Gå til innhold

Lavkarbo oppskrifter:)


ThereseJP

Anbefalte innlegg

Konas sjokolademoussekake

Ingredienser

  • 300 g mørk sjokolade
  • 150 g meierismør
  • 1 dl sterk kaffe
  • 3 plater gelatin
  • 5 egg
  • 3 ss sukrin eller annen søtning
  • Glasur:
  • 150 g sjokolade
  • 1 ½ dl fløte

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.

Skill eggene. Pass på at du ikke får eggeplomme i hvitene.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Smelt smøret og hell det over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og jevn.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene, løs dem opp i den varme kaffen og rør kaffen inn i sjokoladen.

Tilsett eggeplommene og rør godt. Visp eggehviter og sukrin til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen.

Fyll sjokolademoussen over i en springform, 20 - 22 cm i diameter, kledd med bakepapir. Frys moussen i minst 6 timer, gjerne over natten.

Finhakk sjokoladen til glasuren. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til glasurene blir jevn og glatt med konsistens som sjokoladesaus.

Ta sjokolademoussekaken ut av formen.

Hell over glasuren, glatt raskt over med en stor stekespade og la glasuren renne tilfeldig ned på sidene. Tin kaken i kjøleskap og pynt den før servering med det du har lyst til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Vimsa

kanskje et helt idiotisk spørsmål, men er helt ny på lavkarbo og vil ikke gjøre noe feil :p hvordan er det med miracle noodles osv på lavkarbo? de har jo både ris, nudler og pasta. virker genialt for en som meg som virkelig elsker pasta, men syns det er så få som bruker det. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vij hadde bursdagsfeiring forrige helg og bortsett fra oreokake lagde jeg en ostekake som jeg syntes så fristende ut, fant den på bloggen
Lenes Kjøkken
(som fant den hos
fotballfrue
, som igjen fant den i
lchf-bloggen
):

Limeostekake med sjokoladebunn

Til bunnen:

2 egg

100 g mørk sjokolade (jeg brukte Lindt 85 %)

100 g meierismør

100 malte hasselnøtter

3 ss sukrin

1 ts vaniljeekstrakt

Til ostemassen:

2 dl vann

saften av en lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

1 pakke philadelphiaost

1 pakke seterrømme

1 pakke kremfløte

100 g sukrinmelis

1 ts vaniljeekstrakt

Begynn med bunnen:

Sett ovnen på 180 grader og smør en springform.

Mal nøttene.

Smelt sjokoladen sammen med smøret og sett til side for å avkjøle.

Pisk eggene sammen med vanilje og sukrin, og hell blandingen oppi sjokoladen.

Tilsett nøttene og ha røren i springformen.

Stek i 15 minutter og avkjøl mens du lager ostemassen.

Ostemasse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Kok opp 2 dl vann.

Når gelatinplatene er myke, klemmer du ut vannet og her i det kokende vannet.

Klem ut saften av en lime og ha i 3 ss sukrinmelis. Rør til alt er oppløst.

Sett kjelen i kaldt vannbad så blandingen blir fortere kald.

Pisk sammen fløte og 100 g sukrinmelis.

Bland inn rømme og philadelphia og hell gelatinblandingen i til slutt.

Hell ostemassen over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskapet i 4-5 timer, eller natten over.

Fantastisk kake!

Lagde denne lørdag. Jeg er ikke noe glad i ostekake og dette er den første ostekaken jeg noensinne har laget. Knallgod!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

[ATTACH=full]46002[/ATTACH]

Kjøp denne frøken, den jeg bruker til å lag pancakes:)

Synes du ikke de er litt søte? Jeg synes å huske at de var litt kunstig søte...De var gode med vaniljekesam og bær, men grusom med bacon!(er det ikke det pannekaker er til? :wub:)

Jeg synes denne mixen fra iHerb er god :D

Hodgson Mill, Buckwheat Pancake Mix, Old Fashioned, 32 oz (907 g) - iHerb.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes du ikke de er litt søte? Jeg synes å huske at de var litt kunstig søte...De var gode med vaniljekesam og bær, men grusom med bacon!(er det ikke det pannekaker er til? :wub:)

Jeg synes denne mixen fra iHerb er god :D

Hodgson Mill, Buckwheat Pancake Mix, Old Fashioned, 32 oz (907 g) - iHerb.com

Jeg bruker ikke bacon på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...