stekt i fem omganger.

Kebabsaus/dressing:

1 beger seterrømme

2/4 dl majones

en god del (ca. 3 ts)

1 ss ketchup

1 kinesisk hvitløk

1 ts kebabkrydder

1 ts cayennepepper

1 ts oregano

1 ts paprikapulver

NB! ca mengder etter smak og behag!

Lages til en stund før servering, ca 1 time. kan oppbevares en stund i kjøleskap i en tett boks.

Dressingen kan også varmes opp.

Retten serverte vi med salat til, samt ris (naturris eller brun ris) til de som spiser det.

middag-jpg.19702

Nam nam :) Nå ble jeg sulten:) Flinka:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vij hadde bursdagsfeiring forrige helg og bortsett fra oreokake lagde jeg en ostekake som jeg syntes så fristende ut, fant den på bloggen
Lenes Kjøkken
(som fant den hos
fotballfrue
, som igjen fant den i
lchf-bloggen
):

Limeostekake med sjokoladebunn

Til bunnen:

2 egg

100 g mørk sjokolade (jeg brukte Lindt 85 %)

100 g meierismør

100 malte hasselnøtter

3 ss sukrin

1 ts vaniljeekstrakt

Til ostemassen:

2 dl vann

saften av en lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

1 pakke philadelphiaost

1 pakke seterrømme

1 pakke kremfløte

100 g sukrinmelis

1 ts vaniljeekstrakt

Begynn med bunnen:

Sett ovnen på 180 grader og smør en springform.

Mal nøttene.

Smelt sjokoladen sammen med smøret og sett til side for å avkjøle.

Pisk eggene sammen med vanilje og sukrin, og hell blandingen oppi sjokoladen.

Tilsett nøttene og ha røren i springformen.

Stek i 15 minutter og avkjøl mens du lager ostemassen.

Ostemasse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Kok opp 2 dl vann.

Når gelatinplatene er myke, klemmer du ut vannet og her i det kokende vannet.

Klem ut saften av en lime og ha i 3 ss sukrinmelis. Rør til alt er oppløst.

Sett kjelen i kaldt vannbad så blandingen blir fortere kald.

Pisk sammen fløte og 100 g sukrinmelis.

Bland inn rømme og philadelphia og hell gelatinblandingen i til slutt.

Hell ostemassen over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskapet i 4-5 timer, eller natten over.

ostekake1-jpg.19060

ostekake2-jpg.19061

Fantastisk kake!

Den kaken der, mååå jeg lage!!! mmmm... ser sykt god ut!!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens bakst:)

Therese`s sesam og solsikkefrø Knekkebrød:D

2 dl grovt mel

2 dl havregryn

2 dl linfrø

3 dl solsikkefrø

3 dl sesamfrø

1,5 ts salt (kan sløyfes)

7 dl vann

140 grader i 2 timer- evt 2,30 min- kommer an på ovnens kvalitet:)

Lykke til, for mer detaljer spør;)

post-2326-14440848457751_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

I dag har jeg bestilt meg en del produkter fra proteinfabrikken som er lavkarbo:)

Gleder meg til at produktene kommer så jeg får testet de ut:)

Håper flere av dere som følger denne tråden, legger ut oppskrifter:)

Vi kan sammen hjelpe andre som lever et lavkarbo kosthold og se mulighetene

:)

Fant ennå en nettside med en god del produkter som kan være verd å prøve.

post-2326-14440853240656_thumb.jpeg

post-2326-14440853241215_thumb.jpeg

post-2326-14440853241613_thumb.jpeg

post-2326-14440853242184_thumb.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde meg på peanøttkjeks for andre gang igår og de ble anbefalelsesverdig gode. Her er oppskriften:

adas peanøttkjeks 9 mai (8 små kjekstopper)

2 store egg vispes en kort stund

70 g peanøttmel fra iherb.com (avfettet peanøttmel)

20 g soyaproteinpulver, jarrows, iherb eller annen tørrvare uten søtning, f.eks mandelmel

50 g sukrin/sukrinmelis

1 krm stevia

6 suketter i 2 ss kokende vann

2 g vaniljepulver eller essens

2 g kanel

2 klyper salt

2 g bakepulver

Legg 8 kladder ( bruk en spiseskje og en slikkepott) på et bakepapir. Stekes på 200 grader til de er gyldne.

146,1 g og 534 kcal, 23,67 g fett, 71,76g protein, 11, 34 g karbo.

Delt på 8:

66,75 kcal og 18,26g, 2,96 g fett, 8,97g protein, 1,42 g karbo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling nuggets :thumbsup:

3 kyllingfileter

1 egg

3 ss mandelmel/glutenfrittmel

1 ss pofiber

1 ss sesamfrø

3 ss revet valgfri ost (parmesan, lett norvegia, jarlsberg)

Krydder etter valg (godt med basilikum, oregano, persille)

Bland alle ingerdiensene i en bolle. Bland kyllingbitene med eggerøren og dypp det i melet. Stekes i olje på panna til de blir gylne.

Dipper:

2 ss sukkerfri ketchup

1 ts barbeque grillolje

Chilipulver

Litt hvitløkspulver

---

2 ss kesam/rømme/yoghurt naturell

1 fedd hvitløk

3 revet agurkskiver

Salt og pepper

Serveres med salat eller ovsnbakt søtpotet. Superdigg! Bon apetite.

354587-10-1313515345710.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling nuggets :thumbsup:

3 kyllingfileter

1 egg

3 ss mandelmel/glutenfrittmel

1 ss pofiber

1 ss sesamfrø

3 ss revet valgfri ost (parmesan, lett norvegia, jarlsberg)

Krydder etter valg (godt med basilikum, oregano, persille)

Bland alle ingerdiensene i en bolle. Bland kyllingbitene med eggerøren og dypp det i melet. Stekes i olje på panna til de blir gylne.

Dipper:

2 ss sukkerfri ketchup

1 ts barbeque grillolje

Chilipulver

Litt hvitløkspulver

---

2 ss kesam/rømme/yoghurt naturell

1 fedd hvitløk

3 revet agurkskiver

Salt og pepper

Serveres med salat eller ovsnbakt søtpotet. Superdigg! Bon apetite.

354587-10-1313515345710.jpg

Supert at du legger inn oppskrifter :) det så godt ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...